בית פורומים בחדרי חרדים

מה אתם אומרים על הסיפור הזה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2023 17:15 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הליטאי חייב להגיע למסקנה שהייתה התבוללות רבה לפני השואה, אחרת, מבחינתו, אלוקים לא היה קיים בשואה ח"ו. אותי חינכו שאלוקים קיים בכל מצב ושלא את הכול אנחנו מבינים-ויש  דברים שנשגבים מדעתנו , וכמובן שלא שואלים שאלות כי לא תמיד יש תירוצים, ומשכך ניתן בנקל להפוך לכופר ר"ל. אשר לרמת האמינות שלי, אני לימדתי זכות על עם ישראל, אבל במקרה הזה, גרסתך לוקה בחסר: שפכת נתונים ללא תימוכין, סתם אין די וועלט אריין...

1. האמת תמיד מצחיק אותי לראות אותך שופך את זעמך על הליטאים, ובעיקר נגד הגר"ח קנייבסקי זצ"ל, שזה כבר לא מצחיק, זה שאני תמיד מוחה נגד בזיונו, בא למרות שאני חסיד, זה ידוע כאן לכולם, וקצת מוסר השכל לחסיד אידיוט שמוך, שחושב שבגלל שאתה חסיד מותר לך ללכלך על רבנים שאינם בקהילתך.

2. את דרכיו של הקב"ה אי אפשר תמיד להבין, ויש לנו אמונה שלימה שכל מה שהוא עושה, כך צריך להיעשות, וכך הכי טוב, אבל אנחנו כאן בהתייחסות לשאלת כופרים ואתיאיסטים שרוצים תשובה "אם יש אלוקים, איך הוא איפשר את השואה", והתשובה נגדם היא, שלפי איך שאירופה היתה נראית אין בכלל קושיא אלא תירוץ, וכפי שציטט כאן מישהו את פרשת האזינו.

3. בעבר הבאתי לכאן ראיות וציטוטים למספרים המבהילים של ההתבוללות באירופה של טרום השואה (בהדגשה על אירופה), ניסיתי עכשיו שוב למצוא את אותם בחיפוש מהיר ולא מצאתי, ניתן מן הסתם די בקלות להגיע לנתונים האלו.
מנסיון העבר, אני משקיע הרבה מאוד זמן במציאת מקורות, ואז מקבל כאן תשובות מטומטמות, לכן אני לא אשקיע עכשיו שוב זמן בחיפושים אחרי הנתוני ההתבוללות, אבל לא זרקתי סתם נתונים בשטח, ומי שיכול למצוא כאן באחד האשכולות את הדיון בנושא זה, ימצא את הלינקים וציטוטים שהבאתי בנושא זה
אם אתה עדיין סובר שתקפתי את הגר"ח ולא את סביבתו סימן הוא שאתה טיפש שלא ניתן להפריז בגודלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2023 19:27 לינק ישיר 

אין צורך להגיב למטורלל הזה, כאלו שטויות הוא מקשקש , ובמקום לענות על הטיעונים שוב ממקד את הנושא וכל העניין וכל הנושא שמעניין אותו זה מרן הגרח ומשפחתו, בגלל הבחירות בירושלים שם נוצחו בהפתעה .

לגופו של דיון, אם אפשר לצטט את הרב פייבלזון, האם הוא הסתמך על מסמכים, תחושה, שמועה או מה בדיוק ? 

ולגופו של הסיפור הפותח, מכאן לומדים לא רק חשיבות תפילה, אלא גם הוראה מבצעית, שלא לשבת שאניים גם לא בשטח שלכאורה כבוש. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה אתם אומרים על הסיפור הזה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.