| נשלח ב-29/11/2023 15:20 |
|
| |
יוכבד ליפשיץ כמשל
על פי הפרסומים היא שאלה את סינוור ימ"ש למה פגע בהם, הרי הם כל השנים בעד השלום "ולא היה לו מה לענות". במחילה, גב' ליפשיץ, את פשוט לא מבינה את המצב (וכך כל שאר השמאל). לא מדובר באויב שיש לו וויכוח איתך על על שטחים, הכרה, זכות השיבה וכדומה, אפילו לא על כבוד. מדובר במישהו שיש לו אך ורק רק מטרה אחת בלבד: להשמיד אותך. סינוור לא 'לא היה לו מה לענות' - סינוור בכלל לא רואה שום ערך או שאיפה לשלום. שלום בעיניו זו מילה מגונה, הסותרת את האמונה הדתית שלו שיש להשמיד את העם היהודי. אז מה אם תמכתם בשלום? כל עוד שלא התאבדתם קולקטיבית ועזבתם את העולם הזה (או לחילופין התאסלמתם) - אתם בני מוות, ולא משנה הצורה והנסיבות. הסיסמה היחידה שלהם היא: לא לשלום - כן להשמדה. בעיניו את תמיד היית ותמיד תישארי מועמדת להשמדה בלבד, כמו כל יהודי אחר בעולם. זה לא ישתנה, גם אם אלף פעמים תשאפי לשלום צודק וכולל ומחבק ומכיל. הוא רוצה אותך ואת עמך מתים, בפחות מזה הוא לא יסתפק.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2023 16:15 |
|
| |
אם זה נכון זו השאלה הכי בוגדנית ובזויה שניתן לצייר, למה אותי? כביכול - מיילא את אלו שנגדך הרי אנחנו בעד? וכלומר אילו שאלתי אותך למה טבחת בנשים וילדים ממחנה הימין כן היית יכול לספק תשובה... ורוח הקודש מצווחת המרחם על האכזרים סופו שיתאכזר על הרחמנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2023 17:38 |
|
| |
אולי גם זה פינטוז שלה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2023 19:15 |
|
| |
כמו שאנו זוכרים בלוויית אחד הגדולים והצדיקים שנלב"ע בשנת תשס"ג והיתה מהומה בלווייה, בעקבות חשש חדירת מחבלים (תקופת פיגועים חמורה אז בי-ם) והתקיימה אז הקללה 'ורדף אותם קול עלה נידף, ונסו ואין רודף', שמענו מאותו יהודי ירושלמי חינני זצ"ל שצעק בקולי קולות: 'אני מנטורי קרתא, אני מנטורי קרתא' כדי שיגיע הקול עד אוזניו של המחבל....
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2023 19:25 |
|
| |
יכול להיות שהערבים שונאים עוד יותר יהודים שמתנהגים כמו סמרטוטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2023 20:04 |
|
| |
גם השפל באדם משה הירש שר"י שבעד בצע כסף נתן גב לרוצחי היהודים, השתיק את מצפונו והתפאר, שע"י ההתחברות אל הרוצחים הוא מונע מהם לפגוע בחרדים, אבל כל התאוריה הזאת התפוצצה, כשהיו 3 פיגועים בשכונת בית ישראל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2023 18:52 |
|
| |
נדמה לי שהיה כתב א.א. במשפחה שנהג בדיוק כך בתקופת פיגועי הסכינים. (הוא התנצל אחכ בלחץ ציבורי גדול). את השבויה אפשר לדון לכף זכות, שעוד לפני כן היא הייתה שבויה באיזו חממה קיבוצית ולא הכירה את העולם. ומעבר לזה, אני חושב שאין יהודי שלא שואף לשלום, המחלוקת היא על הטקטיקה ועל ההערכות לגבי עמדתו של הערבי הממוצע וכדו (וכבר אמר הרצי"ה: אין לנו בעיה עם מוחמד ומוסטפה).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2023 01:39 |
|
| |
על סמך מה אתם מניחים שזו הייתה כוונת השאלה?
אולי היא תקפה אותו שזו הוכחה שאין לו ענין בשלום ושתי מדינות כי תקף תומכי שלום ותומכי שתי מדינות. ולא שחלילה שאלה אותו למה לא הרג מתנחלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2023 08:27 |
|
| |
נחמד ללמד זכות. אבל זה היה אפשרי אולי כשהיו הורגים רק חיילים ולפי תנאים מתאימים והיו אומרים שאין להם כלום נגד מי שלא מתנגד ופועל נגדם, אבל כששוחטים אזרחים ילדים נשים וזקנים, האם זה שהורי הילדים היו ממחנה הימין זה היה עוזר לסינוואר להסביר שהוא עושה זאת רק נגד מחנה הימין והוא בעד שלום?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2023 16:05 |
|
| |
יש טעם בדבריך.
אבל רק הערה אחת זה לא נחמד ללמד זכות. זה די קשה, וכמו הווארט שהעולם אומר בשם ר' חיים מבריסק שהקרומקייט ניתנה על מנת שנוכל ללמד זכות על יהודי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2023 16:49 |
|
| |
:)
|
|
|
|