בית פורומים בחדרי חרדים

בושה ! מפורסמים חרדים מתבדחים בקריאת התורה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2024 21:51 לינק ישיר 
בושה ! מפורסמים חרדים מתבדחים בקריאת התורה

בושה ! ! !

קריאת התורה היא לא זמן ולא מקום לבדיחות הדעת,

ולא זמן לעשות 'צחוקים'

לצערינו התחילו בחג הפסח האחרון, כל מיני מפורסמים..........

לעשות 'צחוק' ולהבליט טעות שבאה בטעות לאנשים,

כשהיו קוראים מפטיר בחג הפסח היו אנשים בציבור ש'עזרו' לבעל קורא, בפסוק לפני אחרון, מבלי משים

והיו מצטרפים למילה 'כאלה' כשהיו קוראים את הפסוק 

כָּאֵ֜לֶּה תַּעֲשׂ֤וּ לַיּוֹם֙ שִׁבְעַ֣ת יָמִ֔ים לֶ֛חֶם אִשֵּׁ֥ה רֵֽיחַ־נִיחֹ֖חַ לַיהֹוָ֑ה עַל־עוֹלַ֧ת הַתָּמִ֛יד יֵעָשֶׂ֖ה וְנִסְכּֽוֹ׃

בגלל הטעם 'אזלא גרש' שהוא קולני יותר.

(דומני שפעם העליתי את הנושא הזה כאן בפורום בעבר)

השנה החלו לעשות במניינים מסויימים צחוק מהנושא,

וסירטונים מה'קטע' הזה החלו להתפרסם,

אני מבקש לגנות את ככל מי שעושה צחוק באמצע קריאת התורה,

יש כלכך הרבה הלכות בדיני קריאת התורה,

המראות את הרצינות שצריך להיות בקריאת התורה,

(שצריך לעמוד באמערת 'ברכו', ועוד.....)

זה לא זמן לעשות בדיחות, ולא זמן לעשות 'צחוקים'

הנה אחד הסירטונים

(פרסם -משה ויסברג עורך 'בחדרי חרדים')

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 25/04/2024 22:39:55

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2025 14:21 לינק ישיר 

לא בכל מקום!
היכן ששהיתי בפסח הקהל אמרו כך לפני הבעל קורא ואחר כך הוא!
אך במקרה שאני קראתי לא נתתי את זה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2025 00:44 לינק ישיר 

לא הבנתי מה פתאום נסוב הויכוח כאן על ההיתר של ציבור לקרוא פסוקים עם החזן באמצע קריאת התורה, כשברוב המקרים החזן בעצמו הוא זה שמשתטה וצועק את "כאלה" כמו מטורף עם סלסולי שיכורים.
הבעיה העיקרית כאן היא בזיון ספר התורה ובזיון בית הכנסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2025 19:45 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הרי בקידוש, מגילה וחזרת הש"ץ, כל אדם שאמר לבד את המילים, יצא בהן ידי חובה, אז אין אפשרות של הפסק

גם בזה כתבתי לעיל שחזרת הש"ץ חמירא טפי, שבשו"ע נפסק להלכה לשתוק ולכוון, וכתב שם המשנ"ב על "אותם המגביהים קולם ומזמרים עם הש"ץ דהוי כיוהרא ויש לגעור בהם דהוי כקלות ראש", ואע"פ כן התפשט המנהג בכל תפוצות ישראל ספרדים ואשכנזים גם יחד לזמר עם הש"ץ בכל סוף קטע.

(ועוד הוספתי לעיל שמלשונו של המשנ"ב משמע בפשטות שמדובר באנשים בודדים (אותם המגביהים) ולא במנהג כלל ישראל, ובוודאי אין במנהג כלל ישראל יוהרא ואין קלות ראש).

וגם המשנ"ב לא עלה על דעתו שיש בזה "הפסק". על אחת כמה וכמה בנדון דידן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2025 19:40 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הרי בקידוש, מגילה וחזרת הש"ץ, כל אדם שאמר לבד את המילים, יצא בהן ידי חובה, אז אין אפשרות של הפסק. אבל בקריאת התורה אם אדם במקום להקשיב קרא לבד, הוא לא יצא ידי חובה

בוודאי שיצא ידי חובה, כפי שהארכתי לעיל ולא קראת.

בסימן קמ"ו הביא הבית יוסף את המרדכי (סי' יט) והגהות אשירי פרק קמא דברכות (סי' ז) בשם אור זרוע (ח"א סי' יא) דלקרות שנים מקרא ואחד תרגום בשעת קריאת התורה שרי לכולי עלמא, וכן היה נוהג ה"ר יהודה החסיד וכן כתב סמ"ק סימן קנ"ג וכן כתב הכל בו (שם) בשמו וכן כתבו הגהות מיימון בפי"ב (אות ז) וכתבו שכן עשה רי"ם, וסיים שלענין הלכה כדאי הם הנך רבוותא דשרו לסמוך עליהם.

וכן פסק השו"ע שם בסימן קמ"ו סעיף ב', "לקרות שנים מקרא ואחד תרגום בשעת קריאת התורה, שרי", וכתב על זה במשנה ברורה: "שרי - לכל הדעות שנזכרו לעיל כיון שהוא מעין מה שקורא הש"ץ אף על פי שאין קורא ממש בפסוק שהש"ץ קורא ומ"מ גם זה אינו מותר רק בלחש שלא יבלבל דעת השומעים".

ומשמע שגם המשנ"ב מסכים עם השו"ע כי בסוף דבריו הביא את המתירים, "והמגן אברהם הביא בשם מטה משה דנכון לקרות בלחש מלה במלה עם הש"ץ דבלא זה א"א לכוין ולשמוע וכ"כ כמה אחרונים".

כמו כן בביאור הלכה שם כתב: "עיין במגן אברהם שהביא בשם תרומת הדשן דמותר אפילו ליכא עשרה דצייתי לס"ת, כיון דגם הוא עסוק באותו ענין", והאריך שכל זה דוקא בדאיכא עשרה דצייתי משום שהקורא שמו"ת קורא לפעמים פסוקים אחרים ואינו שומע, כי קריאת התורה נתקנה בציבור דוקא. אבל אם הוא קורא יחד עם החזן אין בעיה כלל.

ובנדון דידן שהש"ץ חוזר וקורא, אין כלל חשש של "לצאת ידי חובה", או "עשרה דצייתי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2025 19:35 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

למרות שכבר הבטחתי שאוותר לך, אני רק חייב להדגים כאן מה זה "חמור נושא ספרים".

א. זה בסדר, אני רגיל להבטחות כאלה שבסופו של דבר לא מתקיימות.

ב. אתה מדגים מתחילת האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:26 לינק ישיר 

Safra כתב:
וכשם שבמגילה אין זה הפסק, וכשם שבחזרת הש"ץ אין זה הפסק, וכשם שבקידוש אין זה הפסק, וכו'.

למרות שכבר הבטחתי שאוותר לך, אני רק חייב להדגים כאן מה זה "חמור נושא ספרים". הרי בקידוש, מגילה וחזרת הש"ץ, כל אדם שאמר לבד את המילים, יצא בהן ידי חובה, אז אין אפשרות של הפסק. אבל בקריאת התורה אם אדם במקום להקשיב קרא לבד, הוא לא יצא ידי חובה. זה רק מסביר מה ההבדל בין דרכים שונות להשתמש במקורות. (על שאר דבריך בכל ההודעות לא אענה, הן בגלל שהבטחתי והן בגלל שכבר כולן קיבלו תשובות נאותות לאורך האשכול)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:21 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
טוב ששמת לב באיחור שלפחות פעמיים הסברתי שחמור נושא ספרים זה לא כינוי גנאי. אם ציטוטים אז עד הסוף. ציטוטים זה מצוין אבל צריך לשים לב להקשרים (גם את זה כתבתי מספר פעמים). לא התעלמתי מהנושא של שירים בחזרת השץ - דווקא כתבתי שלענ"ד זה בעייתי, אבל גם אם נקבל את כל ה"מנהגים" האלה כהלכה פסוקה, עדיין קריאת התורה שונה במהותה מכל דבר אחר, מהסיבות דלהלן: 1. אי אפשר לצאת ידי חובה חוץ מלשמוע מהחזן, 2. בזמן שהספר פתוח לא מכובד לדבר (המתבוללים שבעולי בבל הבינו את זה, אתה לא מבין?),

על סדר דבריך:

1. אין חיוב לשמוע מהחזן, יש חיוב קריאה בציבור ושיהיו עשרה שומעים. וכאן בלאו הכי אין נפק"מ כי החזן חוזר שוב, ו"יוצאים ידי חובה".

2. דבריך מופרכים לחלוטין, זה לא "דיבור" בעניינים אחרים אלא קריאה יחד עם החזן, שבזה הארכתי להביא ראיות על קריאת שמו"ת עם החזן, קל וחומר הכא שהחזן חוזר שוב והציבור בשקט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:18 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מילה אחת נטולת הקשר היא לגמרי עניינים אחרים, הקשר זה 3-4 מילים, עיין גיטין ו: ותוס' שם (יש נידון גדול אם 3 או 4, לא ניכנס לזה). וכאמור אני לא מאמין שהשתרשות של מנהג כזה תתמשך בכך שבהכרח כולם יקפידו לחזור על המילים. כבר עכשיו אני די בטוח שאצל הליצנים האלה הרבה לא חוזרים על המילים

נתחיל מהסוף: "אתה די בטוח" כשלא ראית מאומה, זה כבר מוכיח על מידת רצינותך. אני לעומת זאת, צפיתי היטב בכל הסירטונים, ובכולם החזן חזר על המילה.

והיות והמילה "כאלה" היא חלק מהטקסט שהחזן קורא בתורה, ממילא אין כאן "ענין אחר", ואין כאן הפסק כלל, וכשם שבמגילה אין זה הפסק, וכשם שבחזרת הש"ץ אין זה הפסק, וכשם שבקידוש אין זה הפסק, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:17 לינק ישיר 

Safra כתב:
כשאני כותב פוסקים כוונתי לראשונים ואחרונים, לא לאיזה נכד של רב עם מקלדת

ביקשת פוסקים, קיבלת את הגרש"ז אויערבאך שהוא מגדולי הפוסקים.

אתה יכול לרדת מהעץ בניחותא.

שכנעת אותי (כי גם על זה עניתי לך...), באמת נמאס לי לדבר עם העץ. אני יורד בניחותא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:14 לינק ישיר 

טוב ששמת לב באיחור שלפחות פעמיים הסברתי שחמור נושא ספרים זה לא כינוי גנאי. אם ציטוטים אז עד הסוף. ציטוטים זה מצוין אבל צריך לשים לב להקשרים (גם את זה כתבתי מספר פעמים). לא התעלמתי מהנושא של שירים בחזרת השץ - דווקא כתבתי שלענ"ד זה בעייתי, אבל גם אם נקבל את כל ה"מנהגים" האלה כהלכה פסוקה, עדיין קריאת התורה שונה במהותה מכל דבר אחר, מהסיבות דלהלן: 1. אי אפשר לצאת ידי חובה חוץ מלשמוע מהחזן, 2. בזמן שהספר פתוח לא מכובד לדבר (המתבוללים שבעולי בבל הבינו את זה, אתה לא מבין?), 3. לא ידוע לי על מקרים שאומרים רק מילה אחת כי המנגינה מצחיקה כזאת וסבבה. אגב את כל האמור בהודעה זו כבר כתבתי הרבה פעמים לאורך האשכול, אם יעזור אעתיק את ההודעה פעם נוספת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:08 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
כשאני כותב פוסקים כוונתי לראשונים ואחרונים, לא לאיזה נכד של רב עם מקלדת

ביקשת פוסקים, קיבלת את הגרש"ז אויערבאך שהוא מגדולי הפוסקים.

אתה יכול לרדת מהעץ בניחותא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:06 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
1. חמור נושא ספרים זה לא כינוי גנאי, חכמי א"י קראו לכאלה "גברא רבה", עיין מגילה כח

כמובן, זה תואר כבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2025 22:04 לינק ישיר 

לא ברור מדוע אתה מרגיש צורך לפזר כינויי גנאי, אם הדיון ההלכתי מלחיץ אותך אתה יכול לפרוש תמיד.

דרכי היא להביא ציטוטים לרוב, אך דוקא בנושא זה התעמקתי היטב בסיבות לאסור ולהתיר, ולזה הבאתי ראיות. ההקשר הוא ברור, אתה יכול גם לחלוק, אם בכוחך לחלוק.

ואגב, התעסקת אך ורק במגילה והתעלמת לגמרי מהראיה שהבאתי ממנהג ישראל לומר יחד עם החזן בחזרת הש"ץ, וכן מנהג מרוקו לומר יחד עם המקדש את אמצע טקסט הקידוש, וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2025 07:15 לינק ישיר 

כתבתי חמור נושא ספרים, והדגשתי שכתבתי את זה במילים אחרות גם קודם. הרעיון הטא צטטנות רבה בלי להבין הקשרים. הדוגמה הפשוטה היא שמדברים על כבוד ספר תורה מול כבטד מגילת אסתר, ולא על מעלת קריאת התורה מול מעלת קריאת מגילת אסתר. לכן כל הראיות (שאני חולק עליהן בהקשר הנוכחי אבל מניח בצד) כאילו מעלת קריאת מגילה גדולה ממעלת קריאת התורה, הן עיסוק בציטוטים בלי להבין את המטרה. זה מה שכתבתי. לא במטרה לכבד או לבזות אף אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2025 00:25 לינק ישיר 

אני מתקשה להחזיק ראש בשו"ט כאן אבל אכן מוזר להשתמש בכינויי גנאי לא עושה רושם, מקופיא, שספרא טעה בדבר משנה גם אם נניח שאתה צודק. ואני בעוניי אין לי מושג כאמור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בושה ! מפורסמים חרדים מתבדחים בקריאת התורה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext