בית פורומים בחדרי חרדים

אילו היו שואלים אותי - חוק הגיוס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2024 12:41 לינק ישיר 
אילו היו שואלים אותי - חוק הגיוס

תעזבו את חוק הגיוס 
במצב הנוכחי אין מה להעביר חוק ! 

החוק הזה מלא בפשרות שהחרדים צריכים לבלוע והרבה רבנים לא יסכימו ולבסוף גם הבגץ יפסול אותו 
לקדם את החוק זה גם לבלוע את הצפרדעים וגם להיות מגורש מהעיר 

החרדים מתמודדים עם בעיה ומנסים למצוא פתרון שלא קים ובפרט בשעת המלחמה 
במקום להתפשר ולהתפשר ולבסוף להידפק תזרקו את הבעיה לצד השני 

תעזבו את החוק ושהבעיה תהיה של הצבא... שינסה לגייס את כולם... 
הבעיה זה התקציבים... אז בשביל הכסף אתם מוכנים למכור את העקרונות? הרי ברור שבסוף תישאו בלי כסף ובלי חוק 
בעוד חודש חודשיים יאלצו לבקש מההורים עוד כסף ולקצץ באוכל 
אז בשביל חודש של תקציב תמכרו את הערכים? 
תודיעו מראש שאתם תסתדרו והקב"ה יעזור 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2024 01:28 לינק ישיר 

אה לא הבנת..
רק אמרתי שאתה בעצמך לא נשמע כמו אחד ששכב בשוחות עזה, ואתה קורא לאחרים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 20:20 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אנא, היכנס לרשימות החללים משמונת החודשים האחרונים, וחזור כדי להתנצל בפניהן של "משפחות האצולה".

זה מטריד, הזכות היתרה הזו שאתה דורש - לקבל פטור מנדודי שינה בלילה מדאגה לבן שמחרף נפשו.

מה מטריד אותך יקירנו, הרי כולנו בילינו ביחד בשוחות בלבנון..
ועכשיו ילדינו נמצאים שם בשוחות של עזה בדיוק כמו הילדים שלך, חתיכת צבוע.

אה, אז סתם "נמות ולא נתגייס"? בעצם הם נלחמים כעת בעזה, למרות שלא התגייסו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 15:30 לינק ישיר 

מואדיב כתב:

אנא, היכנס לרשימות החללים משמונת החודשים האחרונים, וחזור כדי להתנצל בפניהן של "משפחות האצולה".

זה מטריד, הזכות היתרה הזו שאתה דורש - לקבל פטור מנדודי שינה בלילה מדאגה לבן שמחרף נפשו.

מה מטריד אותך יקירנו, הרי כולנו בילינו ביחד בשוחות בלבנון..
ועכשיו ילדינו נמצאים שם בשוחות של עזה בדיוק כמו הילדים שלך, חתיכת צבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 14:28 לינק ישיר 

יש מספיק נתונים מי ומי אלו שמחרפים את נפשם, את הזכות היתרה הזו נטלו התל אביבים בזרוע, זה ברור מנתוני הגיוס ומכמות החללים. אני רק מציע להמשיך את האפליה והעליונות של משפחות האצולה, ורק להמיר את הדרישה מהחרדים, במקום שיקרה מה שהם כ"כ מפחדים (להיות במקום עם אנשים זרים, כי בגיל 20 עדיין אסור לדבק עם זרים..), אז שימירו את זה בעוד דנה שנתיים של שירות. זה הכל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2024 12:19 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מואדיב, כתבתי בהתחלה שמבחינת הסלף אני מסכים איתך. עם זאת, דבריי הם על סמך המציאות, שרוב החיילים לא לוחמים, אז גם החרדיים לא יהיו לוחמים. לרבות את רוב משפחות האצולה, ששולחות את בניהם לסייבר או לחייל האוויר ו"יחידות מובחרות", שלא פעם זה שם כיסוי למקומות עם אוכל טוב, מינימום סיכון ומקסימום יוקרה ואפיק תעסוקתי. אז מה שאני אומר, תנו לחרדים כל מיני משרות שלא דורשות להיכנס לעזה ולעשות שמירות (שזה בטח 60% מהצבא), תפתרו אותם ממדים ותקראו לזה "שירות אזרחי", והכל יכול לבוא על מקומו בשלום. גם החרדים לא באמת יודעים מה לעשות עם כ"כ הרבה צעירים שלא באמת שקועים בלימוד. אז יתנו להם לעשות מה שעושים חצי מהחיילים, אבל במקום נפרד ובלי מדים, וכולם יהיו מבסוטים. תאמין לי ששעת הכושר הגיעה מזמן וכולם היו רוצים את זה, אם לא כמה חילונים חסרי מעש שמנסים לעשות על זה קופה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 21:00 לינק ישיר 

מואדיב, כתבתי בהתחלה שמבחינת הסלף אני מסכים איתך. עם זאת, דבריי הם על סמך המציאות, שרוב החיילים לא לוחמים, אז גם החרדיים לא יהיו לוחמים. לרבות את רוב משפחות האצולה, ששולחות את בניהם לסייבר או לחייל האוויר ו"יחידות מובחרות", שלא פעם זה שם כיסוי למקומות עם אוכל טוב, מינימום סיכון ומקסימום יוקרה ואפיק תעסוקתי. אז מה שאני אומר, תנו לחרדים כל מיני משרות שלא דורשות להיכנס לעזה ולעשות שמירות (שזה בטח 60% מהצבא), תפתרו אותם ממדים ותקראו לזה "שירות אזרחי", והכל יכול לבוא על מקומו בשלום. גם החרדים לא באמת יודעים מה לעשות עם כ"כ הרבה צעירים שלא באמת שקועים בלימוד. אז יתנו להם לעשות מה שעושים חצי מהחיילים, אבל במקום נפרד ובלי מדים, וכולם יהיו מבסוטים. תאמין לי ששעת הכושר הגיעה מזמן וכולם היו רוצים את זה, אם לא כמה חילונים חסרי מעש שמנסים לעשות על זה קופה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 20:33 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.
עם ישראל צריך עכשיו לוחמים, לא קברנים. 

לך תבדוק כמה אחוזים מתוך המתגייסים מגיעים למיצוי לחימה.
וכמה מכלל המתגייסים לוחמים בשטח -בקושי 8% 
רובם המוחלט ימנים ודתיים, ואם זה לא מספיק אתה מחפש עוד בשר תותחים, ואת מי תשים שם? את החרדים..
זה שהשמאלנים בקושי שם, לא איכפת לך, את החרדים אתה מחפש, את חובשי ספסלי הישיבות
תודה על האמת שמשהו אחר מדבר מגרונך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 18:03 לינק ישיר 

תהיה גבר. תענה לעצמך מול המראה בכנות.
הצבא הנוכחי, איך שהוא נראה ומנוהל, האם זו באמת עזרת ישראל מיד צר, או סתם כסוי עור תחש והאות הבאה אחריה בשביל חונטה קטנה ושולטת?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי פיינשמקער ב- 05/06/2024 18:03:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 15:23 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
.

עזבו לרגע את החילונים.

מלחמת מצווה, עזרת ישראל מיד צר, מאי חזית...

הבעיה האמיתית היא מה רואים כשמסתכלים במראה בבוקר. עד כמה אפשר להיות מנותקים מהערבות ההדדית של עם ישראל?

אל תענו כאן. אל תתנו חנית ביד השונאים.

ענו לעצמכם, בשקט.
השתכנעתם? אני הראשון שאסכים איתך, וברור לי מעל לכל ספק, שניתן להגיע לפתרון צודק (כלומר, פתרון שמבחינה תורנית יכול להיות מוגדר כמצוה וחובה), שיגרום לגיוס מסוים של 80% מהחרדיים, ואין שום סיבה שזה לא יקרה. הבעיה כאן היא בדיוק מה שטען השמאל המתון על הרפורמה המשפטית, כשהולכים עד הסוף החבל נקרע! לא יתכן שיועמשית, אשה ללא שום תפקיד רשמי נורמלי בדמוקרטיה, פשוט מקדמת חוקים, מקדמת סנקציות על החוקים, מונעת דיון ושיח על החוקים שהיא "חוקקה". זה כבר נראה יותר מגוחך מדיקטטורה. הנושא של צבא מול לימוד תורה אמור להיות מעוגן בצורה נורמלית (ותשים לב שמי שהכי נלחם עליו הם אלו שהכי משקיעים בצבא, המכינות המכובדות והמורעלות וכו של הדתיים), הבעיה היא שמדובר במיעוט קטן שאמטר לקבל פטור (מאמין שהצה"ד תומכת בזה בשקט, כי בסופו של דבר זה גם מה שעוזר ללימוד של מיעוט העילויים שלהם). עכשיו מה נשאר? ששאר החרדיים מפחדים מצל הרים וכו'. אז בואו נפתח להם איזה שירות משמעותי וחשוב שאין בו בעיה דתית, שילכו להתנדב בזקא ובחברא קדישא ובעזר מציון, שיעשו את זה 5 שנים 5 שעות ביום, וככה הם יתרמו לא פחות מחיילים, ותכלס הם יתרמו לא פחות מחצי מהצבא. אבל בשביל זה צריך דיאלוג ולא מלחמה דיקטטורית שרק מבישה את גלי ההיא ואת התפקיד המסוכן שהיא מאיישת.

ביקשתי שתתעלם מהחילונים, אז אתה מביא לי את היועצת המשפטית?

בשמונת החודשים האחרונים, בגילי המתקדם, הייתי יותר במילואים מאשר בבית. לא 5 שעות ביום, אלא 24 שעות ביממה. את החיים שלי סיכנתי כי עזרת ישראל מיד צר, כשבמקום אחר, בני עושה את אותו הדבר.

עוד לא שמעתי על מתנדב בחברא קדישא שסיכן את חייו, או שירו עליו.

אגב, אין צורך לומר שאם תמלא חברות קדישא במתנדבים, תצטרך למצוא פרנסה חדשה לכל אלו שעובדים שם היום.

אבל די להתחמק, די לצעוק היועצים המשפטיים או בג"ץ.

מה אתה אומר לעצמך במראה, כשיש אנשים שיושבים שבעה על חלליהם שנהרגו כדי להגן על עמם - ויש את אלו שמתפלפלים איך צריך להשתנות מוסד היועמ"ש כדי שהם יהיו מוכנים לשקול התנדבות של כמה שעות ביום בזק"א.

עם ישראל צריך עכשיו לוחמים, לא קברנים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 14:26 לינק ישיר 
פלדלפי

חריף_ומקשה כתב:
כל אחד חושב שהוא ממציא את הירח עם המצאה מפגרת.

אז ישלחו אותך לחפור שוחות כל היום או לקלף תפוחי אדמה. לא תקבל נשק חוץ משבועיים טירונות.

יש משפט בצבא "הצבא הוא גוף ענק אם תירק עליו זה לא ידגדג לו אבל אם הוא ירק עליך אתה תטבע" 

ראיתי בעבר הרבה חכמים כאלו... 
פגשתי חייל שבמשך 4 חודשים נסע כל יום מי.ם לחיפה החתים כרטיס וחזר 
או חייל שהחליט שהקורס לא מתאים לו אז תקעו אותו חודש מוועדה ווועדה וכל הזמן הזה הוא יושב יום שלם בכיתה מול מחשב סגור בלי פלפון!! כי הוא חשב שהוא חכם ויכול להילחם... אם היה לו קצת שכל היה ניגש למבחן ונכשל ובשני הצבא כבר היה זורק אותו לבד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 08:58 לינק ישיר 

כל אחד חושב שהוא ממציא את הירח עם המצאה מפגרת.

אז ישלחו אותך לחפור שוחות כל היום או לקלף תפוחי אדמה. לא תקבל נשק חוץ משבועיים טירונות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 00:48 לינק ישיר 

אני הייתי מודיע שמחר כולנו מתגייסים למסגרות מתאימות לציבור החרדי ויש רק תנאי קטן בויכוח בין הרב שלי לפי כל קהילה וקהילה וכל חסידות לבין המפקד הרב או הרבע הם הקובעים ללא עורריןנראה את הצבא מתמודד עם זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אל_קפונה ב- 05/06/2024 00:49:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 00:41 לינק ישיר 

גרשום כתב:

נסחפת קצת. לשלילת זכות הצבעה זה לא יגיע. כי זה כבר שומט
מהמדינה את הזכות להיקרא מדינה דמוקרטית.

יש הרבה דמוקרטיות למהדרין שבהן מי שיש לו רישום פלילי נגרע מספר הבוחרים. (יש כאלה מדינות בארה"ב)
אפשר לחוקק שמי שיש לו רישום פלילי בגין עבירות חמורות ייגרע מספר הבוחרים,
ולקבוע שהשתמטות מהצבא היא עבירה חמורה לעניין זה. ושהרישום הפלילי נשאר למשך תקופה ארוכה מאוד.

להבנתי, זה בהחלט ישים, רק שלשמאלנים תהיה בעיה עם הערבים.
ולעומת זאת, באופן מיידי זה יגרע בקושי 2 מנדטים מהחרדים. כך שלטווח הקרוב זה לא דרמטי, אם כי בהמשך זה יהיה דרמטי ויימחק את הכוח הפוליטי החרדי.

אולי בכלל ילכו על נושא לימודי הליב"ה, ויקבעו שכל מוסד שאינו מלמד מספיק לימודי אנגלית, מתמטיקה, וכו', לא יוכר כמוסד חינוך ע"י המדינה, והורים שיתעקשו להמשיך לשלוח את ילדיהם לשם, יחטפו רישום פלילי חמור בגין עבירה על חוק לימוד חובה. וישללו מהם הטבות וגם זכות הצבעה. זה כבר יכול לגרוע כמחצית מהכוח הפוליטי החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2024 00:28 לינק ישיר 

שחר אילן ('כלכליסט') לפיני אפיק בחצות בסקופים: היועמ"שית שוקלת לבטל למחוייבי גיוס את ההנחות בארנונה, סבסוד מעונות יום ותקציב צעירים חרדים בסיכון. לא חושב שזה יגיע גם לפגיעה בשירותים רפואיים, יש גבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2024 21:44 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.

עזבו לרגע את החילונים.

מלחמת מצווה, עזרת ישראל מיד צר, מאי חזית...

הבעיה האמיתית היא מה רואים כשמסתכלים במראה בבוקר. עד כמה אפשר להיות מנותקים מהערבות ההדדית של עם ישראל?

אל תענו כאן. אל תתנו חנית ביד השונאים.

ענו לעצמכם, בשקט.
השתכנעתם?
אני הראשון שאסכים איתך, וברור לי מעל לכל ספק, שניתן להגיע לפתרון צודק (כלומר, פתרון שמבחינה תורנית יכול להיות מוגדר כמצוה וחובה), שיגרום לגיוס מסוים של 80% מהחרדיים, ואין שום סיבה שזה לא יקרה. הבעיה כאן היא בדיוק מה שטען השמאל המתון על הרפורמה המשפטית, כשהולכים עד הסוף החבל נקרע! לא יתכן שיועמשית, אשה ללא שום תפקיד רשמי נורמלי בדמוקרטיה, פשוט מקדמת חוקים, מקדמת סנקציות על החוקים, מונעת דיון ושיח על החוקים שהיא "חוקקה". זה כבר נראה יותר מגוחך מדיקטטורה. הנושא של צבא מול לימוד תורה אמור להיות מעוגן בצורה נורמלית (ותשים לב שמי שהכי נלחם עליו הם אלו שהכי משקיעים בצבא, המכינות המכובדות והמורעלות וכו של הדתיים), הבעיה היא שמדובר במיעוט קטן שאמטר לקבל פטור (מאמין שהצה"ד תומכת בזה בשקט, כי בסופו של דבר זה גם מה שעוזר ללימוד של מיעוט העילויים שלהם). עכשיו מה נשאר? ששאר החרדיים מפחדים מצל הרים וכו'. אז בואו נפתח להם איזה שירות משמעותי וחשוב שאין בו בעיה דתית, שילכו להתנדב בזקא ובחברא קדישא ובעזר מציון, שיעשו את זה 5 שנים 5 שעות ביום, וככה הם יתרמו לא פחות מחיילים, ותכלס הם יתרמו לא פחות מחצי מהצבא. אבל בשביל זה צריך דיאלוג ולא מלחמה דיקטטורית שרק מבישה את גלי ההיא ואת התפקיד המסוכן שהיא מאיישת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אילו היו שואלים אותי - חוק הגיוס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext