|
|
| נשלח ב-12/10/2023 10:43 |
|
| |
דובר כבר רבות על למה אנחנו מתגייסים כמו כולם - אחד למשפחה בממוצע ולא יותר.
מי שלא מבין את זה שישאל את הרב
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2023 10:46 |
|
| |
ההבדל הוא שכשהיינו ציבור קטן הטענה הייתה "למה אתם לא מתגייסים", והיום עם הגדילה המבורכת בלעה"ר זה מתחיל להיות "למה שאנחנו נתגייס אם אתם לא"...
זאת לכאורה לא שאלה לרב, כפי שציינו כאן לאורך ההיסטוריה של מדינת ישראל היה ברור שחרדי שלא לומד כל היום הולך להתגייס, להרגשתי מה ששינה את המצב היה באמת הסיפור עם בג"ץ שהפך את זה ל"מלחמת תרבות" + קמפייני החרד"קים והפלס שכנראה כן משפיעים....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2023 12:57 |
|
| |
hhaavv
| ירו_שלמי כתב: |  | hhaavv
אני לא חושב שיש לנו ויכוח, אני די מסכים עם דבריך...
שים לב לסיפא של דבריי. הם רצו לשמור על מי שלומד תורה, מתוך הבנה שמי שיילך לצבא לא רק יאבד שעות לימוד אלא הרבה יותר מזה, הוא כבר לא יחזור להיות 'כולל יונגערמאן'. אתה יכול אולי להגדיר זאת אחרת, אבל לומר שהם חשבו שזה ה'שירות' החשוב יותר, ה'מגנא ומצלא', ושלכן החילונים צריכים להודות לנו, זו יומרנות וזה גם לא מתאים למציאות בה החרדים הופכים עם הזמן לרוב.
|
|
אני לא אוהב לריב באופן כללי, בטח לא בימים אלה, אבל אתה ממש לא מתחיל להבין. מצטער. ואתה גם שם דברים בפי שלא כתבתי ("לכן החילונים צריכים להודות לנו").
כך דברי הרמב"ם בסוף הל' שמיטה ויובל (בעצם כל אחד מכיר, אבל לא את ההקשר):
"ולמה לא זכה לוי בנחלת ארץ ישראל ובביזתה עם אחיו מפני שהובדל לעבוד את ה' לשרתו ולהורות דרכיו הישרים ומשפטיו הצדיקים לרבים שנאמר: יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל. לפיכך הובדלו מדרכי העולם לא עורכין מלחמה כשאר ישראל ולא נוחלין ולא זוכין לעצמן בכח גופן אלא הם חיל השם שנאמר: ברך ד' חילו והוא ברוך הוא זוכה להם שנאמר: אני חלקך ונחלתך. ולא שבט לוי בלבד אלא כל איש ואיש מכל באי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו וכו'."
כן, תורה ומגנא ומצלא, ואם לא ילמדו חלילה, הקב"ה לא יגן עלינו למרות הטנקים. פשוט כך, נקודה. יש גם את ה'אלף למטה' ועוד. זו לא התנשאות וכמובן לא דרישה או איזו מחשבה שחילונים צריכים להודות לנו (לצרכי מיקוח לפעמים מעלים את הטענה, שכמו שהם דורשים שנתגייס לחיל השריון יש גם לנו דרישה שיתגייסו לחיל התורה ולכן נתקזז) - אלא אמונה שלמה שזה תפקידינו וזה רצון הבורא וזה מה שקריטי להגנת תושבי הארץ. הטענה האווילית שלומדי התורה לא מתגייסים רק מחשש שלא יחזרו לתלמודם - כמוה כטענה שטייסי חיל האוויר לא מתגייסים בעת מלחמה לחי"ר, רק כי אולי לא יחזרו אחרי המלחמה לחיל האוויר...
תוקן על ידי hhaavv ב- 12/10/2023 12:57:13
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2023 13:44 |
|
| |
מזמן לא ראיתי דברים כ"כ נכוחים - כמו האנאליז של הטייס החוזר בתשובה.
דבריו אינם תיאורטיים אלא מתכתבים עם המציאות.
תתעוררו, אחים עובדים, צמצמו את שעות הפנאי והבידור שלכם, לכו לכם לקביעות עתים יותר ממה שאתם רגילים, חברותא צדדית, ספר חדש, שיעור חדש. ותעשו דברים 'בלי תמונות' 'בלי קליפים' 'בלי פרסום' - וזו התרומה הכי חשובה שלכם. הנה הנ"ל כותב שגם הטייסים מרגישים זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2023 19:21 |
|
| |
רצים ברשת לא מעט סרטונים שחיילים מבקשים להפסיק להביא...
אין להם מה לעשות עם כל זה... במוצבי קבע מכניסים למחסן ויהיה לחיילים ציוד לשנה הבאה אבל בשטח יש ערמות של ארגזים של חטיפים ומוצרי היגנה שאף אחד לא צריך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2023 19:54 |
|
| |
hhaavv
שיהיה. לא שאני מסכים איתך, אבל אני מעדיף לא להיכנס לזה. רק אל תריב בבקשה.. לא שמתי דברים בפיך, התייחסתי לטענה ספציפית אותה הזכרתי בהודעה הראשונה עליה הגבת.
|
|
|
|
|