התשובה היא לא: יורשי האדמו"רים לא נהגו למכור בגדי אבותיהם שקיבלו בירושה. נראה שגם אצל הליטאים לא נהגו למכור פריטים שקיבלו מאבותיהם או שאני טועה?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/12/2023 23:15:54
נשלח ב-1/1/2024 07:41
החולצה ניתנה עבור בעלה
נשלח ב-1/1/2024 07:31
כל הסיפור שם קצת מוזר, למה שייתן חולצה שלו לאישה? אבל צריך לקרוא את המכתב שמצורף, מוסבר שם מה היה ולמה הוא נתן את החולצה וכו. והשרוולים נראים קרועים, כלומר יתכן שכשלבשו אותה היו שרוולים ארוכים (שוב, כדי להבין צריך לקרוא את הסיפור). בכל מקרה, שאלת האמינות פחות חשובה בהקשר של האשכול הנוכחי, אלא יותר העובדה הברורה - שאנשים מוכרים כל בגד וכל שטות של אדמור כל עוד זה מנפח את כיסם (לצדקה כמובן)
נשלח ב-1/1/2024 06:31
האם סביר ש-ר' יואל זצוק"ל לבש חולצות עם שרוול קצר?!
נשלח ב-31/12/2023 17:13
התפרסם היום במדור "בחצרות" של בח"ח שבבית המכירות appel בניו-יורק, מוצא למכירה "העמד" = חולצה של האדמו"ר מסאטמר רבי יואל טייטלבוים זצ"ל.
שוטטתי מעט באתר המכירות הזה וראיתי שם דברים מעניינים. הרוב המוחלט של הפריטים הם כתבי יד, ספרים, חפצי יודאיקה. אך גם ה"העמד" האמור. הנה לפניכם מה שדליתי משם:
רק משום שאתה "חכם מאוד," בלי עין הרע, בחרת להתכתב עם הטיפשה של הפורם, ולתת לה ציונים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/12/2023 11:09:20
נשלח ב-29/12/2023 10:54
הדיבוק כתב:
עכשיו אתה כועס שאנשים גורמים לך להגיד את מה שאצה חושב בלב... באמת, כשסברתי שיש לך את השכל של הגולם מפראג, החמאתי לך
לא מבין למה אתה מגיב ל_לך_תדע. זה בזבוז זמן.... 'הגברת' לך_תדע הוא חסיד גור. מנוול כדוגמת העיתואי 'החסיד' הנאלח ישראל פריי. שכל אין. אבל דמיון מזרחי מפותח יש הרבה. מה שבטוח מדובר באיש 'חולה'. מאפיין עיקרי של מחלתו, שהוא חוזר שוב ושוב על שקריו. עד שהוא עצמו מאמין בשקרים של עצמו. הוא חושב ומאמין שהוא בכלל 'גברת'. אם הוא ישאיר את שמו ושם אימו אתפלל בל"נ לרפאות הנפש. חבל להתייחס לתגובותיו. חבל על הזמן היקר.
אל תען כסיל כאולתו פן תשוה לו גם אתה.
תוקן על ידי momeir ב- 29/12/2023 10:58:39
נשלח ב-28/12/2023 21:07
עכשיו אתה כועס שאנשים גורמים לך להגיד את מה שאצה חושב בלב... באמת, כשסברתי שיש לך את השכל של הגולם מפראג, החמאתי לך
נשלח ב-26/12/2023 22:08
momeir כתב:
האדון/גברת (לך_תדע מי הוא/היא? ) כאילו שואל שאלה 'תמימה'. אבל ממש לא! האדון/גברת לא מסוגל(ת) להתגבר על התאווה הגורית הבזויה להשמיץ את הליטאים. זהו? נגמר ביבי? אמנם גור נדל"ן שכרו בזמנו את המנוול רונן צור ימ"ש כדי ליצור יחסי ציבור לגור.. זה כולל גם השמצת הליטאים?
אתה דמגוג גדול-וכל מה שמעניין אותך זה לנסות למשוך אותי בלשון כדי שאשמיץ את משפחת קנייבסקי החשובה: כפורש מגור יש לך על משפחת קנייבסקי בטן מלאה משום שהם לא הכניסו את ר' שאול לשר התורה, וגם לא חתמו לו על המגבית הגדולה למען מוסדותיו, בזמנו שמעתי ששר התורה סירב לחתום לו על המגבית: באומרו שכל המהרהר אחר רבו כמהרהר אחר השכינה: אלה דברים מאוד חריפים שאין לקהילת ראש הישיבה דרך להפריכם : זכותך להסיק מדברי שאני גורית, אין לי עם זה בעיה: מדבריך כלפי האדמור מגור, מתקבל אצלי הרושם שאתה מהפורשים, ויש לך דם רע מאוד, תכלס, אני לא רואה שום הבדל בין שני הפלגים: חסידים מהפלג הראשון הלכו בעיצומה של השבת לתת מכות תוך שחילולי את השבת ואת ה', לעומתם, החסידים של ר' שאול שהם בכמות לא גוברים על החסידים שהתקיפו אותם גם לא בחלו בשום אמצעי להחזיר להם-וגרמו לחילול ה' גדול, וכתוצאה מזה, כל היהדות החרדית הושמצה בתוכנית הטלוויזיה אצל דרוקר : הכול אותו שטנץ: לפני שאין מלחמות ירושה אצל צאצאיו של ר' שאול, איש לא יודע איך הסיפור שם ייגמר: מה שהכיר את גור מלפני 60.70 שנה גם לא תיאר לעצמו את גור של היום, כך שרק הטיפשים יחשבו להם :הנה קמה לה גור אחרת "גור תורה" עאלק...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/12/2023 23:07:30
נשלח ב-26/12/2023 21:42
גרשום כתב:
תשמע. מקובל לסחור בכתבי יד, ספרים, גביעים, חנוכיות, של גדולים. זה בסדר גמור. אבל כשמוציאים למכירה פומבית את המכנסיים עם חור של הרב קנייבסקי זצ"ל איך זה נראה לך?
מקובל לסחור במה שאנשים מוכנים לקנות, ודווקא ככל שזה חסר ערך יש יותר סיבה להעיף את זה מהבית. משער שזו הסיבה שלפני שנים הוצע למכירה, הכלי שעשו בו כוסות רוח לרבי מוהר"ש מליובאוויץ.
נשלח ב-26/12/2023 15:56
אצל החסידים אכן המלבושים של האדמורי"ם קדושים ויקרים להם, לכן הן לא ימכרו אותם בעד כסף. אצל הליטאים פחות מקדשים את זה, ולכן ימכרו אותם למי שישלם עליהם
מה הבעיה בכל זה? יעשה כל אחד כמנהגו וכרצונו. ושנדבר כל אחד את חבירו וכו'.
נשלח ב-26/12/2023 12:12
momeir כתב:
האדון/גברת (לך_תדע מי הוא/היא? ) כאילו שואל שאלה 'תמימה'. אבל ממש לא! האדון/גברת לא מסוגל(ת) להתגבר על התאווה הגורית הבזויה להשמיץ את הליטאים. זהו? נגמר ביבי? אמנם גור נדל"ן שכרו בזמנו את המנוול רונן צור ימ"ש כדי ליצור יחסי ציבור לגור.. זה כולל גם השמצת הליטאים?
אין לי מטרה בפני עצמה להשמיץ את ביבי, המטרה שלי: לתת לאנשים חומר למחשבה כדי שיפקחו את עיניהם ויגיעו למסקנה שמרמים אותם פוליטית. ב"ה לאחרונה יש התפקחות בימין, אנשי ימין מובהקים כמו אריה קינג ואח' הגיעו לאותה המסקנה שאני הגעתי אליה כבר לפני שנים רבות: ביבי הוא בעצם שמאלני עם כל מה שמשתמע מכך, שבא לעשות סיבוב על גבם של אנשי הימין ולמעשה מזיק לאינטרסים שלהם וכמובן שאין בינו לבין הימין ולו דבר אחד שמשותף להם. לצערי, ביבי, הוא אפילו יותר שמאל ממה שהיה שמעון פרס המנוח: פרס היה ראש ממשלה לאחר רצח רבין, אבל פרס היה הגון לעומת נתניהו שיבדל לחיים ארוכים, פרס לא רצה להחזיר את חברון לפני הבחירות שהיו בינו לבין נתניהו, באומרו: "אם העם בבחירות ייתן מנדט לימין להקים את הממשלה החדשה אז למה לי לקבוע עובדות בשטח בניגוד לדעתו?. ביבי אכן נבחר, כי הוא הבטיח לעשות שלום בטוח ועוד הבטחות שווא, אבל הוא החזיר את חברון, מה שפרס השמאלני סירב לעשות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/12/2023 12:26:10
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/12/2023 12:49:12
נשלח ב-26/12/2023 11:28
גרשום כתב:
תשמע. מקובל לסחור בכתבי יד, ספרים, גביעים, חנוכיות, של גדולים. זה בסדר גמור. אבל כשמוציאים למכירה פומבית את המכנסיים עם חור של הרב קנייבסקי זצ"ל איך זה נראה לך?
לא מדובר בחור רגיל, אלא ב"חור" שנוצר אחרי שרוקנו לו את המכנסיים. כשהעשיר געציל גרבר מאנגליה הזדקן, הלבישו אותו במכנס מחורר, כשבאו אל הילדים שלו בטענות: "ספאסט נישט" וכו'. הם השיבו-שלא מדובר בחור רגיל, אלא באופציה למי שלא מספיק להוריד את המכנסיים שלו בזמן.
נשלח ב-26/12/2023 10:48
לא הייתי מהמרת על השלייקס, כי בכל מצב יישארו בלי המכנסיים
נשלח ב-26/12/2023 10:19
נשלח ב-26/12/2023 10:01
גרשום כתב:
לי יש את השלייקס של הסבא משיפולי ואני מוכן לעיסקת ברטר בחפצי גדולים.
אפשר לפנות אלי בתיבה האישית.
תוקן על ידי גרשום ב- 26/12/2023 09:19:46
ישלך הזדמנות פז, להתחלף עם מישהו/י מהפורום כאן, שיש לו/ה את השכל של הגולם מפראג