בית פורומים בחדרי חרדים

למה הספרדים לא עושים 'ערבים'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/4/2024 13:37 לינק ישיר 
למה הספרדים לא עושים 'ערבים'

הבוקר ביתד מתפרסמת מודעה מטעם קופת העיר על 60 יתומים חדשים מ12 משפחות בהם אחד מההורים הלך לעולמו בחודשיים האחרונים, וכולם מעדות המזרח ! כעת צריך להקים קרן בעבור כל אחת מהמשפחות, זאת אומרת שהם לא היו חברים באף מסלול של 'ערבים', ושמעתי כבר מעסקן צדקה שבגדול הספרדים לא עושים ערבים, אין שם מודעות לענין, או שסומכים על סמוך, ובבוא היום המשפחה ניצבת בפני שוקת שבורה, 

השאלה היא האם הציבור שכן מקפיד לעשות השתדלות מחוייבים לתמוך באלו שאין להם אחריות מינימלית 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 19:09 לינק ישיר 

איש לא האשים את הקופה שהיא תיקח כסף שאספה עבורם, הסתמכתי על מקרה שהתפרסם לאחר פיגוע בב"ב שהקופה אספה כסף עבור משפחה שהאב נרצח והיא לא התבקשה לעשות זאת. ואין חולק שמשפחות שיקיריהן שנרצחו לא זקוקים לכסף הזה. קח לך עוד מקרה, ילדי משפחת פלאי נרצחו, האב נפצע, המשפחה  פרסמה שהיא מתנגדת לקרן שהקימה עבורה קופת העיר ומבקשת לסגור אותה. שיהיה לך כלל, אני לא כותבת באוויר, לכל דבר שאני אומרת וכותבת יש לי סימוכין !! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 16:19 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:

והדרא קשיא לדוכתא, קושיית פותח האשכול, למה עשרה משפחות ספרדיות שלא היה להם ערבים כי הם מסודרים בפנסיה שמינה כדברך, הגיעו לקופת העיר.

ראשית כל בתגובה שלי לא התייחסתי ספציפית למקרים מושאי הכתבה, כי תמיד יש יוצאים מהכלל שכן זקוקים לכסף . בעל הניק יוחנןש "האשים" את הספרדים באי תכנון מצבם הכללי לטווח הארוך, על זה השבתי לו שדווקא האשכנזים החרדים לוקים בבעיה הזו, ואילו הספרדים יש להם קרן פנסיה שתפרנס את המשפחה. אתייחס לשאלה של פותח האשכול שלדבריך נותרה ללא מענה: עניתי, שלא בטוח, אם הספרדי הגיע לקופה, או שהקופה הגיעה לספרדי:" יכול מאוד להיות שיותר ממה שהספרדי רוצה כסף הקופה רוצה לתת לו כסף" ממש ימות המשיח!

אז קרה כאן לפי דעתך סיפור מוזר עד אבסורד, ש"במקרה" 10 מתוך 11 מקרים של קופת העיר הם ספרדים, שלא עשו ערבים, כי הם "מפוצצים בפנסיות" שהרי הם ספרדים, ובמקרה קופת העיר רץ אחריהם מעצמו כדי לאסוף עבורם כספים, וזאת כדי ח"ו לקחת את הכסף לכיס, או למקרים אחרים של אשכנזים...

ועל כך אמרי אינשי, אם אפשר לחשוב ישר, למה ללכת עקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 14:53 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
לסיכום, אני חושב שהענין הוא שפשוט אין מודעות בציבור הספרדי לחשיבות הענין של הצטרפות למאחד ממסלולי ערבים, וצריך להשקיע בשיווק התוכניות לציבור הזה, אם זה בהחתמת כל גדוליהם ורבניהם, לערוך על כך משדר בקול ברמה או בקול חי, ולפרסם בעיתון הדרך וכדומה. והדוגמה הטובה לכך תהיה המודעה הזאת של קופת העיר,

מי זה הציבור הספרדי שאתה מדבר עליו ?? 

פריפריה ? הם לא קוראים יתד ולא פונים לקופת העיר 
ערים חרדיות ? הם בדיוק כמו אחיהם הליטאים!! התחנכו באותם מוסדות (או במוסדות ספרדים עם אותה השקפה) לומדים באום כוללים מתפללים באותו בית הכנסת ופונים לאותו מורינו הרב... 

צאו כבר מהסרט  הזה של הבדלים בין עדות!! 
האברך הספרדי בנתניה או בטבריה אולי שונה מהליטאי בהשפעת הסביבה אבל גם אברך ליטאי בחיפה אינו דומה לאחיו מקרית ספר 
לעומת זאת הספרדים בערים החרדיות הם אותו שטנץ כמו האברך הליטאי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 14:46 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
להבהרה:

במכוון נקטתי דוגמא מהציבור הכללי,
כי הציבור החרדי בכלל, והציבור התורני בפרט,
מעמיד את החיים אחרת בכלל,
לא לומד ליב"ה,
לא מתכנן את החיים, על כל המשמעויות,
הוא מקדיש את החיים ללימודים ערכיים,
ובכל השאר סומך על הקב"ה.

ועם כל הקושי השכלתני והמודרני להבין איך ומדוע ולמה,
צאו בשכונות החרדיות,
בפרט עכשיו בערב פסח,
ותתפוצצו או לחילופין תתרגשו ממראה עיניכם,
אבות ואמהות מהלכים עם סלים שלימים,
נכנסים לדירות נעימות ומיישבי דעת
מפיצים את הפסח בכל קצווי הבית,
עדרים עדרים של ילדים שמחים וצוהלים,

ומי ילד לי את כל אלה?
מי מסוגל לקנות דירה אחת לעצמו? ואיך הוריהם השתתפו ברכישת עשר דירות?
מה קורה פה?

חבל להתפלסף לאטומי אוזניים אך זוהי המציאות הנכבדה,
למרות שהשוליים רחבים,
אבל גם הם, אנשי השוליים מתפוצצים, כמו שבעיני ראיתי, איך פלוני מתפוצץ בעת שישבנו ב"בר מצוה", והוא מתאונן, איך האבא האברך מחייך מאוזן לאוזן, ואני בקושי מסתדר עם הבן יחיד שלי?

ולאור כל זאת אין לדון כאן משום חוסר הבנה במציאות החיים, אלא משום חוסר הבנה במציאות החיים התורניים,
כמו ששמעתי מכלי שני על אסיפת גבירים שהתקיימה בהשתתפות רבי חיים קרייזווירט,
וסיפר אחד הנואמים על רבי שלמה זלמן אויערבך, שדיבר על הגמרא של "יקרה היא מפנינים" שהתורה יקרה מפנינה. ואמר/תמה לעצמו, וכי היה עולה על דעתנו שפנינה שווה יותר מהתורה הקדושה??
הגיב אחד הגבירים ואמר, 'כנראה שרבי שלמה זלמן לא מבין בפנינים'
חטף רבי חיים קרייזווירט את המקרופון ואמר 'כנראה שכבודו לא מבין בתורה' - - - 

כל מה שכתבתי לעיל, הוא לציבור אחר, המבוסס עם תפיסה אחרת, גשמית, ארצית, 

תוקן על ידי יוחנןש ב- 10/04/2024 13:34:00

כשסומכים על הקב"ה זה טוב, אבל חלקנו הגדול, ובייחוד הציבור הליטאי מסתמכים על הבחורה שהיא תביא את הפרנסה הביתה, וכידוע שעל הפרט הזה עולה ויורד שידוכים, וגם הדירות שנדרשים לשלם אבות הבנות לחתנים, כך שיש פה הכול מלבד האמונה בקב"ה שחסרה בתמונה הכוללת...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/04/2024 14:57:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 14:24 לינק ישיר 

לסיכום, אני חושב שהענין הוא שפשוט אין מודעות בציבור הספרדי לחשיבות הענין של הצטרפות למאחד ממסלולי ערבים, וצריך להשקיע בשיווק התוכניות לציבור הזה, אם זה בהחתמת כל גדוליהם ורבניהם, לערוך על כך משדר בקול ברמה או בקול חי, ולפרסם בעיתון הדרך וכדומה. והדוגמה הטובה לכך תהיה המודעה הזאת של קופת העיר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 13:32 לינק ישיר 

להבהרה:

במכוון נקטתי דוגמא מהציבור הכללי,
כי הציבור החרדי בכלל, והציבור התורני בפרט,
מעמיד את החיים אחרת בכלל,
לא לומד ליב"ה,
לא מתכנן את החיים, על כל המשמעויות,
הוא מקדיש את החיים ללימודים ערכיים,
ובכל השאר סומך על הקב"ה.

ועם כל הקושי השכלתני והמודרני להבין איך ומדוע ולמה,
צאו בשכונות החרדיות,
בפרט עכשיו בערב פסח,
ותתפוצצו או לחילופין תתרגשו ממראה עיניכם,
אבות ואמהות מהלכים עם סלים שלימים,
נכנסים לדירות נעימות ומיישבי דעת
מפיצים את הפסח בכל קצווי הבית,
עדרים עדרים של ילדים שמחים וצוהלים,

ומי ילד לי את כל אלה?
מי מסוגל לקנות דירה אחת לעצמו? ואיך הוריהם השתתפו ברכישת עשר דירות?
מה קורה פה?

חבל להתפלסף לאטומי אוזניים אך זוהי המציאות הנכבדה,
למרות שהשוליים רחבים,
אבל גם הם, אנשי השוליים מתפוצצים, כמו שבעיני ראיתי, איך פלוני מתפוצץ בעת שישבנו ב"בר מצוה", והוא מתאונן, איך האבא האברך מחייך מאוזן לאוזן, ואני בקושי מסתדר עם הבן יחיד שלי?

ולאור כל זאת אין לדון כאן משום חוסר הבנה במציאות החיים, אלא משום חוסר הבנה במציאות החיים התורניים,
כמו ששמעתי מכלי שני על אסיפת גבירים שהתקיימה בהשתתפות רבי חיים קרייזווירט,
וסיפר אחד הנואמים על רבי שלמה זלמן אויערבך, שדיבר על הגמרא של "יקרה היא מפנינים" שהתורה יקרה מפנינה. ואמר/תמה לעצמו, וכי היה עולה על דעתנו שפנינה שווה יותר מהתורה הקדושה??
הגיב אחד הגבירים ואמר, 'כנראה שרבי שלמה זלמן לא מבין בפנינים'
חטף רבי חיים קרייזווירט את המקרופון ואמר 'כנראה שכבודו לא מבין בתורה' - - - 

כל מה שכתבתי לעיל, הוא לציבור אחר, המבוסס עם תפיסה אחרת, גשמית, ארצית, 

תוקן על ידי יוחנןש ב- 10/04/2024 13:34:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 11:28 לינק ישיר 

www.migdal.co.il/life-insurance/simulator

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 10:55 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אם הייתי צריכה לייצג את הספרדים בפורם, הייתי עונה לך שדווקא האשכנזים החרדים הם אלה שלא דואגים לפרנסה לטווח הארוך, שכן מערכת החינוך התורנית האשכנזית לא נותנת לבוגריה מספיק, כדי להתפרנס בכבוד...לעומת זה, הספרדי שלא הצטרף לערבים, אבל הוא יצא לעבוד ול"ע נפטר בטרם עת ר"ל, יש לו קרן פנסיה שתמשיך לפרנס את משפחתו בכל מצב, וזו גם הייתה מסודרת בתקופה שבה הוא חלה טרם פטירתו, ר"ל כך שבעיית הפרנסה היא יותר בעייתם של האשכנזים החרדים...

והדרא קשיא לדוכתא, קושיית פותח האשכול, למה עשרה משפחות ספרדיות שלא היה להם ערבים כי הם מסודרים בפנסיה שמינה כדברך, הגיעו לקופת העיר.
ראשית כל בתגובה שלי לא התייחסתי ספציפית למקרים מושאי הכתבה, כי תמיד יש יוצאים מהכלל שכן זקוקים לכסף . בעל הניק יוחנןש "האשים" את הספרדים באי תכנון מצבם הכללי לטווח הארוך, על זה השבתי לו שדווקא האשכנזים החרדים לוקים בבעיה הזו, ואילו הספרדים יש להם קרן פנסיה שתפרנס את המשפחה. אתייחס לשאלה של פותח האשכול שלדבריך נותרה ללא מענה: עניתי, שלא בטוח, אם הספרדי הגיע לקופה, או שהקופה הגיעה לספרדי:" יכול מאוד להיות שיותר ממה שהספרדי רוצה כסף הקופה רוצה לתת לו כסף" ממש ימות המשיח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 10:33 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
לסיכום יש כמה שיטות להסביר את הקושיה 
יש שסוברים שהספרדים קמצנים 
וי"א שם פראיירים שפותחים על חשבונם 

ואיכא דאמרי שהם עובדים ומסודרים עם קרן פנסיה 

אך לכו"ע נשארה השאלה מה ספרדים עושים ביתד ? איך נכנסו יותר מ30% ספרדים במודעה אחת? 
והתשובה היא בהלצה, כמובן: "לגזענים אין בעיה עם ספרדים מתים שניתן להפיק מהם תועלת"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 08:59 לינק ישיר 

לסיכום יש כמה שיטות להסביר את הקושיה 
יש שסוברים שהספרדים קמצנים 
וי"א שם פראיירים שפותחים על חשבונם 

ואיכא דאמרי שהם עובדים ומסודרים עם קרן פנסיה 

אך לכו"ע נשארה השאלה מה ספרדים עושים ביתד ? איך נכנסו יותר מ30% ספרדים במודעה אחת? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 03:15 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
אם הייתי צריכה לייצג את הספרדים בפורם, הייתי עונה לך שדווקא האשכנזים החרדים הם אלה שלא דואגים לפרנסה לטווח הארוך, שכן מערכת החינוך התורנית האשכנזית לא נותנת לבוגריה מספיק, כדי להתפרנס בכבוד...לעומת זה, הספרדי שלא הצטרף לערבים, אבל הוא יצא לעבוד ול"ע נפטר בטרם עת ר"ל, יש לו קרן פנסיה שתמשיך לפרנס את משפחתו בכל מצב, וזו גם הייתה מסודרת בתקופה שבה הוא חלה טרם פטירתו, ר"ל כך שבעיית הפרנסה היא יותר בעייתם של האשכנזים החרדים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 01:44 לינק ישיר 

בעבר שמעתי על מקרים שהקופה מיהרה להקים קרנות מבלי שהתבקשה, אתה יודע שבכספי צדקה ניתן לשנות את המטרה מדעת הנותן, ודל'. יותר מזה, גם אנשים שהצטרפו "לערבים" לא תמיד השארים מקבלים את הכסף, בטענות מן הגורן ומן היקב: למנוח בת  ששירתה שירות לאומי, כך שלא מן הנמנע שלאחר שיקצרו את היבול, הקופה תבחן את המקרים לעומק ובצדק...ב"ה מדובר בקופה שמציינת תמיד שדעת רבניה מנחה אותה, אשרינו שזכינו

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/04/2024 02:23:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 01:41 לינק ישיר 

לכן שאלתי אם המשפחות פנו לקופת העיר או שהקופה "ברוב טובה" דאגה להן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 01:29 לינק ישיר 

מצויין, השאלה היא למה מבקשים מאתנו לתרום לקרן שהוקמה לאדם שנפטר ויש לו קרן פנסיה שתמשיך לפרנס את משפחתו, וגם דירות הם לא צריכים לתת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2024 01:11 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
יש סגנון אנשים שלא מסוגלים/מתחברים לעשות משהו תועלתי לטווח ארוך.
כל הפעילות שלהם, בפרט הכלכלית, היא על טווח קצר בלבד.

לדוגמא רחוקה,
בציבור הכללי ידוע,
כי הקדשת כמה שנים, ומשאבים רבים ללימודים ותוארים, מקובל יותר באגף האשכנזי-שמאלני של המדינה, באחוזים יותר גבוהים.
כמובן שיהיה מי שיאמר שזה בגלל קיפוח או עוני.
אבל יש גם מצב, שזו דרך חיים. האבא אומר לילד הבוגר, תעבוד תשתכר, תביא לחם הביתה, ואל תשקיע עצמך כדי שתרוויח בעוד חמש שנים. והשנים הללו מה תהא עליהן?

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/04/2024 01:49:11

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה הספרדים לא עושים 'ערבים'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext