אני מבין שזו מודעה ישנה, לפני המלחמה חרבות ברזל .
אפשר איכשהו להבין את הדרישה, מי שמתגייס שלא ילך עם המדים האלה בשכונה
כל מי ששותה ממימיו של שאולזון, נופל בפח הזה. הוא ידוע כמעלה גרה מספר אחד. כל הזמן מקיא החוצה דברים ישנים ומציג אותם כחדשים כמו שנאמר "בכל יום יהיו בעיניך כחדשים"
נשלח ב-16/11/2023 18:19
אשכול מעצבן, פעם ראשונה שכולם מסכימים על משהו שהוא מטופש...
איפה הימים הטובים בהם היו "מבעירים לנו את כל הגולה כמדורת אש"?
נשלח ב-16/11/2023 15:46
אני מבין שזו מודעה ישנה, לפני המלחמה חרבות ברזל .
אפשר איכשהו להבין את הדרישה, מי שמתגייס שלא ילך עם המדים האלה בשכונה
נשלח ב-16/11/2023 13:03
hhaavv כתב:
כנראה, איזה בעל תשובה... הטרמינולוגיה של 'צבא השמד' מצביעה על פלג מאד מסויים, שאף מתנגד לכיבוי שריפות על ידי 'מכבי אש השמד'.
חסר בעלי תשובה, שיצטרפו אליהם רעיונית!?!
נשלח ב-15/11/2023 22:04
hhaavv
ניוטרל כתב:
כנראה, איזה בעל תשובה...
הטרמינולוגיה של 'צבא השמד' מצביעה על פלג מאד מסויים, שאף מתנגד לכיבוי שריפות על ידי 'מכבי אש השמד'.
נשלח ב-15/11/2023 17:36
דווקא לא נראה שמדובר בבור.
משנים את הפסוק כדי שהדף לא יתחייב בגניזה
שולחן ערוך אורח חיים סי' שכ"ט - גרסה מתוקנת ה'תשפ"ד סעיף ו'
עכו"ם שצרו על עיירות ישראל... באו על עסקי נפשות ואפילו סתם יוצאים עליהם בכלי זיין ומחללין עליהם את השבת. ובעיר הסמוכה לספר אפילו לא באו אלא על עסקי תבן וקש מחללין עליהם את השבת: הגה: ואפילו לא באו עדיין אלא רוצים לבוא (אור זרוע).
סעיף ז'
יש מי שאומר שבזמן הזה אפילו באו על עסקי ממון מחללין שאם לא יניחנו ישראל לשלול ולבוז ממונו יהרגנו והוי עסקי נפשות (ומכל מקום הכל לפי הענין) (פסקי מהרא"י סימן ק"נ). במה דברים אמורין, בכל ערי ישראל ובכל העולם כולו, אבל בעיר בני ברק ובקרית ספר לא מחללין לא את השבת ולא את היום טוב ואפילו את יום החול אין מחללין. והרואה בהן שומרים (מחיילי צבא השמד וכן שוטרים או חברי כיתת כוננות וחילופיהן וחילופי חילופיהן עד עולם) על משמרתם מצווה עליו למחות בהן. וכל מי שרואה ואינו מוחה נתפס באותו עוון. וי"א שגם דין שאר שכונות מודיעין עילית כדין קרית ספר והמחמיר תבוא עליו ברכה.
תוקן על ידי hhaavv ב- 15/11/2023 09:53:52
נשלח ב-15/11/2023 09:52
hhaavv
שולחן ערוך אורח חיים סי' שכ"ט - גרסה מתוקנת ה'תשפ"ד סעיף ו'
עכו"ם שצרו על עיירות ישראל... באו על עסקי נפשות ואפילו סתם יוצאים עליהם בכלי זיין ומחללין עליהם את השבת. ובעיר הסמוכה לספר אפילו לא באו אלא על עסקי תבן וקש מחללין עליהם את השבת: הגה: ואפילו לא באו עדיין אלא רוצים לבוא (אור זרוע).
סעיף ז'
יש מי שאומר שבזמן הזה אפילו באו על עסקי ממון מחללין שאם לא יניחנו ישראל לשלול ולבוז ממונו יהרגנו והוי עסקי נפשות (ומכל מקום הכל לפי הענין) (פסקי מהרא"י סימן ק"נ). במה דברים אמורין, בכל ערי ישראל ובכל העולם כולו, אבל בעיר בני ברק ובקרית ספר לא מחללין לא את השבת ולא את היום טוב ואפילו את יום החול אין מחללין. והרואה בהן שומרים (מחיילי צבא השמד וכן שוטרים או חברי כיתת כוננות וחילופיהן וחילופי חילופיהן עד עולם) על משמרתם מצווה עליו למחות בהן. וכל מי שרואה ואינו מוחה נתפס באותו עוון. וי"א שגם דין שאר שכונות מודיעין עילית כדין קרית ספר והמחמיר תבוא עליו ברכה.
תוקן על ידי hhaavv ב- 15/11/2023 09:53:52
נשלח ב-15/11/2023 09:13
אם באמת זה מה שתושבי העיר חושבים, אני במקום המדינה והצבא מודיע על סילוק אחריותי מהשמירה על ביטחון העיר. ונראה אם יקראו לי כשחלילה יקרה משהו...
נשלח ב-15/11/2023 08:34
גועל נפש
נשלח ב-15/11/2023 00:59
אני בטוח שהכותב לא נועל את דלתות ביתו בלילות ומשאיר את כספו על שולחן הסלון. כמו כן אין לו ביטוח בריאות ואינו הולך לרופא כלל וכלל, ובעיקר אינו מתפרנס בשום צורה (כולל שנור וכו'). כשהוא עובר כביש הוא פשוט עוצם עיניים ועובר, בלי לבדוק האם מגיע רכב. אשריו ואשרי חלקו - גדול בעלי הביטחון שבכל הדורות שפטור מחובת השתדלות. חבל שלא חי בתקופת יעקב אבינו - הוא בטח היה יכול להרגיע אותו ולהסביר לו (אולי באמצעות פשקוויל) שההכנות שלו לדורון ולמלחמה מיותרים לגמרי. אה, אשרינו שזכינו שאדם נעלה כזה חי בקרבנו.