בית פורומים בחדרי חרדים

מהי מטרת "מבחני החוץ" במוסדות גור?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2024 09:05 לינק ישיר 
מהי מטרת "מבחני החוץ" במוסדות גור?

למה נועדו "מבחני החוץ" אצל רבנים ליטאים וכו'. מה זה נותן לגור?, את רמת הידע של הבחורים ניתן לבחון בישיבות, האם מדובר בתופעה מוכרת בעולם הישיבות, או שמדובר בחידוש?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2024 21:01 לינק ישיר 

קנאת סופרים תרבה חכמה, אם גור אשדוד יגרמו לגור ירושלים להיטיב את דרכיהם, אז המטרה הושגה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2024 16:24 לינק ישיר 

[quote]ההצגה של הבקיאות, לא תכסה את ערוותם של גור נדל"ן
לצערי, העומד בראשם החליט לא לגדל יותר למדנים בעיון התורה. 
אוי! גיוועלד! לאן הדרדרה פארה של יהדות פולין? אפה  החסידות הלמדנית הידועה מפולין ?
איך ייתכן שבחסידות של  החידושי הרי"ם , השפת אמת המושג של: 'גור'  ולמדנות לא יילכו יחד? 
אפילו בחסידויות הרומניות 'התמימות' כמו נדבורנה, ויזניץ , בוהוש וכיו"ב  מגדלים היום דורות של למדנים בכמות ובאיכות. מבינים שהדור חייב 'גישמאק' בלימוד
מה שרואים אצל מנהיגם  זה רק מזיגת  כוסות יין באירועים חגיגיים. ותו לא.
לשמוע?  לא שומעים כלום!   (אלא א"כ הוא כביכול האייבירשטער וחתנו הוא מוישה רביינו.  וד"ל)
לא שומעים ממנו כלום אפילו לא ווארטים חסידיים כלום! כלום! כלום!
שום הצגה לא תשנה את המציאות. 
נ.ב. הצהרה: אינני ומעולם לא הייתי חסיד גור!  אינני חבר ומעולם לא הייתי בקהילת 'פני מנחם' ! אני כן מעריץ את האישיות הכבירה, איש האשכולות, החסיד , העניו, הצדיק שבקי בכל התורה כולה, כולל כל ספרי החסידות, הדרשן בחסד עליון, האוהב ישראל, המעביר על מדותיו, הגאון הגדול, מרן ראש ישיבת שפת אמת מגור הגר"ש שליט"א

קשה קנאה כשאול 
הקנאה התאווה והכבוד מוצאים את..............

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2024 00:05 לינק ישיר 

גם הליטוואקעס המעיינים לא לומדים כל ריף וראש, וגם מי שלומד ריף וראש לא לומד רשבא וריטבא וכו וכו. לפחות בעולם הליטאי שבו אני גדלתי, השאלה היא לא כמה ספרים פותחים, אלא בעיקר כמה הסברות ברורות ומחודדות וכמה מסוגלים להשתמש בחומר (להקשות, להגדיר, לסכם, להסיק הלכות וכו' וכו'). אם נתייחס לזה בצורה מינימליסטית, זה מה שקורא הרב יהושע כהן "פירוש הראש" (והדברים מבוארים באריכות בעלי שור).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2024 23:53 לינק ישיר 

בעלי לא מבין איך אפשר לוותר על: רי"ף, רא"ש המאירי וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2024 17:32 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
אולי בישיבות אחרות מכנים את הבקיאות "אשראי" ולא "מזומנים", אבל בכל ישיבה לומדים אחה"צ בקיאות, כך שעל פניו, הבחורים בגור מפסידים את העיון ולא בהכרח מרוויחים יותר מסכתות מבחורים בישיבות אחרות. אשמח שתתקן אותי אם טעיתי
ממה שהבנתי, בגור קצב הלימוד הרבה יותר מהיר מהבקיאות של הישיבות האחרות (בישיבות ליטאיות, גם בבקיאות לומדים תוס' ולא מעט מפרשים, וההספק הוא בקושי עמוד ליום), אז מבחינת כמות הדפים והמסכתות הם הרבה יותר. לעומת זאת, שמעתי שמדובר בלימוד ללא שום הבנה בסיסית, קריאה הרבה יותר מהירה מתהילים, משהו חסר ערך לחלוטין (זה נכון גם לגבי מבוגרים, או לפחות המבוגרים אחרי מנהיגותו של הרבי האחרון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2024 09:51 לינק ישיר 

אולי בישיבות אחרות מכנים את הבקיאות "אשראי" ולא "מזומנים", אבל בכל ישיבה לומדים אחה"צ בקיאות, כך שעל פניו, הבחורים בגור מפסידים את העיון ולא בהכרח מרוויחים יותר מסכתות מבחורים בישיבות אחרות. אשמח שתתקן אותי אם טעיתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2024 09:41 לינק ישיר 

קנאת סופרים תרבה חכמה . איני יודע מה מטרתו של פותח האשכול.. (בעצם אני יודע טוב)
אבל העמל העצום של מאות ואלפי תלמידי ישיבות גור שזוכים לגמוע רבבות דפי גמרא שקלא ותריא
בעל פה. בהבנה. בעיון. ובעומק. מדהים את כל העולם היהודי אשרי הרבי שזכה להנחיל דבר כזה לחסידיו .
ואכן קנאת סופים תרבה חכמה . והרבה מנסים ללכת בדרך זו ובמקום שיצאו בסוף זמן עם חמש או שש דפים 
בין בישיבה חסידיות ובין בישיבה ליטאית בעולם התורה של גור יוצאים עם מאות דפים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2024 00:21 לינק ישיר 

נושא האשכול הוא: איזה אינטרס יש למוסדות גור במבחנים שמתקיימים אצל כל מיני בוחנים מחוץ למסגרת הישיבה הרגילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2024 20:54 לינק ישיר 

אפשר להבין מהו נושא האשכול? מה זה אומר מבחני חוץ? מה התדירות שלהם? מי מצעירי החסידות משתתף (כמות, גילים, שכבה באוכלוסייה מבחינת "רמה לימודית"), מי הבוחנים וכו? מניח שאין תשובות מדויקות אבל לפחות בערך, על מה מדובר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2024 16:04 לינק ישיר 

אז אולי הבחורים לא נבחנים על הבקיאות, אלא על הקצות החושן וכו'

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/01/2024 16:08:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2024 15:27 לינק ישיר 

ההצגה של הבקיאות, לא תכסה את ערוותם של גור נדל"ן
לצערי, העומד בראשם החליט לא לגדל יותר למדנים בעיון התורה. 
אוי! גיוועלד! לאן הדרדרה פארה של יהדות פולין? אפה  החסידות הלמדנית הידועה מפולין ?
איך ייתכן שבחסידות של  החידושי הרי"ם , השפת אמת המושג של: 'גור'  ולמדנות לא יילכו יחד? 
אפילו בחסידויות הרומניות 'התמימות' כמו נדבורנה, ויזניץ , בוהוש וכיו"ב  מגדלים היום דורות של למדנים בכמות ובאיכות. מבינים שהדור חייב 'גישמאק' בלימוד
מה שרואים אצל מנהיגם  זה רק מזיגת  כוסות יין באירועים חגיגיים. ותו לא.
לשמוע?  לא שומעים כלום!   (אלא א"כ הוא כביכול האייבירשטער וחתנו הוא מוישה רביינו.  וד"ל)
לא שומעים ממנו כלום אפילו לא ווארטים חסידיים כלום! כלום! כלום!
שום הצגה לא תשנה את המציאות. 
נ.ב. הצהרה: אינני ומעולם לא הייתי חסיד גור!  אינני חבר ומעולם לא הייתי בקהילת 'פני מנחם' ! אני כן מעריץ את האישיות הכבירה, איש האשכולות, החסיד , העניו, הצדיק שבקי בכל התורה כולה, כולל כל ספרי החסידות, הדרשן בחסד עליון, האוהב ישראל, המעביר על מדותיו, הגאון הגדול, מרן ראש ישיבת שפת אמת מגור הגר"ש שליט"א

תוקן על ידי momeir ב- 02/01/2024 15:31:38

תוקן על ידי momeir ב- 02/01/2024 15:31:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2024 01:06 לינק ישיר 

כשבפנים קשה עושים מבחנים בחוץ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2024 23:04 לינק ישיר 

מישהו יודע האם בהמודיע יש התייחסות למבחנים האלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2024 13:46 לינק ישיר 

לקרוא תגר על השם "גור תורה" שקהילת פני מנחם קיבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2024 09:13 לינק ישיר 

עצוב מאד שהתמכרו לפרסום

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מהי מטרת "מבחני החוץ" במוסדות גור?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext