| נשלח ב-14/6/2024 17:35 |
|
| |
ראיתם מישהו עם כיפה סרוגה? אולי הוא אוטו אנטישמי?
אחד שהדברים שהדהימו אותי כנער, היה השנאה העמוקה של חלק מהסרוגים לחרדים,
לא הבנתי איך הם יכולים לשנוא כל כך חרדים,
גם לא הבנתי, ממה הם נהנים לפגוע בחרדים כשהם במשרות ממשלתיות,
חלק מהם הכרתי קצת.......... הסלידה מהם הרחיקה אותי מהם,
איך הם מתפללים להקב"ה, כשהם פוגעים כל כך בחרדים,
אבל זה המציאות,
יש ציבור דתי ששונא שנאה עמוקה את החרדים,
עד שלעיתים הם הופכים להיות, ממש אוטו אנטישמים.
הנה קריקטורה סרוגה שפורסמה בעיתון "מקור ראשון"
הנה גם ציוץ של אריה ארליך - משפחה
ברכות לעיתון מקור ראשון שהצליח הבוקר להשתוות לרמות הנבזות האוטו-אנטישמית של עיתון הארץ. עכשיו שניהם ממש אותו דבר, גם בתהומות הגועל וגם ביכולת לקדם דברים רציניים בחברה הישראלית.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 14/06/2024 17:35:21
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2024 15:08 |
|
| |
למה רעל? אני סרוג ואוהב בכל מאודי את הציבור החרדי!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 19:01 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | חזירים בהמות. אנחנו תמיד היינו לצידם! תמידהגנו עליהם!! בגופינווווו!!!!!! בהתנתקות,באוסלו, בכלבחירות לדיין, רב עיר, רב ראשי, ראש עיר. תמיד אנחנו איתם, תמיד אנחנו דואגים לאינטרסטים שלהם. בשונה מהם, אנחנו לא מחזיקים "משרפות" שלמות שנועדו לגנות להם את הנוער, אין לנו ארגוני מסיון כמו שלום לעם, מחנה בני תורה, המדרשיה ועוד, שנועדו לקחת ילדים תמימים ולשנות את החינוך שלהם. אין אצלנו דבר כזה השפלות, בזיונות, שיח על רבנים ואנשים שנתנו את הנשמה כאילו הם זבל (תשאלו את הרב שרייבר, רק תגידו לו שאף אחד לא הולך להיפגע, כי זו הסיבה היחידה שלו להשתמש בשכל). אין אצלנו דבר כזה שרב מבוגר יגיד שמותר לרמות אנשים למען רצון ה' ואז נכתוב ספרים שלמים עם בלופים כדי להכפיש ולהשניא אותם. אנחנו תמיד תמיד איתם! בכל מצב!! כאלה כפויי טובה לא ראיתי בחיים שלי, בואו נעשה להם איזו "התכנסות" ונמנה לרב ראשי גיס אחר של נתי גרוסמן. רק ככה הם מבינים!!! |
|
צודק בכל מילה !!!! היום המשרפות כמו תפרח קרית מלאכי אופקים כבר לא עובדות בקצב כמו לפני שנים .. אין כמעט בני נוער דתים לאומים שנהפכים לחרדים . מי המציא את המשפט האומלל שעדיף להיות חילוני ולא דתי לאומי ???? .נולד בעיתון היתד ושו"ת .....
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 11:03 |
|
| |
שאגתשביט
| הדיבוק כתב: |  | | חזירים בהמות. אנחנו תמיד היינו לצידם! תמידהגנו עליהם!! בגופינווווו!!!!!! בהתנתקות,באוסלו, בכלבחירות לדיין, רב עיר, רב ראשי, ראש עיר. תמיד אנחנו איתם, תמיד אנחנו דואגים לאינטרסטים שלהם. בשונה מהם, אנחנו לא מחזיקים "משרפות" שלמות שנועדו לגנות להם את הנוער, אין לנו ארגוני מסיון כמו שלום לעם, מחנה בני תורה, המדרשיה ועוד, שנועדו לקחת ילדים תמימים ולשנות את החינוך שלהם. אין אצלנו דבר כזה השפלות, בזיונות, שיח על רבנים ואנשים שנתנו את הנשמה כאילו הם זבל (תשאלו את הרב שרייבר, רק תגידו לו שאף אחד לא הולך להיפגע, כי זו הסיבה היחידה שלו להשתמש בשכל). אין אצלנו דבר כזה שרב מבוגר יגיד שמותר לרמות אנשים למען רצון ה' ואז נכתוב ספרים שלמים עם בלופים כדי להכפיש ולהשניא אותם. אנחנו תמיד תמיד איתם! בכל מצב!! כאלה כפויי טובה לא ראיתי בחיים שלי, בואו נעשה להם איזו "התכנסות" ונמנה לרב ראשי גיס אחר של נתי גרוסמן. רק ככה הם מבינים!!! |
|

|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 10:31 |
|
| |
לצערי הרב החרדים עדיין לא הבינו את עומק המשבר והטרגדייה
אין לי שום לימוד זכות על המזרוחניקים כי שינאת עמי הארצות לתלמידי חכמים היא ידועה ולא מהיום ובפרט בפוליטיקה ששם הראשונים שדפקו את החרדים אלו המזרוחניקים בזמן שהחרדים תמיד דאגו גם לישיבות שלהם והם לא מבינים שהם בסה"כ ההדיוט השימושי.. לא משנה כמה הם נהרגים במלחמה ברגע שהממשלה טיפול הם ראשונים שיחטפו ואלו שמחבקים אותם יחזרו לקרוא להם משיחיים קיצונים...
אילו היו שמים בתמונה שבבניק עם נרגילה ואייפון החרשתי אבל בחור שיושב ולומד על חייל בעיתון של אלו שחושבים שמכירים בערך התורה מעיד בדיוק מה התורה שווה בשבילם...
אבל הבעיה היותר גדולה היא שהחרדים אחרי 8 חודשים של מלחמה עדיין לא הפנימו את גודל השבר
1. לא מבינים את העוצמה של הכאב בצד השני של משפחות שבורות שכמעט ואין ישראלי שלא מכיר חבר או בן משפחה שנהרג או נפצע ולא מוכן לקבל את זה שרק צד אחד מתגייס והחרדים מתעסקים בחוק ובתקציבים ונתפסים בתירוצים שלא כל החילונים מתגייסים וחצי הולכים ל8200 ולא מבינים את עומק השבר ובסוף זה יתפוצץ לכולנו בפרצוף
2. לא מבינים את עומק הצרה! אם אנו מאמינים שרק תורה ותפילה הם אלו שמגינים אז מדוע לא רואים עצרות תפילה? למה רק עצרות בחירות? החיים בציבור החרדי המשיכו כרגיל + 2 פרקי תהילים אחרי כל תפילה בזמן שאנו נמצעים באחד מהזמנים הכי הכי קשים שלנו כעם. המלחמה הקשה עוד לא התחילה! בחודש הראשון שזה כאב וחרדים רבים היו פליטים הייתה התעוררות ומאז זה נשכח.. מתי תתעוררו שוב? כשהמפחה מחיפה או רכסים תהיה פליטה במתנ"ס השכונתי? או כשתבינו כשאין צימר בצפון השנה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 02:01 |
|
| |
איך טחו עיניהם מראות, הם קברו את מיטב בניהם לאורך השנים ובמיוחד במלחמה האחרונה, והם מוקעים בתקשורת כמצורעים, השמאל מכנה אותם בכל כינויי הגנאי האפשריים, קיצוניים, משיחיים, סמוטריצ'ים, וכו',
אבל איך אמר ר' אברהם יהושע סולובייציק על ישיבות ההסדר, סי איז אגוטע הסדר ! לא תמצאו נהג משאית דת"לי, ולא שרברב ולא מתקין מזגנים, כולם ג'וביניקים במשרדי הממשלה וברשויות השלטון למיניהם,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2024 01:29 |
|
| |
מבלי להכליל, חלק גדול מהסרוגים שונא חרדים יותר מכל אדם אחר במדינה, יותר משמאל הכי קיצוני שיש. חלקם גם כותבים פה ומקיאים את השנאה שלהם. אין צורך לפרט את הניקים שלהם, כולנו מכירים אותם, ואם שואלים אותנו - נכון חשוב לתת במה בפורום לכל אדם להביע כאן את דעתו, אפילו לחילונים וכאחלים.. אבל לא להסתות וגידופים של שונאים ממש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2024 18:12 |
|
| |
חזירים בהמות. אנחנו תמיד היינו לצידם! תמידהגנו עליהם!! בגופינווווו!!!!!! בהתנתקות,באוסלו, בכלבחירות לדיין, רב עיר, רב ראשי, ראש עיר. תמיד אנחנו איתם, תמיד אנחנו דואגים לאינטרסטים שלהם. בשונה מהם, אנחנו לא מחזיקים "משרפות" שלמות שנועדו לגנות להם את הנוער, אין לנו ארגוני מסיון כמו שלום לעם, מחנה בני תורה, המדרשיה ועוד, שנועדו לקחת ילדים תמימים ולשנות את החינוך שלהם. אין אצלנו דבר כזה השפלות, בזיונות, שיח על רבנים ואנשים שנתנו את הנשמה כאילו הם זבל (תשאלו את הרב שרייבר, רק תגידו לו שאף אחד לא הולך להיפגע, כי זו הסיבה היחידה שלו להשתמש בשכל). אין אצלנו דבר כזה שרב מבוגר יגיד שמותר לרמות אנשים למען רצון ה' ואז נכתוב ספרים שלמים עם בלופים כדי להכפיש ולהשניא אותם. אנחנו תמיד תמיד איתם! בכל מצב!! כאלה כפויי טובה לא ראיתי בחיים שלי, בואו נעשה להם איזו "התכנסות" ונמנה לרב ראשי גיס אחר של נתי גרוסמן. רק ככה הם מבינים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2024 18:08 |
|
| |
| לאסלקאדעתך כתב: |  | |
|
לא טהרנות ולא נאיביות, פשוט שנאה,
צריך להזכיר לדור הצעיר,
לפני חמשים שנה, (כל מבוגר חרדי זוכר היטיב)
לא היה לחרדים חלב כשר למהדרין בהשגחת הבד"ץ
(היה חלב טרה טרי בהכשר חוג חתם סופר שחלק גדול מהחרדים דאז לא סמכו עליו)
פשוט מנעו מהחרדים חלב ! שזה מוצר בסיסי ביותר,
לחרדי הרגיל לא היה לבן, לא גבינה, לא מעדנים, ולא גבינה צהובה !
הוא היה קונה חלב בשוק השחור (היו בירושלים רפתות באזור שכונת הר נוף)
ומזה היה מייצר בבית גבינה ולבן,
הייתי רגיל לראות אצל חברי ללמודים, במטבח הבית, צנצנות עם חלב בתהליך להפוך אותם ללבן,
או סיר על הכיריים, שמתבשל בו חלב, ואחר כך לוקחים את המים ושמים בתוך חיתול בד,
ומזה היו מייצרים גבינה ביתית.
מי שגיבה את המדינה, למנוע מהחרדים חלב היו הסרוגים של אותם הימים.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 14/06/2024 18:29:28
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2024 17:54 |
|
| |
|
|
|
|