| נשלח ב-14/1/2024 13:48 |
|
| |
בח"ח : הלנו אתם או לצרינו
בכמה כתבות באתר מופיע למטה באנר פרסומי עם הכיתוב " נגמרו המשחקים: הילד התקבל למוסד לימודי שלא רציתם ? כך תערערו "
כשלוחצים על הפרסומת נפתח האתר של המחוז החרדי במשרד החינוך עם מספר טפסים למילוי, הורים הרוצים לקבול על מוסד שדחה את בניהם, או מוסד שרוצה להצדיק דחיה עליו לצרף שורה של קבצים,
כזכור, גדולי ישראל הורו שלא לשתף פעולה עם המחוז החרדי, המילים "נגמרו המשחקים" מעלה קונוטציה שלילית, כביכול עד היום המוסדות שיחקו, ומהיום יש בעל הבית על מוסדות החינוך, והאתר עוד מפרסם אותם,
עברנו את פרעה נעבור גם את הממ"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 11:54 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | לגבי האייפוניסטים וכל אלו שעושים מה בא להם ואף אחד לא יכתיב להם, צודקים, אבל שיתכבדו לייסד מוסדות משלהם, |
| הבעיה שלא נותנים להם. העסקנים נעמדים על הרגליים האחוריות כדי לחסום פתיחת מוסדות ממ"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 11:06 |
|
| |
אני לא יודע איפה למדתם ומה עשיתם בחיידר/ישיבה, ומה הקשר שלכם כיום לעולם הישיבות. בעיקרון יש למוסדות החרדיים את הדרך לסנן לפי קריטריונים מסוימים, שהם מאוד רחבים לקוצר הבנתי. מי שלא אמור להתקבל או אמור לעזוב, יש כלים לעשות את זה (ובכלל לא על זה מדובר בפרסומת, אבל נעזוב אוצה לרגע). מהניסיון הקטן שלי, לאו דווקא הבנשקים והייחסנים והפרומערס והאשכנזים הם הטובים ביותר, המקרינים ביותר, הלמדניים והיראי שמים ביותר בישיבה. הרבה פעמים הפוך (רק קחו לדוגמה את יענקוש שאתם כל כך אוהבים לקלל. אתם מודעים לכך שהוא נין של האייליגער סטייפלר, הגריש"א והגרמי"ל, ונכד של הגרח"ק והגרב"ק?!). אני מעריך שבסופו של דבר התרומה להעלאת הרוחניות בישיבה, ממש לא מגיעה בהכרח מבני המפשחות ה"היימיש" (ואם תרצו, ר' אריה פינקל אמר בראיון לעיתון משפחה: הטובים ביותר אצלינו הם הספרדים). אדרבה, הרבה יש לבקר את השיטה של יצירת קטגוריות והיררכיות בהרבצת תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 01:14 |
|
| |
השתתפתי לאחרונה בשמחת נישואים של משפחה מיוחסת מסלתה ושמנה של יקירי ירושלים שהחתן לא בדיוק הלך בתלם, הוא היה עם שטריימל זקן מגולח וקפוטה שלושת רבעי, והופיעו שמה כשלושים חברים, השם ישמור, בחורים מבתים חסידיים כולם, (אצל הליטאים גם לא חסר כל מיני פופאיים, אבל שם זה עוד איך שהוא בנורמה) בלי כובעים, עם בלוריות וסוגי קוצים ותספורות שונות ומשונות, פאות דקות דקות, קפוטות כחולים עם נצנצים נעלי ויזתא, ועוד פריטי לבוש מגוחכים כמו צעיפים חומים גדולים בגודל של מגבות, בקיצור הם היו נראים הרקדנים של מגילת בודפסט, זה דבר שלא היה פעם, גם המוקלקלים בשעתו שמרו על צביון יהודי, ואם לא נסנן בשערינו את הצריך סינון, אנחנו יכולים לסגור את כל המוסדות שלנו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2024 01:05 |
|
| |
בדור הקודם לא היתה את התופעה שהורים בעיקר ספרדים דוחפים בכוח את הילדים שלהם למוסדות שהם לא שייכים אליהם ולא מתאים לילדיהם, העיקר שהם יוכלו להגיד שהבת לומדת בסמינר אשכנזי, עם כוח ודאי לא ילך, וכבר התארגנו חשובי רבני הספרדים בשנה האחרונה להקים מוסדות איכותיים לבנותיהם, וכך צריך להיות, וכנ"ל לגבי האייפוניסטים וכל אלו שעושים מה בא להם ואף אחד לא יכתיב להם, צודקים, אבל שיתכבדו לייסד מוסדות משלהם, ולא ינסו להידחף אצל אלו שהקיזו דם ויזע לייסד משהו טוב, עם כל זה שהמדינה מתקצבת את החינוך עדיין צריך להתאמץ הרבה מאוד להעמיד מוסד על תילו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 21:40 |
|
| |
זה נראה כמו סערה בכוס מים. בחח מסתבר שלא בודק את התכנים של הפרסומות (בעיקרון גם ביתד נאמן יש הבהרה שהם לא אחראיים על הפרסומות, ק"ו לאתר בחח). וסתם לכל הבכיינים, הפרוצדורה של ערעור לא קשורה רק לחרדיים וגם לא רק לדתיים, רק שאצל חרדים היה צריך כותרת יותר מושכת את העין. בפועל אין למחוז החרדי אפשרות להכניס תלמיד ספרדי או רח"ל בן של חוזרים בתשובה, בדיוק כמו שהוא לא פועל לטובת הציבור, להוציא את כל הבנשקים מקולקלים שמורידים את הרמה ומכניסים מושגים של איוולת ובטלה בישיבות
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 21:23 |
|
| |
כמה חבל שמנהיגי הציבור החרדי נותנים יד לדבר הזה, הם תומכים במנהלים המושחתים מסיבות שרק הם יודעים, ואולי גם אנחנו יודעים רק מליבא לפומא לא גלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 21:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | א אני עונה בזאת גם לטענה השניה שהופיעה כאן לפסול מישהו/י כי האבא הולך עם חולצה כחולה - דבר פסול אני מדבר על בעיות רוחניות שיש בילד עצמו |
|
וזה הטעות שלך. כי חלק גדול מאד (אול הרוב?) מהמקרים שהמחוז החרדי מטפל הוא אכן פסילת ילדים וילדות - בגלל ההורים או אחים. לפעמים כבר בגילאי הגן. ולכן אם המדינה לא תטפל בזה דרך המחוז החרדי (ולפעמים בתי המשפט) - מי כן יטפל בזה? תגיד תודה למחוז החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 21:12 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה מפיץ כאן בלבולי שכל
האם בדור הקודם היה מאית מכמות הבנות המקולקלות והנערים החצי נושרים שיש כיום? ברור שאז לא היה צריך לסנן, לא היה את מי.
|
|
בדור הקודם לא היו מסננים בת לסמינר בגלל שיש לה אחות מקולקלת, ולא סירבו להכניס בת לגן ולבית הספר בגלל אורך חצאית של האמא. לא היו מסננים ילד אם ההורים שלו חצי מיזרוחניקים או יותר, הגישה אז היתה "תן לי הנפש והרכוש קח לך". העיקר להציל נפשות שיגדלו על ברכי התורה. וזה היה גם אצל החסידים רובם, וגם אצל הליטאים ובוודאי אצל הספרדים. יש היום הרבה משפחות בציבור החרדי שעוד זוכרים את הסבא קונה עיתונים שאינם חרדים ומביא הביתה. כן.
בסירטון הידוע של הרב שטיינמן "גאווה גאווה" שבו זעק נגד סינון שרצו לעשות באיזה חיידר, הוא אמר כשהוא למד בבריסק בילדותו לא סיננו שום ילד משום משפחה בבריסק גם כביכול משפחות "חלשות" ברוחניות, כולם למדו בחיידר. וזוהי דעת גדולי התורה (להבדיל מדעת בעלי בתים של וועדות הקבלה למיניהם).
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 21:12 |
|
| |
הגליוטינה העדתית נוראה. אם בדיוק המחוז החרדי הוא הכתובת לפתרון זו באמת שאלה.
תוקן על ידי עצם_הענין ב- 14/01/2024 21:15:31
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 20:55 |
|
| |
אחוז הנשירה של בני הנוער בתקופה של לפני מלחמת העולם השניה נשק ל50% פלוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 20:32 |
|
| |
אתה מפיץ כאן בלבולי שכל
האם בדור הקודם היה מאית מכמות הבנות המקולקלות והנערים החצי נושרים שיש כיום? ברור שאז לא היה צריך לסנן, לא היה את מי.
אני עונה בזאת גם לטענה השניה שהופיעה כאן לפסול מישהו/י כי האבא הולך עם חולצה כחולה - דבר פסול אני מדבר על בעיות רוחניות שיש בילד עצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 17:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מבלי לדעת יותר מידי פרטים, אבל אני מבין ומן הסתם כולנו מבינים כך, שאם מישהו לא התקבל למוסד לימודים, זה מן הסתם לא מסיבות שהילד לא לבוש מספיק יפה או בגלל ילקוט קרוע.. מדובר בבעיות רוחניות שעל פי רוב נשאלות אצל רבנים.
אם המחוז ה"חרדי" מומחה בלדחוף ילדים עם בעיות רוחניות לתוך חיידרים וסמינרים, תוך כדי איומים במניעת תקציבים או אפילו בסגירת מוסד, יש כאן בעיה, והבעיה היא "שלנו" ההורים השולחים לאותם מוסדות. שלא נהיה ח"ו מהצועקים לשעבר, על בן/בת שהתקלקלו מחברים שדחפו אותם למוסד הלימודים.
|
|
בלבולי שכל.
ההורים שלנו גדלו במוסדות חינוך שהכניסו כל אחד ואחת, לא היו ועדות קבלה וכל מיני ירקות. תברר. גם דעת גדולי התורה זי"ע ולהבל"ח של היום הם חד משמעית נגד ועדות הקבלה והסינונים, ואני כותב את זה מתוך ידיעה.
וכבר אמר מי שאמר - אם המוסדות החרדיים של הדור הקודם היו מסננים כמו המוסדות היום אזי יהדות החרדית היתה מונה היום פחות מחצי שהיא מונה היום, והמבין יבין.
מה גם שלפעמים מתברר שעם קצת מזומנים לאיש הנכון הכל מסתדר. בקיצור נס שיש המחוז החרדי וחבל שלא עושה הרבה יותר נגד וועדות הקבלה למיניהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 16:30 |
|
| |
כל הכבוד לאתר אחד שלא חת לעמוד מול פני הרוע וניצבים לצד ההורים המסכנים והרצוצים שכל חטאם היותם לובשים חולצה כחולה, או חס וחלילה עם סמארטפון כמו שיש למנהלי המוסדות עצמם ונשותיהם ובני ביתם ולכל הגיחזים של האדמו"רים וראשי הישיבות. שאפו ענק לבחדרי חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2024 15:35 |
|
| |
מבלי לדעת יותר מידי פרטים, אבל אני מבין ומן הסתם כולנו מבינים כך, שאם מישהו לא התקבל למוסד לימודים, זה מן הסתם לא מסיבות שהילד לא לבוש מספיק יפה או בגלל ילקוט קרוע.. מדובר בבעיות רוחניות שעל פי רוב נשאלות אצל רבנים.
אם המחוז ה"חרדי" מומחה בלדחוף ילדים עם בעיות רוחניות לתוך חיידרים וסמינרים, תוך כדי איומים במניעת תקציבים או אפילו בסגירת מוסד, יש כאן בעיה, והבעיה היא "שלנו" ההורים השולחים לאותם מוסדות. שלא נהיה ח"ו מהצועקים לשעבר, על בן/בת שהתקלקלו מחברים שדחפו אותם למוסד הלימודים.
בכל מקרה, יש חובת תודה לאתר בח"ח שנותן לנו במה להתבטאות, מביא חדשות אקטואליות ומענינות, סביר שהפרסומת לא נבדקה עד הסוף.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/01/2024 15:37:16
|
|
|
|
|