| נשלח ב-7/12/2023 00:48 |
|
| |
זה כן הניצחון שלנו.
ברור לכם שאני לא מתכוונת על הניצחון במלחמה כי זה הרי "לא הניצחון שלנו" משום שאנחנו גרים כאן בדרך נס וכו'. אבל אל תנסו להגיד את זה לפני הבחירות כי אז לא סומכים על הנסים, בעונת הבחירות כידוע לכם יש חובת השתדלות ויותר מזה והנסים? טוב ששאלתם, הם פחות פופולאריים-וגם לא מתרחשים בתקופת הבחירות, ומשכך אנחנו כן מאמינים בעבודה קשה ובהתחברות לחילונים, ואם צריך גם מתחברים לטבורה של הפוליטיקה הישראלית למשך ארבע שנים ואף לוקחים אחריות וכו',ואם לשם המצווה הגדולה הזאת צריכים לשלוח את מיטב בחורינו המצוינים למעוזים החילוניים אז נעשה זאת בשמחה ובלי כל חשש מהתחברות לחילונים ומישיבה ממושכת לצד נשים חשופות בקלפיות-עם מסכים פתוחים ומהתבוננות במצביעים שלא תמיד נראים כאנשי מאה שערים. מה לא עושים למען הניצחון שלנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2023 02:21 |
|
| |
לפני עידן הטלפונים החכמים היו שתי דברים.
1. כמעט לא היו חרדים מודרנים ויוצאי בשאלה, המושג "קייליקער" היה כל כך יוצא דופן, שכל ירושלים / ב"ב (ביתר בית שמש והיתר עוד לא היו..) ידעו לספור אותם על כף היד..
2. החרדים היושבים בקלפי, היו יהודים מסוג אחר, כאלו שאינם מקילים ראש עם החילונית היושבת איתם מבוקר ועד ערב, אינם מסתכלים עליהם, אינם צוחקים איתם כי כך היו בני הדור הקודם
לא ידוע לי האם בטקס יום העצמאות ישב שר חרדי וצפה ברקדניות, אין לי כוח לבדוק את זה. אבל אם זה אירע, אפשר להוריד מהתואר "שר חרדי" את המילה "חרדי".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 23:38 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | חרדים היושבים בקלפיות.. על פי רוב אלו חרדים שכשהם לא יושבים בקלפיות הם צמודים לסמארטפון.. ואולי אפילו מצווה להושיב אותם בקלפיות..
|
| הטענה שלך כמעט מנצחת, אבל מה עשו יושבי הקלפיות לפני עידן הטלפונים החכמים ? הם כנראה ישבו על הברזלים ברח' יפו?! והבחורים ואברכי הכולל שיוצאים לפעילות לפני הבחירות? הם כנראה נמצאים בחדרי הפנימייה כל השנים? והשר החרדי שמצטרף בטקס יום עצמאות כשבמקום יש מופע מעורבת של רקדניות ורקדנים? הוא לדידך כנראה היה מצטרף בזמן הזה ליאיר נתניהו לתל אביב?! ר"ל וכך יוצא שהמופע המעורב שומרת עליו. אתה ממש חי בללה לנד, אבל אני מציאותית ויודעת שאין כמו הפוליטיקה הישראלית שמחלנת ומערבבת את הציבור החרדי עם החילוניים. גם הצפצוף הארוך של המועצה הנוכחית על הקודמת-אומרת הכול: "אם בארזים נפלה השלהבת מה יגידו אזובי הקיר" ע"ע בדברי האדמור מסלאנים על המועצה...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 08/12/2023 00:22:36
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 12:33 |
|
| |
חרדים היושבים בקלפיות.. על פי רוב אלו חרדים שכשהם לא יושבים בקלפיות הם צמודים לסמארטפון.. ואולי אפילו מצווה להושיב אותם בקלפיות..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 12:26 |
|
| |
הדיבוק זו טענה משעשעת. מיטב המשאבים החרדיים הפוליטיים אינם מופנים למטרות רוחניות נטו. למשל לקרב יהודים ולהחזירם בתשובה וכדו'. מיטב המשאבים מופנים כדי להשיג תקציביים גשמיים לחרדים (שדווקא גורמים לשנאת תלמידי חכמים). אלא מאי? אם אין קמח אין תורה. הוא הדין לניצחון במלחמה. אם אין גוף אין תורה..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/12/2023 12:29:40
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 02:53 |
|
| |
הניצחון שלנו במלחמה זה כן ניצחון שלנו.
את מניחה הנחות ללא בסיס.
לא כל מה שנוהגים חלק מהחרדים זה על פי הלכה.
הבאת חילונים להצביע זה יש נוהגים, וכמובן שגם אז מתנהגים על פי הלכה, בבחירות לא חוששים מפני השפעה זרה כי הולכים בחברותא, וגם כי אין איסור בכך, כשם שאין איסור ללכת ברחובה של עיר - אם יש צורך.
יש גם מי שמתיר לימודים באוניברסיטה באין ברירה אחרת - ללכת ללמוד עם עוד מישהו.
מי שעובד במקום פרוץ הוא חרדי שנוח לו ככה.
גם אותו הדבר הליכה ברחובה של עיר, יש מי שמדבר שזה לא ראוי, ויש שלא מדברים על כך
תוקן על ידי רציף ב- 07/12/2023 02:55:52
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 01:30 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | לא נכנס לצדקת הטענות כיום, אבל ברמה העקרונית אין הנדון דומה לראיה: 1. הבחירות מבחינתם זו מצוה וזו ההזדמנות שהחילוני יכיר את בחורי הישיבה ששוקדים על התורה, אז להגיד "בוא נסמוך על הנס", זה כמו להגיד "למה אתה נותן צדקה ותניח תפילין? תסמוך על הנס". כל המטרה היא שאני אעשה את המצוה, ודווקא התוצאות פחות חשובות (אלא אם כן הפסדתי בבחירות, ועוד אחרי שהבטיחו לי שיד המגזר שלי תהיה על העליונה..). 2. יש הבדל בין מפגש של בחורי ישיבה כעמיתים (ואולי כנחותים) עם חיילים וכדו', ובין מפגש שבו הבחורי ישיבה צריכים דווקא להיות עצמם ולייצג את המגזר שלהם. 3. מראות אסורות וכו' זה נושא שלא הועלה, למיטב ידיעתי, בשום נושא עד עכשיו. מי שיש לו יצרים צריך לדעת לשמור על עצמו - בין בקלפי ובין בצבא, ולא משנה כמה הוא מציל בדרך (את ימ"ז לא הייתי שולח לבארי, גם אם הוא יכול לתרום הרבה לחילוץ הגופות דהתם). |
| טוב שהזכרת לנו את אלה שאמרו ידם על העליונה וכו' כי באמת לא שמענו שום גינוי על השמחה והריקודים עם גב' קאליש בחיפה בעקבות הניצחון הגדול שלה בבחירות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 01:25 |
|
| |
אמנם יש מי שסובר שלהצביע בבחירות זה מצווה, אבל אנחנו הרי לא משווקים את המצוות האחרות לחילוניים-על אף שמדובר במצוות שאין מי שסובר שהן עבירות. כך שהטיעון שלך לא מחזיק מים. רק מה, לתקוף את הש"ג החרדי שבא להביא אוכל לחיילים על זה לא תאבד את משרתך, אבל אם הפייק קנאים יפתחו את הפה על מה שקורה בבחירות ו"ההתחברות לרשעים" וכו' הם יאבדו את משרתם...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/12/2023 01:34:44
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2023 01:00 |
|
| |
לא נכנס לצדקת הטענות כיום, אבל ברמה העקרונית אין הנדון דומה לראיה: 1. הבחירות מבחינתם זו מצוה וזו ההזדמנות שהחילוני יכיר את בחורי הישיבה ששוקדים על התורה, אז להגיד "בוא נסמוך על הנס", זה כמו להגיד "למה אתה נותן צדקה ותניח תפילין? תסמוך על הנס". כל המטרה היא שאני אעשה את המצוה, ודווקא התוצאות פחות חשובות (אלא אם כן הפסדתי בבחירות, ועוד אחרי שהבטיחו לי שיד המגזר שלי תהיה על העליונה..). 2. יש הבדל בין מפגש של בחורי ישיבה כעמיתים (ואולי כנחותים) עם חיילים וכדו', ובין מפגש שבו הבחורי ישיבה צריכים דווקא להיות עצמם ולייצג את המגזר שלהם. 3. מראות אסורות וכו' זה נושא שלא הועלה, למיטב ידיעתי, בשום נושא עד עכשיו. מי שיש לו יצרים צריך לדעת לשמור על עצמו - בין בקלפי ובין בצבא, ולא משנה כמה הוא מציל בדרך (את ימ"ז לא הייתי שולח לבארי, גם אם הוא יכול לתרום הרבה לחילוץ הגופות דהתם).
|
|
|
|
|