גם צאנז נגד פרוש
שיא השיאים של חוצפה ועזות מצח" כך מגדירים בחצר הקודש צאנז את הדרמה המתגלגלת שהתחוללה השבוע בחסידות בחסות המאפיה של משפחת פרוש.
וכעת לפרטים: השבוע ביום שני בבוקר כשהובהר לישראל פרוש מעל לכל ספק כי באותו ערב מגיע מרן האדמו"ר מויז'ניץ לאלעד בכדי להודיע על תמיכתו החד משמעית במועמדם של גדולי הדור יהודה בוטבול, הוא החל במירוץ נגד הזמן לנסות להביא תמיכת אדמורים במועצת החסידית לפני שהאדמו"ר מו'יזניץ יפרסם את דעתו. פרוש הבין כי לאחר שהרבי מויז'ניץ יאמר את דעתו החד משמעית שום אדמו"ר לא יחתום נגד דעתו, בפרט באלעד בה כמחצית מאגודת ישראל הם חסידי ויז'ניץ.
הטלפון הראשון היה לדוד רובינשטיין הנציג של משפחת פרוש בחסידות צאנז. "דוד" זעק פרוש לתוך הנייד שלו - "היום זה קורה, הויז'ניצער מגיע לאלעד לתמוך בבוטבול. אם עד הערב אין לי תמיכה של הרבי מצאנז הלך עלי". רובינשטיין לא איכזב ואירגן לפרוש פגישה לאותו ערב בבית האדמו"ר בנתניה.
פרוש ירד לנתניה מלווה בפיני גרוס הנציג של צאנז באלעד. כשנכנסו לאדמו"ר החל פרוש לספר שיש בחירות בעיר וכל הציבור מאוחד סביבו, "מועצת גדולי התורה הטילה עלי את התפקיד, ואני נוטל את זה בכובד ראש בצניעות ובענווה". פרוש הוסיף וסיפר סיפורים שהוא רואה בתפקיד עבדות ולא שררה וכו' וכו'.
הרבי שאל אותו מיד מה דעתו של הרבי מויז'ניץ בעניין, ופרוש אמר כי הרבי מויז'ניץ עדיין לא אמר את דברו וכנראה בימים הקרובים הוא יפרסם תמיכה בו. הרבי מצאנז שהבין שהדברים לא כ"כ חלקים כפי שפרוש מציג, אמר לו שהוא רוצה לברר כמה נקודות לפני שהוא יפרסם את דעתו.
פרוש וגרוס יצאו במפח נפש מהפגישה. פרוש התקשר מיד לרובינשטיין וזעק: "הלך עלי. אין תמיכה של הרבי, מה אני עושה עכשיו". רובינשטיין אמר לו תפרסם בהמבשר את התמונה שהיית אצל הרבי עם פיני ונספר לכולם שהרבי תומך בך". פרוש אכן עשה כך בניגוד לדעתו המפורשת של הרבי.
בצאנז אומרים כי מדובר בחוצפה ממדרגה ראשונה ובהתנהלות עבריינית. "מי הוא זה אשר מעיז לקבוע עובדות למנהיגי ישראל בחוצפה ובגסות כזו". בכיר בחסידות צאנז באלעד מוסיף כי בלאו הכי היחסים בין קהילת צאנז בעיר לפרוש לא מן המשופרים. "צאנז באלעד מונה כ150 משפחות ובמשך 10 שנות שלטונו של פרוש באלעד לא קיבלנו כלום. הבית מדרש היחיד שלנו בעיר נמצא בקרוואן רעוע שגדלו אינו עולה על 140 מטר. הישיבה שלנו נמצאת בתת תנאים והבחורים חיים בתנאים נוראיים, כשבחורף הכל דולף שם והבחורים צריכים לשבת עם מטריות בתוך היכל הלימוד".
חסידי צאנז באלעד המזועזעים מהחוצפה של פרוש כלפי האדמור אינם מוכנים לסלוח. "על הזילזול שהוא מפגין כלפינו וכלפי הצרכים שלנו במשך עשור כבר התרגלנו, אבל על פגיעה בכבודו של הרבי לא נעבור בשתיקה", אומרים בחסידות.
 |
|
|