בית פורומים בחדרי חרדים

שתי תובנות בעקבות פסיקת בג"ץ על גיוס בני הישיבות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/6/2024 07:46 לינק ישיר 
שתי תובנות בעקבות פסיקת בג"ץ על גיוס בני הישיבות

שתי תובנות בעקבות פסיקת בג"ץ על גיוס בני הישיבות:

1. לא נושא הגיוס הוא מה שהם שהבג"ץ והיועמשי"ת באמת רוצים, אלא הפלת הממשלה, הם מקוים שהחרדים יפילו את ממשלת הימין בעקבות הסנקציות הכלכליות והגיוס.
לזכור ולא לתת להם את זה!

2. צריך לבדוק ואף להפעיל חוקרים פרטיים, שיבדקו היטב במוסדות מי מהחילונים שלא התגייס מתוקצב בחינוך, בארנונה, במעונות.
וכך גם בנוגע לערבים, להביא לחוק שיכליל גם את הערבים בתוך הסנקציות.
ברגע שעשרות או מאות אלפי חילונים לא יתוקצבו, וכך גם הערבים, זה יגרום להם כאב ראש לא פשוט, והם יאלצו לאכול את הדייסה שבישלו, או לנסות להחליף אותה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2024 16:10 לינק ישיר 

פותח האשכול צודק ב 100% כל החונטה, בג"ץ, צבא, משטרה, פרקליטות, ראשי המשק, האקדמיה, משתייכים לצד שרוצה להעיף את ביבי, והם יעשו את זה בכל דרך, עכשיו דרך חוק הגיוס בתיקווה שהחרדים יפרשו.. לגבי גיוס חילונים: לא צריך להיות גאון, תסתכלו תוצאות בשטח - 70٪ מהחיילים הנופלים הם כיפות סרוגות למרות שהם 20% האוכלוסיה, איפה החילונים ?? בת"א ושלוחותיה יש צניחה ענקית במתגייסים. התקשורת כמובן לא מדברת על זה

תוקן על ידי פלספן ב- 28/06/2024 16:10:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 21:21 לינק ישיר 

לא נכון.
אחוזי הנשירה אצל החרד"לים דומים לאחוזי הנשירה של החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 19:37 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
אלה תירוצים ילדותיים.
יש מצוה מדאורייתא להלחם במלחמת המצווה ואתה מספר לי סיפורים.

גם החרד"לים רוצים יראת שמים ולשמור על אורח החיים שלהם. מה שהם עשו זה לבנות מסגרות המתאימות לאנשים יראי שמים.

אתה מספר לנו למה אתה לא יכול לקיים מצוות.
ממציא לנו תירוצים.

אני מדבר איתך על כך שחרדים מתגייסי צה"ל יוצאים בשאלה, אני מדבר על לעזוב את הדת, ולעבור ג' עבירות כפשוטו, כדרך החילונים שלכתחילה עוברים על ג' עבירות בלא ניד עפעף, עבירות שיש למסור עליהם את הנפש, ואתה מדבר איתי על מלחמת מצוה? אתה בא לקיים מצוה אחת ובסוף עוזבים את כל המצוות ונשארים עם המצוה אחת..

האם אתם מקיימים שם "והיה מחניך קדוש"? או שצה"ל הוא מקום הטינוף והזוהמא?

החרדל"ים "רוצים" לשמור על אורח חייהם, בפועל הם נשארים עם הרצון, ובאחוזים ממש גבוהים מורידים שם את הכיפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 13:51 לינק ישיר 

מי זאת מירב מיכאלי וממתי היא מאן דאמר?
יש היום ביינישים חרד״לים בצבא עם מסגרות משלהם.
זה לא מושלם, לא שאין בעיות בכלל אבל זה עובד.

אפשר להמציא תירוצים עד מחר ולספר למה זה בסדר שחרדים הולכים לראות כדורגל בפארק או באצטדיון אבל זה יהרג ובל יעבור אם יראו בטעות חיילת בלשכת הגיוס אבל אלה תירוצים.

צריכים לפטור בחורים שבאמת לומדים משירות.
כמות מסוימת של אברכים (שהצבא ממילא לא יקח כי הם שלב ביתניקים) ולבנות מסגרות מתאימות לחרדים בתוך הצבא.

-
על הדרך, ממה נפשך?
מדובר בחרדי שהיה במסלול לחרדים בו הוא הרויח יפה ורכש מקצוע.
במילואים שיבצו אותו במקום שלא התאים לו, הוא ביקש לעבור ושחררו אותו.

על פניו נשמע כמו התחשבות של הצבא באורח החיים החרדי.

תוקן על ידי אלי_ו ב- 27/06/2024 13:52:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 13:34 לינק ישיר 

מירב מיכאלי שר"י דורשת בכל תוקף לא לאפשר לחרדים הפרדה מגדרית בשום צורה שהיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 12:24 לינק ישיר 
על_הדרך

תוקן על ידי על_הדרך ב- 27/06/2024 12:39:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 12:00 לינק ישיר 

אלה תירוצים ילדותיים.
יש מצוה מדאורייתא להלחם במלחמת המצווה ואתה מספר לי סיפורים.

גם החרד"לים רוצים יראת שמים ולשמור על אורח החיים שלהם. מה שהם עשו זה לבנות מסגרות המתאימות לאנשים יראי שמים.

אתה מספר לנו למה אתה לא יכול לקיים מצוות.
ממציא לנו תירוצים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 09:38 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
שמעתי את הרב מאיה אותו אני מכיר ואוהב, למדתי עם בנו ובילדותי הייתי בן בית אצלו, אומר שחרדי שלא לומד אסור לו להתגיס ונחרדתי.

מאיפה מגיע העיוות הזה?
איך יתכן שהפטור הוא לפי הביגוד ולא לפי האדם?

ברור לי שיש מקום לפטור משירות את מי שלומד תורה באמת. את מי שמחזיקים בלימודם את כלל ישראל.

אבל את כל מי שלובש חליפה וחולצה לבנה?
מה ההצדקה?

אילו היה הצבא - צבא מקצועי, משהו כמו בארה"ב היה מקום לשאלתך (גם אז הוא היה מקלקל חרדים, אבל פחות)
בינתים הצבא הוא "כור היתוך", כפשוטו, ההוואי שם חילוני, האוירה מפקירה ומופקרת.
באיזו זכות אתה בא לדרוש מאדם לשנות את אורח חייו הדתי, ולהיות במקום שבטוח יוציא אותו בשאלה?
יהודים הרי מסרו בכל הדורות את נפשם כדי שלא לעזוב את היהדות, אז במה בדיוק אתה מנפנף? שמסוכן לך? 
לא מבין בכלל את שאלתך התמימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 09:13 לינק ישיר 

בתור אחד שעשה צבא חובה פלוס קבע הייתי בהחלט מסכים עם קרוב משפחתך במידה והצבא היה בנוי וקשוב לספק לחרדים סביבה מתאימה לאורח חייהם. לצערנו כל עוד זה לא קורה וכאשר המסגרות שהצבא כן בנה לחרדים ושלא תמיד היו מותאמות עד הסוף החזיקו זמן קצר למסלולי גיוס בודדים עם לא מעט תקלות ואי הבנות או רצון על הדרך, אין שום הצדקה לגיוס בכפיה. גיוס אישי מתוך רצון תמיד היה ויהיה וכל מי שמתגייס עושה את השיקולים שלו הרוחניים והגשמיים. אבל גיוס חובה כל עוד הצבא לא מקים מסלולים מותאמים באמת על כל הכרוך בכך זה כפיה דתית ופגיעה בכבוד האדם וחירותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 07:34 לינק ישיר 

הבעיה היא שזאת דרישה לפטור מגזרי כללי.

אם אתה חרדי, גם אם אתה בריא כמו סוס, לא למדת דף גמרא אחד בחייך, הדרישה היא שלא יגיסו אותך.

אף אחד לא דורש שלא יגיסו נניח 10% חולים, עם בעיות נפשיות, למדנים וכיו"ב.

אצל הדרוזים למשל יש פטור לאנשי דת מגיוס, אבל שם לא מדובר במגזר אלא ב"למדנים" של המגזר.

להשוות פטור מגזרי לפטורים אישיים זאת השוואה שגויה. ברור לכולנו שאם יגייסו חרדים, רבים יקבלו פטורים אישיים מסיבות שונות.

וכן, ברור לגמרי שהקמפיין הפוליטי מיועד לפרק את הקואליציה אבל הוא מצליח כי יש מלחמה וחסרים לנו לוחמים.

יש לי קרוב משפחה יקר שמשמחת תורה גויס למלחמה, נלחם כמעט חצי שנה, איבד הרבה מאוד חברים טובים, חלק נפצעו קשה והפכו לנכים ועכשיו הוא חוזר לשם שוב כי אין מספיק אנשים.

הוא אוהב חרדים, לא מוכן שידברו לידו סרה בחרדים אבל גם לו קשה להבין למה כל החרדים כולם פטורים משירות צבאי בעוד הוא, שהוא לא פחות שומר תורה ומצוות, למד תורה לא פחות מקרובי המשפחה החרדים, מחויב למסור את חייו להגן על יהודים.

אני לא חושב שגם אנחנו יכולים באמת להצדיק את הפטור הכולל.

שמעתי את הרב מאיה אותו אני מכיר ואוהב, למדתי עם בנו ובילדותי הייתי בן בית אצלו, אומר שחרדי שלא לומד אסור לו להתגיס ונחרדתי.

מאיפה מגיע העיוות הזה?
איך יתכן שהפטור הוא לפי הביגוד ולא לפי האדם?

ברור לי שיש מקום לפטור משירות את מי שלומד תורה באמת. את מי שמחזיקים בלימודם את כלל ישראל.

אבל את כל מי שלובש חליפה וחולצה לבנה?
מה ההצדקה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 06:13 לינק ישיר 

לכן שאלתי אם התקציב הופסק גם לבעלי הפטורים בישיבות ואם כן ניתן להגיש ערעור על איפה ואיפה אבל סמוך על בגץ שימצא תירוץ בגלל שזה לא בספר התקציב. למען האמת אין כיום הרבה בעלי פטור נפשי בישיבות כבעבר מכיוון והצבא ויתר על הבדיקות הרפואיות והדיחוי היה אוטומטי. ולגבי הפטורים אצל החילונים יכול להעיד כעובד בחברת הייטק צפונבונית שיש כאלו לא מעט ומי שכן הולך לצבא לא מכיר ולו עובד אחד אצלנו שיש לו ילד בשרות קרבי. ככה ששיוויון אמיתי אין. אפילו בין בנים לבנות מבחינת זמן השירות אין שיוויון וזה עובר בשתיקה. כך גם לגבי ישיבות הסדר. זה שקוף שכל העניין זה מניעת תקצוב ומלחמת דת ולא באמת גיוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2024 03:17 לינק ישיר 

muki28 כתב:
לא ממש יעזור לך. יש כמה הבדלים בין המשתמטים החילוניים והחרדים. 1. שאנחנו עושים את זה עם דיחוי רשמי שכעת פג תוקפו והם עושים את זה עם תירוצים של מצפון, חוסר מוטיבציה וכדו' כך שהצבא בעצמו לא מעוניין בהם. השאלה לגבי סעיף זה מה עם בעלי הפטור הנפשי בישיבות האם גם להם הופסק תקצוב. 2. תקצוב המל"ג, האוניברסיטאות והמכללות נמצא בספר התקציב בעוד תקציב הישיבות חלקו הגדול אינו בספר התקציב ואם כבר באשכול סמוך בקשו להעמיד לדין הציבור את הפוליטיקאים החרדים, אז על סעיף זה הייתי מעמיד את כל הפוליטיקאים החרדים מקום המדינה עד היום.

1. ומה עם תעשיית הפטורים הפורחת על סעיף נפשי אצל החילונים? הבאתי לכאן כתבה ואנסה לחפש אותה שוב, על תעשיית המאכערים החילונית להוצאת פטור על סעיף נפשי, ולא מטעמי מצפון אלא לשם השתמטות נטו, השתמטות גם מהצבא וגם מחיי תורה ומצוות.

2, מסכים איתך, פשע של כל החכים החרדים לדורותיהם שהשאירו את החרדים לקבל כמו שנוררים מידי שנה בשנה תקציב חינוך כמו קבצנים, ובכל שנה ההסתה המשומנת נגד החרדים מחדש, בגלל ההזנחה הזאת.
היה צריך שלא להיכנס לשום ממשלה לפני שתקציב החינוך החרדי יכנס לספר התקציבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2024 13:00 לינק ישיר 

אכן שאלה טובה. הבעיה היחידה זה שזה לא מתאים לכולם. יש בחורים שקטים שזה לא יהיה קל להם וגם לא חסר מפקדים אידיוטים בצבא שבשביל הפרנציפ יתעקשו ויכניסו כמה לכלא מה שרק יבעיר את המדינה. אבל אולי טוב שיהיה פיצוץ אמיתי פעם אחת והנושא יפתר מאשר גרירת רגליים 70 שנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2024 12:46 לינק ישיר 

אז למה שגם אנחנו לא נעשה את זה בצורה חכמה יותר. שבחורים יתייצבו ויצהירו שהם פציפיסטים, שהם כפופים להחלטות הרב ולא של המפקד, שהם מוסריים ולא מוכנים לשרת בצבא כיבוש או בצבא שמבצע רצח עם וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2024 09:20 לינק ישיר 

לא ממש יעזור לך. יש כמה הבדלים בין המשתמטים החילוניים והחרדים. 1. שאנחנו עושים את זה עם דיחוי רשמי שכעת פג תוקפו והם עושים את זה עם תירוצים של מצפון, חוסר מוטיבציה וכדו' כך שהצבא בעצמו לא מעוניין בהם. השאלה לגבי סעיף זה מה עם בעלי הפטור הנפשי בישיבות האם גם להם הופסק תקצוב. 2. תקצוב המל"ג, האוניברסיטאות והמכללות נמצא בספר התקציב בעוד תקציב הישיבות חלקו הגדול אינו בספר התקציב ואם כבר באשכול סמוך בקשו להעמיד לדין הציבור את הפוליטיקאים החרדים, אז על סעיף זה הייתי מעמיד את כל הפוליטיקאים החרדים מקום המדינה עד היום.

תוקן על ידי muki28 ב- 26/06/2024 09:20:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שתי תובנות בעקבות פסיקת בג"ץ על גיוס בני הישיבות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext