בית פורומים בחדרי חרדים

מאיפה יביאו את ה 3000 חרדים לגיוס לצבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2024 14:28 לינק ישיר 
מאיפה יביאו את ה 3000 חרדים לגיוס לצבא

www.bhol.co.il/news/1664095

בג"ץ דן הבוקר בהרכב מורחב של תשעה שופטים, בעתירות שהוגשו בעניין חוק הגיוס. שש עתירות הוגשו נגד הממשלה, היועמ"שית, שרי הביטחון והחינוך, ראשי המפלגות החרדיות ומשיבים נוספים. כל הפרטי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2024 13:47 לינק ישיר 

בוכניק
טיפ קטן ממני.
אין טעם לטרוח ולדון עימו בנושאים כאלו.
מספיק שהבאת נתונים מהימנים, ומכאן הציבור יכול לשפוט לבד בקלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2024 01:38 לינק ישיר 

בוכניק כתב:
איש חשוב, קשקשן בלתי נדלה, רק היום פורסם על ידי מכון ירושלים למחקרי מדיניות.

הכנסה – ההכנסה הממוצעת של משק בית חרדי בירושלים, שמונה כידוע הרבה יותר נפשות ממשקי הבית האחרים, היתה 12,600 שקלים בחודש, לעומת 20,200 שקלים למשקי הבית האחרים. משק בית ערבי, שגם הוא גדול מכל האחרים, הכניס סך של 10,400 שקלים בחודש. יצוין כי פערי ההכנסות זהים גם ברמה של כלל ישראל, אך הם מעט גבוהים יותר מאשר בירושלים.

תראה מה עניתי לקודמך, ואני לא מבין למה לא הפנמת את תשובתי ואתה זקוק לשמוע אותך בפניה מיוחדת אליך
אתה לא יכול לחשב כאן "הכנסה ממוצעת של משק בית חרדי בירושלים", כי היא מכלילה זוגות צעירים שזה עתה נישאו, ויש להם ילד או שנים עם פרנסה שאיננה מבוססת, כפי שהארכתי בתגובה הקודמת.
למעשה, רוב המשפחות הם צעירים, כמה לא הוגן להכניס אותם למשוואה, כשביד השניה אתה סוטר מהצד השני וטוען שהמדינה מממנת אותם בהמון תקציבים השייכים למשפחות ברוכות ילדים.
ועכשיו תגיד מי משנינו קשקשן בלתי נלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2024 01:35 לינק ישיר 

כבר עידן ועידנים שאתה מגיב לי לכל הודעה, והתגובה שלך פותחת בכך שאתה לא מגיב לי אף פעם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 22:35 לינק ישיר 

כבר עידן ועידנים שהניק הזה מקבל אצלי את התואר ההולם והמדויק: "מכחיש מציאות".
מנהגי, כבר רבות בשנים שלא להתווכח עימו בנושאים הדורשים הבנה בניתוח נתונים וסטטיסטיקה.
כאשר יש לי פנאי, טורח להגיב ולציין עבור קוראים שאולי לא שמו לב, שמדובר במכחיש מציאות ידוע, שיכולתו לנתח נתונים קלושה למדי,
ולפיכך אין להסתמך על שום נתון שהוא מביא. 
ואם יש לי עוד קצת פנאי, אז טורח להביא נתוני אמת ממקורות מהימנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 21:13 לינק ישיר 

איש חשוב, קשקשן בלתי נדלה, רק היום פורסם על ידי מכון ירושלים למחקרי מדיניות.

הכנסה – ההכנסה הממוצעת של משק בית חרדי בירושלים, שמונה כידוע הרבה יותר נפשות ממשקי הבית האחרים, היתה 12,600 שקלים בחודש, לעומת 20,200 שקלים למשקי הבית האחרים. משק בית ערבי, שגם הוא גדול מכל האחרים, הכניס סך של 10,400 שקלים בחודש. יצוין כי פערי ההכנסות זהים גם ברמה של כלל ישראל, אך הם מעט גבוהים יותר מאשר בירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 15:51 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

אתה יודע מה ההכנסה הממוצעת של משק בית חרדי?

כנראה שאתה ממש לא יודע, אחרת לא היית זורק כאן את המספרים האלו.

רק כדי לחסוך לך:
ההכנסה של ששת העשירונים התחתונים - הכנסה למשק בית *ברוטו* - פחותה מ-20 אלש"ח לחודש. כדי להוציא 20 אלש"ח כהוצאה שוטפת בחודש, משק הבית צריך להיות אחד מ-2-3 העשירונים העליונים.

אגב, כשליש מהאוכלוסיה החרדית חי מתחת לקו העוני - הרחק הרחק מתחת לאפשרות להוציא 20 אלש"ח לחודש.

לא יודע מה התועלת בניהול ויכוח איתך, אם אתה מתעלם מעיקר מה שהשני כותב.
מה אתה מביא לי כאן "הכנסה ממוצעת" של משק בית חרדי, הרי אתה מכניס לשם את כל הזוגות הצעירים בני 25-, אלו שלא מבוססים בכלל, לא רק שהבעל בכולל על משכורת מצחיקה, אלא גם האשה בעבודות עם הכנסות נמוכות, על פי רוב סמוכים על ההורים עדיין בשכירות ובכלל, כתבתי במפורש שאני מדבר על משפחות ברוכות ילדים שרובם ככולם כבר מחתנים ילדים, שני ההורים בעבודות מבוססות או מנהלים עסקים קטנים וגדולים.
אינני מכליל את כולם כמובן, יש אנשים שממש מדשדשים גם בגילאים אלו, אני מדבר על כך שרוב החרדים בגיל זה מבוססים היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 10:56 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

אז אתה מסכים להצעות של חילונים/קפלניסטים רדיקליים להפריד את המדינה כמה שיותר ל"מדינת יהודה" מול מדינת ישראל, ונניח בני-ברק - ביתר- קריית ספר-אלעד וכו' ייחשבו מדינה בפני עצמה לפחות מבחינה כלכלית על כל המשתמע (רפואה, תשתיות מהנדסים, רווחה, בטחון וצבא וכו')?

אני חושב שזה יכול לעזור לשני הצדדים, אדרבה אם אתה צודק- גם החילונים פחות יכעסו עליך אם תפעל כהבנתך במדינה שלך...

החרדים היו בשמחה קופצים על זה, אתה שוכח שמרבית החרדים עובדים, משלמים מיסים כולל רפואי, החרדים מקופחים הרבה מעבר להבדל בין המשכורות
דבר ראשון צריך לנתק את המדינה מעטיני החלב של החרדים.
עשרות מליארדים כספי מיסים חרדיים משולמים למדינה, ואפשר לבדוק את הנתון הזה שהמדינה מסתירה היטב, כמה כספים בדיוק משלמים החרדים למדינה בשנה, מי ראה אי פעם בים ההסתה את הנתון הזה מתפרסם?
לא המסיתנים החילונים ולא החרדלשי"ם כאןמדברים על הנתון הזה.
עשרות מליארדים, כשזורקים פירורים של מליארד וחצי לתקציבי הכוללים והישיבות ביחד, ועוד כמה פירורים כמו הנחה בארנונה שלא מגיע אפילו למליארד.
די כבר לנפנף באמירה המתנשאת והמקוממת גם יחד "אנחנו מפרנסים אתכם"
כשלפעמים גם תפרנים פה בפורום, שחיים בעצמם על חשבון אחרים עומדים ומתנשאים אותה צורה..
החרדים מפרנסים את המדינה
נכון שהם מפרנסים פחות מחילונים
אבל הקיפוח גדול פי כמה!
תקציב הביטחון המנופח, כולל בסכומים אדירים פנסיות שמנות, תקציב החינוך הענק של כ40-50 מליארד אאל"ט, כולל הפליה מחפירה כלפי החרדים
להתנתק יהיה רעיון טוב מאוד
אם החילונים רק יסכימו וירצו לתת לחרדים אוטונומיה, הבעיה היא שהם אינם רוצים להרפות, הם רוצים שליטה על כל סביבתם.

למה נראה לך שהחילונים לא ירצו להרפות?
קמה תנועה של הפרדה ל-2 מדינות בשנה האחרונה, לא ראיתי ברשימת התומכים חרדים מסוגך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 19:36 לינק ישיר 

בוכניק כתב:
בגדול מדובר דמוגוגיה. בעלי תואר לאשורולוגיה או בספרות הם אנשים משרתים בצבא ומשתלבים בכלכלת המדינה. שלא כמו יוצאי הישיבות. כמובן כל זה אליבא דידם.

החוג לאשורולוגיה לא תורם לכלכלת המדינה, אלא להשכלה טהורה.

כך גם לימודים בישיבה - הם לא תורמים ישירות לכלכלת המדינה. 

אני טוען שכפי שמותר למדינה לממן לימודים שאינם מועילים ישירות, בתחומים כמו היסטוריה או ספרות כללית, מותר לממן גם לימודים בישיבות.
הרי לא בודקים בחוג לאשורולוגיה ומקבלים לשם רק תלמידים בוגרי צבא, נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 19:33 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

משפחה שמוציאה על צריכה ביתית 20 אלף ש"ח בחודש, שילמה מע"מ בסך של - לכל היותר - 2,906 ש"ח. זה, בהנחה שהם לא קנו בכלל פירות וירקות טריים - עליהם המע"מ הוא בשיעור 0.

אתה מניח שהמשפחה החרדית הממוצעת מוציאה לפחות 20 אלף ש"ח בצריכה חודשית שוטפת?

בבקשה למד אותי איך להרוויח ככה שגם אני אוכל!  אין משפחות חרדיות בעשירונים התחתונים? כולם נשואים להייטקיסטיות בכירות?

למה כמה פירות טריים קונה משפחה ממוצעת לחודש??
לא נושא לדיבור בכלל..
200-300 ש"ח?
בתוך עמי אני יושב.

איך מרויחים 20 אלף?
כשאנחנו מדברים על אותה משפחה ממוצעת ברוכת ילדים כשההורים בגילאי ה35-40+ מבוססים ו99% מהם עובדים כבר (שהרי משפחה כזו היא מושאת ההסתה החילונית, שהם מקבלים הנחות בארנונה וכו') שני ההורים עובדים בעבודות מבוססות, לפעמים גם בכמה עבודות!
כן, עובדים קשה וחוטפים הסתה חבוב.
השאתי כבר כמה ילדים, והסכום 20 אלף קטן ביחס למה שבאמת קורה בימים אלו.

צא כבר מהדמיון שחרדים יושבים רגל על רגל בבית, קוראים עיתונים ומחתנים ילדים תוך כדי.
זה הפנטזיה של חריף ומקשה מארץ עוץ..
חלק מהמסיתים תופסים גם ממוצע של חרדים צעירים עד גילאי 25, הבעל לא עובד, עוד לומד, בקושי מרויח, האשה בעבודה לא מבוססת, אבל מה עושה מקבילו החילוני עד גיל 25? או יושב ולומד באוניברסיטה וגם חי על חשבון המדינה, או מטייל בעולם.
אף אחד לא עובד בגיל הזה.
נדבר על הגילאים הרלוונטים? חרדים עובדים קשה, מרויחים היטב, וחוטפים הסתה שטירמרית.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2024 17:07:25

אתה יודע מה ההכנסה הממוצעת של משק בית חרדי?

כנראה שאתה ממש לא יודע, אחרת לא היית זורק כאן את המספרים האלו.

רק כדי לחסוך לך:
ההכנסה של ששת העשירונים התחתונים - הכנסה למשק בית *ברוטו* - פחותה מ-20 אלש"ח לחודש. כדי להוציא 20 אלש"ח כהוצאה שוטפת בחודש, משק הבית צריך להיות אחד מ-2-3 העשירונים העליונים.

אגב, כשליש מהאוכלוסיה החרדית חי מתחת לקו העוני - הרחק הרחק מתחת לאפשרות להוציא 20 אלש"ח לחודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 18:02 לינק ישיר 

אתה פנטזיונר שה' ישמור. או שאתה לא חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 17:05 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

משפחה שמוציאה על צריכה ביתית 20 אלף ש"ח בחודש, שילמה מע"מ בסך של - לכל היותר - 2,906 ש"ח. זה, בהנחה שהם לא קנו בכלל פירות וירקות טריים - עליהם המע"מ הוא בשיעור 0.

בבקשה למד אותי איך להרוויח ככה שגם אני אוכל!  אין משפחות חרדיות בעשירונים התחתונים? כולם נשואים להייטקיסטיות בכירות?

למה כמה פירות טריים קונה משפחה ממוצעת לחודש??
לא נושא לדיבור בכלל..
200-300 ש"ח?
בתוך עמי אני יושב.

איך מרויחים 20 אלף?
כשאנחנו מדברים על אותה משפחה ממוצעת ברוכת ילדים כשההורים בגילאי ה35-40+ מבוססים ו99% מהם עובדים כבר (שהרי משפחה כזו היא מושאת ההסתה החילונית, שהם מקבלים הנחות בארנונה וכו') שני ההורים עובדים בעבודות מבוססות, לפעמים גם בכמה עבודות!
כן, עובדים קשה וחוטפים הסתה חבוב.
השאתי כבר כמה ילדים, והסכום 20 אלף קטן ביחס למה שבאמת קורה בימים אלו.

צא כבר מהדמיון שחרדים יושבים רגל על רגל בבית, קוראים עיתונים ומחתנים ילדים תוך כדי.
זה הפנטזיה של חריף ומקשה מארץ עוץ..
חלק מהמסיתים תופסים גם ממוצע של חרדים צעירים עד גילאי 25, הבעל לא עובד, עוד לומד, בקושי מרויח, האשה בעבודה לא מבוססת, אבל מה עושה מקבילו החילוני עד גיל 25? או יושב ולומד באוניברסיטה וגם חי על חשבון המדינה, או מטייל בעולם.
אף אחד לא עובד בגיל הזה.
נדבר על הגילאים הרלוונטים? חרדים עובדים קשה, מרויחים היטב, וחוטפים הסתה שטירמרית.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2024 17:07:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 17:01 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

אז אתה מסכים להצעות של חילונים/קפלניסטים רדיקליים להפריד את המדינה כמה שיותר ל"מדינת יהודה" מול מדינת ישראל, ונניח בני-ברק - ביתר- קריית ספר-אלעד וכו' ייחשבו מדינה בפני עצמה לפחות מבחינה כלכלית על כל המשתמע (רפואה, תשתיות מהנדסים, רווחה, בטחון וצבא וכו')?

אני חושב שזה יכול לעזור לשני הצדדים, אדרבה אם אתה צודק- גם החילונים פחות יכעסו עליך אם תפעל כהבנתך במדינה שלך...

החרדים היו בשמחה קופצים על זה, אתה שוכח שמרבית החרדים עובדים, משלמים מיסים כולל רפואי, החרדים מקופחים הרבה מעבר להבדל בין המשכורות
דבר ראשון צריך לנתק את המדינה מעטיני החלב של החרדים.
עשרות מליארדים כספי מיסים חרדיים משולמים למדינה, ואפשר לבדוק את הנתון הזה שהמדינה מסתירה היטב, כמה כספים בדיוק משלמים החרדים למדינה בשנה, מי ראה אי פעם בים ההסתה את הנתון הזה מתפרסם?
לא המסיתנים החילונים ולא החרדלשי"ם כאןמדברים על הנתון הזה.
עשרות מליארדים, כשזורקים פירורים של מליארד וחצי לתקציבי הכוללים והישיבות ביחד, ועוד כמה פירורים כמו הנחה בארנונה שלא מגיע אפילו למליארד.
די כבר לנפנף באמירה המתנשאת והמקוממת גם יחד "אנחנו מפרנסים אתכם"
כשלפעמים גם תפרנים פה בפורום, שחיים בעצמם על חשבון אחרים עומדים ומתנשאים אותה צורה..
החרדים מפרנסים את המדינה
נכון שהם מפרנסים פחות מחילונים
אבל הקיפוח גדול פי כמה!
תקציב הביטחון המנופח, כולל בסכומים אדירים פנסיות שמנות, תקציב החינוך הענק של כ40-50 מליארד אאל"ט, כולל הפליה מחפירה כלפי החרדים
להתנתק יהיה רעיון טוב מאוד
אם החילונים רק יסכימו וירצו לתת לחרדים אוטונומיה, הבעיה היא שהם אינם רוצים להרפות, הם רוצים שליטה על כל סביבתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 16:52 לינק ישיר 

בוכניק כתב:
מי שסמוך על שולחן האוצר, ולסעיפי רווחה מכל סוג שהוא, ולא משנה אם זה הנחה בארנונה או הפחתה במעונות יום מס בריאות או כל מס אחר,  לא יכול לחשב את המע"מ כאילו שזה מגיע מכיסו הפרטי, הרי זה בדיוק הבעיה שגם המע"מ זה מחשבון המדינה, זה חוזר לקופה בסיבוב.

בינתים לא נמצא האדם החרדי ש"סמוך על שולחן המדינה"..
המדינה לא ממש מחלקת משכורות מלאות, אתה יודע.. המדינה נותנת כמה מאות וסוחבת כמה אלפים, אף אחד לא מקבל את ה5-10 אלף משכורת חודשית.
המע"מ משולם ישירות על ידי חרדים שעובדים ועובדות קשה לפרנסתם
ההמצאה הזאת שחרדים אינם עובדים, נולדה במוחם הקודח של מסיתנים מהסוג הפורח כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 14:12 לינק ישיר 

שאגתשביט כתב:
אולי יצא מזה דבר טוב - שלא תוכלו לטעון יותר את הדמגוגיה שלכם כאילו אתם מממנים את החרדים?
כל תינוק יודע שתקציבי הישיבות והכוללים זה לא הסיפור.
הכסף הגדול הוא בהנחות בארנונה, בסבסוד הבריאות, החינוך, תח"צ. בהשקעה בתשתיות ובביטחון.
אלו הם הטבות ושירותים ששווים המון כסף שממומן מכספי משלמי המיסים.
כאשר משפחה חרדית ממוצעת מקבלת יותר משנותנת, ואילו משפחה יהודית לא-חרדית ממוצעת, נותנת יותר משמקבלת.

אתה חוזר על שקריך שוב ושוב, וצריך לעמוד על המשמר, לפני שתתחיל להאמין לעצמך..
האמת היא שגם תקציבי הישיבות הזעומות בסך 400 ש"ח לתלמיד, וגם ההנחות בארנונה כ400 ש"ח לחודש, ומס בריאות גם כך למשפחה המשתכרת בגובה חציוני, הם סכומים זעומים לעומת כספי המסים המשולמים על ידי משפחה חרדית ממוצעת מידי חודש, כספי המע"מ בלבד מגיעים לכדי 3-4 אלף למשפחה חרדית ממוצעת המוציאה 15-20 אלף בחודש, גם כאלו שעוד אינם משיאים את ילדיהם, ו62% מהחרדים שכן עובדים ומשלמים גם מיסים נוספים, שלא לדבר על מכס ומיסי דירות של מאות אלפי ש"ח.
קחו לכם את ה400 ש"ח העלובים מבחורי הישיבות בחזרה, ואת כספי הארנונה והבריאות, והניחו לכספי משלמי המיסים החרדיים, המשלמים מליארדי ש"ח לתקציבי עתק של אוניברסיטאות חילוניים, לפנסיות של צה"ל, לתקציבי חינוך חילוני המקבל פי 2 מתלמיד חרדי, לתקציבי בוהמה ולימודי אשורית..
כן, באלו תנפנף, ולא ב"תשתיות וביטחון"..

המממ

משפחה חרדית מוציאה ים של כסף על טיטולים ומטרנה, אבח על בילוי במסעדת יוקרה כנראה שאין מע"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 13:40 לינק ישיר 
שאגתשביט

מואדיב כתב:
אולי יצא מזה דבר טוב - שלא תוכלו לטעון יותר את הדמגוגיה שלכם כאילו אתם מממנים את החרדים?
כל תינוק יודע שתקציבי הישיבות והכוללים זה לא הסיפור.
הכסף הגדול הוא בהנחות בארנונה, בסבסוד הבריאות, החינוך, תח"צ. בהשקעה בתשתיות ובביטחון.
אלו הם הטבות ושירותים ששווים המון כסף שממומן מכספי משלמי המיסים.
כאשר משפחה חרדית ממוצעת מקבלת יותר משנותנת, ואילו משפחה יהודית לא-חרדית ממוצעת, נותנת יותר משמקבלת.

אתה חוזר על שקריך שוב ושוב, וצריך לעמוד על המשמר, לפני שתתחיל להאמין לעצמך..
האמת היא שגם תקציבי הישיבות הזעומות בסך 400 ש"ח לתלמיד, וגם ההנחות בארנונה כ400 ש"ח לחודש, ומס בריאות גם כך למשפחה המשתכרת בגובה חציוני, הם סכומים זעומים לעומת כספי המסים המשולמים על ידי משפחה חרדית ממוצעת מידי חודש, כספי המע"מ בלבד מגיעים לכדי 3-4 אלף למשפחה חרדית ממוצעת המוציאה 15-20 אלף בחודש, גם כאלו שעוד אינם משיאים את ילדיהם, ו62% מהחרדים שכן עובדים ומשלמים גם מיסים נוספים, שלא לדבר על מכס ומיסי דירות של מאות אלפי ש"ח.
קחו לכם את ה400 ש"ח העלובים מבחורי הישיבות בחזרה, ואת כספי הארנונה והבריאות, והניחו לכספי משלמי המיסים החרדיים, המשלמים מליארדי ש"ח לתקציבי עתק של אוניברסיטאות חילוניים, לפנסיות של צה"ל, לתקציבי חינוך חילוני המקבל פי 2 מתלמיד חרדי, לתקציבי בוהמה ולימודי אשורית..
כן, באלו תנפנף, ולא ב"תשתיות וביטחון"..

המממ

משפחה חרדית מוציאה ים של כסף על טיטולים ומטרנה, אבח על בילוי במסעדת יוקרה כנראה שאין מע"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מאיפה יביאו את ה 3000 חרדים לגיוס לצבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext