| נשלח ב-25/3/2024 15:08 |
|
| |
ynet גם בתוך צה"ל אין שוויון בנטל.
מסדר העגלות הריקות לפטור משירות יש מחיר בטחוני וכלכלי עצום, אבל הנזק הגדול ביותר שלו הוא לחברה הישראלית בכללה. האתגר איננו לרקוח נוסחת פלאים שגם תגייס כמה חרדים וגם תשאיר את המפלגות שלהם בקואליציה. האתגר הוא לשחרר את הדור החרדי הבא מחומות הגטו
עם כל הכבוד לצה"ל, הוא לא באמת צד במאבק שמתנהל עכשיו על גיוס החרדים. המאבק צודק וחשוב, אבל מקומו הנכון הוא בעולם של החברה האזרחית, בממשלה, בכנסת, בתקשורת, בהפגנות. זהו מאבק ערכי, חינוכי, אידאולוגי. הוא מאבק על נשמתה של המדינה.
מטעמי נוחות פוליטית הוא מוצג עכשיו כמאבק ממחלקת משאבי־אנוש: צה"ל גילה במהלך המלחמה שחסרים לו לוחמים. חלקם חסרים כדי להגביר את הנוכחות הצבאית באזורי הגבול; חלקם חסרים משום שהצבא הזניח בשנים האחרונות את יחידות החי"ר והשריון; וחלקם חסרים משום שהצבא התרגל לחיות ללא חשבון. כך בחימושים; כך בכוח־אדם.
עם בעיית המחסור בלוחמים הצבא צריך להתמודד קודם כל בביתו־שלו. מה שעבר עד 7 באוקטובר לא יכול לעבור עכשיו. אני מדבר על אבטלה סמויה, על יחידות עורפיות מנופחות, על חיילות וחיילים בשירות חובה שיכלו להכשיר אותם לשירות ביחידות שדה אבל מעבירים זמן בסגנון הסרט "אפס ביחסי אנוש". גם בתוך צה"ל אין שוויון בנטל.
תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 25/03/2024 15:11:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2024 15:56 |
|
| |
אלי, אתה עדין איתו. החוצפה להגיד "העברות שלך גרמו לאסון, לכן לא אמורים לטפל בך", זו האמירה הכי מטומטמת ואכזרית שיש בעולם. האם האסונות שקוראים לאנשים פרטיים, זה לא בגלל העברות שלהם? כשקורת תאונה קשה ר"ל, או מחלה או עוני, הכי הגיוני לא לתת צדקה ולא לבוא להציל ולא שום דבר. הם חטאו והם צריכים לסבול (ומה יגידו על טקסט קבוע של השנוררים "יש לי 15 ילדים..."; מי ביקש ממנו שיהיו לו 15 ילדים? אני אשם שיש לו 15 ילדים?!). וזה עוד לפני השאלה התמימה, למה הצדיק הזה חושב שהאסונות לא קוראים בגלל ביטול תורה של בחורי ישיבות? פתאום המצוות שלך לא משמעותיות! הלימוד שלך הכי קריטי ומגן אבל הבטלה שלך זה ממש לא משהו נחוץ...
תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/03/2024 15:57:42
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2024 11:40 |
|
| |
רמב"ם, פ"ה מהלכות מלכים ה"א: "ואיזו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם" האם יש בכלל שאלה שהערבים הם בחזקת צר שבא עליהם? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2024 21:07 |
|
| |
פילדלפי, תקרא בבקשה "פנים יפות" דברים כג, האסונות הם בגלל החטאים, והמטרה היא שתצא למלחמה (החטאים נותנים כח לסט"א, והמלחמה והכיבוש מחסירים את אותו כח ליהודים)
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2024 09:18 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | פילדלפי, אתה לא חושב שזאת מלחמת מצווה? אתה רציני?
זה כמו שתאמר "הסרוגים מאמינים שעכשיו שבת אבל אנחנו לא ולכן אנחנו לא מתיחסים".
אני לא חושב שמישהו יכול לומר ביושר שזאת לא מלחמת מצווה. אני חושש שאנחנו מחפשים תירוצים כי התרגלנו למצב הזה וכל שינוי נתפס לפעמים כפגיעה בקודשי ישראל.
|
|
ברור שזו לא מלחמת מצווה!!! חומש למדת? וראה בך ערוות דבר ושב מאחוריך !! אם יש מלחמה זה לא בגלל הערביים אלא בגלל מצעד הגאווה בת.א ומי שינצח במלחמה זה לא צבא שמלא בזימה !! אם יש ניצחונות לצבא זה אך ורק בזכות הבחורי ישיבה ואברכים שיושבים ולומדים ומתפללים על החיילים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2024 07:50 |
|
| |
פילדלפי, אתה לא חושב שזאת מלחמת מצווה? אתה רציני? זה כמו שתאמר "הסרוגים מאמינים שעכשיו שבת אבל אנחנו לא ולכן אנחנו לא מתיחסים". אני לא חושב שמישהו יכול לומר ביושר שזאת לא מלחמת מצווה. אני חושש שאנחנו מחפשים תירוצים כי התרגלנו למצב הזה וכל שינוי נתפס לפעמים כפגיעה בקודשי ישראל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 17:56 |
|
| |
המתווה של 2018 יחזור, השאלה היא האם הממשלות בשנים הקרובות יהיו עם חרדים (וציונות דתית ממוסדת) או לא. אם דרעי יעזור להפיל את נתניהו יזכרו לו זכות אבות וש"ס תהיה בממשלה של גנץ/בנט ושות' אחרת ש"ס ויהדות התורה לא יראו את הממשלה מבפנים הרבה שנים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 16:56 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | פלדלפי, כן, יש שנאה. כן, הם לא באמת רוצים שנתגייס. הם רוצים לתקוע טריז בקואליציה, זה ברור. אז מה? למה זה מצדיק בעיניך לא להשתתף במלחמת מצווה? השאלה אינה על מי שמתנגח בנו אלא עלינו. למה אחינו יבואו למלחמה ואנחנו נשב? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מה עדיף להיות חכם ולשתוק או להיות צודק ולהידפק ??
המזרוחניקים בטוחים שזו מלחמת מצווה ורק כך אפשר לנצח והחרדים בטוחים שהניצחון הוא מהתורה והתפילות אבל כרגע מי שמוביל את המערכה זה השמאל שבעצמו תמך בסרבנות לפני חצי שנה ושחצי ממנו בטוח שהצבא כובש ורוצח וכל המאבק זה בשביל להפיל את הממשלה אז המזרוחניק שבטוח שהוא צודק בוויכוח עם החרדי מצטרף למאבק כדי להרגיש שהוא לא פראייר ולא מבין שמשתמשים בו וכשהממשלה תיפול הוא הראשון שידפק!
מזכיר מה שאמר פעם אחד הרבנים שלהם שהמוטו של הציבור זה דברי הרב קוק שיהודי אפ' שחטא הוא יהודי וצריך לקרב כל אחד רק חבל שמרחקים את זה בבכלל לא חטא
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 16:45 |
|
| |
פלדלפי, כן, יש שנאה. כן, הם לא באמת רוצים שנתגייס. הם רוצים לתקוע טריז בקואליציה, זה ברור. אז מה? למה זה מצדיק בעיניך לא להשתתף במלחמת מצווה? השאלה אינה על מי שמתנגח בנו אלא עלינו. למה אחינו יבואו למלחמה ואנחנו נשב? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 15:19 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | גדולה שנאתם של עמי הארצות לתח יותר משנאת אוהע לעם ישראל, הנושא איננו גיוס ואיננו עבודה, ראו ערך הכיפות הסרוגות מתגייסים עובדים נהרגים נשחטים, ובכל זאת שנואים עד מרמס על ידי עדות הרוצחים שבתקשורת |
|
והכיפות הסרוגות ברוב טמטומם מצטרפים למאבק בשוויון . . . לא מבינים שזה מאבק להפלת ממשלה בשביל להעלות ממשלת שמאל שתדפוק אותם הרבה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 15:04 |
|
| |
מוקי, מי יצר את ישיבות ההסדר? אתה חושב שהסרוגים חיכו לצבא שיסדר להם מסגרת מתאימה לצעירים דתיים? הם הבינו שהם זקוקים למסגרת משלהם פנו אל הצבא ומשרד הבטחון והקימו אותה. ברגע שאנחנו מבינים שזאת לא בעיה של הצבא אלא בעיה שלנו, אנחנו צריכים ליזום ולייצר פתרון חרדי לשירות בצבא. דרך בה בחור חרדי יכול לשרת כחרדי, בלי לדאוג שינסו לחנך אותו, לצד בחורים כמוהו, במסגרת חרדית בצבא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 08:00 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | מוקי, בודאי שמתלוננים גם על אורך השירות של ההסדרניקים. תמיד יש אנשים ששונאים, הם לא מעניינים אותי. הנקודה שלי היא שיש לנו אויבים הצרים עלינו וזה חיוב הלכתי להשתתף במלחמת מצווה. יש כמובן עוד טיעונים כמו ערבות הדדית. אל_קפונה, ברור שצריכים לאפשר לחרדים לשרת במסגרת שתתאים להם. השאלה שלי היא מי אמור ליזום מסגרת כזאת? האם זאת בעיה של הצבא ואנחנו פטורים ממנה או שעלינו יש חיוב לפנות לצבא ולהשתתף בארגון מסגרות כאלה? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא יודע מי אמור ליצור מסגרת כזו, עדיף להיות חכם מצודק. בפועל גם המסגרות הבודדות הקיימות בצהל לחרדים כדוגמת נצח יהודה ומסלולי שח"ר הטכנולוגיים התחילו עם הרבה רצון טוב ולא שרדו הרבה זמן מבחינת התאמה לבחור שיוצא מהישיבה אם זה מחוסר יכולת של הצבא להשקיע אם זה מזלזול של חלק מהמגוייסים התוצאה מדברת בעד עצמה שזה לא עובד לאורך זמן ואיכשהו שורד את המחזור הראשון. הצבא מסואב וגדול מדי עם כוח אדם לא תמיד הכי חכם ונבון כדי לנהל מסלולים כאלו. לפני שנה למשל התחיל מסלול קודקוד עם הרבה רצון טוב לגייס חומר איכותי מהמגזר, בא נראה כמה זמן זה ישרוד במתכונת הזו. אני נותן לזה גג 4 שנים. הלוואי ואתבדה.
תוקן על ידי muki28 ב- 27/03/2024 08:05:46
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 06:43 |
|
| |
לא נסכים לכפיה חילונית בצה"ל. שיהיה צבא כשר למהדרין יתגייסו יותר. הצבא גם ככה מנופח, אין צורך בצבא ענקי שכזה, כל מי שלא מתגייס - תורם למדינה. למדינה לא משתלם להכשיר חייל קרבי כדי שישרת שנה. הגיעו לא מזמן אלפי חרדים שביקשו לשרת והם נידחו. לבג"ץ יש עניין להפיל את הממשלה, יש להם מצוה כזאת.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2024 06:37 |
|
| |
מוקי, בודאי שמתלוננים גם על אורך השירות של ההסדרניקים. תמיד יש אנשים ששונאים, הם לא מעניינים אותי. הנקודה שלי היא שיש לנו אויבים הצרים עלינו וזה חיוב הלכתי להשתתף במלחמת מצווה. יש כמובן עוד טיעונים כמו ערבות הדדית. אל_קפונה, ברור שצריכים לאפשר לחרדים לשרת במסגרת שתתאים להם. השאלה שלי היא מי אמור ליזום מסגרת כזאת? האם זאת בעיה של הצבא ואנחנו פטורים ממנה או שעלינו יש חיוב לפנות לצבא ולהשתתף בארגון מסגרות כאלה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2024 22:47 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | |
כמה חודשים מגוייס חייל הסדר לעומת חייל חילוני? גם אצלם אין שיוויון ולא ראיתי שזה מפריע למישהו |
|
הם מתגייסים לקרבי, בזמן שהרבה חילונים בכיינים מתגייסים ל802 (=למי שלא מכיר: מגיע ב8, עושה 0, הולך ב2)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2024 22:45 |
|
| |
ההערה שהועלתה, שבצבא אין שוויון בנטל (ולמעשה הצבא הוא בכלל לא על טהרת ה"מלחמת מצוה"), נכון מאוד. ברור לכל, שכתב בבמחנה, מורה חייל או איזו זמרת מלהקה צבאית כלשהי, אינם מקיימים שום מצוה של כיבוש הארץ ועזרת ישראל מיד צר, והשאלה היחידה היא רק מצד חובת ציבור, אם כמו שהמדינה יכולה לחייב במס, היא יכולה לחייב בשירות למען הציבור. וזו שאלה הלכתית חשובה אבל הרבה פחות מהותית וחמורה ממה שעושים ממנה. הרעיון שבחור שלא לומד צריך ללכת לצבא, זו הייתה העמדה הרשמית של רוב הרבנים, גם הרב אברנם יוסף הלך לצבא והיה רב צבאי וכך גם הרב דוד לאו - שניהם לא עזבו את הארץ! - הם התגייסו ושירתו את העם והמדינה. המציאות היא שזה קורה היום יותר ויותר וכל ההפגנות והצווחות (שתמיד מגיעות מכל מיני פרזיטים כמו לפיד), רק הורסות את זה. אבל לעומת זאת, בחור שלומד טוב בישיבה ומשקיע יומם ולילה עד גיל הפטור שלו, במה הוא פחות מה"שירות" של איזו נועה קירל, אם יורשה לי לשאול? מה היא יותר חשובה לעם ולארץ יותר ממישהו שמשקיע זמן על טקסטים יהודיים בארמית, שלא כל אזרח יכול ומעוניין להכיר אותם לעומק? (ומניסיוני, יש צימאון גדול לידע בתחומי יהדות. בהרבה פגישות שהייתי עם כל מיני אנשים, ציטטתי קטעי גמרא ואנשים מאוד התעניינו).
 |
|
|
|
|
|