ידעתי שבתוך-תוכך אתה חושב שהקיבוצניקים של ניר עם, או בארי, או כפר עזה, הם הצדיקים שמהם מתחלת הפורענות.
נשלח ב-19/6/2024 12:29
ואני ידעתי שמכל התשובה שלי תתמקד רק בנושא צדיקים תחילה.. העיקר קיבלת תשובה לשאלתך.
נשלח ב-19/6/2024 20:24
מהפךבחררה
מואדיב כתב:
לפעמים עיני משופשפות בתדהמה לקרוא מלל וויכוחים באתר המתקרא "חרדי". ננסה לעשות סדר (חלקי מאוד). הבחורים לא מתגייסים כי מה שהם עושים חשוב הרבה יותר, גם מהנפלאים של הפורום ששירתו בעזה ועל כך תודתינו מסורה להם שמסרו את נפשם עבור כולנו, אין לנו דיי מילים להודות להם על כך, וזה נכון. בה במידה בחורי הישיבות שיושבים ועוסקים בתורה עשו יותר מהם, כן, גם יותר ממך שהיית מאה יום בעזה ועשית המון! יותר ממך שאמא שלך לא ישנה בלילות מרוב דאגה וקפצה שהשכנים דפקו לבקש חלב, כמו שנאמר בגמ' במכותא"ר יהושע בן לוי מאי דכתיב(תהלים קכב, ב) עומדות היו רגלינו בשעריך ירושלם מי גרם לרגלינו שיעמדו במלחמה שערי ירושלם שהיו עוסקים בתורה. כמו שאתה מבין שההוא מ8200 עושה המון למרות שכף רגלו לא דרכה בעזה וההורים שלו ישנים רגוע ויודעים שאף קצין לא ידפוק על דלת ביתם, ואין לך תלונות עליו, כך בחורי הישיבה מעמידים את החיילים, ובזכותם המדינה חיה בניסים גלויים ונסתרים למרות מדינות אוייב רבות מספור ואנטישמיות מובנית בעולם. ובלי אותם שעוסקים בתורה היינו בשערייך טרבלינקה שוב פעם, ובשערייך מחנה השמדה נוסריאת. שוב תודה לאחינו שמוסרים את נפשם, אבל אנחנו ה1200 שלהם הרבה יותר מ8200 אנחנו שומרים עליהם ועלינו. דבר שני, גם מי שלא לומד ופה זה מסובך הרבה יותר, מי שלא לומד בעיקרון אמור לשאת במשא העם ולהלחם, אולי בלהקות צבאיות חרדיות, אבל צריך להתגייס, אבל וזה אבל גדול, הציבור הסרוג מקדיש כשליש מטובי בניו לחילוניות בכור ההיתוך של הצבא, והכל נעשה במודע, עיין ערך נפתלי בנט והדרך שהוא עשה בצבא אלעזר שטרן ועוד רבים שכיום ללא כיפה בכלל, היום הצבא לא מתואם ולא רוצה להיות מתאים לאלפי חרדים שישמרו על חרדיותם בצבא, זה המצב וזו המציאות. אנחנו רוצים שגם בחור שיושב וצופה בכדורגל כל היום ישאף ויוציא את בניו לישיבות קודשות ויחנך אותם לתורה וליר"ש, ואם הצבא מקלקל אז הם לא יילכו לשם ועל זה נאמר גדול המחטיאו יותר מההורגו. אם הצבא רוצה את אותם אלו שלא לומדים, שיראה לנו שהוא מתאים את עצמו שיעשה שינוי מהותי במסגרות לציבור החרדי, לא חילונים מפקדים, לא שבחורים צריכים לבקש אישור לצאת בשירת נשים, וללא נשים קצינות ומוסרות הרצאות זה לא מתאים לנו, ובייחוד ללא גדוד מעורב נוער נושר עם טובי בנינו, אם ככה יעשו אני מאמין שיקומו ויגייסו את הלא לומדים.
מילא אותי אתה דוחה בקש.
מה תגיד לעצמך, בשעת הווידוי?
להקה צבאית חרדית תצא חוצץ לסייע לעם ישראל מידי צר?
חבל שאין לך חוש להבין מה כתבו ענין הלהקות נכתב בציניות להדגיש שלמרות שטוענים שיש חוסר בחיילים עדיין המון חיילים מיותרים מסתובבים בבסיסים בירושלים וכדו', ועוד להקות צבאיות וגל"צ שיגייסו אותם לצבא באמת ואז ידברו. ומואדיב תודה לך על השירות שעשית לעם ישראל (באם עשית), ותודה לכל המשרתים, אבל כל! בחור ישיבה שלומד עשה הרבה יותר ממך בהגנה על עם ישראל, ובגלל שאנחנו לא רוצים שמדינת ישראל ח"ו............ לכן לא נביא לאף בחור להתגייס!
נשלח ב-19/6/2024 20:39
ולכל השואלים על חופשת בין הזמנים למה היא לא בוטלה. יש לי שאלה לחכמי הפורום -,למה חיילים משתחררים מידי פעם לחופשה? הרי צריך אותם שילחמו ללא הפסקה, השאלה רטורית כי כל אחד מבין ששחיקת יתר תזיק להם במה שצריך אותם. כנ"ל ישיבה בוחרים, קבעו לנו רבותינו מהם סדרי הישיבה הראויים, ולמרות שביטול תורה זה חמור מאוד אף על פי כן קבעו לנו חופשות בל בין הזמנים כי זה נצרך לבחור לצורך לימודו, ולכן גם בזמן מלחמה עולם התורה כמנהגו נוהג.ועוד פעם אגלה את תדהמתי שבפורום המתכנה "חרדי" יושבים המתקראים "חרדים" או שאינם מתקראים כאלו, אין לי מושג מי הם גיבורי המקלדת ומדברים סרה באלו שעליהם העולם עומד. בושה לפורום! ועד כמה ששייך בושה לאתר
נשלח ב-20/6/2024 10:17
מהפךבחררה כתב:
... אבל כל! בחור ישיבה שלומד עשה הרבה יותר ממך בהגנה על עם ישראל, ובגלל שאנחנו לא רוצים שמדינת ישראל ח"ו............ לכן לא נביא לאף בחור להתגייס! ... ולכל השואלים על חופשת בין הזמנים למה היא לא בוטלה. יש לי שאלה לחכמי הפורום -,למה חיילים משתחררים מידי פעם לחופשה? הרי צריך אותם שילחמו ללא הפסקה, השאלה רטורית כי כל אחד מבין ששחיקת יתר תזיק להם במה שצריך אותם. כנ"ל ישיבה בוחרים, קבעו לנו רבותינו מהם סדרי הישיבה הראויים, ולמרות שביטול תורה זה חמור מאוד אף על פי כן קבעו לנו חופשות בל בין הזמנים כי זה נצרך לבחור לצורך לימודו, ולכן גם בזמן מלחמה עולם התורה כמנהגו נוהג.ועוד פעם אגלה את תדהמתי שבפורום המתכנה "חרדי" יושבים המתקראים "חרדים" או שאינם מתקראים כאלו, אין לי מושג מי הם גיבורי המקלדת ומדברים סרה באלו שעליהם העולם עומד. בושה לפורום! ועד כמה ששייך בושה לאתר
אוי, אוי. ואומרים שלימוד הגמרא מחכים! נראה שיש כאן מיושבי הקרנות של פינת הקפה והנייעס, שמעלים קטורת במקום לאחוז בקצות!
אז ככה:
1. כל בחור ישיבה שמגן על עם ישראל. שוין.
אבל אתה מתעקש שאסור לגייס גם את יושבי הברזלים שרואים משחקי כדורסל בקיוסק במקום ללמוד. על מי בדיוק הם מגינים? איך הם עוזרים לעם ישראל מיד צר, בעזרת בקבוק הבירה ביום חמישי בלילה?
2. חופשת בין הזמנים אין ספק שצריך חופשה מידי פעם, ושבכך מסייעים ללימוד.
אבל כולם ביחד?
אתה ערכת את ההשוואה לחיילים. היעלה על דעתך שהצבא יפקיר את גבולות המדינה, פעמיים בשנה, וישלח את כל החיילים הביתה?
היעלה על דעתך כי בזמן מלחמה, הצבא משחרר את כל הלוחמים ומפקיר את שדה הקרב?
אבל זה בדיוק מה שקורה בבין הזמנים! כל תלמידי הישיבות יוצאים לחופשה באותו הזמן, ומפקירים את עם ישראל!
על כרחך, ראשי הישיבה מכריזים, בעצם השחרור של כל התלמידים, שהם סומכים על הצבא שיגן עליהם, כי תלמידי הישיבות הולכים הביתה להתרענן.
נשלח ב-20/6/2024 12:18
אל דאגה ידידנו, אתה יכול להמשיך להיות רגוע, בחורי הישיבות יוצאים לחופשה, אבל כל עם ישראל לא יוצאים לשום חופשה, ממשיכים ללמוד שיעורים כסדרן, שום שיעור דף היומי לא יוצא לחופשה, ובתי הכנסת מלאים תמיד בלומדים, כמו כל השנה מבוקר ועד שעות הקטנות של הלילה, מוזמן לעשות סיבוב בתי כנסת בבין הזמנים ולראות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 20/06/2024 12:18:54
נשלח ב-20/6/2024 20:11
מהפךבחררה
מואדיב כתב:
... אבל כל! בחור ישיבה שלומד עשה הרבה יותר ממך בהגנה על עם ישראל, ובגלל שאנחנו לא רוצים שמדינת ישראל ח"ו............ לכן לא נביא לאף בחור להתגייס! ... ולכל השואלים על חופשת בין הזמנים למה היא לא בוטלה. יש לי שאלה לחכמי הפורום -,למה חיילים משתחררים מידי פעם לחופשה? הרי צריך אותם שילחמו ללא הפסקה, השאלה רטורית כי כל אחד מבין ששחיקת יתר תזיק להם במה שצריך אותם. כנ"ל ישיבה בוחרים, קבעו לנו רבותינו מהם סדרי הישיבה הראויים, ולמרות שביטול תורה זה חמור מאוד אף על פי כן קבעו לנו חופשות בל בין הזמנים כי זה נצרך לבחור לצורך לימודו, ולכן גם בזמן מלחמה עולם התורה כמנהגו נוהג.ועוד פעם אגלה את תדהמתי שבפורום המתכנה "חרדי" יושבים המתקראים "חרדים" או שאינם מתקראים כאלו, אין לי מושג מי הם גיבורי המקלדת ומדברים סרה באלו שעליהם העולם עומד. בושה לפורום! ועד כמה ששייך בושה לאתר
אוי, אוי. ואומרים שלימוד הגמרא מחכים! נראה שיש כאן מיושבי הקרנות של פינת הקפה והנייעס, שמעלים קטורת במקום לאחוז בקצות!
אז ככה:
1. כל בחור ישיבה שמגן על עם ישראל. שוין.
אבל אתה מתעקש שאסור לגייס גם את יושבי הברזלים שרואים משחקי כדורסל בקיוסק במקום ללמוד. על מי בדיוק הם מגינים? איך הם עוזרים לעם ישראל מיד צר, בעזרת בקבוק הבירה ביום חמישי בלילה?
2. חופשת בין הזמנים אין ספק שצריך חופשה מידי פעם, ושבכך מסייעים ללימוד.
אבל כולם ביחד?
אתה ערכת את ההשוואה לחיילים. היעלה על דעתך שהצבא יפקיר את גבולות המדינה, פעמיים בשנה, וישלח את כל החיילים הביתה?
היעלה על דעתך כי בזמן מלחמה, הצבא משחרר את כל הלוחמים ומפקיר את שדה הקרב?
אבל זה בדיוק מה שקורה בבין הזמנים! כל תלמידי הישיבות יוצאים לחופשה באותו הזמן, ומפקירים את עם ישראל!
על כרחך, ראשי הישיבה מכריזים, בעצם השחרור של כל התלמידים, שהם סומכים על הצבא שיגן עליהם, כי תלמידי הישיבות הולכים הביתה להתרענן.
לא באופן אישי אבל אתה ממש טרחן. כתבתי למה לא מגייסים את מי שלא לומד וזה כדי שלא יתקלקל, כל שורה אני צריך לכתוב את זה עוד פעם, איזו צורה של ויכוח. (עכשיו תגיד לי ענית על אלו שלא לומדים אבל מה אם אלו שלומדים)............