| נשלח ב-3/10/2023 19:13 |
|
| |
חילול השם גדול בכל העולם - ופסקי ההלכה שותקים !
היום נעשה חילול השם גדול ! ! !
חילול השם שהתפרסם בכל העולם ! ! !
קבוצת חרדים ירקה על קבוצת אנשי דת נוצרית,
הפשע הזה פורסם בכל העולם,
וגדם לחילול השם גדול מאוד.
למה פוסקי ההלכה לא מוציאים פסק שאסור לירוק על אנשי דת נוצריים,
בגלל שזה גורם לחילול השם גדול בכל העולם?
עוד משהו חשוב, לאיזה חוג חרדי שייכים אותם מחללי שם שמים?
וכי הקב"ה לא כועס כשאומרים עמים שלמים שאנשים שהם עושי רצונו, עושים מעשי פשע?
כשקורים אסונות נוראים בציבור שלנו, באים בטענות שזה בגלל כל מיני דברים,
ושוכחים שהעבירה הכי הכי גדולה,
זה חילול השם ! ! !
שיהיה ברור !
לא שכחתי את מיליוני היהודים שסבלו מאות שנים מעולה של הכנסיה הנוצרית,
לא שכחתי את מה שהתפרסם עכשיו, שהאפיפיור ידע היטיב על הרצח של היהודים בשואה,
לא שכחתי את מאות הפוגרומים ואת עשרות אלפי היהודים שנשרפו ונטבחו,
ממש לא,
זה לא מכשיר לעשות חילול השם גדול.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 03/10/2023 19:51:13
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2023 21:46 |
|
| |
כמה מצורעים ירקו,
ואתה מצפה שעוד היום כל הרבנים יצאו נגדם ?
זכורני שהרב הראשי הרב יוסף יצא נגד המגעילים ועוד רבנים.
מצוה לפרסם שכמה מופרעים
לא מייצגים אותנו.
בכלל, העולם מופרע, אלימות גם בארץ, העולם כמרקחה.
ושיבקשו סליחה על כל המוות
שהם עשו לנו בכל הדורות, בכבוד !
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2023 22:44 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | כמה מצורעים ירקו,
ואתה מצפה שעוד היום כל הרבנים יצאו נגדם ?
זכורני שהרב הראשי הרב יוסף יצא נגד המגעילים ועוד רבנים.
מצוה לפרסם שכמה מופרעים
לא מייצגים אותנו.
בכלל, העולם מופרע, אלימות גם בארץ, העולם כמרקחה.
ושיבקשו סליחה על כל המוות
שהם עשו לנו בכל הדורות, בכבוד ! |
|
זה לא כמה מצורעים,
זה תופעה שלצערינו, מתרחשת די הרבה,
וחייבים לצאת נגדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2023 23:12 |
|
| |
יצאו נגדם, ועוד יצאו .
יש איזה קהילה בירושלים שיש שמה הרבה מופרעים,לא תמיד יש לנו שליטה עליהם ועל שכמותם, לך תסביר לנוצרים -צאצאי הרוצחים והאנסים שלנו- את הדבר הזה .
מתעללים גם בערבים .
מה לעשות . שילמדו קראטה
תוקן על ידי רציף ב- 03/10/2023 23:14:16
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2023 00:52 |
|
| |
סתם הערה, צליינים אינם בהכרח אנשי כמורה וכדו'. לעצם העניין, אני לא בעד יריקות אבל בתקופה כזו אני חושב שהרבנים חייבים לשאול איך אנחנו מונעים אינקווזיציה חילונית בא"י, זה יותר חיוני לציבור הדתי (אולי כאן זה פחות מתפרסם, אבל המצב מאוד קשה וזה ללא קשר לדתיים/חרדיים/חבדניקים וכדו'). זה הרבה יותר חשוב בעיניי מכמה צליינים שהגיעו במקרה ויילכו מחרתיים וביי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2023 11:35 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | סתם הערה, צליינים אינם בהכרח אנשי כמורה וכדו'. לעצם העניין, אני לא בעד יריקות אבל בתקופה כזו אני חושב שהרבנים חייבים לשאול איך אנחנו מונעים אינקווזיציה חילונית בא"י, זה יותר חיוני לציבור הדתי (אולי כאן זה פחות מתפרסם, אבל המצב מאוד קשה וזה ללא קשר לדתיים/חרדיים/חבדניקים וכדו'). זה הרבה יותר חשוב בעיניי מכמה צליינים שהגיעו במקרה ויילכו מחרתיים וביי. |
|
זה לא כמה צליינים שנפגעו,
מה שעומד על הפרק, זה מאות מיליוני נוצרים שנפגעים מזה,
והכי חמור, החילול השם הגדול שיוצא מזה,
לעיני מאות מיליוני גויים נוצרים שנפגעים מזה אישית,
וגם מאות מיליוני אנשים שאינם נוצרים, אבל רואים את זה,
וזה נראה בעיניהם נורא.
אנחנו מצווים לקדש את שמו יתברך ! ! !
שמי שרואה יהודים חרדים,
אומר תודה להקב"ה שיש אותם בעולם, ולא להיפך ח"ו
תקראו מה הגמרא במסכת יומא פ"ו ע"א מסבירה מה זה חילול השם ומה זה קידוש השם.
שאל ר' מתיא בן חרש את ר' אלעזר בן עזריה ברומי, שמעת ארבע' חלוקי כפרה שהיה רבי ישמעאל דורש, אמר, שלשה הן ותשובה עם כל אחד ואחד, אעבר על עשה ושב, אינו זז משם עד שמוחלין לו, שנאמר (ירמיהו ג, יד) שובו בנים שובבים, בעבר על לא תעשה, ועשה תשובה, תשובה תולה ויוה"כ מכפר שנאמר (ויקרא טז, ל) כי ביום הזה יכפר עליכם מכל חטאתיכם, געבר על כריתות ומיתות בית דין, ועשה תשובה, תשובה ויוה"כ תולין, ויסורין ממרקין, שנאמר (תהלים פט, לג) ופקדתי בשבט פשעם ובנגעים עונם, דאבל מי שיש חילול השם בידו, אין לו כח בתשובה לתלות, ולא ביוה"כ לכפר, ולא ביסורין למרק, אלא כולן תולין, ומיתה ממרקת, שנאמר (ישעיהו כב, יד) ונגלה באזני ה' צבאות אם יכופר העון הזה לכם עד תמותון, היכי דמי חילול השם, אמר רב כגון אנא האי שקילנא בישרא מטבחא ולא יהיבנא דמי לאלתר, אמר אביי לא שנו אלא באתרא דלא תבעי, אבל באתרא דתבעי, לית לן בה, אמר רבינא, ומתא מחסיא אתרא דתבעי הוא, אביי כדשקיל בישרא, מתרי שותפי, יהיב זוזא להאי וזוזא להאי, והדר מקרב להו גבי הדדי, ועביד חושבנא, רבי יוחנן אמר, כגון אנא דמסגינא ארבע אמות בלא תורה ובלא תפילין, יצחק דבי ר' ינאי אמר, כל שחביריו מתביישין מחמת שמועתו (היינו חילול השם) אמר רב נחמן בר יצחק כגון דקא אמרי אינשי שרא ליה מריה לפלניא,
אביי אמר כדתניא (דברים ו, ה) וואהבת את ה' אלהיך: שיהא שם שמים מתאהב על ידך, שיהא קורא, ושונה, ומשמש ת"ח, ויהא משאו ומתנו בנחת עם הבריות, מה הבריות אומרות עליו, אשרי אביו שלמדו תורה, אשרי רבו שלמדו תורה, אוי להם לבריות שלא למדו תורה, פלוני שלמדו[1] תורה, ראו כמה נאים דרכיו, כמה מתוקנים מעשיו, עליו הכתוב אומר (ישעיהו מט, ג) ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר,
אבל מי שקורא, ושונה, ומשמש ת"ח, ואין משאו ומתנו באמונה, ואין דבורו בנחת עם הבריות, מה הבריות אומרות עליו, אוי לו לפלוני שלמד תורה, אוי לו לאביו שלמדו תורה, אוי לו לרבו שלמדו תורה, פלוני שלמד תורה, ראו כמה מקולקלין מעשיו, וכמה מכוערין דרכיו, ועליו הכתוב אומר (יחזקאל לו, כ) באמור להם עם ה' אלה ומארצו יצאו.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 04/10/2023 11:48:25
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2023 21:55 |
|
| |
ישי כהן - ככר השבת מצייץ
מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף בגינוי חריף ליריקות: ״מופע של התגרות באומות תוך שימוש בשם הדת ובשם שמיים, הוא חילול שם שמיים.
יש להוקיע את מעשי הפרובוקציה כלפי בני דתות אחרות שבוצעו בירושלים. זוהי לאומנות שאין לה מקום ואין לה כל קשר ליהדות״.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2023 23:42 |
|
| |
אז כתבתי לך ;
אין לנו שליטה על היורקים .
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 00:12 |
|
| |
רעיונוביץ, הוא אשר אמרתי. זה באמת לא בסדר אבל זה קורה, ועם היסטוריה של איזה 2000 שנה גם הנוצאים מבינים שיכול לקרות דבר כזה (כאילו שאין שום מצב הפוך). אז שלחו כמה רבנים מטעם שיתנצלו בשמינו ודפדפנו את הסיפור. ודוב אני אומר, החילול ה' הגדול הוא מה שקורה על האנרכיסטים, שלגמאי מנסים להיטפל למקיימי מצוות באשר הם (תמיד יש תירוצים אבל המכלול של האירועים, כמו גם המילים שלהם בראיונות ובשלטי מחאה, אומרים את האמת הערומה). על זה אני באמת לא מבין איך שותקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 00:21 |
|
| |
ציוץ של ישי כהן - ככר השבת
קול חשוב! הרב הראשי לישראל הגאון רבי דוד לאו מגנה את היריקות לעבר נוצרים בירושלים: ״מבקש להבהיר, בחג סוכות היו מתפללים ומקריבים בבית המקדש לשלומם של 70 אומות העולם. גם אנו נמשיך להתפלל לטובתם ולכבד את כל העמים הבאים לכבד את עיר הקדש ירושלים. אני מגנה בכל תוקף פגיעה בכל אדם ובכל מנהיג דת. תופעות פסולות אלו וודאי שאין לייחס להם כל קשר להלכה היהודית״.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 01:13 |
|
| |
2 נערים בני 16 בלהט ההליכה ירקו על הרצפה .. רואים בסרטון היטיב ..
לא יפה , זהו ... לא קרה כלום אוי אוי אוי אהסטע גיהערט אמאייסע
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 01:21 |
|
| |
אני בטוחה שהרב דוד לאו היה מסביר לאבא שלו שעליו לגנות את שאירע בליל כיפור , אבל הוא כנראה חושש לפגוע בכבודו של אביו. כאן המקום להזכיר לאבא של הרב לאו: שהמועצה הדתית של תל אביב מאשרת ש- 18 בתי כנסיות בעיר נפגעו ע"י הפורעים במהלך יום הכיפורים , כך שמי שרוצה למכור לנו לוקשים שהתקיפות בדיזינגוף הם על רקע ההפרדה ברחוב משקר ביודעין. כל מי שרוצה שיכבדו את הנוצרים ? חייב לדעת שאם מזלזלים בדת היהודית אז באופן אוטומטי יזלזלו בשאר הדתות! אין ספק שצריך לגנות את היריקות לעבר אנשי הכמורה!!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/10/2023 01:48:17
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 01:44 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
קבוצת חרדים ירקה על קבוצת אנשי דת נוצרית,
|
|
מענין איך שסיפור חוזר על עצמו לפני כשלשה חדשים היה אותו סיפור, גם אז פתחת אשכול, וגם אז הערתי לך על השיבוש המכוון שלך כדי להגדיל את הסיפור ירקה "על" קבוצת אנשי דת נוצרית? או ירקה לעברם, כשהיריקה היתה בעצם אל הריצפה.
גם אז הדגשתי וגם עכשיו אדגיש, מדובר במעשה פסול. גם באלפיים השנים שקדמו, חשבו הנוצרים בדיוק כמונו עכשיו, שהדת היהודית משוקצת ושיש לרדוף אותה (כמובן ללא השוואה למה שהם עשו, רצחו, עינו ושרפו) אבל עליך לשמור על הגינות ולדייק, ולא לשקר כדי להגדיל את הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 13:47 |
|
| |
אני כידוע לא מחבב את השפה של לךתדע, בייחוד לכפי רבנים, אבל השתיקה מכיוון הרי"מ לאו היא באמת דבר הזוי מכל כיוון שמסתכלים על זה (ניצול שואה, רב של ת"א במשך הרבה שנים - ובינתיים אין לו מחליף, הוא ייצג תמיד את דמות הרב מטעם והגשר בין הדתיים לחילוניים וכו). אאל"ט, באירועים של שריפות בתי כנסת ברמלה ולוד ע"י ערבים, הרב גלזר והרב אורטנר - שהיו הרבה יותר מבוגרים והרבה פחות כריזמטיים - פעלו בכל תוקף. וכאן מי שהוא וכל משפחתו מתפרנסים מהייצוג הזה, פתאום הוא שותק... יש הרבה מה לדבר על שתיקת הימניים אבל כאן הערתי קודם על שתיקת הרבנים החרדיים (נעזוב רגע את הדתיים), ובהודעה זו אני מקדיש את השאלה ביחס לרי"מ לאו. (אני מסייג שיתכן שיש משהו שאיננו יודעים)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 14:01 |
|
| |
חברי הכנסת של דגל התורה עלו לביקור חג אצל גדולי ישראל, רבני המפלגה. במהלך הביקור אצל ראש הישיבה הגרמ"צ ברגמן הורה הרב לצאת נגד המתקפות והיריקות על הנוצרים בירושלים. לאחר הדברים סיעת 'דגל התורה' הוציאה הודעה כי היא מגנה בתוקף את התופעה.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 05/10/2023 14:10:46
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2023 15:40 |
|
| |
אנחנו בסכנה של מלחמת אחים, אם הרבנים יגנו את התפרעויות השמאל - זה יכול לעודד אותם להתפרע יותר ויותר, חשוב לא להגיב להם .
בקשר ליריקות, ח"כ שמחה רוטמן טוען שיש כאן הגזמה רבה מצד ערוץ 12, בכוונה הם מדברים על יריקות של יהודים דתיים, ולא מדברים על התגרויות ואנטישמיות של שמאלנים מטורפים בתל אביב .
כל אחד מבין שלא יורקים, יש נוהגים לתת יריקה על הריצפה מתי שעוברים מול עבודה זרה, נצרות זוהי עבודה זרה, דת השנאה והאכזריות .
יש גם ילדים ונערים מופרעים בירושלים שמשעמם להם, הם מציקים לכל מי שלא בא להם טוב בעין, נוצרים, ערבים, ועוד, אין לנו אחריות עליהם, הם עושים מה בא להם
תוקן על ידי רציף ב- 05/10/2023 16:00:15
|
|
|
|
|