|
|
| נשלח ב-28/3/2024 21:00 |
|
| |
לא חושב שהצורך הוא תקציבים וגם הם יודעים שזה בסוף לא יוביל לכלום. מעריך שהמטקה האמיתית של כולם היא צקווה שככה הממשלה תיפול (והם כידוע, תמיד בטוחים שבדיוק הרגע אם תהיינה בחירות השמאל ינצח. למרות שמשום מה, לי ברור שאם יש מחר בחירות, בן גביר מקבל 25 מנדטים וגנץ לא עובר את אחוז החסימה). בכל מקרה, אני חושב שזו שעת הכושר בשבילינו להוכיח את תרומתינו למדינה, לשרוף את המדינה באמת והפעם אחת ולתמיד, אנחנו נגד בגצ, לא רוצים את בגצ ולא את היועמשושית ולא דום דבר. מצידנו שחימי ילך לתל ברוך. אם נציל את המדינה מבגצ, נעניק לה הרבה יותר ממליון חיילים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2024 21:05 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | הערבים לא מקבלים צווי גיוס מטעמי ביטחון. החרדים (בינתיים) מקבלים צווי גיוס, ובהיעדר חוק דחיית גיוס, הם ייחשבו כעריקים. ולפי מבחני התמיכות, אי אפשר לתמוך בעריקים.
היכן בחוק השוויון יש החרגה מטעמי ביטחון? בנוסף יש לא מעט משתמטים מטעמי מצפון ועוד, האם גם להם יעצרו תקציבים ללימודים? ומה עם הבנות שלא משרתות מטעמי דת? היכן השיוויון? ומה עם כ 45% מתושבי תל אביב רבתי שאינם מתגייסים? |
|
אני מעריך שאם תעברו על פסיקות בגצ, תמצאו המון מקרים שהשוויון היה יותר חשוב מהביטחון. בתי הקברות מלאים בקרבנות של התפיסה הזו (רק לדוגמה, הפסיקות של בגצ נגד הקצאת כבישים לישראלים בלבד)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2024 00:39 |
|
| |
גורם בכיר באוצר ציין כי "מדובר בהחלטה בעלת משמעות היסטורית אם לא תשונה", אך אם זאת הוסיף כי הוא מעריך שהפתרון של המערכת הפוליטית יהיה ככל הנראה שינוי של הקריטריונים למתן תקציבים לישיבות. "אין כמעט ספק שבעתיד ישנו את החישובים להעברת הכספים לישיבות, כך שלא יהיו על פי גיוס", אמר.
|
|
|
|
|