| נשלח ב-14/11/2023 12:50 |
|
| |
הרב הצדיק נערן אשחר זי״ע

הרב נערן אשחר התגייס ללחימה נגד אויבינו למרות שמבחינה רפואית היה פטור לאחר שעבר ניתוח, הוא תרם מגופו כליה לאדם חולה ועדיין היה בהתאוששות.
גם לאחר מותו ארבעה אנשים שחייהם ניצלו בזכות תרומת איבריו, הלב הושתל בבן 59 בשיבא, הריאות בבן 72 בשיבא, הכבד בבן 67 באיכילוב והכליה השנייה הושתלה בבן 43 באיכילוב.
הדבר ששבר אותי היתה דוקא רעיתו במהלך אותו יום בו בעלה הסתלק לבית עולמו פנתה לציבור בבקשה שיקראו תהילים להצלחת ההשתלות.
קשה לדמיין כזאת גדלות נפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 16:33 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש חשוב, תלמד מקלעפער, שבדברים שהוא לא מבין הוא כותב תמיהה עם סימן שאלה (והתשובה היא כן, רוב המחקרים שנערכים בעולם, לא מתפרסמים, ובוודאי לא מגיעים לתקשורת ולא נגישים לציבור). אני יכול לענות לכל פרט מדבריך, אבל לדעתי מה שכתבתי ברור, הכתבה על הגרושות מוכיחה שיש תופעה כזו ודודי שטיינהרטר הוכיח שיש תופעה כזו (הרי הוא פעל במרחב גדול עם נשים שונות מאזורים שונים), כשבודקים נתונים כמו גרושות חרדיות או הורים למחלות קשות, מטבע הדברים בודקים מדגם קטן וחוקרים איפה שהוא רלוונטי.
אני עדיין לא מבין, איך יכול כל אחד בקלות לבוא ולהשמיץ ציבור שלם, בלא חובת הוכחה, כשהדבר היחיד שיש בידו זה "עשיתי מחקר", ו"מישהו סיפר לי".
|
|
אתה כנראה לא ממש מבין מה זה מחקר ואיך זה עובד, אבל לא נורא (נכון, יש הרבה מחקרים עם הטיות, אבל לא זה המקרה וגם לא שיווקתי מחקר. הצגתי טיעון שאני יודע אותו כי אני עוזר במחקר של אדם אחר על הנושא. ואם זה חשוב אותו אדם הוא חרדי ומטרת המחקר היא ממש לא להשמיץ, ואם כבר להיפך). בכל מקרה תרשה לי לשער שכשאתה משמיץ מגזרים שלמים (אפשר למצוא איזו הוגעה או שתיים מהסוג הזה גם באשכול הנוכחי), אתה בודק הרבה הרבה פחות ממסד הנתונים שאני הסתמכתי עליו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 15:55 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אז לידיעתך!
זה בדיוק ההפך!
הרוב, אינו בסדר!
המיעוט בסדר...
וכעת, תכתוב לי על הבן אדם לחבירו ש ל ך!
לא הבנתי, אתה טוען שרוב החרדים אינם בסדר בבין אדם לחבירו? מאיפה אתה מביא את הטענה הזאת? רוב החרדים שומרים מאוד על כבוד הדדי, נזהרים מדיבור לשון הרע, מפגיעה, ואם מישהו פוגע הוא מיד רץ לבקש סליחה. למה אתה משמיץ ככה ציבור שלם? ולא הבנתי מה אתה שואל אותי אישית, מה אתה מצפה לשמוע אם אני כמיעוט מושלם בנושא? איך אני נושא כאן? מה אכלת היום? מתי אתה הולך לישון? |
|
אענה לך מהסוף להתחלה!
לפי תגובותיך. ניכר שאתה צריך להשתפר מאוד בבין אדם לחברו!
כמו רוב החרדים!
ומדוע כתבתי רוב החרדים?
כי אנחנו מתגוררים בתוך...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 13:45 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | איש חשוב, תלמד מקלעפער, שבדברים שהוא לא מבין הוא כותב תמיהה עם סימן שאלה (והתשובה היא כן, רוב המחקרים שנערכים בעולם, לא מתפרסמים, ובוודאי לא מגיעים לתקשורת ולא נגישים לציבור). אני יכול לענות לכל פרט מדבריך, אבל לדעתי מה שכתבתי ברור, הכתבה על הגרושות מוכיחה שיש תופעה כזו ודודי שטיינהרטר הוכיח שיש תופעה כזו (הרי הוא פעל במרחב גדול עם נשים שונות מאזורים שונים), כשבודקים נתונים כמו גרושות חרדיות או הורים למחלות קשות, מטבע הדברים בודקים מדגם קטן וחוקרים איפה שהוא רלוונטי. |
|
אני עדיין לא מבין, איך יכול כל אחד בקלות לבוא ולהשמיץ ציבור שלם, בלא חובת הוכחה, כשהדבר היחיד שיש בידו זה "עשיתי מחקר", ו"מישהו סיפר לי".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 12:09 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | איש חשוב, תלמד מקלעפער, שבדברים שהוא לא מבין הוא כותב תמיהה עם סימן שאלה (והתשובה היא כן, רוב המחקרים שנערכים בעולם, לא מתפרסמים, ובוודאי לא מגיעים לתקשורת ולא נגישים לציבור). אני יכול לענות לכל פרט מדבריך, אבל לדעתי מה שכתבתי ברור, הכתבה על הגרושות מוכיחה שיש תופעה כזו ודודי שטיינהרטר הוכיח שיש תופעה כזו (הרי הוא פעל במרחב גדול עם נשים שונות מאזורים שונים), כשבודקים נתונים כמו גרושות חרדיות או הורים למחלות קשות, מטבע הדברים בודקים מדגם קטן וחוקרים איפה שהוא רלוונטי. |
|
מחקרים אקדמיים נכתבים על מנת לפרסם. מחקרים חייבים לעבור ביקורת עמיתים ואי אפשר לעשות ביקורת עמיתים ללא פרסום. הרעיון של מחקר הוא העשרת הידע בתחום ואי אפשר להעשיר ידע ללא פרסום. מחקרים נגישים באקדמיה לכולם.
אם אתה מעונין בגישה חינם כמעט לכל מחקר תוכל למצוא באתר sci-hub שמעתיק כמעט כל מחקר שפורסם בג׳ורנלים מדעיים בתשלום אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 11:43 |
|
| |
רבותי פתחו אשכול לזכרו של נערן הי"ד.
איך הגענו לדיונים האלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2023 01:38 |
|
| |
קלעפער
| מצדרביעי כתב: |  | מחקר שלא על מנת לפרסם? יש דבר כזה?
נכון שכיום זה נשמע הזוי שישאירו תינוק בבית חולים, אבל ידוע שכך היה נהוג בעבר, כמו כל מיני דברים שנהגו בעבר שהיום נשמעים הזויים... |
|
ידוע שהשאירו בבית החולים? אני זוכר את התקופה שהחביאו והסתירו את העובדה שיש ילד לא בריא (בגלל שידוכים) אבל לא זוכר שהשאירו בבית החולים כלומר הפקירו ילדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2023 20:07 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | אז לידיעתך!
זה בדיוק ההפך!
הרוב, אינו בסדר!
המיעוט בסדר...
וכעת, תכתוב לי על הבן אדם לחבירו ש ל ך! |
|
לא הבנתי, אתה טוען שרוב החרדים אינם בסדר בבין אדם לחבירו? מאיפה אתה מביא את הטענה הזאת? רוב החרדים שומרים מאוד על כבוד הדדי, נזהרים מדיבור לשון הרע, מפגיעה, ואם מישהו פוגע הוא מיד רץ לבקש סליחה. למה אתה משמיץ ככה ציבור שלם? ולא הבנתי מה אתה שואל אותי אישית, מה אתה מצפה לשמוע אם אני כמיעוט מושלם בנושא? איך אני נושא כאן? מה אכלת היום? מתי אתה הולך לישון?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2023 12:56 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | כמה רגשי נחיתות. דמיינו לעצמכם שהייתי מפרסם צדיק מחסידות גור.
יש כאן מספיק אנשים שאינם מחובבי חסידות גור. כמה מכם היו כותבים ש״כן, אבל לא כל חסידי גור צדיקים וחלק מהם <לשון הרע על ציבור>״?
פשוט אומרים פשש, זכרו יגן עלינו ומנסים ללמוד מידות טובות. רק כשמדובר בכיפה סרוגה מתחילים להתפלפל, כן אבל שמענו ככה, לא כולם כאלה, הם מיעוט.
כמה אתם מאוימים, כמה רגשי נחיתות.
בדיוק רציתי לכתוב מילה טובה על הנחנחים, כן, אותם חסידי ברסלב שרוקדים ברחובות, רובם חוזרים בתשובה.
בחור שאני עובד איתו חזר ממילואים בעוטף וסיפר שלאחר שבוע ששכבו בין גופות מחבלים מתנפחות ומסריחות. מקום בו הריח חונק אותך, אכלו רק מנות קרב עד מיאוס, היחידים שהתעלמו מכך שמדובר בשטח צבאי סגור וארגנו להם אוכל חם היו הנחנחים שהגיעו בטנדרים הישנים לפנק את החיילים.
כן, חסרי אחריות, סיכנו את עצמם, אבל בכל זאת, יהודים עם לב חם.
עכשיו תספרו לי גם על הנחנחים שלא כולם בסדר?
יהודי עושה מעשה טוב, תגידו לו ״ישר כח״ אל תחפשו איך לספר לשון הרע על המגזר שלו.
הפואנטה היא בדיוק הפוך. חרדי ישבח חרדי כי בסופו של דבר הם מפרכסים זא"ז. גם אפשר לסלוח לנחנח המסריח והחבדניק המסטול, אם אולי יש להם תכונה חיובית, כי גם ככה הם מסטולים ומסריחים והזויים. אבל לאנשים כמוך, שעשו מסלול יפה בלעדיך וסך הכל חיים לא רע בלי כל הבעיות שלך (ובדיוק כמוך, הדרך שלהם יצרה בעיות משלהם), לזה אי אפשר לסלוח. יש דרך מקבילה אליי שמוציאה משהו טוב? יתכן דבר כזה?!? |
|
אדון דיבוק!
אף אם הנך כותב בציניות.
בבקשה ממך, ביטויים יותר עדינים!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2023 12:54 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה מחמיר, אף בבן אדם לחבירו!?!
או שזה לא עסק אצלך!?!
יפה, ציטטת כאן חלק, והתעלמת מההמשך שכתבתי על העזרה לזולת בציבור החרדי תמשיך, תמשיך לקרוא... |
|
אצטט אותך שוב!
>ואם כבר ירדנו לרזולוציה כזאת, כי מצאנו כאן איש מזרוחניק דגול, (והוא באמת דגול!) ולכן נקבע פה מי ראוי להתנשא על מי עכשיו..
בכל קהילה ישנם כמה אנשים מיוחדים יקרים צדיקים עם לב זהב, גם אצל חילונים (!)
כשבאים למדוד קהילות, לא מודדים לפי אנשים פה ושם, אלא ברוב האנשים שם ובכללים של אותה קהילה<
אז לידיעתך!
זה בדיוק ההפך!
הרוב, אינו בסדר!
המיעוט בסדר...
וכעת, תכתוב לי על הבן אדם לחבירו ש ל ך!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2023 09:39 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | מחקר שלא על מנת לפרסם? יש דבר כזה? |
|
נכון שכיום זה נשמע הזוי שישאירו תינוק בבית חולים, אבל ידוע שכך היה נהוג בעבר, כמו כל מיני דברים שנהגו בעבר שהיום נשמעים הזויים...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2023 08:38 |
|
| |
איש חשוב, תלמד מקלעפער, שבדברים שהוא לא מבין הוא כותב תמיהה עם סימן שאלה (והתשובה היא כן, רוב המחקרים שנערכים בעולם, לא מתפרסמים, ובוודאי לא מגיעים לתקשורת ולא נגישים לציבור). אני יכול לענות לכל פרט מדבריך, אבל לדעתי מה שכתבתי ברור, הכתבה על הגרושות מוכיחה שיש תופעה כזו ודודי שטיינהרטר הוכיח שיש תופעה כזו (הרי הוא פעל במרחב גדול עם נשים שונות מאזורים שונים), כשבודקים נתונים כמו גרושות חרדיות או הורים למחלות קשות, מטבע הדברים בודקים מדגם קטן וחוקרים איפה שהוא רלוונטי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2023 07:06 |
|
| |
מחקר שלא על מנת לפרסם? יש דבר כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2023 04:32 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | בואו נגיד שזה לא ממש מישהו, אלא יותר מחקר עומק עם הרבה מאוד תיעודים ודיווחים. כמו שציינתי, כל הנחקרים מכל סוג שהוא היו חרדים זוכרים איך כולם נבחו כשיצאה הכתבה על הגרושות החרדיות? ואיך נתהפכו הפנים של כולם כשולי הקדרה כשעלה סיפורו של דודי שטיינהרטר? |
|
בסדר, כבר הבנו מאיזה כיוון אתה מסתכל על חרדים.. מישהו הוציא כתבה מוציאת שם רע כוללנית על גרושות חרדיות, כשהסיפור היה על בודדות הנספרות על כף יד אחת, ולא מעידות על מאות. ואז אלו שתמהו על ההכללה הגורפת בגלל כמה סיפורים בודדים, והם היו "נובחים" לשיטתך.. ואז עלה הסיפור של שטיינהרטר, ו"נהפכו פניהם של כולם כשולי קדירה".. למה? כי נמצא אדם שניהל קשרים עם שמונה נשים, שחציין גרושות? ואז יש לך "מחקר", עם "הרבה מאוד דיווחים ותיעודים" ו"כל הנחקרים חרדים"..
מה אתה? מי אתה? כשאתה בא להטיל רפש על ציבור שלם, על גרושותיו, על חוליו, תציג את עצמך שנדע באלו משקפים אתה בודק אותנו - דתי? חרד"ל?
כי לא בא לנו לשתות מיץ זבל מכל מי שבא להציע לנו. תציג, תגיד "שלום, אני מזרוחניק.. ובאתי לבדוק אתכם החרדים, לבקר אתכם, לתת לכם הצעות לשיפור" וכך נדע איך להתייחס לעדויות שלך, להצעות, לשיפורים.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 20/11/2023 04:35:59
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 18:03 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | כמה רגשי נחיתות. דמיינו לעצמכם שהייתי מפרסם צדיק מחסידות גור.
יש כאן מספיק אנשים שאינם מחובבי חסידות גור. כמה מכם היו כותבים ש״כן, אבל לא כל חסידי גור צדיקים וחלק מהם <לשון הרע על ציבור>״?
פשוט אומרים פשש, זכרו יגן עלינו ומנסים ללמוד מידות טובות. רק כשמדובר בכיפה סרוגה מתחילים להתפלפל, כן אבל שמענו ככה, לא כולם כאלה, הם מיעוט.
כמה אתם מאוימים, כמה רגשי נחיתות.
בדיוק רציתי לכתוב מילה טובה על הנחנחים, כן, אותם חסידי ברסלב שרוקדים ברחובות, רובם חוזרים בתשובה.
בחור שאני עובד איתו חזר ממילואים בעוטף וסיפר שלאחר שבוע ששכבו בין גופות מחבלים מתנפחות ומסריחות. מקום בו הריח חונק אותך, אכלו רק מנות קרב עד מיאוס, היחידים שהתעלמו מכך שמדובר בשטח צבאי סגור וארגנו להם אוכל חם היו הנחנחים שהגיעו בטנדרים הישנים לפנק את החיילים.
כן, חסרי אחריות, סיכנו את עצמם, אבל בכל זאת, יהודים עם לב חם.
עכשיו תספרו לי גם על הנחנחים שלא כולם בסדר?
יהודי עושה מעשה טוב, תגידו לו ״ישר כח״ אל תחפשו איך לספר לשון הרע על המגזר שלו. |
|
הפואנטה היא בדיוק הפוך. חרדי ישבח חרדי כי בסופו של דבר הם מפרכסים זא"ז. גם אפשר לסלוח לנחנח המסריח והחבדניק המסטול, אם אולי יש להם תכונה חיובית, כי גם ככה הם מסטולים ומסריחים והזויים. אבל לאנשים כמוך, שעשו מסלול יפה בלעדיך וסך הכל חיים לא רע בלי כל הבעיות שלך (ובדיוק כמוך, הדרך שלהם יצרה בעיות משלהם), לזה אי אפשר לסלוח. יש דרך מקבילה אליי שמוציאה משהו טוב? יתכן דבר כזה?!?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2023 17:55 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אתה באמת חושב שעלילה שחרדים משאירים ילדים בבית חולים לא זוקקת קצת יותר ממישהו סיפר לי?
|
|
עניתי על זה, כתבתי בעדינות "מישהו אמר לי", אבל מדובר במחקר די מקיף (הוא לא למטרת פרסום), וכל הנדגמים הם חרדים שאין להם מטרה ללכלך על המגזר. אגב זו לא ממש "עלילה" כי מדובר כשהאופציה השנייה הייתה הפלה.
|
|
|
|
|