עד כמה שזכור לי כל הנוהג של איסוף כספים בפורים היה בישיבות גדולות לעזרה לחתנים או לבחורים במצוקה כלכלית.מה ההצדקה לישיבות קטנות לשלוח את התלמידים שלהם לאסוף כסף שנועד בסהכ לעזור רק להנהלת הישיבה. גם ככה יש הרבה היבטים שלילים באיסוף הכספים אז למה להכניס לזה את הצעירים? בתקופתי אספו רק ישיבות גדולות מתי התחילו להרוס גם את הצעירים?
נשלח ב-20/3/2024 21:56
בישיבות קטנות אוספים בצורה מפורשת, עבור אוצה"ס. ככה אני יודע מהיש"ק שאני מכיר (אין לי מושג אם זה מוצדק). דווקא ביש"ק זה יוצר קצת שחרור ואולי זה טוב, כמובן עם פיקוח הדוק
נשלח ב-20/3/2024 21:59
momeir
הדיבוק כתב:
בישיבות קטנות אוספים בצורה מפורשת, עבור אוצה"ס. ככה אני יודע מהיש"ק שאני מכיר (אין לי מושג אם זה מוצדק). דווקא ביש"ק זה יוצר קצת שחרור ואולי זה טוב, כמובן עם פיקוח הדוק
כיצד מפקחין?
נשלח ב-20/3/2024 22:08
אין שום הצדקה. בושה וחרפה, מבזה את המעמד שלהם. יוצר הפקרות מיותרת וסכנות רוחניות וגשמיות. הרס.
נשלח ב-21/3/2024 00:34
מומיר, אין לי מושג, אני לא משגיח שלהם. בעיקרון לתת לגיטימציה לבחורים להסתובב ברחוב זה בעייתי אז צריך שיהיה ידיעה מה עושים ואיפה. אבל מעבר לזה אני חושב שדווקא טוב שנותנים לבחורי יש"ק להסתובב קצת ולצאת מבית המדרש בתקופת פורים, מגיע להם להשתחרר (כמובן שיש הרבה מה לסייג וכו', אני לא נכנס לכל זה, רק אומר באופן כללי)
נשלח ב-21/3/2024 00:37
הרבה יש"ק אוספים עבור ישיבת בין הזמנים,בישיבה אחת פתחו במגבית מקורית של מילגת בוקר לסידר קצר לפני שחרית,כך בחורים יגיעו בזמן ובכובד ראש לתפילה
נשלח ב-21/3/2024 01:34
עד שכבר נותנים לבחורים ללמוד גם להתאמץ קצת באים המליזים ???? אז באוירת פורים של ונוהפוך הוא הכל מותר והכל נכון בפורים
נשלח ב-21/3/2024 08:54
היום גם ילדים בת"ת יוצאים בפורים לאסוף לאבות ובנים או לתהילים של שבת...
לפני הרבה הרבה שנים כשלמדתי בישיבה ראש הישיבה סירב שנלך לדפוק בדלתות כי בחורי ישיבה לא קבצנים שעומדים בפתח אלא רק בפורים ששם הולכים לבוגרים של ישיבה או לתורמים של הישיבה - ואז נכנסים בצורה מכובדת ולא כעני בפתח
נשלח ב-21/3/2024 11:39
בישיבות הקטנות שאני מכיר, אוספים עובר הישיבה הקטנה עצמה, אם זה למען בנין הישיבה, או ההחזקה השוטפת.ו התורם לזה גם ברוך יהיה! ברור שצריך פיקוח הדוק כי אין בחורים מבוגרים שאחראים על זה אלא ילדים בסופו של דבר שמתלהבים עוד מסיגריות אבל הדבר עצמו מבורך.
נשלח ב-21/3/2024 14:14
צריך ללמד מגיל צעיר את מלאכת השנור.
נשלח ב-21/3/2024 16:34
זה לא בריא, ברור לכולם מאיפה זה מגיע אבל זה ממש לא טוב לבחורים.