| נשלח ב-20/5/2024 23:41 |
|
| |
עצוב - מזלזול בפארנצ'עס - והארוע בבית שמש עלול להתבטל
חשש: אין אישור לקיום ההדלקה של ר' מיילך בבית שמש כבר כמה שנים אני מתריע כאן, שוב ושוב,
על הזלזול של החסידים בבניית פארנצ'עס, (טריבונה בלע"ז) (בהרבה חסידויות)
שוב ושוב, אני נוכח בטישים של אדמורים,
שהפארנצ'עס לא תקינות, שהן לא בנויות כמו שצריך, ולא מחוברות כמו שצריך,
התוצאה, אסונות והרבה כמעט אסונות שנגמרות בפציעות קלות ברוך השם.
התוצאה, אף גורם במדינת ישראל, כבר לא מאמין לחסידים, על התנהגות נאותה,
או על בניית פארנצע'ס כמו שצריך, והם רוצים פאנמצ'עס ברמה גבוהה, וחבל.
מידיעה ברורה , אין שום בעייה טכנית לאסוף כמה מהנדסים ידועים,
שיתכננו פארנצ'עס, שיהיו מצד אחד, ניתנות לפירוק והרכבה מהירים,
ומצד שני, שיהיו חזקות ויעמדו בעומסים הגבוהים של ריקוד משותף של העומדים עליהם.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 20/05/2024 23:55:47
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2024 03:00 |
|
| |
חברה הכל פוליטיקה בין מאיר פורוש לבבציק
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2024 23:48 |
|
| |
נוקב אבל נשמע נכון !!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2024 15:07 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | ומדובר בבעלזא שאמרו עליהם בתקופת הקורונה שהם מופקרים.
באמת מאתגר להבין מאין זה מגיע, שבעניין אחד לזלזל בצורה בוטה, ובעניין שני להחמיר כפי העדות לעיל.
וגם מאידך גיסא, רבי קרלין. בקורונה היה המחמיר ביותר, אדוק אחרי כל הוראה של פקיד משרד הבריאות, ומאידך ממש באותה תקופה בערך, קרה אבי אבות המחדלים, אצלו, כאשר התברר שהיתה שם אווירה רשלנית וחפיפניקית אצל האחראים המקומיים.
כך שיש כאן פסיכולוגיה אחרת. |
|
מסתבר שבבלז זה נובע מרצון ההנהגה ליוקרה ופאר. שיהיה להם את הפראנצ'ס הכי טובים ושלא יהיה אצלם פאשלה שתבזה את החסידות ותגדע אירועי ענק.
מרבית הקרלינערס, היו שמחים לנהוג בקורונה כמו בעלז, אבל בגלל כבוד האדמו"ר הקפידו על הוראותיו המדויקות. לגבי בניית הפראנצ'ס האדמו"ר לא נתן הוראות מדויקות, אם כי ברור שרצונו שצריך להקפיד על הבטיחות, בלהט ההתלהבות והחיפזון לשמח את הרבי והקהל, מיהרו להספיק להעמיד פראנצ'ס בביהמ"ד החדש בטרם הסתיימה בנייתו, שכחו להקפיד על הבטיחות ושכחו עד כמה הרבי רוצה שיקפידו בכך..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2024 08:26 |
|
| |
רעיונוביץ.
דעתך השלילית על עבודת ועדת החקירה עומדת בסתירה לתשבחות שהוועדה זכתה לה על עבודתה המקצועית והמעמיקה מכל הקשת הפוליטית והתקשורתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2024 00:55 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ואגב , אישית בצעירותי, נהגתי במשך חודשים רבים ללכת לטיש בליל שבת,
של האדמו"ר מויזניץ הרב משה יהושוע הגר זצ"ל,
נהניתי שם מאוד, ניהול הטיש של האדמו"ר זצ"ל היה מדהים,
התורה שמסר הייתה יפה מאוד, המקהלה שרה יפה מאוד בשלוש קולות,
באחד השבתות הייתי עד לאברך שעלה ונפצע תוך כדי עלייה כי ידו החליקה ולא היה שם מוט לסייע לעלייה לגובה,
כשפניתי לאברכים שהיו שם ושאלתי למה לא שמים מוט לסייע לעלות, הגיבו באדישות,
הרגשתי רע מאוד לעלות לפארנצ'עס בשבתות הבאות וזה היה אחד הסיבות שהפסקתי ללכת לשם.
גם אני בצעירותי הייתי הולך הרבה לטישים של הישועות משה ואני זוכר דברים אחרים, קודם כל הפארנצעס היו קבועים, ולא מהסוג של היום שבונים ומפרקים, הם היו חזקים מאוד ובנויים היטב!, ולא היו שם בכלל מדרגות כמו בבעלזא, אלא היו פשוט עולים מקומה לקומה בפארנצע, עליה די פשוטה שאינני מבין איפה רצית לתקוע מוט, האם הוא ניסה לעלות בצורה מסוכנת מאחורי הפארנצע? דבר שלא אמור בכלל להיעשות? וזה לא אחריות של בוני הפארנצע? |
|
הפארנצ'עס אכן היו חזקים, אבל העלייה הייתה מהצד,
על ידי סולם אנכי, משלבים של פרופילים מלבניים מברזל,
ואם אדם היה מאבד אחיזה לרגע,
כי ידו החליקה, בגלל איזה לכלוך או רטיבות, (כמו מה שקרה לאותו אברך)
הוא היה נופל למטה מגובה רב !
לו היה בצד מוט אחיזה מעוגל לאורך הסולם,
הייתה אפשרות לעלות עם יד אחת בסולם,
ויד שניה בידית האחיזה,
זה היה הרבה יותר בטוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2024 00:47 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | ואגב , אישית בצעירותי, נהגתי במשך חודשים רבים ללכת לטיש בליל שבת,
באחד השבתות הייתי עד לאברך שעלה ונפצע תוך כדי עלייה כי ידו החליקה ולא היה שם מוט לסייע לעלייה לגובה,
הרגשתי רע מאוד לעלות לפארנצ'עס בשבתות הבאות וזה היה אחד הסיבות שהפסקתי ללכת לשם.
|
|
גם אני בצעירותי הייתי הולך הרבה לטישים של הישועות משה ואני זוכר דברים אחרים, קודם כל הפארנצעס היו קבועים, ולא מהסוג של היום שבונים ומפרקים, הם היו חזקים מאוד ובנויים היטב!, ולא היו שם בכלל מדרגות כמו בבעלזא, אלא היו פשוט עולים מקומה לקומה בפארנצע, עליה די פשוטה שאינני מבין איפה רצית לתקוע מוט, האם הוא ניסה לעלות בצורה מסוכנת מאחורי הפארנצע? דבר שלא אמור בכלל להיעשות? וזה לא אחריות של בוני הפארנצע?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2024 00:07 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | גינגישראלי
וועדת החקירה עסקה לא רק בכשלים במדרגות מעבר דב, אלא עשתה עבודה יסודית וחקרה לאורך, לרוחב, ולעומק את ההפקרות ששררה באתר במשך שנים רבות.
בדו"ח שהוציאה היא התייחסה אל כל מי שהיה לו יד ורגל בהפקרות הזו.
תוקן על ידי גרשום ב- 21/05/2024 18:56:27 |
|
ההתרשמות שלי הייתה הפוכה לגמרי,
ממה שקראתי על חלק מדיוני הוועדה,
העבודה הייתה חובבנית לחלוטין,
לא מקצועית, ולא מחפשת פתרונות,
אלא עסקה בהיבט המשפטי גרידא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2024 23:58 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | לתשומת לבך, רעיונוביץ.
כשעסקנים מקימים פארנצעס אד-הוק לשימוש חד פעמי כמו במקרה זה, בוודאי שאין להם רצון להשקיע סכומים גדולים שנראים בעיניהם מיותרים.
וכאן המקום להזכיר את המהנדס עמאר חליליה מאסון מירון שאישר את השימוש בטריבונות אף שהן היו במצב בלתי בטיחותי. כשנשאל ע"י וועדת החקירה: למה אשרת? השיב: אם אני לא הייתי מאשר אז היו מביאים מישהו אחר שהיה מאשר...
ממה שאני מבין, העסקנים בבית שמש לא אמרו נואש נוכח האיסור שהוציא מפקד כיבוי והצלה במחוז ירושלים. הם מנסים להשיג מהנדס מהסוג של עמאר חליליה שיאשר את תקינות הפרנצס.
|
|
לתשומת לבך,
חיי אדם זה לא משהו לשימוש חד פעמי ! ! !
זה נועד לשימוש על ידי הקדוש ברוך הוא לאורך ימים, ושנים טובות ורבות,
ולא נועדו בגלל עצלנות, לקצר חיי אדם בגלל עצלנות או הוצאות ממוניות כאלה ואחרות,
ואם עסקנים לא יכולים לבנות פארנצ'עס תקינות ובטוחות, שלא יקימו אותם ! ! !
ואגב , אישית בצעירותי, נהגתי במשך חודשים רבים ללכת לטיש בליל שבת,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2024 18:49 |
|
| |
גינגישראלי
וועדת החקירה עסקה לא רק בכשלים במדרגות מעבר דב, אלא עשתה עבודה יסודית וחקרה לאורך, לרוחב, ולעומק את ההפקרות ששררה באתר במשך שנים רבות.
בדו"ח שהוציאה היא התייחסה אל כל מי שהיה לו יד ורגל בהפקרות הזו.
תוקן על ידי גרשום ב- 21/05/2024 18:56:27
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2024 17:46 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2024 16:15 |
|
| |
לתשומת לבך, רעיונוביץ.
כשעסקנים מקימים פארנצעס אד-הוק לשימוש חד פעמי כמו במקרה זה, בוודאי שאין להם רצון להשקיע סכומים גדולים שנראים בעיניהם מיותרים.
וכאן המקום להזכיר את המהנדס עמאר חליליה מאסון מירון שאישר את השימוש בטריבונות אף שהן היו במצב בלתי בטיחותי. כשנשאל ע"י וועדת החקירה: למה אשרת? השיב: אם אני לא הייתי מאשר אז היו מביאים מישהו אחר שהיה מאשר...
ממה שאני מבין, העסקנים בבית שמש לא אמרו נואש נוכח האיסור שהוציא מפקד כיבוי והצלה במחוז ירושלים. הם מנסים להשיג מהנדס מהסוג של עמאר חליליה שיאשר את תקינות הפרנצס.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2024 15:30 |
|
| |
ומדובר בבעלזא שאמרו עליהם בתקופת הקורונה שהם מופקרים.
באמת מאתגר להבין מאין זה מגיע, שבעניין אחד לזלזל בצורה בוטה, ובעניין שני להחמיר כפי העדות לעיל.
וגם מאידך גיסא, רבי קרלין. בקורונה היה המחמיר ביותר, אדוק אחרי כל הוראה של פקיד משרד הבריאות, ומאידך ממש באותה תקופה בערך, קרה אבי אבות המחדלים, אצלו, כאשר התברר שהיתה שם אווירה רשלנית וחפיפניקית אצל האחראים המקומיים.
כך שיש כאן פסיכולוגיה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2024 14:34 |
|
| |
אתם מוזמנים להיכל הטיש בבעלזא ללמוד מה זה נקרא פארענצעס בטיחותיים, יש כזה דבר רק צריך להשקיע כסף למען חיי אדם, בבעלזא זה כבר קיים משהו כמו 15 שנה ובזמנו הייתי בטוח שכולם ילכו בעקבותיהם ולצערי זה לא המצב, ורוב הטריבונות כיום לא בטיחותיות במיוחד וחבל
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2024 13:33 |
|
| |
גם זה נכון.
הכי ראוי להיות "אובייקטיבי"
|
|
|