בית פורומים בחדרי חרדים

ידינו שפכו את הדם הזה עינינו ראו כולנו שותפים לרצח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/3/2024 14:30 לינק ישיר 
ידינו שפכו את הדם הזה עינינו ראו כולנו שותפים לרצח

www.bhol.co.il/news/1655241

התלמיד חכם הזה זעק תעזרו לי, אל תעמדו מנגד בעת שרשעים שפכו את דמו ורצחו את מפעל חייו בקור רוח ובסאדיזים

בשם "ההשקפה", בשם "התיירה", בשם ה'.

וכל מי שעמד מנגד וגם אני, ולא יצא להגנתו אשם בשפיכת דמו ובמותו

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2024 15:50 לינק ישיר 

לא הבנתי מה באת כאן לחדש.
שהוא הוציא ספר על פשט ושיש גם דרוש? ושהוא לא שולל את הדרוש?
נראה שלא הבנת בכלל מה טענותיהם.

הייתי אומר לך לחזור שוב ולקרוא מה כתבתי
אבל כדי להקל עליך אצטט

"הוא הלך צעד יותר מידי קדימה, כשהוציא לאור חיבור על התורה כפשוטו בלבד, כי מדרשי התורה עליהם ללכת בשילוב עם פשוטו, וכך אנחנו תמיד מוצאים את רש"י מביא את שניהם משולבים, כי ללמוד את התורה רק כפשוטה, מביאה את האדם להוריד מעט מערך התורה ומדרשי חז"ל שהאדירו את התורה ותלו תילי תילים בכל אות, פתאום אין את הניסים ש"המים עלו לקראתה" לרבקה, ועוד אינספור דוגמאות, נכון הם קיימים אבל לא מבחינת הספר הזה ומי שלומד רק בו, מי שלוקח את הספר הזה ולומד רק בו בקביעות, מאבד את חין ערכה של מדרשי התורה, שלא סתם שילבם רש"י בפירוש לתורה, יחד כמעט בכל הפסוקים והנושאים, מאבד את האש הקדושה של דברי חז"ל והופך את התורה למשהו קר, הדרך הנכונה היא ללמוד את הפשוטו כשהמדרשו מרצד לידו כל הזמן, זוהי גם דרכו של רש"י לכתוב כמה פעמים "אין מקרא יוצא מידי פשוטו והמדרש כפטיש יפוצץ סלע" וכו', כאן מסביר רש"י בסגנונו את חשיבות דברי המדרש שעליהם לשכון לצד פשוטו של המקרא, אז מצד אחד אין בספר דבר שאינו נכון, אבל לפרסם את הפשוטו ללא המדרשו, זה צעד אחד יותר מידי, צעד עם המון אומץ".

והנה עוד ציטוט בשבילך
"גם להגן על מחבר הספר זה סוג של פולמוס"

יש דרך אמצע, והוא, להבין שיש משהו מעט בעייתי בספר שנועד ללימוד בפני עצמו
ועדיין לא לצאת בקריאות ונאצות נגד המחבר תוך כדי הלבנת פנים, מי שלא רוצה שלא יקנה, ויאמר גם לחבריו / שומעי לקחו, בלי מודעות בלי פאשקווילים, כי לא מדובר כאן בהשחתת הדת.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 03/03/2024 15:51:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2024 15:19 לינק ישיר 

מדוע לא רשאי אדם להוציא לאור ספר כשהוא כותב שהוא בוחר את 'מפרשי הפשט', וכולם מבינים שהוא לא משלב את המדרשות, כשאין זה על דרך הפשט.
בדורנו, שהוא דור הרמזים והדרוש, והפשט נזנח מרוב ימים.
היתה לה עדנה, ויש דרישה גוברת, ובמיוחד דרישת אנ"ש חסידים (בהפתעה!) שרוצים לראות ולהבין גם על פי חלק פ' של הפרד"ס.
והוא עשה עבודה כשרונית גדולה, על פי כל גדולי המפרשים.

מי שרוצה ילמד מי שרוצה מוזמן לא ללמוד, ואף להמליץ לבני משפחתו או לחבורתו לא ללמוד.

כפי שאגב הולך להיות.
עם מותו בטרם עת, הספרים חוזרים להיות מודפסים כמקדם!! הוא 'קיבל ברצינות' את השגות המשיגים, ודעך בתוך עצמו, ואף הסכים לשנות דברים עד תמצית דמו. אבל המעריצים מכל קצות העולם, ביקשו, לומר למלאך המשחית, אולי הרגתם אותו, הוצאתם ממנו את שמחת החיים בשנתיים האחרונות, החשכתם את מצב רוחו עד לאימה (והדברים נוראים למי שפגש בו לאחרונה) אבל מורשתו תישאר בחיים על אפכם וחמתכם. לא תרצו אל תקנו. ותעסיקו את עצמכם ברע עוד ועוד.

חלקכם מתכוונים לשם שמים. ויש בהמת שחוסר הבהירות מה בין דרש לפשט, מביא אותם לידי כפירה (בורות בורות בורות) - אז אל תקנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2024 12:15 לינק ישיר 

אבאבאווער כתב:
אם איש חשוב היה קורא את דברי הגר"מ רייזמאן, היה מבין שכל מה שכתב, רק בצורה בהירה יותר נמצאת בדבריו.

ואכן, מחלתו ומותו הגיעו באופן ישיר על ידי הגיהאד של בני ישמעאל

וכולנו בגדר ידינו שפכו את הדם הזה

קראתי היטב את דברי הרב רייזמאן בעיון, קראתי גם היטב את טענות הנגד, ומהם יצא לי תמונה ברורה של הענין.
הרב רייזמאן קצת המעיט בהפסד שנוצר על ידי הספר, וביטל את הטענות, כך שמה שכתבתי קצת שונה מדברי הרב רייזמאן.

אינני מבין איך מחלתו של הרב אנשין קשורה לרדיפות.

ובקשר לכולנו בגדר ידינו שפכו, אל תכליל את כולנו, אולי אתה אשם בכך, אתה ועוד כמה שהבינו היטב את הפולמוס החריף ושתקו, אני כמו כל עמך ישראל לא ידענו בכלל במה מדובר, וכמה שניסיתי לברר אצל חברים וידידים על מה יצא הפולמוס, לא היה מי שיסביר לי היטב, אנשים לא הבינו בכלל במה מדובר רק ראו מודעות שאסור לקרוא בספר, אני זוכר שפגשתי אדם אחד מקורב לאחד הרבנים שממש יצא נגד הספר, ושאלתי את אותו אדם אולי יוכל להסביר לי על מה יצא הקצף, והוא לא הצליח להסביר לי בעצמו במה מדובר, ללמדך שעם ישראל לא הבין בכלל מהם הצדדים והבעיות, כך שאף אחד פה לא יכל להתערב ולצעוק בעד או נגד, וגם אני עכשיו טרחתי די הרבה ללקט את הטענות מפה ומשם כדי להבין במה מדובר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2024 12:04 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
בדבר שאותו צדיק מצטער בו בו הכשילוהו מתנגדיו.

הוא הגבר שהביא רבבות לומדים חדשים, בהבנה ובבהירות, את פירוש רש"י על התורה, כשהוציא לאור ספר 'רש"י כפשוטו' בשנת תשע"א.
כל מילה וכל משפט מרש"י נוסחה בצורה בהירה עם עמל ויגיעה, 

עשה רבות למען רש"י.

אלא שכעבור כמה שנים הוסיף עוד ספר 'פשוטו' ואסף את כל מפרשי הפשט. עם קו מנחה (שלדעתי בטעות לא הסביר את הקו המנחה - מהו פשט ומהו דרש מבחינתו). ובטעות חושבים רבים שבחר את פירושי הגישום וכדומה. למרות שבע"פ הסביר כ"כ יפה מדוע בכל פעם הוכרע לו מלשון המקרא, מכללי הדקדוק, מהרקע מסביב, מהו הפירוש היותר פשוטו.

וכאן אמרו שהוא מתנגד על רש"י.
עולם הפוך ואכזרי ראיתי. האיש הכה יגע על רש"י שעד היום, כולל היום, יש רבבות לומדים בזכותו ברש"י על התורה. עד לבנות סמינר וכדומה. הפך כאילו הוא הלוחם על רש"י.

ההתנגדות יותר ממה שהיא מעידה על אכזריות, היא מעידה על בורות במושגים. על בורות בכל ההסתכלות על פשוטו של מקרא. רבי נפתלי אנשין הוא התלמיד הכי גדול של רש"י. ובוודאי בא לקבל פניו בערב שבת כשאלפי בני ישראל מעבירים את הסדרה בחומשיו הנפלאים, בווילאמסבורג ובבני ברק, בפריז ובמוסיוף.

יז"ב.

אני לא יודע מי כתב שהוא "מתנגד של רש"י"
האם ראית שאי מי כתב עליו ככה? האם ככה הבנת מדברי, שזוהי הבנה מסולפת ביותר.
רש"י שילב בין מדרש ופשט, הוא הביא רק פשט, זוהי לא התנגדות לרש"י, והבעיה אינו בכך שהוא נהג אחרת מרש"י, אלא בעצם הנחלת התורה בפשט בלבד, ובאי השילוב של דרשות המדרשים.

אבהיר שלא רק שאיני בין מתנגדיו, אלא שיש לי בארון הספרים את הסט תורה כפשוטו, ואני נהנה מאוד מפירושו, ועד היום לא הבנתי בכלל את ההתנגדות שהיתה נגדו, היום חיפשתי הרבה מהחומר שכתבו נגדו כדי להבין על מה היה הפולמוס, הבנתי את הבעייתיות שיש בספר, והיא אינה מצדיקה את הפולמוס החריף שעשו, עדיין יש כאן בעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2024 11:19 לינק ישיר 

אם איש חשוב היה קורא את דברי הגר"מ רייזמאן, היה מבין שכל מה שכתב, רק בצורה בהירה יותר נמצאת בדבריו.

ואכן, מחלתו ומותו הגיעו באופן ישיר על ידי הגיהאד של בני ישמעאל

וכולנו בגדר ידינו שפכו את הדם הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2024 10:08 לינק ישיר 

בדבר שאותו צדיק מצטער בו בו הכשילוהו מתנגדיו.

הוא הגבר שהביא רבבות לומדים חדשים, בהבנה ובבהירות, את פירוש רש"י על התורה, כשהוציא לאור ספר 'רש"י כפשוטו' בשנת תשע"א.
כל מילה וכל משפט מרש"י נוסחה בצורה בהירה עם עמל ויגיעה, 

עשה רבות למען רש"י.

אלא שכעבור כמה שנים הוסיף עוד ספר 'פשוטו' ואסף את כל מפרשי הפשט. עם קו מנחה (שלדעתי בטעות לא הסביר את הקו המנחה - מהו פשט ומהו דרש מבחינתו). ובטעות חושבים רבים שבחר את פירושי הגישום וכדומה. למרות שבע"פ הסביר כ"כ יפה מדוע בכל פעם הוכרע לו מלשון המקרא, מכללי הדקדוק, מהרקע מסביב, מהו הפירוש היותר פשוטו.

וכאן אמרו שהוא מתנגד על רש"י.
עולם הפוך ואכזרי ראיתי. האיש הכה יגע על רש"י שעד היום, כולל היום, יש רבבות לומדים בזכותו ברש"י על התורה. עד לבנות סמינר וכדומה. הפך כאילו הוא הלוחם על רש"י.

ההתנגדות יותר ממה שהיא מעידה על אכזריות, היא מעידה על בורות במושגים. על בורות בכל ההסתכלות על פשוטו של מקרא. רבי נפתלי אנשין הוא התלמיד הכי גדול של רש"י. ובוודאי בא לקבל פניו בערב שבת כשאלפי בני ישראל מעבירים את הסדרה בחומשיו הנפלאים, בווילאמסבורג ובבני ברק, בפריז ובמוסיוף.

יז"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2024 07:51 לינק ישיר 

ראשית, נשמע מפותח האשכול כאילו מחלתו ממנה נפטר באה כתוצאה מהפולמוס נגדו, ולא היא.
היתה כאן שפיכת דמים בהלבנת פניו בצורה קיצונית ומרושעת ממש, וברור שיש מאלו שיצאו כנגדו שצריכים לעלות אל קברו ולהתחנן לסליחה.

מבירור הענין לעומקו, ובעיון בטענות שעלו כנגדו, מסתבר שכמו בכל פולמוס, הצדק איפשהו באמצע.

יש משהו בטענות שעלו כנגדו, הוא הלך צעד יותר מידי קדימה, כשהוציא לאור חיבור על התורה כפשוטו בלבד, כי מדרשי התורה עליהם ללכת בשילוב עם פשוטו, וכך אנחנו תמיד מוצאים את רש"י מביא את שניהם משולבים, כי ללמוד את התורה רק כפשוטה, מביאה את האדם להוריד מעט מערך התורה ומדרשי חז"ל שהאדירו את התורה ותלו תילי תילים בכל אות, פתאום אין את הניסים ש"המים עלו לקראתה" לרבקה, ועוד אינספור דוגמאות, נכון הם קיימים אבל לא מבחינת הספר הזה ומי שלומד רק בו, מי שלוקח את הספר הזה ולומד רק בו בקביעות, מאבד את חין ערכה של מדרשי התורה, שלא סתם שילבם רש"י בפירוש לתורה, יחד כמעט בכל הפסוקים והנושאים, מאבד את האש הקדושה של דברי חז"ל והופך את התורה למשהו קר, הדרך הנכונה היא ללמוד את הפשוטו כשהמדרשו מרצד לידו כל הזמן, זוהי גם דרכו של רש"י לכתוב כמה פעמים "אין מקרא יוצא מידי פשוטו והמדרש כפטיש יפוצץ סלע" וכו', כאן מסביר רש"י בסגנונו את חשיבות דברי המדרש שעליהם לשכון לצד פשוטו של המקרא, אז מצד אחד אין בספר דבר שאינו נכון, אבל לפרסם את הפשוטו ללא המדרשו, זה צעד אחד יותר מידי, צעד עם המון אומץ.

ומצד שני, אלו שיצאו כנגדו הלכו בצעדים קיצוניים מאוד, יכלו לומר ולכתוב שיש בעיה בספר ועדיף לדעתם שלא לעיין בו, הם נקטו בסגנון בוטה מאוד ומלבין פנים, שיש בהם כדי אבק רציחה, וככה הם דרכם של ההולכים בפולמוס ובפרט קיצונים שבהם.
(מקוה שעכשיו לא יפנה אלי פותח האשכול עם אותה אש וגפרית בסגנון אותם מתנגדים, שכן גם להגן על מחבר הספר זה סוג של פולמוס, אבל כתבתי פה את הדברים איך שהם נראו לדעתי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2024 16:27 לינק ישיר 
אבאבאווער

דברים חוצבי להבות אש מפי המגיד הנפלא הגאון רבי מנשה ישראל רייזמן שליט"א בשבח החומש הנפלא פשוטו של מקרא בשיעור חורש"י פרשת לך לך תשפ"ד.

אחרי שהסביר באריכות ובטוב וטעם ודעת, את טבע ישמעאל, וטבע רציחתו שמועטף באיצטלא של לשם שמים, גיהאד, המשיך:

כיוצא בזה הננו רואים בחיבור פשוטו של מקרא, ורש''י כפשוטו, בג'יהאד לשם שמים.

הנני מחובר עם איש כשר וצדיק שהוציא לאור חומש מפורש עם 'רש"י כפשוטו', וזכה לקרב הרבה מאד מבני

ישראל ללמוד תורת משה רבינו עם פירוש רש"י. ואח"כ הדפיס חומש בשם 'פשוטו של מקרא', ויש אנשים

שמחפשים עם זכוכית מגדלת למצוא איזה טעות, ומכריזים על שלומי אמוני ישראל שהם מינים ואפיקורסים,

ורודפים אותם ברדיפות שלא שמעום אבותינו, מאיימים ברציחות הכאות וקללות באופן נורא מאד, ביודעי

ומכירי קאמינא, וב"ה גם אני נרדף מחמת סוגיא זו, ומסתמא לאחר דברי אלה אהיה נרדף יותר גדול, אבל

המצב איום ונורא, אנשים עומדים בצד ורואים תשפוכת דם צדיקים ושותקים, אם לא דם בגשמיות הרי רוצחים

אנשים כשרים בחרבות שבשפתותיהם.

אין הכי נמי כל ספר וספר צריך הגהה, ויש לתקן פה ושם, אך לא להפוך את המחבר הכשר לרשע ומוסר

שמורידין ולא מעלין.

הגם שיש רבנים שחתמו, הרי הכל יודעים כבר כמה שוה חתימה של רב לאחר שמראים לו רק צד

אחד בנושא, ומטעים אותם בלשון חלקלקה כדי שיחתמו כנגד. לצערי אני יודע כמה מעשיות משנה

זו ממש כמו קמצא ובר קמצא, וכל כוונת הלוחמים רק לשם שמים, אני מכיר אותם, נפגשתי עמהם,

אנשים כשרים גם הם, מניחים תפילין רש"י ורבינו תם ומתפללין כותיקין, באמת כונתם לשם שמים,

אבל יש להתענות אלף תעניות לפני ששופכים דם ישראל בכתבי פלסתר ברבים.

גם בשמיני עצרת בבוקר באו אלפי ישמעאלים 'לשם שמים' והרגו ורצחו ושפכו דם באופן נורא, ב"ה

בני ישראל אין עורפים ראשים בגשמיות, אבל רודפים ומבזים בכתביהם ובלשונם, הקב"ה רוצה לעורר

אותנו.

ובאמת מה שעשיתי עכשיו גם אני יריתי חץ למרחוק, כי לא אני הלוחם ולא הנלחם, כל אחד צריך

לבדוק סביבו ובתוכו האם אין דברים שהוא עושה לשם שמים, ומבזה את זולתו בכך. יש לנו בעיות

אחרות בדורינו שבהם באמת צריכים ללחום, על התאוות מאמריקה ומפאריז שטובחים את הדור

הצעיר על מזבח התאוות והמותרות והמודרניזציה, אבי אבות הטומאה המבקש לטמא נשמות ישראל

בשער החמישים דטומאה, בזה צריכים ללחום בכל תוקף.

ולא לרדוף יהודי שהתייגע לחבר חומש עם

ביאור 'פשוטו של מקרא', אם כואב שם הספר אפשר לשנות שם הספר, גם ספר 'שני לוחות הברית'

לא הסכימו לקרוא כך, וקראוהו בראשי תיבות, וכן תורת משה דהחת"ס. אבל יהודי שהדפיס חומש עם

רש"י, וביאר דברי רש"י באופן מופלא מאד, והוסיף לבאר גם מדברי רבותינו הראשונים, כולם מרבותינו

הקדושים, איך אפשר להחרים מי שמלקט דברי הרשב"ם והספורנו והרש"ר הירש והנצי"ב, הרי הוא

חיבור מופלא מאד, מומלץ לכל יהודי מגדול ועד קטן, בדוק ומנוסה מבראשית עד לעיני כל ישראל

אין בו נפתול ועקש. אם יש אנשים שאמרו שיש בו נפתול ועקש, בכל דבר שהודפס בעולם ומוציאים

מאמצע הדברים חמשה מילים בלבד, יכולים למצוא בהם נפתול ועקש.

באמת שיכולים לצעוק על דברי המדרש רבה, יש שורות במדרש אם הייתי מדגיש רק אותה שורה

בלבד, פחד נורא ואיום, אם אלך עם אותם שורות לרבנים שלא למדו מדרש, ויחשבו שזה ספר בן דורינו,

בלי ספק שיחתמו מיד שהכותב הוא מין ואפיקורס ואחת דתו...

ב"ה יש רבנים שחזרו בהם, ובקשו מחילה וכתבו 'ברם דברים שאמרתי טעות הוא בידי', וזוהי מדרגה

גדולה מאוד לחזור ולהודות על הטעות, לא כל אחד הוא כ"כ גברא רבא כמו האמורא רבא שאוקים

אמורא עליה ואמר 'דברים שאמרתי טעות הם בידי'.

מה לנו לגרום פירוד לבבות ושנאת חינם על דברים דקים מן הדקים, איך לוקחים המחבר של החומש

הזה, שהוא איש צדיק, חסיד ברסלב, תלמיד הגרי"מ שכטער שליט"א, מתפלל כותיקין, כל יודעיו

ומכיריו מעידים שהוא איש כשר, ומדמים אותו למשה דסר שהדפיס חומש עם ביאור ופסלו החת"ס

ואמר ב'ספרי הרמ'ד אל תשלחו יד'. מה ענין שמיטה להר סיני?

לא את הפשוטו של מקרא הם פסולים, פוק חזי איך בכל בתי מדרש הוא מתנוסס לתפארה ורבים

ממשמשים בו, הם רק מסכנים את איסורו של מרן הח"ס על ספרי הרמ"ד, שמא יאמרו אם זה כמו

ספרי הרמ"ד, אולי גם ספרי רמ"ד כשרים?, חס ושלום.

קמצא ובר קמצא במנהג ירושלים לשם שמים

ובאמת שגם מעשה דקמצא ובר קמצא יכולים לפרשו לשם שמים, כי אי' בגמ' מנהג אנשי ירושלים

שלא היו יושבים בסעודה אא"כ יודעים מי מסב עמהם, ומובא בשו"ע, וזה מנהג קדוש וקדום יותר מכל

מנהגי בעלזא וסקווירא הקדושים, וכן מבואר ברמב"ם שאדם מושפע בדעותיו מסובביו, כ"ש בזמן

סעודה צריך להזהר ביותר, והנה נכנס לסעודה אורח בלתי קרוא, אם הוא ישאר כאן לשבת, ואנשי

ירושלים אין מכירין אותו, הרי עוברים עכשיו על מנהג ירושלים שיסודתו בהררי קודש שאין יושבים

לסעוד אא"כ יודעים מי מסב עמהם, וצריך לקיים מנהג ירושלים לשלחו מן הסעודה. או שכל אנשי

ירושלים יעזבו את הסעודה, או שישלחו אותו, הרע במיעוטו מוטב לשלח את האורח בלתי קרוא. לשם

שמים.

אך חז''ל מגלים לנו שחורבן ביהמ''ק היה בגלל שקיימו מנהג ירושלים זה, כיון שנתבזה יהודי אחד בודד! גם

בשנת ה' אלפים תשפ''ג ישבנו בתשעה באב על הארץ, ובכינו על חורבן ביהמ''ק, על קמצא ובר קמצא בן

ימינו. גם הוא לשם שמים, ה' ישמרינו ויצלינו.

כבר עלה לנו מדי יקר הלימוד הזה, יאמר ה' די לצרותינו, לא יאמר 'לשוא הכיתי את בניכם', שלח לנו ישמעאלים

עם חרבות ביד שצועקים 'אללה אכבר', להזכירנו לבטל את ה'לשם שמים' הפסול ממחננו. ואבקש מחילה כי

מרוב שיחי וכעסי דברתי עד הנה.

שבת שלום ומבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2024 16:20 לינק ישיר 

הם הרוצחים?

תמונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2024 15:56 לינק ישיר 

יהודי זה זעק לחביריו לפני כשנה וחצי 'לא אוכל לסבול זאת', כשביקש מעסקן פלוני אמר כי זה בחינת 'פיקוח נפש'.

בהיותו רך כקנה וביישן מוגזם - לא נשאה רוחו אותו כשאמרו עליו 'אפיקורס'. והוא יהודי דחיל חטאין ירא ה' מנעוריו, בעל כשרונות כבירים בהסברה - שראה כשליחות קודש להפיץ אור תורה שבכתב, כפי שאכן זכה לראות כמה שנים איך מסוף העולם ועד סופו, לומדים יהודים את החומשים פרי ידו - 'רש"י כפשוטו' ו'פשוטו של מקרא', עד שהתחילו לפתע להסית כנגדו. והוא הלך ודעך בצדקותו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2024 15:29 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2024 15:15 לינק ישיר 

האשמה חריפה ביותר.... הרי הרשעים הללו יש להם שם ואם נכון הדבר שידיהם שפכו את דמו, אז תביא את שמותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ידינו שפכו את הדם הזה עינינו ראו כולנו שותפים לרצח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext