מנכ''ל הציונות הדתית: הגיעו מים עד נפש. שדרעי לא יגיע לקבינט עד שיעשה צעד אמיתי לגיוס חרדים
מנכ"ל מפלגת הציונות הדתית, יהודה ולד:
ראוי שאריה דרעי לא יגיע יותר לישיבות קבינט המלחמה
עד שייעשה צעד אמיתי שיביא לגיוס חרדים משמעותי.
מוסרית וערכית הוא לא יכול לשלוח אותי ואת חברי לשדה הקרב להילחם למען המדינה, כשהוא עומד מהצד ושותק ולא פועל מספיק שגם הילדים שלו ושל בוחריו יתגייסו ויילחמו איתנו.
עכשיו אני מבינה למה מסכנים חיילים כשאפשר לרכך קודם מלמעלה - הם לא מסכנים את בני עמם! כשהפיקוד העליון מסכנים את חיילי צהל הקרביים - הם מסכנים את בני 'ישראל השנייה' ואת מה שהם קוראים 'יהודה' - שהם לא רואים בהם ולא חשים כלפיהם כבני עמם. יותר גרוע: הם חשים איבה כלפיהם ורואים בהם סכנה קיומית יותר מכל האויבים האמיתיים גם יחד, כולל אירן.
כלפי החרדים תחושת הניכור שלהם הרבה יותר גדולה והם רוצים אותנו בצבא רק בשביל להמעיט אותנו! החרדים, ביחד עם הימניים, והדתיים, מהווים איום דמוגרפי עבור השמאל והאליטות. והם מטפלים בנו כמו שמטפלים באויבים! לעומת הערבים שאינם אויבים בעיניהם...
הם משתמשים בגיוס לצבא כדי להרחיק את שומרי המצוות מהדת וכדי שנמות בשדה הקרב! זה מה שקורה לבני הציונות הדתית! כשליש מהם, לצערינו, מורידים את הכיפה בצבא! וזה קורה גם לחרדים שהתגייסו. שלא לדבר על כל ההרוגים הי"ד. 'רק אין יראת א-לוקים במקום הזה - והרגוני' - הפיקוד הבכיר כ"כ רחוק מהדת והאמונה ולא מרגיש שום אחווה כלפי החיילים הפשוטים שבד"כ אינם באים מהאליטות והם חשודים על רציחה! כי אין להם יראת ד' ולא אכפת להם מחיי חייליהם.
נשלח ב-16/6/2024 19:07
הדיבוק כתב:
נדמה לי שרוב מוחלט של ההסדר הוא קרבי, ורוב בנות השירות עושות הרבה יותר מחיילות (אני לא מדבר על חיילות קרביות שזה פגיעה ממשית ומוכחת לביטחון המגינה), כך שיש הרבה יותר משוויון.
וגם אחוז גבוהה של הנופלים והפצועים הם מציבור הדתי לאומי שאהבת ישראל ודאגה לכלל הציבור היהודי בארץ ...ובעולם ...
נשלח ב-16/6/2024 02:17
נדמה לי שרוב מוחלט של ההסדר הוא קרבי, ורוב בנות השירות עושות הרבה יותר מחיילות (אני לא מדבר על חיילות קרביות שזה פגיעה ממשית ומוכחת לביטחון המגינה), כך שיש הרבה יותר משוויון.
נשלח ב-16/6/2024 00:40
יש שיוויון בין השירות של חיילי ההסדר והשירות של חיילים רגילים או בין זמן שירות בנים לזמן שירות בנות בצהל ולא שמעתי על זה?
נשלח ב-14/6/2024 18:28
ולצערנו, המיזרוחניקים יותר ערכיים מהמקולקלים והפגומים שהשתחלו לפורום
נשלח ב-14/6/2024 18:18
קרשינדו כתב:
ושעיתון מקור ראשון בל יראה ובל ימצא ובל ייקרא בשום בית חרדי . או כל בית שמוקיר לומדי תורה - מכל מגזר שהוא.
תוקן על ידי קרשינדו ב- 14/06/2024 12:28:10
תוקן על ידי קרשינדו ב- 14/06/2024 12:29:57
אל דאגה, הוא גם לא נקרא בשום בית מזרוחניק... זה עיתון עייף, המשך זוחל של הצופה (וכן, הם שונאים אותו גם מסיבות אידאולוגיות, אבל לנו כיף להפוך את כל המזרוחניקים לחתיכה אחת ואז לבכות "אבל לא כל החרדים אותו דבר")
נשלח ב-14/6/2024 12:26
ושעיתון מקור ראשון בל יראה ובל ימצא ובל ייקרא בשום בית חרדי . או כל בית שמוקיר לומדי תורה - מכל מגזר שהוא.
תוקן על ידי קרשינדו ב- 14/06/2024 12:28:10
תוקן על ידי קרשינדו ב- 14/06/2024 12:29:57
נשלח ב-14/6/2024 12:12
והחרדים אותם חרדים והערבים אותם ערבים.. רק מי שחי בקונספציה שם לעצמו מציאות מדומיינת.