בית פורומים בחדרי חרדים

האם יש בסיס הלכתי לאמירה של הרב לאו שיש לעשות "עסקה בכל מחיר" כפי שרוצים בשמאל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2024 02:03 לינק ישיר 

כן. כפי שציין הרב הדיבוק, כך פסק הרב עובדיה. וכך לפי פוסקים רבים. ואין כאן שום ודאות באשר לעתיד שהרי ניתן לקיים צבא השומר על הגבולות וכו"ע מודו שאם היה גדוד או שניים היו מונעים את הטבח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 08:32 לינק ישיר 

יישר כח הרב קלעפ, רק חשוב לי לציין שהסברתי את הביסוס ההלכתי, אבל דווקא עובדתית אני ממש לא מסכים עם זה... אבל כפי שכתבתי העניין מאוד משתנה ונתון לפרשנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 08:52 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
כן. כפי שציין הרב הדיבוק, כך פסק הרב עובדיה. וכך לפי פוסקים רבים. ואין כאן שום ודאות באשר לעתיד שהרי ניתן לקיים צבא השומר על הגבולות וכו"ע מודו שאם היה גדוד או שניים היו מונעים את הטבח.
במידה ורק היו חוטפים בחציית הגבולות אז היינו יכולים למנוע עם גדוד את החטיפות הבאות ר"ל, אבל למדנו שחוטפים גם בתוך הארץ, כך שלמחיר שמשלמים להם יש אפקט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 09:39 לינק ישיר 

אי אפשר לקחת פסק הלכה ממקרה אחד ולעשות "העתק הדבק" למקרה לאחר. צריך לדון בכל מקרה לגופו.

יש לבדוק את הסיכונים, ואת הסיכויים (כמו במקרה אנטבה) ואת ההשלכות (כמו במקרה גלעד שליט) וגם אז
לא בטוח שהפסיקה תהיה אחידה. 

תוקן על ידי גרשום ב- 24/05/2024 09:50:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 14:48 לינק ישיר 

השאלה כאן היא אם יש בסיס הלכתי, אז התשובה היא שיש בסיס. מעבר לזה, בואו נסכים שמותר לו לגבש עמדה. אגב, הייתי מציע כאן עיקרון מעניין שהגה הי"ה הנקין איפשהו בשו"ת בני בנים (בזמנו היה על זה דיון בפורום סו"ס), שלפעמים אין שאלה של כמות או איכות אלא שאלה של ריכוז מול פיזור. כלומר (בנד"ד), שהסתברותית תהיה אותה כמות של סבל ומוות, והשאלה היא רק אם זה יהיה מיד או באופן מכוון (=לפתוח מלחמה, לגרום להם להרוג חטופים, ליצור מצב שאנחנו נהרוג את החטופים וכדו'), או שאנחנו נהיה פאסיביים ובמשך הזמן כנראה העיסקה תוביל לחטיפות והרג בקנה מידה דומה, אבל לא במכוון ולא ברצף. כאן, סבור הרב הנקין, אין בעיה בפעולה ולכן יש רק שיקול דעת של המחליטים, מה ייצור אפקט יותר כדאי (המושג כדאיות ג"כ ניתן לדיון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2024 01:23 לינק ישיר 

כן.
גדול כבוד הבריות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם יש בסיס הלכתי לאמירה של הרב לאו שיש לעשות "עסקה בכל מחיר" כפי שרוצים בשמאל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.