האלוף יצחק בריק לפני כחצי שנה: ליברמן היחיד שהקשיב לי ופעל כשהיה שר ביטחון
המראיין: אני הכי זלזלתי בליברמן, ואתה השבת לי מקודם שאני לא יודע על מה אני מדבר..
יצחק בריק: ליברמן היחידי שמגיע ואומר לי מה אתה אומר? מה אתה מציע לי? התחלתי להיות היועץ שלו אמרתי לו לעשות ביקורות והוא בניגוד לכל קודמיו מתחיל לעשות את זה ומוצאים קטסטרופה והוא מזמין את אייזנקוט לבירור.. ואומר לי תציג את הנתונים..
וראית שר ביטחון שמחזיק את הצבא בצורה קצרה ולא נותן להם לספר לו סיפורים..
ליברמן מחליט להקים את חיל הטילים.. הוא מבין את מה שהרמטכל"ים לא הבינו..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 26/10/2023 12:23:06
נשלח ב-27/10/2023 13:58
אריאל כהנא ב׳ישראל היום׳: אם בצבא התיישרו לפי הקונספציה, במערכת הפוליטית נמצאו כמה צדיקים. בישיבה הדרמטית של הקבינט בזמן ההסלמה בנובמבר 2018, השרים דאז ליברמן, ארדן, אלקין, שקד ובנט התנגדו להצעת ראש הממשלה להפסקת אש מול חמאס. נתניהו, מערכת הביטחון ורוב שרי הקבינט תמכו, והסבב התורן נגדע באיבו.
*לעדכונים בווצאפ: bit.ly/3M4qqi1*
*1;זירה פוליטית‼ᥧ*
נשלח ב-26/10/2023 22:42
מצדרביעי כתב:
לא יודע מה ביבי עשה אחר כך, אבל רמת המודיעין שהייתה לנאצים היא מטורפת וכנראה נעזרו הרבה בפועלים שעבדו כאן.
הנה כתבה לדוגמה המפרטת קצת את רמת המודיעין ההזויה שהייתה לנאצים (כמובן לא צריך להתייחס לבבל"תים של לפיד והרפורמה אלא רק לדיבורים הענייניים).
אני כמובן מסכים שהסיפור הגדול הוא אוסלו ושות' שהיחיד שהייתה לו תכנית סדורה להחזיר את הגלגל אחורה באמת הוא כמובן פייגלין, שדעותיו במיוחד במקרה זה נחשבו משום מה "הזויות"...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 26/10/2023 16:46:04
בעיני, זה להיתפס לאיזה בורג קטן במערכת. היה להם תצלומי אוויר. אין לזה קשר להגדלת מספר הסוחרים\פועלים מעזה. גם לפני כן נכנסו כמה מאות פועלים מעזה (תחת אישור "סוחרים"). ויש מספיק פועלים פלסטינים מאזור חברון שמסתובבים באזור שיכלו להעביר לחמאס את המידע. זה סתם להסיט את הדיון מהנושא המהותי שהוא הנסיגה הצבאית מרוב שטחי רצועת עזה ב1994 בהסכם "עזה ויריחו תחילה". יישום הסכם אוסלו. לגבי בנט, אני מסכים שכנראה הישועה לא תבוא ממנו.
אני כמובן מסכים שהסיפור הגדול הוא אוסלו ושות' שהיחיד שהייתה לו תכנית סדורה להחזיר את הגלגל אחורה באמת הוא כמובן פייגלין, שדעותיו במיוחד במקרה זה נחשבו משום מה "הזויות"...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 26/10/2023 16:46:04
נשלח ב-26/10/2023 16:35
אני לא חסיד של בנט. אבל מי שחושב שאילו לא היו מגדילים את מכסת הפועלים והסוחרים מעזה מכמה מאות ל15 אלף, אז איזה שהוא פסיק מהטבח בש"ת לא היה קורה, צריך ללכת לבוחן מציאות דחוף. (ואגב, ביבי המשיך את זה והעלה ל20 אלף). זה לא הסיפור. הסיפור הוא הנסיגה הצבאית באוסלו ב1994. שם נמצאים שורשי האסון. עובדה שמיו"ש יש אלפי פועלים, ואין משם רקטות ואין משם כיבוש ישובים וטבח המוני. כי ב"חומת מגן" הפסקנו את ההפקרות של אוסלו וחזרנו לשלוט ביטחונית בשטח!
נשלח ב-26/10/2023 15:13
לא רק שבנט עשה אותו דבר אלא גם התגאה בכך שהכניס פועלים שלמפרע כנראה סייעו מאוד בתכנון שואת עוטף עזה
יתכן ומר בריק היקר היה זקוק להקשבה, והוא אכן קיבל אותו אצל ליברמן אנחנו היינו צריכים מנהיגים שמקשיבים וגם פועלים
חשוב להדגיש, כשבנט היה ראש ממשלה כאן, היה סבב מול הפלשתינים ובנט עשה בדיוק כמו ביבי, עשה סבב נוסף והשאיר את חמאס על כנם, "כי הם מורתעים, ומה הם כבר יכולים לעשות" וכו'
נשלח ב-26/10/2023 13:51
ליברמן פרש מהקואליציה ב2018 בגלל שלטענתו ביבי לא נתן לו ללכת עד הסוף ולחסל את חמאס, ובמקום זאת ביבי בחר ללכת ל"הסדרה" עם החמאס..
נשלח ב-26/10/2023 13:10
תזכיר לי, זה ההוא שהבטיח שמחסל את הנייה תוך 48 שעות? או שבכלל אני מתבלבל בינו לבין סוכן של פוטין
נשלח ב-26/10/2023 12:25
צריך להגיד, שפומבית, ליברמן כשר ביטחון אמנם אמר שבריק צודק בהרבה דברים ("צודק ב95%"), וצריך לטפל ברצינות, אבל אמר שבריק טועה והצבא שלנו חזק ומוכן למלחמה. בלה בלה.. והיו כותרות "שר הביטחון מתייצב לצד הרמטכ"ל נגד בריק".
אני מניח שהוא אמר את זה כדי שהאויבים לא יחשבו שאנחנו חלשים.