בית פורומים בחדרי חרדים

גנץ, אייזנקוט, דרעי, וברנע דוחפים לעסקה עם חמאס. ביבי נוטה להסכים. גלנט, רמטכ"ל וראש שב"כ מתנגדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2023 20:49 לינק ישיר 
גנץ, אייזנקוט, דרעי, וברנע דוחפים לעסקה עם חמאס. ביבי נוטה להסכים. גלנט, רמטכ"ל וראש שב"כ מתנגדים

גנץ, אייזנקוט, דרעי, וראש המוסד דוחפים לעסקה עכשיו עם חמאס. ביבי נוטה להסכים. גלנט, הרמטכ"ל וראש השב"כ מתנגדים
ירון אברהם @yaronavraham
פרסמנו במהדורה הערב | המחלוקות בדרג המדיני בישראל, השיחות הקשות בתוך הצמרת - והדעה המתגבשת של נתניהו. עקבו אחר השרשור: 
קבינט המלחמה מתכנס הערב, כשברקע: עסקת החטופים המתגבשת. אנחנו נמצאים ברגעים מכריעים, אבל עוד לפני שנדבר על הדילמה בתוך החדרים הסגורים בישראל, צריך להגיד שכרגע בכלל לא ברור שיש פרטנר לעסקה הזו. היא יכולה להבקיע מהר, אבל יכולה גם שלא. 
אלה ההתפתחויות האחרונות: ישראל כבר שלחה תשובה להצעה הקטרית השבוע, ניסתה לשפר אותה, לטייב אותה, להתעקש על המונח קטגוריות ולא בהכרח מספרים - קרי שיוחזרו כל הילדים וכל אימותיהם - אבל יחיא סנואר, כך אומרים בישראל, מעכב את המשא ומתן ולא מחזיר תשובות, וכשחוזרות תשובות - הן שקריות. 
עכשיו למה שקורה בשעות האחרונות מאחורי הקלעים, והיא החלטה ישראלית שמתקרבת שלפיה צריך ללכת על העסקה המדוברת שמוצעת: שחרור של כ-50 חטופים - ילדים ונשים, התמורה היא ימי הפסקת אש, דלק וציוד הומניטארי ושחרור של כ-130-140 אסירות ונערים פלסטינים. 
בתוך ההתייעצויות בצמרת הישראלית נרשמה בשתי היממות האחרונות מחלוקת, כפי שדיווחנו עליה כבר אתמול. המחלוקת הזו הוחרפה ביממה האחרונה וזו השאלה שבליבה: האם לקבל את העסקה בתנאים הנוכחיים או להתעקש על כל הילדים וכל אימותיהם, שלא יופרדו אלו מאלו במסגרת העסקה בשום תנאי? 
זוהי החלוקה בתוך החדרים הסגורים כמו שאני שומע:
מצד אחד - שר הביטחון גלנט - שסבור שצריך להמשיך עם הלחץ הצבאי, שזה יכול לשפר את תנאי העסקה, כשהוא מדגיש שללכת לעסקה הנוכחית זה לרדת מתחת לקו האדום שישראל הציבה: פירוק משפחות. איתו: הרמטכ"ל וראש השב"כ. 
מצד שני - השרים דרעי, גנץ ואיזנקוט, שדוחפים ללכת לעסקה ואומרים: צריך לקחת מה שיש, חלון ההזדמנויות קצר, והלחץ הצבאי יכול גם להתהפך לכיוון לא טוב. איתם: ראש המוסד, מי שניהל את המגעים מול קטר, וסבור: זו העסקה, צריך לקחת אותה ועכשיו. 
ראש הממשלה נתניהו שאתמול נטה יותר לכיוון של שיפור העסקה על פני העסקה הקיימת, מתקרב להבנה שצריך ללכת על העסקה הקיימת ולא לקחת סיכונים. מאחורי הקלעים: לחץ אדיר של כל המעורבים, גנץ ואיזנקוט שדוחפים לכיוון שלהם - עסקה כאן ועכשיו, ומנגד גלנט שקיים שיחה עם נתניהו בנושא. 
לסיכום: דילמה מהגהנום, באמצע משפחות קרועות - ואויב אכזר בקצה, שעוד לא החזיר את התשובה שלו לעסקה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 12:12 לינק ישיר 

אם דרעי בעד,  אפשר להניח שמדובר בלא יותר מאחד כנגד אחד - ברוח ההלכה שאין פודים את השבויין יותר מכדי דמיהן מפני תיקון העולם?
(הלכה, שלצערנו ראינו על בשרינו בשל נזקי עסקת שליט כמה גדולים דברי חכמינו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 11:37 לינק ישיר 

YYona כתב:
לא הייתי קונה שום דבר ממה שכתוב בתור אמת ועובדה

לגבי מה שמצטייר מהכתבה כאילו מערכת הביטחון נגד, אני בוודאי לא מאמין לזה, הם הראשונים שיסכימו לזה.
גם בעסקת שליט האומללה כל ראשי מערכת הביטחון היו בעד. מי בכלל שאל את מערכת הביטחון על עסקת שליט? גם אם הדיווח לעיל נכון, הדיון עכשיו הוא על השלכות העסקה על הלחימה.

בעסקת שליט מערכת הביטחון היתה לגמרי בעד העסקה, הרמטכ"ל בני גנץ, ראש השב"כ יורם כהן, וראש המוסד תמיר פרדו.
ראש השב"כ וראש המוסד גם הצהירו שהם יכולים להתמודד עם המחבלים המשוחררים.
מאז עסקת שליט היו כ"כ הרבה נרצחים מאותם מחבלים, וב-7 באוקטובר היה השיא. מה יש לומר, הם יודעים איך להתמודד...

באשר לנושא כעת, אני לא מאמין שגלנט והרמטכ"ל מתנגדים לעסקה, זה נראה פייק גמור או סיבוב שמישהו עושה בכדי להוציא אותם כביכול טוב. הם לגמרי מייצגים את השמאל, וברור מה הדעה של השמאל בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 11:07 לינק ישיר 

YYona כתב:
מעניין לדעת האם דרעי מבקש 'דעת תורה' בעניין 
הרי הנידון של פדיון שבויים נידון רבות בהלכה.  הוא עושה ק"ו מעסקת שליט. אז הדעת תורה היתה לשחרר פי מאה יותר אסירים (ופי מאה יותר בכירים) תמורת שבוי.
רק שיש הבדל קטן שכעת אנחנו כבר את תוצאות עסקת שליט ולכן הק"ו צריך להיות הפוך. אם עסקת שחרור 1000 טרוריסטים עבור חייל אחד גרמה לאלפי נרצחים, מה יכול לגרום ל"ע עסקה לשחרור 240 שבויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 10:58 לינק ישיר 

momeir כתב:
הרי הנידון של פדיון שבויים נידון רבות בהלכה. 
הוא עושה ק"ו מעסקת שליט. אז הדעת תורה היתה לשחרר פי מאה יותר אסירים (ופי מאה יותר בכירים) תמורת שבוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 10:53 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

לגבי מה שמצטייר מהכתבה כאילו מערכת הביטחון נגד, אני בוודאי לא מאמין לזה, הם הראשונים שיסכימו לזה.
גם בעסקת שליט האומללה כל ראשי מערכת הביטחון היו בעד.
מי בכלל שאל את מערכת הביטחון על עסקת שליט? גם אם הדיווח לעיל נכון, הדיון עכשיו הוא על השלכות העסקה על הלחימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 09:43 לינק ישיר 

הרי הנידון של פדיון שבויים נידון רבות בהלכה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 09:41 לינק ישיר 

ממש ממש לא מקנא בהם.
הם באמת צריכים לקבל החלטות קשות ולא פשוטות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2023 00:09 לינק ישיר 

גם בעסקת שליט האומללה כל ראשי מערכת הביטחון היו בעד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2023 21:46 לינק ישיר 

אם הרצי שהוא מינוי של לפיד נגד כנראה שאפשר לקחת את הידיעה בעירבון מוגבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2023 21:44 לינק ישיר 

אין סתירה בין השניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2023 21:04 לינק ישיר 

אין תקשורת שפויה יתכן וזה חצאי מילים במקום שיהיה ברור שהתקשורת עסוקה, בלחזק לעודד לתמוך, התקשורת כבר 30 שנה מחליטה לעם מה טוב לו........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2023 20:52 לינק ישיר 

אין הנהגה שפויה בישראל. אין!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גנץ, אייזנקוט, דרעי, וברנע דוחפים לעסקה עם חמאס. ביבי נוטה להסכים. גלנט, רמטכ"ל וראש שב"כ מתנגדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext