| נשלח ב-1/1/2024 19:42 |
|
| |
למה אני לא מוטרד מפסיקת בג"ץ השערורייתית מהערב?
נראה, שכל בר דעת מבין שהבג"ץ עבר את הגבול בטירוף.
אבל אני לא לחוץ, כי "מן הסתם" שמש העמים אהרון ברק יקיים מה שהתחייב בזמנו, להיות מ"ראשי התומכים" בסמכות הכנסת לחוקק ולשנות חוקי יסוד. מה-לא?
הנה
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 01/01/2024 19:45:26
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 22:01 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | ממעט הפסיקות של סולברג שאני מכיר, אני לא רואה איך הוא הופך לסממן "שמרן". במושגי הציבור בישראל הוא בקושי מרכז (והוא מתנחל, נכון, כמו ליברמן ואהוד ברק..). אני לא יודע איך זה נראה מארה"ב, אבל כאן המציאות היא שהפקולטות החשובות למשפטים, הן מעוזי שמאל קיצוני על גבול חמאס. כך שגם אם יוצא משם אדם "ימני" עם תואר, זה בנאדם שכנראה נכנס מאוד פרווה ובמשך הזמן יתקיים בו "הולך את חכמים יחכם" והוא יושפע מרוב האנשים שהוא בא איתם במגע מבחינת מקצועית. ובכל מקרה אני לא חושב שהשאלה היא מה שופטי בגצ אומרים ומה העמדות של כל שופט, הנושא החמור כאן שהם מבססים לעצמם את הסמכויות ללא יכולת לשפוט או לפקח עליהם. זה רע לא בגלל שהם לא שלי, אלא בגלל שזו דיקטטורה. |
|
גם בארה"ב מה שנחשב לשמרנות זו לא באמת שמרנות...
מעטים שופטים שמרניים אמיתים בארה"ב
וזה לא תומאס ואליטו שהם שמרנים נוצרים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 21:58 |
|
| |
הבאת הדברים באה להראות שאפילו מי שנחשב לשמרן מתנגד לחוק הזה. נכון שהוא לא בעד ביטולו על ידי בית משפט.
מה הבעיה בכך? היכן סילוף כוונתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 21:52 |
|
| |
אין לי שום בעיה עם אמירתו של סולברג. להיפך - בשונה משאר השופטים המתכסים בכסות "א-פוליטית" כביכול, הוא יודע את מקומו, מביע את דעתו הפוליטית ויודע לעשות הפרדה בינה לבין מלאכת השפיטה.
אלו השופטים שאנחנו צריכים... מסכים שיכול להיות שגם הוא בסך הכול מרכז...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 21:10 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | זה ציטוט. אני גם לא פותח את האשכול למה שאעשה זאת להגברת הצפיות?
נא תסביר במה סולברג סילף את דבריו.... |
|
אני לא צריך להסביר לך את מה שאתה יודע טוב מאד בעצמך. ההקשר שבו אתה מביא את דברי סולברג, הוא הקשר מסלף.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 20:40 |
|
| |
ממעט הפסיקות של סולברג שאני מכיר, אני לא רואה איך הוא הופך לסממן "שמרן". במושגי הציבור בישראל הוא בקושי מרכז (והוא מתנחל, נכון, כמו ליברמן ואהוד ברק..). אני לא יודע איך זה נראה מארה"ב, אבל כאן המציאות היא שהפקולטות החשובות למשפטים, הן מעוזי שמאל קיצוני על גבול חמאס. כך שגם אם יוצא משם אדם "ימני" עם תואר, זה בנאדם שכנראה נכנס מאוד פרווה ובמשך הזמן יתקיים בו "הולך את חכמים יחכם" והוא יושפע מרוב האנשים שהוא בא איתם במגע מבחינת מקצועית. ובכל מקרה אני לא חושב שהשאלה היא מה שופטי בגצ אומרים ומה העמדות של כל שופט, הנושא החמור כאן שהם מבססים לעצמם את הסמכויות ללא יכולת לשפוט או לפקח עליהם. זה רע לא בגלל שהם לא שלי, אלא בגלל שזו דיקטטורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 19:53 |
|
| |
זה ציטוט. אני גם לא פותח את האשכול למה שאעשה זאת להגברת הצפיות?
נא תסביר במה סולברג סילף את דבריו....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 19:41 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | : "יוזמי החוק ביקשו להיתלות בדבריי, ואף כּינו אותו 'מתווה סולברג'. אילו הייתי מכהן כחבר בבית המחוקקים, לא הייתי תומך בתיקון, חסרונותיו עולים על מעלותי".
דברי השופט סולברג השמרן....
|
|
אתה כמובן מסלף את כוונתו של סולברג. הכל כדי לגרוף עוד כמה צפיות לאשכול.
למעשה ברור שכמעט כל שופטי העליון בישראל אינם שמרנים. כשעומדת לפניהם האפשרות האם להגביל את כוחם עצמם, או לשעוט ולנכס לעצמם זכויות לא להם, הם לא עומדים בפיתוי. שטיין מאכזב מאד, בפרט לאחר הפסיקה השערורייתית שלו בענין מגלת העצמאות. אם כי בפסיקות הנקודתיות עד היום הוא היה בסדר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 19:12 |
|
| |
: "יוזמי החוק ביקשו להיתלות בדבריי, ואף כּינו אותו 'מתווה סולברג'. אילו הייתי מכהן כחבר בבית המחוקקים, לא הייתי תומך בתיקון, חסרונותיו עולים על מעלותי".
דברי השופט סולברג השמרן....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 18:58 |
|
| |
לא יודע מה זה סקוטי אמיתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 15:42 |
|
| |
הפתרון היחיד הוא לחכות שביבי ילך... דבר ראשון הוא המגן העיקרי של בית המשפט שלא נתן כל השנים לעשות שום שינוי
דבר שני יש רוב ברור ומוחלט בין חברי הכנסת היהודים שמשהו שם רקוב וחייבים שינוי רק שהשינאה לביבי והרצון להעיף אותו גובר על הכל... ברגע שביבי לא יהיה שם גדעון סער ומפלגתו וליברמן והפודלים שלו יתיצבו בעד כל חוק
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 14:52 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | סקוטי אמיתי.... |
|
דהיינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 09:33 |
|
| |
סקוטי אמיתי....
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 09:17 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | זה כולל שופטים שמרניים. מה תגיד עכשיו? |
|
סולברג הוא להבנתי השמרן היחיד האמתי, כל השאר "שמרנים" כמו שתמר זנדברג ימנית ליד עופר כסיף וד"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 07:42 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | למוקי, זה לא נכון. על עצם העקרון שבג"ץ יכול לבטל חוק יסוד יש הסכמה של 12 שופטים. |
|
דברתי על החוק שנפסל אתמול בפועל, לא על עקרונות
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2024 01:59 |
|
| |
1. ומה יקרה אם יחוקק חוק שיש לבטל את מוסד בית המשפט מיידית? הם לא יוכלו אפילו להתיישב ולפסול את החוק..
2. כמה מעניין לראות שבויכוח ה"עניני" האם בית המשפט נהג נכון או לא, עומדים כל מפלגות השמאל בעד פסיקת הבג"ץ, וכל מפלגות הימין נגד הרי הכל כל כך עניני..
3. הגיע הזמן לנצל את בית המשפט ולהשתמש בו דווקא עכשיו כשכוחו של בית המשפט כל כך חזק, צריך למנות שופטים ימניים ואז נראה כבר מי פתאום בעד החלשת הבג"ץ.
|
|
|
|
|