בית פורומים בחדרי חרדים

מישהו יכול לעשות סדר במספרי הנרצחים החטופים והנעדרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/10/2023 23:42 לינק ישיר 
מישהו יכול לעשות סדר במספרי הנרצחים החטופים והנעדרים

מדברים כרגע על "לפחות 1,300" נרצחים.
על 350 נעדרים
על כמעט 400 שלא זוהו
על כ-200 חטופים

האם הנרצחים כוללים את הנעדרים או הלא מזוהים? או שהמספרים האלה עוד עלולים חלילה לטפס?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2023 17:02 לינק ישיר 

לפי העדכון האחרון לכאורה...
מדברים על 1,185 הרוגים, כ-240 חטופים
ועוד כ-150 גופות שלא זוהו, כאשר לפי הערכה חלקם מחבלים (שלא ממש מובן למה המחבלים לא מזוהים).

השאלה כמה נעדרים יש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2023 23:46 לינק ישיר 

צה״ל מפרסם נתונים חדשים על החטופים והנעדרים:

בצה״ל מתירים לפרסום כי מתוך כ-200 חטופים שיש מידע על הימצאם בשטח רצועת עזה - 
יותר מ-20 הם ילדים עד גיל 18. 
כ10-20 מהם קשישים בני 60+. 
רובם של החטופים בחיים, אך יש גם גופות שנחטפו לרצועה. 

בנוסף, ישנם עוד כ-100-200 ישראלים המוגדרים נעדרים, שאין מידע על מקום הימצאם. זאת לעומת כ-3,000 אנשים שהוגדרו נעדרים ביום הראשון למלחמה, ומאז מספרם הצטמצם מאוד כשהגיע מידע ודאי על מקום הימצאם (אותרו בחיים, אותרו מתים, או שנודע שהם חטופים). 

בצה״ל מדגישים כי יש לא מעט מורכבויות שמקשות על איתור מידע בנוגע לנעדרים: בין היתר, גופות רבות שנמצאות במחנה שורה ועדיין לא זוהו, גופות שטרם נאספו מהשטח ועדיין הצבא מנהל פשיטות קרקעיות במרחב הגדר במטרה לאסוף גופות נוספות.

בצה״ל מדגישים כי הם מקפידים על עקרון שקיפות מלא מול המשפחות, ומעבירים להן כל מידע שיש להם אודות יקיריהן. יש צוותים רבים שעומדים בקשר יומיומי עם משפחות החטופים, אך עדיין לא הגיעו צוותים לכל משפחות הנעדרים, ויש מאמץ לעשות זאת ביממה הקרובה.

דורון קדוש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 22:55 לינק ישיר 

טור אישי "בעלי משרת בתפקיד הכי איום במלחמה - והתרומה היחידה שיקבל זה כפפות ואקונומיקה"

זוועות המלחמה לא פסחו על איש מאיתנו, אולם יש כאלו שנאלצים מדי יום לעסוק בתפקיד הכי נורא בעולם: זיהוי החללים. רעייתו של אחד מהם מספרת בכאב על הדאגה לנפש והחרדה: "אצלם אין מתנדבים שבאים לפתוח מנגל"

חדשות כיפההודיה רגב18/10/23 13:18 ג בחשון התשפד

"בעלי משרת בתפקיד הכי איום במלחמה - והתרומה היחידה שיקבל זה כפפות ואקונומיקה"
חיילי הרבנות הצבאית במחנה שורה לזיהוי החללים , צילום: Tomer Neuberg/Flash90

אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו

בעלי משרת בתפקיד צמוד לרב הראשי בצה"ל, הרב אייל קרים. לנוכח כל הסרטונים המלאים בוואסח ובמורל גבוה של החיילים, חשוב לי להעלות את המודעות לכל אותם החיילים שעושים את התפקיד הכי קשה בעולם, ושם אין מורל גבוה ואפילו לא נחים לרגע.

אני זוכרת, כשדניאל חזר לאפטר אחרי כמה לילות וימים שלא ראיתי אותו, דאגתי לנפש שלו כאילו הוא היה בתוך עזה ממש. הוא הסתכל עליי במבט עייף ואבוד ואמר לי: "אני מתעסק רק ברוע של המלחמה. ברוע הכי אכזרי שיש. במוות שלא נראה פה מעולם". נשמתי עמוק, הסתכלתי עליו ורציתי לבכות.

אי אפשר לדמיין מה עובר על החיילים שמזהים את הגופות

מספיק להיות כמה דקות לידו כדי להבין קצת ממה שעובר עליו בתפקיד הכי איום במלחמה.

משפחות שכולות שמרימות אליו טלפון בתחנונים כדי שישחררו גופה של היקר להם מכל. הן מגיעות לקצה (ושלעולם לא נדע) ודניאל צריך לענות להם בנחת, ברוגע ובהבנה אין סופית וחמלה, למרות ובגלל הכל.

לעבור עם חותמת על מאות מסמכים שקובעים רשמית את זהות החלל.

להיות, להריח, להרגיש כל סיפור של גופה וגופה.

לנסות להתנתק אבל זה בלתי אפשרי לנוכח המראות.

לספוג ביקורת על קצב שחרור הגופות למרות שהם לא מפסיקים לעבוד. חלק מהגופות במצב נורא כל כך, עד שקשה לזהות אותן על גבול הבלתי אפשרי.

לפעמים הוא צריך לומר לאב שכול, עזוב, אל תיכנס לראות את הבן שלך במצב הזה. עדיף שתזכור אותו כמו שהוא היה. כשאני מתקשרת אליו בהיסטריה לספר לו על קרוב שנרצח והוא עונה לי בשקט: אני יודע, טיפלתי בו אישית.

מתנדבי זק"א בעוטף עזה |

מתנדבי זק"א בעוטף עזה | , צילום: זק"א

התרומות היחידות הן אקונומיקה וכפפות

אצלם לא תראו מתנדבים שבאים לפתוח שולחן. אין מעגלי שירה מחזקת או תרומות של אפוד קרמי וציוד טקטי. התרומות הרלוונטיות היחידות הן אקונומיקה וכפפות. אצלם כנראה שהקב"ן יעבוד שעות נוספות.

אצלם אין אימונים וריצות שטח, יש ריצות להספיק כמה שיותר שחרור גופות והבאתן לקבורה. לשמוע שב"ה יצאו היום הרבה לוויות, ובאופן אבסורדי לשמוח על כך. אין ריח של קפה שחור בבוקר יחד עם כל החברים לפלוגה, את הריחות אצלם אי אפשר להעלות על האף והדעת.

ואני בינתיים בבית, עם הילדים המתוקים שלנו, יושבת ודואגת. משתגעת מחרדה לנפש המיוחדת של בעלי היקר, רק שלא תינזק. וכשרוצים להרגיע אותי ולומר: לא נורא, בעלך לא בקו האש. אני עונה: בעלי בקו האש על הנפש שלו.

הכותבת נשואה לאיש קבע שמשרת ברבנות הצבאית חמש שנים. הם הורים לשניים ומגוררים בגדרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 22:54 לינק ישיר 

היום הגיעו עוד 64 גופות שנאספו בלילה ע"י זק"א מעבר לגדר 
לא ידוע כמה מהם יהודים וכמה מחבלים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 19:57 לינק ישיר 

הודעה עדכנית מהשעות האחרונות: 732 חללים אזרחים שנרצחו במלחמה זוהו עד כה ע"י משטרת ישראל. בפעילות הנערכת בשיתוף צה"ל ומתנדבי זק"א בתחנת ריכוז החללים, נמשך מאמץ הזיהוי של קורבנות הרצח ההמוני מתחילת הלחימה. עד שעות הבוקר זוהו בתחנת ריכוז החללים במחנה שורה 732 חללים שהם למעלה מ-80% מהאזרחים (שאינם חיילים) אשר נרצחו במערכה וגופותיהם הובאו לזיהוי במחנה. עד כה הועברו לקבורה 607 חללים. תחנת ריכוז החללים הוקמה שעות לאחר פרוץ המלחמה, והועברו אליה מאות גופות של אזרחים שנרצחו בפיגוע. אלפי שוטרים פועלים סביב השעון במשמרות מפרוץ המלחמה ונוטלים חלק במלאכת הזיהוי הקשה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים בכדי לבצע תהליך זיהוי מלא. עם השלמת תהליך הזיהוי מועבר המידע לצוותי הבשורה המרה המודיעים לבני המשפחות על השלמת הזיהוי וההכנה לקראת הבאת היקירים לקבורה. יהיה זכרם ברוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 18:45 לינק ישיר 

‏מזעזע: מתנדבי זק״א גילו בשעה האחרונה גופת אישה וילד שרופים לחלוטין בבית בקיבוץ בארי.
גופת הילד התגלתה בעליית הגג, ככל הנראה לשם ברח בעת פרצו המחבלים לביתו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 13:58 לינק ישיר 
בוחן_כליות

בונדמן כתב:
כמאתיים מההרוגים הם עובדים זרים

נראה לי אתה מגזים מאד אלא אם כן כולם עדיין לא זוהו. ברשימה זו (מיום ראשון) יש ממש מעט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 13:20 לינק ישיר 

כמאתיים מההרוגים הם עובדים זרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 13:14 לינק ישיר 

האמת שהציוץ הקודם שלו הוא שעורר אצלי את השאלה הזאת.
גם בציוץ הנוכחי, נראה שהוא טועה. וכנראה המספרים הנכונים הם, סה"כ 1,300 נרצחים, מתוכם כ-300 חיילים, ולכאורה עוד כ-300 נעדרים. ומתוך הנרצחים עדיין לא זוהו כמה מאות (דבר הזוי לכשעצמו 12 ימים אחרי...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2023 12:34 לינק ישיר 
בוחן_כליות

מלמן עדכן/הבהיר את הודעתו הקודמת, אבל לדעתי הוא עדיין מתבלבל במספרים (נהרגו סה"כ 1000 אזרחים שמתוכם לא זוהו 450, ולא בנוסף אליהם. אבל מי אני שאתווכח איתו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2023 17:03 לינק ישיר 
בוחן_כליות

פלדלפי כתב:
יוסי מלמן: בנוסף ל-1400 הנרצחים שזוהו עד כה יש עוד 455 שלא זוהו. כך שמספר הקורבנות ממתקפת חמאס 23, יגיע ל- 1855 נרצחים ואולי אף יותר. מספר החיילים שנפלו ושזוהו מגיע לכ-300. אם מצרפים לכך כשלושת אלפים פצועים מגיעים למספר הבלתי נתפס שכ-10%!!!!! מתושבי עוטף עזה נרצחו ועוד כ-20%  אחוזים מהם נפצעו.

יוסי מלמן לקה באירוע מוחי לפני מספר שנים ומאז הוא לא ממש במיטבו. בידיעה זו הוא עושה סלט שלם של כל המספרים ולא מתחיל להתקרב למציאות:

זוהו 1400? מאיפה הוא המציא את זה? נכון לאתמול, זוהו 504 אזרחים ועוד 291 חיילים
10% מתושבי העוטף נרצחו? מתוך 960 האזרחים שנרצחו יש כ300 ומעלה מהמסיבה ועוד כ100 מאופקים ושדרות וכו' כך שמישובי העוטף נרצחו כ550 שזה כ3% מהתושבים.
נפצעו 20% מתושבי העוטף? רוב רובם של הפצועים הם מחיילי צה"ל ולא מתושבי העוטף.

שורה תחתונה הוא סתם מקשקש. המספרים נוראים ואיומים אך לא מתקרבים למה שהוא כתב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2023 15:37 לינק ישיר 

יוסי מלמן: בנוסף ל-1400 הנרצחים שזוהו עד כה יש עוד 455 שלא זוהו. כך שמספר הקורבנות ממתקפת חמאס 23, יגיע ל- 1855 נרצחים ואולי אף יותר. מספר החיילים שנפלו ושזוהו מגיע לכ-300. אם מצרפים לכך כשלושת אלפים פצועים מגיעים למספר הבלתי נתפס שכ-10%!!!!! מתושבי עוטף עזה נרצחו ועוד כ-20%  אחוזים מהם נפצעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2023 15:02 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
נכון להיום יש כ500 גופות שלא זוהו 
מעריכים שיש מעל 200 שבויים 

ויודעים גם שיש כאלו שעדיין לא נמצאו 
הלילה זק"א נכנס לתוך שטח עזה עם כוחות מיוחדים בעקבות מידע שיש גופות בשטח הפתוח בין הגדר לעזה וכנראה שיש עוד בשדות מסביב למסיבה שמחפשים אותם 

עוד שאלה שכדי לשים לב כמה מתוך ההרוגים אינם יהודים - לפי מה שאני שומע לפחות 100 

אבל ה-500 האלה הם בנוסף ל-1,300 או שהם חלק מהמספר הזה?

לא תקבל תשובה ברורה משום גורם רשמי כי זה מלחמה וגם בגלל שגם הם עד היום לא יודעים כמה נחטפו וכמה מהחטופים בחיים 
אבל לפי מה שידוע לי מהאנשים בשטח ה500 לא כלולים במספר 
ובפרט שיש כאלו שלא ברור אם הם יהודים או מחבלים 

כל מי שדיווח מהשטח מהיום הראשון ידע שהמספרים בתקשורת לא מחוברים למציאות 
לא ברור לי למה הם טיפטפו את זה לאט בזמן שאנשים ראו בעיניים עשרות גופות
וזה עוד הרבה לפני שנכנסו לכפר עזה ובארי 
רק באופקים נרצחו בשבת 30 איש!!! 
הסרטים של החיילים הטבוחים בבסיסי צה"ל היו כבר ביום ראשון שעבר והגופות במסיבה גם אבל בתקשורת המשיכו להציג 200 \300 בזמן חברה מזק"א דיווחו שרק בכביש גישה למסיבה הם רואים כ200 
פסיכולוגיה.. קשה להכיל מספרים כאלה אז החליטו לטפטף בשלבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2023 13:51 לינק ישיר 

שר הפנים משה ארבל, דיווח לוועדת הפנים בכנסת: "הגיעו למחנה שורה, נכון לבוקר זה,  959 חללים, זוהו - 504, טרם זוהו עדיין 297; 158 נותבו למכון לרפואה משפטית באבו כביר. אלו מספרים קשים מאוד". 

לפי האמור פה יש פחות מ1000 נרצחים אזרחים ועוד כ300 חיילים (נמסרו הודעות ל291 משפחות חיילים עד עתה)

מן הסתם יש עוד גופות שלא נמצאו וכן בין השבויים יש כמות לא מבוטלת של הרוגים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2023 09:52 לינק ישיר 
פלדלפי

בנשק כתב:
נכון להיום יש כ500 גופות שלא זוהו 
מעריכים שיש מעל 200 שבויים 

ויודעים גם שיש כאלו שעדיין לא נמצאו 
הלילה זק"א נכנס לתוך שטח עזה עם כוחות מיוחדים בעקבות מידע שיש גופות בשטח הפתוח בין הגדר לעזה וכנראה שיש עוד בשדות מסביב למסיבה שמחפשים אותם 

עוד שאלה שכדי לשים לב כמה מתוך ההרוגים אינם יהודים - לפי מה שאני שומע לפחות 100 

אבל ה-500 האלה הם בנוסף ל-1,300 או שהם חלק מהמספר הזה?

לא תקבל תשובה ברורה משום גורם רשמי כי זה מלחמה וגם בגלל שגם הם עד היום לא יודעים כמה נחטפו וכמה מהחטופים בחיים 
אבל לפי מה שידוע לי מהאנשים בשטח ה500 לא כלולים במספר 
ובפרט שיש כאלו שלא ברור אם הם יהודים או מחבלים 

כל מי שדיווח מהשטח מהיום הראשון ידע שהמספרים בתקשורת לא מחוברים למציאות 
לא ברור לי למה הם טיפטפו את זה לאט בזמן שאנשים ראו בעיניים עשרות גופות
וזה עוד הרבה לפני שנכנסו לכפר עזה ובארי 
רק באופקים נרצחו בשבת 30 איש!!! 
הסרטים של החיילים הטבוחים בבסיסי צה"ל היו כבר ביום ראשון שעבר והגופות במסיבה גם אבל בתקשורת המשיכו להציג 200 \300 בזמן חברה מזק"א דיווחו שרק בכביש גישה למסיבה הם רואים כ200 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מישהו יכול לעשות סדר במספרי הנרצחים החטופים והנעדרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext