| נשלח ב-19/2/2024 22:21 |
|
| |
איזה ביזיון- חשד כי כמה מתנדבי זק"א עסקו בביזה באירועי שמחת תורה
פרשיה חמורה שעל חלקה יש עדיין צא"פ.
יחידת לה"ב 433 בשיתוף זרוע מג"ב ויחידת הכלבנים של המשטרה פשטו אתמול ונמשך גם היום על בתי מתנדבים של ארגון זק"א ועורכים חיפוש אחר אמל"ח ונשק שלכאורה נגנבו מהקיבוצים שעברו את הטבח הנורא. לפי הדיווח כמה מהם נעצרו והמשטרה הגישה בקשה להארכות מעצרם להמשךך החקירה,
צפויים מעצרים נוספים.
למרבה הבושה בבית של אחד מהמתנדבים נמצא רובה קלצ'ניקוב ומחסנית, ומאות כדורים, כמו כן נמצאו בבית אחד המתנדבים כמות מסחרית של סמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 22:04 |
|
| |
גרשום יקירי, אם לא אכפת לך, אנא ממך, מחוק ברחמיך הרבים את שכתבת. בתודה מראש!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 21:15 |
|
| |
לטובת הגולשים העייפים מהאשכול הזה אקנח פה בבדיחה טובה:
שלושה רופאים צעירים חובבי יידיש טיילו להנאתם במאה שערים והבחינו באיש זקן ההולך בגו כפוף וברגליים מפוסקות. ההליכה המוזרה הזו איתגרה אותם לנסות לאבחן ממה סובל האיש.
תתחיל אתה אבנר, ותגיד את הדיאגנוזה ביידיש.
אומר הראשון: דער ייד ליידט פון מערידן.
אומר השני: ער האט א קילע.
אומר השלישי: דאס איז לומבאגא.
מאחר והאבחנות היו שונות, רצה כל אחד מהם להוכיח שהוא הצודק.
ניגשו אל הזקן ואמרו לו: ר' ייד, מיר זענען יינגע דאקטוירים. איינער זאגט אז איר ליידט פון מערידן. דער צווייטער זאגט, איר האט א קילע, און דער דריטער זאגט, לומבאגא. אונדז זענען נייגעריק צווויסן ווער איז גערעכט?
אומר הזקן: קינדעלעך טייערע, איר זענט זיך אלע טועה. ס'איז נישט מערידן, נישט א קילע, און נישט לומבאגא. אין דער אמתן, איך אליין האב אויך א טעות געהאט. געמיינט האב איך אז ס'איז בלוז א פארץ און צום סוף האב איך זיך גוט באמאכט.
וואס זאל איך אייך זאגן, קינדעלעך, אויף אן אלטן טוכעס קען מען זיך נישט פארלאזן ס'זאל ארויס לאזן א פריילעכן פארץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 20:45 |
|
| |
כל מי שדובר אידיש בסיסית, ישים לב מיד למי שמעתיק מ"גוגל אידיש" לא צריך להיות מייבין גדול מידי באידיש
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 17:53 |
|
| |
קרציות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 17:32 |
|
| |
אין כאן שום תרועת ניצחון. אני מניח שאתה יודע לדבר אידיש בסיסית. הסיבה שדחקתי אותך לפינה, היא כדי להוכיח למי שעוד צריך פה הוכחה שאתה מגיב בנושאים שאינך מתמצא בהם. יעני, קשקשן.
תוקן על ידי גרשום ב- 21/02/2024 17:35:23
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 15:51 |
|
| |
אידיש שפת האם שלי, אני לא מוצא שום סיבה בעולם לנפנף בזה בפורום של דוברי וכותבי עברית, ולכן אין לי בעיה שתסיים בתרועת ניצחון שאני לא דובר אידיש, כי די לא מענין אותי מה אתה או אחרים חושבים על האידיש שלי.
רק קצת הגיון, אני כותב כאן המון שנים, וכולם כאן יודעים שאני חסידי, מה הסיכוי שחסיד לא ידבר אידיש.. אתה כותב כאן עם דעות של חרד"לי ומטה, מתבל באידיש טרחנית שרק בגוגל מוצאים כזאת, ועל זה נאמר "לא בכח".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 09:33 |
|
| |
מה שמוזר הוא שאתה מותח ביקורת על האידיש שלי ומתחמק מלנהל איתי דיאלוג באידיש על הביקורת שלך.
אני שב ומזמין אותך לדיאלוג על שפת האידיש המדוברת בכלל ועל הביקורת שלך בפרט. יש מצב שתיענה להצעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 08:54 |
|
| |
מוזר שאתה מצטט הודעה שלי ובה כתבתי מילים באידיש ואז בתגובה אתה טוען שלא כתבתי מילים באידיש.. האם אינך מזהה משפטים באידיש?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 07:54 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הדגשתי שזה לא עושר לשוני, אלא שפה לא מדוברת, אף אחד במציאות לא מדבר את ה"גוגל יידיש".. יודעים לזהות מקילומטר מי שמשתמש בגוגל לתרגום יידיש. אז מי שאידיש שגורה על לשונו וכותב פה ושם משפטים ביידיש, זה נחמד לסחוב משפטים מהגוגל זה "געהאקט אין צ'ייניק". |
|
למה אתה מתחמק מלהראות לנו את האידיש שבפיך? למה אתה לא רוצה להדגים לנו איך מדברים יידיש אמתית ולא של גוגל? הרי אתה פתחת בביקורת על האידיש שכתבתי.
זאגן מבינות אויף ייענעמס יידיש, דארף מען זאגן אויף אידיש. און נישט אויף עברית. דאס איז דיר נישט פארשטענדלעך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 05:25 |
|
| |
לקחת נשק זו גם סכנה. מספיק שנשאר כדור בקנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2024 00:19 |
|
| |
הדגשתי שזה לא עושר לשוני, אלא שפה לא מדוברת, אף אחד במציאות לא מדבר את ה"גוגל יידיש".. יודעים לזהות מקילומטר מי שמשתמש בגוגל לתרגום יידיש. אז מי שאידיש שגורה על לשונו וכותב פה ושם משפטים ביידיש, זה נחמד לסחוב משפטים מהגוגל זה "געהאקט אין צ'ייניק".
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2024 20:38 |
|
| |
גם בשפה מדוברת יש עושר לשוני. אני מניח שהאידיש בפיך נמוכה ועילגת. ואם אני טועה, אתה מוזמן להעמיד אותי על טעותי. במקום להגיד מבינות בוא תכתוב כמה משפטים באידיש המדוברת שלך. ואם תבחר לנהל איתי דיאלוג ארוך - תפאדל, כמו שאומרים אצלנו ביידיש. אני כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2024 20:17 |
|
| |
ר' איש חשוב, אני חושב אז דו באגייסט איהם א עוולה. אוו שאתה לא יודע אידיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2024 19:58 |
|
| |
יש הבדל בין "שפה עשירה" לבין שפה מדוברת. אף אחד לא אומר "פארברעכנס באגאנגען" מלבד גוגל, וזה לא מחוסר ידע של אנשים, אלא פשוט מילים שרגיל לא מדברים אותם. אתה רק חושף ככה שאתה מתרגם בגוגל משפטים כדי להוכיח משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2024 15:45 |
|
| |
אני ממליץ לך לגלוש בפורומים החרדיים באידיש ולקרוא ספרים באידיש. כך תוכל לשפר את רמתך בשפה העשירה הזאת.
|
|
|
|
|