האדמו"ר מאמשינוב הורה: "לנסוע למירון, לא חושב שיש סכנה"
האדמו"ר מאמשינוב הורה: "לנסוע למירון, לא חושב שיש סכנה"
פרסום ראשון: למרות ביטול אירועי הילולת הרשב"י במירון בל"ג בעומר הקרוב עקב המלחמה, מספר חסידים שאלו היום את האדמו"ר מאמשינוב האם לנסוע למירון למרות זאת – הרבי השיב בחיוב | כל הפרטים
ל"ג בעומר תשפ"ד בצל המלחמה: בעוד חקיקת החוק בכנסת להסדרת ההילולא במירון השנה מתמהמהת עקב חילוקי דעות בין הגורמים השונים, מגיעה הוראה מפתיעה בנושא מהאדמו"ר מאמשינוב.
בשבועיים האחרונים ניסו מספר גורמים לשמוע את דעתו של האדמו"ר בנושא העלייה למירון בצל המלחמה, אך לא קיבלו תשובה ברורה וחד משמעית.
אך היום, האדמו"ר יצא לקריאת התורה בבית מדרשו בבית וגן, ולאחריה ניגש אליו נכדו ושאל אותו האם צריך השנה לנסוע למירון בל"ג בעומר למרות המצב בצפון.
האדמו"ר השיב ואמר: "מצד הערבים אני לא חושב שיש סכנה, ומצד השוטרים היהודים אני עדיין לא יודע מה יהיה". הנכד הוסיף ושאל: "האם לנסוע או לא לנסוע?" והרבי השיב: "כן, לנסוע".
ל"קול חי" נודע עוד, כי שני בחורים הגיעו בשבוע שעבר לאדמו"ר ואמרו לו כי ממש יהיה קשה להם לא להיות במירון בל"ג בעומר, והם שוקלים לנסוע מוקדם כדי לזכות ולהיות במירון והרבי השיב להם כי אין צורך לנסוע כל כך מוקדם, אבל כן לנסות לנסוע לפני השבת הקרובה.
הידיעה התפשטה בחסידות בהלם מוחלט לאחר שהיה נראה כי דעתו של הרבי נוטה שלא לנסוע, כשאף בנו של הרבי שלח הקלטה מפורטת לחסידים בה הוראות מתי יש לעשות את מנהג החלא'קה אם לא עולים למירון.
אחד החסידים עמו שוחחנו מספר: "לקח לי שעה לעכל את ההודעה הזו. הבן שלי היה בקריאת התורה אצל הרב'ה, וחייג אליי וסיפר לי שהרבי אמר לנסוע למירון. הדברים נשמעו לי מוזרים, ופניתי לכמה אנשים שהיו שם וכולם סיפרו שגם הם שמעו את הדברים".
"כרגע נערכים להגיע לשבות באור הגנוז ובר יוחאי וביישובים הסמוכים" הוא מוסיף ומספר. "ומשם ננסה להגיע קרוב עד כמה שניתן לציונו של הרשב"י".
נציין, כי חסידות אמשינוב מונה כ- 1000 משפחות, אך דעתו של האדמו"ר משפיעה גם על מעגלים נוספים בציבור החסידי, ואף בציבור הדתי.
נשלח ב-30/5/2024 20:52
כשמדברים על אנשי נטו"ק, אני מתחיל לתהות. הרי בשו"ת פרי הארץ (ח"ג יו"ד סי' ז, הצקור שמוצר לצאת לקברי צדיקים בחו"ל..), כתב שאין מצוה ללכת לקברי צדיקים במקום סכנה, והוכיח זאת מהפטור של התוס' לעלות לא"י בזמן שיש סכנת דרכים. (עכ"ד). אז איך הגענו למצב, שאנשים שנפנפו בכל תירוץ נגד עלייה לא"י, פתאום מתעקשים ללכת לקברי צדיקים במקום סכנה (בהנחה שלא היה להם הסכם עם נסראללה)
נשלח ב-30/5/2024 13:24
תבחר לך יום רנדומלי כלשהו בשבוע הבא. ו95% שלא יפלו באותו יום במירון רקטות וכדו'. ואז תוכל להכריז שההסכם עם נטורי קרתא תקף גם לשעון אמשינוב..
(כמובן שלמנהיגים אחראים ושפויים, אמור להספיק סיכוי של 5%, ואפילו פחות מכך, כדי לבטל את כינוס של מאות אלפי אנשים..)
נשלח ב-30/5/2024 12:46
אצל האדמור מאמשינוב לג לעומר נופל בשבוע הבא!
נשלח ב-29/5/2024 17:01
בונדמן, שכחת לספר שהיו אלו נטורי קרטא שסיפרו לרבי מאמשינוב על ההסכם החשאי שלהם עם חמינאי ונסראללה.. והשוטרים הציונים שנודע להם שהחרדים העולים להר מסתמכים על הסכם של האנטי-ציוניים עם איראן וחיזבאללה, עלתה חמתם להשחית והכו באכזריות בכל חרדי הנקרה בדרכם.. (אזהרת ציניות)
התברר שהרבי מאמשינוב צדק במאה אחוז, מצד החזיבאללה לא נשקפה שום סכנה, ומצד השוטרים היהודים מתפרסמים כעת תמונות מזעזעות ביותר ממירון, קשישים וחולים הוכו בצורה קשה,
נשלח ב-26/5/2024 20:59
התברר שהרבי מאמשינוב צדק במאה אחוז, מצד החזיבאללה לא נשקפה שום סכנה, ומצד השוטרים היהודים מתפרסמים כעת תמונות מזעזעות ביותר ממירון, קשישים וחולים הוכו בצורה קשה,
נשלח ב-26/5/2024 12:31
הרב צודק, כתבתי 'פגאנית' לשיטת הליטאים (כיום ב"ה חלקם הקטן)
נ.ב. הביטוי 'לשיטתכם' לא מדויק, כי אני בכותבי כאן משתדל בכל עוז להיות 'אובייקטיבי', לכן יש רבים שמקטלגים אותי לא נכון... אני מקבל לפעמים בפרטי ביקורת משני הצדדים...
נשלח ב-26/5/2024 05:34
יוחנןש כתב:
ושתי הצלות נפשות לשיטתם:
הצלת החיים, מן הטילים החיזבאליים. והצלת הנפש, מהתרבות הפגאנית וכו' (הפושה - להוותם - בצורה גדולה בכל המרכזים הליטאיים, יש פוצה פה ויש מצפצף)
אני תוהה לפעמים האם הם אכן רק רוצים להציל את הנפש מהתרבות הפאגאנית לשיטתכם - עפרא לפומיה של כל מי שמשווה יהודים ככה - או האם הם מרגישים סוג ב' ליד החסידים, ליד העוצמה הרוחנית, ליד השמחה הגדולה הפורצת ולא רק בל"ג בעומר, והם מרגישים שאת הדבר הזה צריך לכבות ומהר, זה לא עושה להם טוב. אז לכבות לא מצליחים, אבל את הלב הם אוכלים. אוי, החיים המרירים של המתנגדים..
נשלח ב-26/5/2024 04:02
רשימת המקושרים שקיבלו היתר כניסה למירון התפרסמה ברשת (רוטר) ומדובר ברשימה מאוד ארוכה,