בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מסדיגורא (שיעל'ה\הינוקא): "צריך שיצאו משם (מעזה) כולם! הם מופקרים! שכבר יצאו משם!"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2024 15:22 לינק ישיר 
האדמו"ר מסדיגורא (שיעל'ה\הינוקא): "צריך שיצאו משם (מעזה) כולם! הם מופקרים! שכבר יצאו משם!"

בפוסט הזה מובאים ציטוטים מפגישת האדמו"רים מזוועהיל וסאדיגורה כאשר הרבי מזוועהיל
עלה למעונו של הרבי מסדיגורא (שיעל'ה\הינוקא) להזמינו לנישואי בנו

הרבי מסאדיגורה:
"צריך שיצאו משם (מעזה) כולם!"

הרבי מזוועהיל: 
"יה"ר שיצאו כולם געזונטערהייט (בריאים)".

הרבי מסאדיגורה:
"הרי הם "מופקרים"! ואין כוונתי רק לראשי המדינה שכולם יודעים שהם מופקרים, אלא גם אלו שהם שומרי תורה ומצוות ג"כ, שכבר יצאו משם!"

הרבי מזוועהיל: 
"הרי הכל מתנהל מלעילא, איתא בגמ' (ב"ק נב.) שאם אין ישראל זוכים מעמיד עליהם השי"ת רועה עיוור... [כד רגיז רעיא על ענא עביד לנגדא סמותא]"

הרבי מסאדיגורה:
האם אומרים אצלכם תהלים בתקופה זו?

הרבי מזוועהיל: 
כן.

הרבי מסאדיגורה:
"הציבור כבר עייף מלומר עוד ועוד..."

הרבי מזוועהיל: 
"אין לנו דרך אחרת, הרי ע"י התפילה החזקנו בכל הדורות".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2024 07:54 לינק ישיר 

בהחלט קורה שנער אירופאי מרגיש משהו ואומר אותו בשיחה עם קולגה (כי תכלס, בעולם האדמורות, יתום בן 25 ומנהיג זקן שהתייתם לפני עשרות שנים, שווים במעמדם). אולי באמת הבעיה היא אצל מי שמפרסם שיחות כאלה. שיכבדו אותו על עצות ושיחות שהוא נותן ביישוב הדעת, ועם הזמן ישכיל יותר גם בתחומים שמגיעים בפתאומיות כמו שיחה שנגררת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2024 08:15 לינק ישיר 

בסה"כ בחור אירופאי, שרגיל לשקט, לא חי את המלחמות הקודמות, הפרעת השגרה היא אסון עצום מבחינת האופי, וזה לאו דווקא טיפשות לומר את הדברים הללו ברוח זו. מתחנן לשקט. בלי אסטרטגיות ובוודאי בלי תאוות נקמה וכדומה.
אירופה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2024 08:02 לינק ישיר 

השיחה שהוכחה כאוטנטית, מלמדת שחוכמה אינה הצד החזק של האדמו"ר מסדיגורה.

יש לקוות שעם התקדמותו בגיל ובניסיון החיים, המצב ישתפר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2024 01:46 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
האם ככה יכול כל אחד לבוא לפורום, ולכתוב "אני מכיר היטב משפחתית את פלוני" ולהתחיל להשמיץ אותו?
תביא הוכחות לדברים (וגם אז תזכה במצוות לשון הרע), ואל תוציא שם רע בלי ראיות.

היכן בדיוק השמצתי???.?

מי שברמה בינונית הוא אדם מושמץ? זה שם רע?

להביא הוכחות??  הגבתי על השיחה שהביאו עם הינוקא מזויעהל שאין מה לקרוא שם ומצחיק שמקליטים ועוד מדפיסים

אל תהיה כל כך רגיש, כשמפרסמים משהו צריך לדעת שמישהו בוחן את זה וזכותו להביע דעה על מה שפורסם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2024 01:07 לינק ישיר 

היה צריך לשלם לשאולזון פרנס החודש
אתה חושב שאם הוא לא היה מדבר, לא היו מוצאים עליו לכלוכים?
שאולזון משמיץ אותו כל שבועיים, יש מצב שסדיגורה השניה שילמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 20:51 לינק ישיר 

אז מה היה לנו כאן? אחד שמכיר היטב את הרבי מסדיגורה וכותב שהוא יימנע מלכתוב עליו שהוא בינוני, כי הוא נזהר בכבודו. אחד אחר שמזלזל מאוד בליטאים שהם מזלזלים באדמורים חסידיים בלי לחשוב פעמיים... וכל השיחה ההזויה הזו מתחילה בכמה מילים של אדמור, אם הוא רק היה שוקל את מילותיו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 18:42 לינק ישיר 

מה קשור קרובי משפחה? הוא כתב "אני מכיר את המשפחה הזאת", ואז הוא הוסיף וכתב "היכרות משפחתית קרובה"
כשאמרתי שהוא ליטאי, התכוונתי לומר שעדותו מוטלת בספק, כי כדרכם בקודש של חלק מהמתנגדים הוא להשמיץ אדמורים / חסידויות.
רק כואב על כך שכל אחד יכול ככה לקטול אחרים, בשמותיהם המלאות, ככה בלי לפרט מי מה, לכתוב על פלוני "אני מכיר אותו הוא דפוק".
"בלשונם עקרו שור".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 16:45 לינק ישיר 

ואם הוא ליטאי? אז לא יכול להיות שיש לו קרובי משפחה חסידיים?
מלבד זאת, שבדורות קודמים, חסידים באו בקשרי נישואין עם ליטאים. וגם היום יש מקומות בחו"ל שזה עדיין קיים.
הרי ידוע לכל, שעל הרצף החסידי-ליטאי, חרדים רבים שהיו פעם בצד החסידי, עברו וזזו עם השנים יותר לצד הליטאי.
זה חלק מהסיבה למהפך ביחסי הכוחות של דגל ואגודה.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 13/02/2024 16:49:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 16:41 לינק ישיר 

כשמדברים על אנשי ציבור, לא מתכוונים על האישים כאנשים פרטיים, אלא על הייצוגיות שלהם.
כל איש ציבור וסביבתו ניתנים לשפיטה ולביקורת.
אדם המשמש כאיש ציבור, ברוחני ובגשמי, אמור לקחת זאת בחשבון, שהוא נבחן ע"י מכיריו 24/7. זה חלק מהתפקיד.

זה טבע האנשים.
אם כי אינני זוכר שהחפץ חיים מדבר על הבדל בין איש פרטי לאיש ציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 15:56 לינק ישיר 

האם ככה יכול כל אחד לבוא לפורום, ולכתוב "אני מכיר היטב משפחתית את פלוני" ולהתחיל להשמיץ אותו?
תביא הוכחות לדברים (וגם אז תזכה במצוות לשון הרע), ואל תוציא שם רע בלי ראיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 09:03 לינק ישיר 

ממש לא ליטאי

היכרות משפחתית קרובה ממש

לא פותח את שאולזון אף פעם

אם כואב לך לא נורא, אבל יש כאלו שחושבים אחרת ממך

בעגלא
במה בינוני?? במה לא, אבל אין לי שום ענין ללכלך עליו והוא לא עשה לי שום רע, רק אומר שזה שהוא יותר טוב מאחיו הגדול לא הופך אותו לרב רבנן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 01:39 לינק ישיר 

ועדיף אם תוכל לפרט אם אתה בדיוק "מכיר את כל המשפחה"..
מהפוסטים של שאולזון אתה מכיר אותם?
מה לך - ליטאי שמשמיץ כאן תמיד נגד חסידים, ול"היכרות עם כל המשפחה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2024 01:20 לינק ישיר 

מפשפשמרדין כתב:

אין לי צל של מושג על האדמו"ר מסא"ג........ הצחקת אותי, אני מכיר את כל המשפחה הזאת כולל אותו, רמה בינונית.

תוכל להרחיב במה הוא בינוני? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2024 23:14 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

כשאתה מצטט ושם מרכאות על דברי אחרים, חובה עליך לדייק ולא לערוך אותם
לא כתבתי מנהיגי עם ישראל, כתבתי מנהיגי החסידות.
ונראה עליך שאין לך צל של מושג על האדמור מסדיגורה (את זוועהיל אינני מכיר) ככה אתה בא לבקר אחרים בלי להכיר אותם.

דייקתי מאוד ואכן כתבת מנהיגי עם ישראל.

אין לי צל של מושג על האדמו"ר מסא"ג........ הצחקת אותי, אני מכיר את כל המשפחה הזאת כולל אותו, רמה בינונית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2024 14:23 לינק ישיר 

אני זוכר שיחת אדמו"רים שהייתי נוכח בה ואני מביא את הדברים כלשונם:

האדמו"ר מקרפטים
: שלום עליכם רבי. ווי פילט איר זיך? ווי איז ביי אייך מיטן געזונט?

האדמו"ר מגליציה
: הודו לה' כי טוב. איך פיל זיך ב"ה א סך בעסער. מען בעט: ישלח דברו וירפאם וימלט משחיתותם. מען זאל נישט דארפן צוקומען צו דאקטוירים. חז"ל זאגן: ניתנה הרשות לרופא לרפא, דאס הייסט, א דאקטער האט רשות היילן. מעגן מעג ער, אבער מחוייב איז ער נישט . טאמער עס כאפט אן א ייד ח"ו מערידן-שמערצן, אזעלכע אז ער זעט דעם מלאך המוות פאר די אויגן, איז נישטא קיין ברירה, מען דארף ארויס נעמען פון דער קעשענע א שיינע פויטיקע פאר א דאקטער. ער זאל קומען. נתנה הרשות צו באצאלן.

און וואס הערט זיך ביי אייך, רבי? 

האדמו"ר מקרפטים: חסדי ה' כי תמנו כי לא כלו רחמיו. ס'איז מיט מיר געשען א נס. בשעת כ'האב פארברענגט אינעם ביטערן גלות אין שווייץ האט זיך געמאכט אגרויסער שניי אז ער איז דערגאנגען ביזן גרטל. מיין משמש האט מיר געדינגען  א שליטן, און מיר ביידע זענען געפארן מיטן לופט-וואגאן ביזן שפיטץ בארג. און פון דארטן זיך געלאזט אין וועג אריין אויפן שניי בארג ארופ. 

פלוצלינג, האט זיך דער שליטן איבערגעקערט, והייתי מתגלגל ויורד ולא מגיע לחצי ההר עד שעברו עלי גלגולי שלג שלא היו לאבותינו ואבות אבותינו. כ'האב זוכה געווען פראווען גילגולי שלג און ארויס דערפון גאנצערהייט. בגוף ובנפש. חסדי ה' כי לא תמנו.

ווי פירט מען זיך ביי אייך ווען עס מאכט זיך אז מען קען נישט מקדש זיין די לבנה ביזן סוף זמן?

האדמו"ר מגליציה : דער רבונו-של-עולם זאל שומר ומציל זיין פון אזא זאך. איין מאל האט זיך געטראפן ביי אונדז אזא מצב. ס'איז געווען חודש שבט תשס"ד. ביזן סוף זמן האט זיך די לבנה נישט באוויזן. וואס האבן מיר געטון? פשוט. ביים קומענדיקן חודש, אדר, האבן מיר מקדש געווען די לבנה צוויי מאל.

האדמו"ר מקרפטים:
לאמיר זוכה זיין אקעגן צוגיין משיח צדקנו במהרה בימינו.

האדמו"ר מגליציה
: אמן. געזונטערהייט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מסדיגורא (שיעל'ה\הינוקא): "צריך שיצאו משם (מעזה) כולם! הם מופקרים! שכבר יצאו משם!"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext