בית פורומים בחדרי חרדים

בצפת נלחמים נגד סטודנטים ערבים: "לא ייתכן שיטנפו את העיר"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2023 21:41 לינק ישיר 
בצפת נלחמים נגד סטודנטים ערבים: "לא ייתכן שיטנפו את העיר"

מתוך סיקור היום בוואלה על הפגנת ההמונים בצפת אתמול בראשות כל  רבני העיר:

"כ-1,500 איש הפגינו אתמול בבירת הגליל, בהם רב העיר, על מנת לא לאפשר הקמת מעונות לסטודנטים ערבים, וקראו ליוזמה: "סכנה חמורה של התבוללות". מכללת צפת: "מצער שבימים בהם יהודים, דרוזים וצ'רקסים שופכים את דמם, יש מי שפועלים משיקולי נדל"ן"

יותר מ-1,500 בני אדם הפגינו אתמול (שלישי) בצפת, במה שהוגדר כ"עצרת תפילה ומחאה על הרחבת מכללת צפת ובניית המעונות לסטודנטים בעירנו".

על הקריאה לצאת למחאה חתמו 29 רבנים ובהם גם שמואל אליהו, רב העיר. על פי הקריאה לצאת למחאה, הרחבת המכללה ובניית המעונות הם "דבר המהווה סכנה בטחונית לציבור, בנוסף לסכנה חמורה של התבוללות שכבר היכתה בעירנו לצערנו וגרמה למקרים קשים". כוונת הרבנים והמפגינים היא לכך שהרחבת המכללה והקמת מעונות יביאו לעלייה במספר הסטודנטים הערבים.

המרכז לנפגעי גזענות והתנועה הרפורמית אמרו כי מדובר ב"הסתה חמורה לגזענות" ופנו לפני ההפגנה לראש העירייה, לראשי המכללה ולמפקד תחנת המשטרה בעיר בבקשה כי "נוכח ההתבטאויות הגזעניות החמורות המפורסמות בעיר צפת נגד ערבים, נדרשת אמירה מיידית ברורה ונחרצת הן מצד עיריית צפת והן מצד המכללה, היוצאת חוצץ נגד כל גילוי של גזענות כלפי המשתייכים לציבור הערבי ובכללם הסטודנטים הערבים הלומדים במכללה".

לפנייתם צירפו ציטוט של הרב יעקב ג'אן, רבה הראשי של אומן ורב בית הכנסת ברסלב "היכל מוהר"ן" בצפת. לדבריהם, הוא "הקליט מסר לתושבי צפת ובו הוא מעודד אותם להשתתף בעצרת, תוך שהוא מסית באופן חמור נגד ערבים ומזהיר מפני הסכנה הגלומה בהימצאותם בעיר: "זה דבר שצריך לחזק אצלנו בתודעה, וכמובן להשמיע ולשמוע - לא ייתכן בעולם שיטנפו את צפת. אני לא מדבר על רציחות ופיגועים, אני מדבר על ההיטמעות שלהם בעם שלנו. ודאי חשוב מאוד שיראו שאנחנו כוח עצום שמתנגד בכל תוקף לדבר הנורא והאיום הזה של המעונות האלה. לכן אני מבקש מכולם - איש בל ייעדר. מצווה רבה וגדולה ועצומה להגיע לעצרת הזו"."
https://news.walla.co.il/item/3624115

תוקן על ידי מכמונת ב- 22/11/2023 22:08:50

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בצפת נלחמים נגד סטודנטים ערבים: "לא ייתכן שיטנפו את העיר"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext