בית פורומים בחדרי חרדים

מאיפה יביאו את ה 3000 חרדים לגיוס לצבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2024 19:36 לינק ישיר 

בוכניק כתב:
בגדול מדובר דמוגוגיה. בעלי תואר לאשורולוגיה או בספרות הם אנשים משרתים בצבא ומשתלבים בכלכלת המדינה. שלא כמו יוצאי הישיבות. כמובן כל זה אליבא דידם.

החוג לאשורולוגיה לא תורם לכלכלת המדינה, אלא להשכלה טהורה.

כך גם לימודים בישיבה - הם לא תורמים ישירות לכלכלת המדינה. 

אני טוען שכפי שמותר למדינה לממן לימודים שאינם מועילים ישירות, בתחומים כמו היסטוריה או ספרות כללית, מותר לממן גם לימודים בישיבות.
הרי לא בודקים בחוג לאשורולוגיה ומקבלים לשם רק תלמידים בוגרי צבא, נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 10:56 לינק ישיר 
מצדרביעי

איש_חשוב כתב:

אז אתה מסכים להצעות של חילונים/קפלניסטים רדיקליים להפריד את המדינה כמה שיותר ל"מדינת יהודה" מול מדינת ישראל, ונניח בני-ברק - ביתר- קריית ספר-אלעד וכו' ייחשבו מדינה בפני עצמה לפחות מבחינה כלכלית על כל המשתמע (רפואה, תשתיות מהנדסים, רווחה, בטחון וצבא וכו')?

אני חושב שזה יכול לעזור לשני הצדדים, אדרבה אם אתה צודק- גם החילונים פחות יכעסו עליך אם תפעל כהבנתך במדינה שלך...

החרדים היו בשמחה קופצים על זה, אתה שוכח שמרבית החרדים עובדים, משלמים מיסים כולל רפואי, החרדים מקופחים הרבה מעבר להבדל בין המשכורות
דבר ראשון צריך לנתק את המדינה מעטיני החלב של החרדים.
עשרות מליארדים כספי מיסים חרדיים משולמים למדינה, ואפשר לבדוק את הנתון הזה שהמדינה מסתירה היטב, כמה כספים בדיוק משלמים החרדים למדינה בשנה, מי ראה אי פעם בים ההסתה את הנתון הזה מתפרסם?
לא המסיתנים החילונים ולא החרדלשי"ם כאןמדברים על הנתון הזה.
עשרות מליארדים, כשזורקים פירורים של מליארד וחצי לתקציבי הכוללים והישיבות ביחד, ועוד כמה פירורים כמו הנחה בארנונה שלא מגיע אפילו למליארד.
די כבר לנפנף באמירה המתנשאת והמקוממת גם יחד "אנחנו מפרנסים אתכם"
כשלפעמים גם תפרנים פה בפורום, שחיים בעצמם על חשבון אחרים עומדים ומתנשאים אותה צורה..
החרדים מפרנסים את המדינה
נכון שהם מפרנסים פחות מחילונים
אבל הקיפוח גדול פי כמה!
תקציב הביטחון המנופח, כולל בסכומים אדירים פנסיות שמנות, תקציב החינוך הענק של כ40-50 מליארד אאל"ט, כולל הפליה מחפירה כלפי החרדים
להתנתק יהיה רעיון טוב מאוד
אם החילונים רק יסכימו וירצו לתת לחרדים אוטונומיה, הבעיה היא שהם אינם רוצים להרפות, הם רוצים שליטה על כל סביבתם.

למה נראה לך שהחילונים לא ירצו להרפות?
קמה תנועה של הפרדה ל-2 מדינות בשנה האחרונה, לא ראיתי ברשימת התומכים חרדים מסוגך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 15:51 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

אתה יודע מה ההכנסה הממוצעת של משק בית חרדי?

כנראה שאתה ממש לא יודע, אחרת לא היית זורק כאן את המספרים האלו.

רק כדי לחסוך לך:
ההכנסה של ששת העשירונים התחתונים - הכנסה למשק בית *ברוטו* - פחותה מ-20 אלש"ח לחודש. כדי להוציא 20 אלש"ח כהוצאה שוטפת בחודש, משק הבית צריך להיות אחד מ-2-3 העשירונים העליונים.

אגב, כשליש מהאוכלוסיה החרדית חי מתחת לקו העוני - הרחק הרחק מתחת לאפשרות להוציא 20 אלש"ח לחודש.

לא יודע מה התועלת בניהול ויכוח איתך, אם אתה מתעלם מעיקר מה שהשני כותב.
מה אתה מביא לי כאן "הכנסה ממוצעת" של משק בית חרדי, הרי אתה מכניס לשם את כל הזוגות הצעירים בני 25-, אלו שלא מבוססים בכלל, לא רק שהבעל בכולל על משכורת מצחיקה, אלא גם האשה בעבודות עם הכנסות נמוכות, על פי רוב סמוכים על ההורים עדיין בשכירות ובכלל, כתבתי במפורש שאני מדבר על משפחות ברוכות ילדים שרובם ככולם כבר מחתנים ילדים, שני ההורים בעבודות מבוססות או מנהלים עסקים קטנים וגדולים.
אינני מכליל את כולם כמובן, יש אנשים שממש מדשדשים גם בגילאים אלו, אני מדבר על כך שרוב החרדים בגיל זה מבוססים היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 21:13 לינק ישיר 

איש חשוב, קשקשן בלתי נדלה, רק היום פורסם על ידי מכון ירושלים למחקרי מדיניות.

הכנסה – ההכנסה הממוצעת של משק בית חרדי בירושלים, שמונה כידוע הרבה יותר נפשות ממשקי הבית האחרים, היתה 12,600 שקלים בחודש, לעומת 20,200 שקלים למשקי הבית האחרים. משק בית ערבי, שגם הוא גדול מכל האחרים, הכניס סך של 10,400 שקלים בחודש. יצוין כי פערי ההכנסות זהים גם ברמה של כלל ישראל, אך הם מעט גבוהים יותר מאשר בירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 22:35 לינק ישיר 

כבר עידן ועידנים שהניק הזה מקבל אצלי את התואר ההולם והמדויק: "מכחיש מציאות".
מנהגי, כבר רבות בשנים שלא להתווכח עימו בנושאים הדורשים הבנה בניתוח נתונים וסטטיסטיקה.
כאשר יש לי פנאי, טורח להגיב ולציין עבור קוראים שאולי לא שמו לב, שמדובר במכחיש מציאות ידוע, שיכולתו לנתח נתונים קלושה למדי,
ולפיכך אין להסתמך על שום נתון שהוא מביא. 
ואם יש לי עוד קצת פנאי, אז טורח להביא נתוני אמת ממקורות מהימנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2024 01:35 לינק ישיר 

כבר עידן ועידנים שאתה מגיב לי לכל הודעה, והתגובה שלך פותחת בכך שאתה לא מגיב לי אף פעם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2024 01:38 לינק ישיר 

בוכניק כתב:
איש חשוב, קשקשן בלתי נדלה, רק היום פורסם על ידי מכון ירושלים למחקרי מדיניות.

הכנסה – ההכנסה הממוצעת של משק בית חרדי בירושלים, שמונה כידוע הרבה יותר נפשות ממשקי הבית האחרים, היתה 12,600 שקלים בחודש, לעומת 20,200 שקלים למשקי הבית האחרים. משק בית ערבי, שגם הוא גדול מכל האחרים, הכניס סך של 10,400 שקלים בחודש. יצוין כי פערי ההכנסות זהים גם ברמה של כלל ישראל, אך הם מעט גבוהים יותר מאשר בירושלים.

תראה מה עניתי לקודמך, ואני לא מבין למה לא הפנמת את תשובתי ואתה זקוק לשמוע אותך בפניה מיוחדת אליך
אתה לא יכול לחשב כאן "הכנסה ממוצעת של משק בית חרדי בירושלים", כי היא מכלילה זוגות צעירים שזה עתה נישאו, ויש להם ילד או שנים עם פרנסה שאיננה מבוססת, כפי שהארכתי בתגובה הקודמת.
למעשה, רוב המשפחות הם צעירים, כמה לא הוגן להכניס אותם למשוואה, כשביד השניה אתה סוטר מהצד השני וטוען שהמדינה מממנת אותם בהמון תקציבים השייכים למשפחות ברוכות ילדים.
ועכשיו תגיד מי משנינו קשקשן בלתי נלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2024 13:47 לינק ישיר 

בוכניק
טיפ קטן ממני.
אין טעם לטרוח ולדון עימו בנושאים כאלו.
מספיק שהבאת נתונים מהימנים, ומכאן הציבור יכול לשפוט לבד בקלות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מאיפה יביאו את ה 3000 חרדים לגיוס לצבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.