|
|
| נשלח ב-3/4/2024 20:46 |
|
| |
.
תוקן על ידי רציף ב- 03/04/2024 20:52:27
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2024 21:08 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אם לדעתך, כשהדמוגרפיה אכן תשתנה משעותית, יש סיכוי שההנהגה החרדית תשנה את גישתה בנוגע ללימודי ליבה ככלל ובעיקר בנוגע לרכישת מקצועות עתירי ידע ומדע?
|
|
לא. כי גם בארה"ב, ואירופה, שהרוב המוחלט יוצא לעבוד, כיום, מרבית התלמידים בתלמודי התורה והיש"ק (מתיבתות) לא לומדים מתמטיקה ומדעים ברמה מספקת. יש מעט לימודי חול עד גילאי סיום תיכון (16) כדי לא להסתבך עם החוקים המקומיים, אבל זה לא מספיק כדי להוות תשתית לרכישת מקצוע באוניברסיטה. אצל החסידים המצב ממש גרוע. אז נכון, המצב שם יותר טוב מהבחינה הזו, שיעור האקדמאים בחברה החרדית בארה"ב הוא כפול משיעורם בישראל. אבל עדיין מדובר בשיעור נמוך מאוד. לשם השוואה, בציבור הדתי-לאומי שיעור האקדמאים הוא יותר מכפול משיעור האקדמאים בארה"ב. ומה שיותר מדאיג, זה שאין מגמה חיובית בנושא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2024 23:28 |
|
| |
מעולה שלא כל כך לומדים באוניברסיטה לא כשירה שכזאת. יהיה אוניברסיטה כשירה - המגמה תשתנה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2024 20:11 |
|
| |
לא הבנתי את חריף ומקשה.
חשבון פשוט מראה שעוד כארבעים שנה - החרדים הם הרוב כאן. ללא ספק. יש לנו כעת 14 אחוז, עוד כעשרים שנה זה מכפיל את עצמו לכ 30 אחוז, קח עוד כעשרים שנה, בעוד כארבעים שנה החרדים הם קרוב ל 60 אחוז. לא כל החרדים מצביעים, מצד שני יש לך מסורתיים ומתחזקים -שמספרם הולך וגודל- שמצביעים למפלגות חרדיות.
לא צפוי שיביאו לכאן עולים רבים באופן יזום, המדינה במצב קשה.
צפוי שמספר היורדים החילונים יעלה בהרבה, מצד אחד כל שרוטי השמאל, מצד שני הרבה אזרחים מאוכזבים מהמדינה מסיבות שונות, מס הכנסה ויוקר המחיה, אפליה כלפי גברים /גרושים.
ולא דברתי על קפיצות, לא הבנתי איך יש קפיצות שמביאות לעליה במספר החרדים - כן ירבו
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 07/04/2024 20:39:52
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2024 21:46 |
|
| |
בעיקרון הראשלץ כבר הודיע שכל החרדים יורדים מהארץ, כך שכל המאזן משתנה....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2024 02:05 |
|
| |
כנראה יגיעו להסדר, או שלא יהיה חוק גיוס ולמעשה לא יגייסו בכפיה .
יתכן שחרדי שהוא בגיל גיוס - אז הוא יעזוב את הארץ, וכנראה שחרדים אחרים ישארו בארץ ויסרבו להתגייס חלילה.
יתכן שהבג"ץ יכשיל כל הסדר .
לא ברור לי מה יהיה .
ברור שבני הישיבות וחלק מהחרדים לא ישרתו
בצבא, צבא שנאסר על ידי החזון איש
והרב שך - ככה נכתב מפורש בלוחות המודעות, אז השאלה כמה ישרתו בצבא
שהם מבטיחים שזה יהיה כשר ?
תוקן על ידי רציף ב- 08/04/2024 02:42:47
תוקן על ידי רציף ב- 08/04/2024 03:03:40
|
|
|
|