| נשלח ב-27/6/2024 08:39 |
|
| |
האם הגבירים והנגידים מסוגלים לשאת לבדם את עולם התורה?
כעת התבשרנו שמסעם של גדולי הדור לחו"ל לגיוס תמיכה עבור עולם התורה בארץ נחל הצלחה גדולה. הגבירים והנגידים פתחו את כיסם ולבם ותרמו סכום אדיר של 100 מיליון דולר.
אך לאור הסכנה שבג"ץ יסגור לגמרי את ברזי התמיכה הממשלתית שמגיעה למיליארד ורבע ש"ח בשנה, והוא עוד עלול לפגוע גם בהטבות שיש ללומדי התורה במעונות היום, הארנונה, ותשלומי הביטוח הלאומי ומי יודע אם הם לא יפגעו גם בתלמודי התורה שלא מלמדים ליב"ה?
הסכום שגוייס בסך 100 מיליון דולר הוא אמנם סכום אדיר אבל הוא מהווה רק שליש מתמיכת המדינה בישיבות והכוללים. נשאלת השאלה האם בכוחם של הנגידים למלא לבדם את החסר?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 17:52 |
|
| |
השקעת 15 שורות אך התוכן כרגיל - מציאות אלטרנטיבית. מנסה בשיטות בכייניות ידועות להפוך את השתלשלות העניינים ולהאשים אחרים בדברים שהוא כושל בהם באופן החמור ביותר. אה, וכל זה כשלטענתך אתה בכלל לא מתווכח. מעניין כמה שורות זה כשאתה כן מתווכח..
לא יודע בן כמה אתה, אך נראה שאתה איש מבוגר. ועדיין מתנהג בילדותיות ולא מוחכן להתמודד עם המציאות. וזה עצוב מאוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 02:59 |
|
| |
למה יש לי הרגשה שאתה כותב את כל זה כדי שאני לא יגיב.. פשוט מבדר שאתה לא שם לב שאתה בדיוק באותה סירה, רוצה כל הזמן גם לענות, חייב לענות תוך 24 שעות וכו'..
אתה מדבר על הודאה בטעויות - אני מסתכל על הויכוח האידיוטי איתך, ולא מוצא כאן צדדי ויכוח - אתה כותב "ספר לנו עוד כמה אתה צדיק", אני עונה לך ספר לנו כמה אתה מסית נגדינו - החרדים ברחבי הרשת
הולך עוד קצת אחורה אתה מתקן לי טעויות של סטיה מהתוצאה המדויקת של גידול מעריכי, אני עונה לך שכתבתי בערך ולכן אין לך מה לנסות לתקן כי לכתחילה לא באתי לדייק אלא רק לכתוב שבגידול מעריכי המספר גודל פי כמה אתה שוב מתקן אותי, אני שוב עונה לך שכתבתי בערך ולא מספר מדויק.
קיצור, לא מוצא פה ויכוח ראוי לשמו, אלא דו קרב מילולי נטו, שהתחיל מדיבור נגוע שלך, ואתה יכול לבדוק בתהליך התגובות פה, מרגע שהתחלת בשפה זולה, ירידה אישית, קיבלת באותה מטבע. איך אמרו חז"ל, איזהו מכובד - המכבד את הבריות, והיפוכיהן בגולם - כשאתה לא מכבד, אתה לא מכובד, תלמד לכתוב בשפה מכבדת, יכבדו אותך גם.
בזאת מיציתי את הויכוח האוילי איתך, אלא אם כן בא לך להמשיך אותו.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 09/07/2024 03:00:08
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 23:41 |
|
| |
תודה שהגבת, בזכותך זכיתי בהתערבות. התערבתי שמדובר באישיות ילדותית שאינה מסוגלת נפשית שלא להגיב בתוך 24 שעות. וצדקתי.
זה הולך יד ביד עם אי מסוגלות נפשית להודות בטעות. תוך כדי ניסיון נואש ונואל לטשטש את ההשפלה ע"י הטחת גידופים ורקיעה בזעם ברגליים.
מצפים לתגובה המבדרת הבאה שלך.. תתאמץ עוד קצת. אתה יכול יותר :)..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 02:04 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יחזרו כמוהו בשאלה ויעזבו את הדת.
עוד המצאה חדשה מבית היוצר העלוב של הנ"ל: "יחזרו בשאלה"
ספר לנו עוד על עצמך כמה אתה צדיק, שקדן, וירא שמיים. אל תשמיט שום פרט..
|
|
ואולי תספר אתה כאן לכולם, על ההסתה ברחבי הרשת, בכל מיני פורומים, שאתה כותב שם ומסית תחת אותו השם שלך "חריף ומקשה"?
תספר צדיק קטן, תספר על ההסתה המופרעת חסרת המעצורים, אתה מסית נגד חרדים כמו קפלניסט מצוי, ושם אין לך את המעצורים שיש לך כאן, כאן אתה מפחד לחצות גבולות. הציבור כאן לא מודע לרמת השנאה המטורפת שלך, תוריד את הכפפות כמו שאתה עושה בטויטר?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2024 01:59 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | באורחות צדיקים כתוב שיש עניין להסתכל על דרכי הטיפשים והרשעים כדי ללמוד איך לא כדאי להתנהג.
אפשר לקחת מפה שיעור חשוב לחיים.
1) אם אתה לא מבין בנושא מסוים, תשאל ותברר. זו לא בושה. אבל אל תתווכח בנושא שאינך מבין בו. כי אין דרך שזה ייגמר טוב עבורך..
2) אם בכל אופן התווכחת והעירו לך כי אתה מוכיח את טיפשותך קבל עם ועדה, אל תשתולל בתגובה ותנסה להסיט את הדיון או לגדף ולרקוע ברגליים. כי אתה רק מעמיק את הבור שחפרת לעצמך.. זה משול להגברת המהירות בנסיעה בנתיב הנגדי.. |
|
1. "ויכוח בנושא"? או ויכוח מטומטם מבית היוצר שלך, על משהו שכתבתי עליו "בערך" ואתה בא לדייק אותו וכאילו מתווכח איתי. 2. לא רק שאינני מתווכח איתך בכלל בנושא, אלא רק חוזר שוב ושוב, שאין לי בכלל טעם להתווכח איתך על דברים שכתבתי אותם בערך, במודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 20:23 |
|
| |
באורחות צדיקים כתוב שיש עניין להסתכל על דרכי הטיפשים והרשעים כדי ללמוד איך לא כדאי להתנהג.
אפשר לקחת מפה שיעור חשוב לחיים.
1) אם אתה לא מבין בנושא מסוים, תשאל ותברר. זו לא בושה. אבל אל תתווכח בנושא שאינך מבין בו. כי אין דרך שזה ייגמר טוב עבורך..
2) אם בכל אופן התווכחת והעירו לך כי אתה מוכיח את טיפשותך קבל עם ועדה, אל תשתולל בתגובה ותנסה להסיט את הדיון או לגדף ולרקוע ברגליים. כי אתה רק מעמיק את הבור שחפרת לעצמך.. זה משול להגברת המהירות בנסיעה בנתיב הנגדי..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 19:09 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | יחזרו כמוהו בשאלה ויעזבו את הדת. |
|
עוד המצאה חדשה מבית היוצר העלוב של הנ"ל: "יחזרו בשאלה"
ספר לנו עוד על עצמך כמה אתה צדיק, שקדן, וירא שמיים. אל תשמיט שום פרט..
אל תעצור. אתה מצליח לשבור שיאים מתגובה לתגובה. המשך להעניק לנו בידור חינם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 13:00 |
|
| |
2 פושטקי הפורום מפרכסים זה את זה.. כמאמר חז"ל מצא מין את מינו..
כתבתי שהיות והנושא אינו המספר המדויק של הגידול הטבעי של יהודי ארה"ב, שחריף ומקשה הזה מליבו, בלי לחשב כמה מהם יחזרו כמוהו בשאלה ויעזבו את הדת.. לכן כתבתי סכום שאפילו לא בערך, "הכפלה", מה עושה בנאדם שנגמרו לו התשובות לעצם הנושא? הולך ומתקטן על מספרים, אומרים לו 'הנושא אינו בכלל דיוק המספרים', אבל כבר אין עם מי לדבר - כל התגובות האחרונות מדברות על דיוק המספר ועל דרך החישוב, מה עם הנושא עצמו של הגידול הטבעי? אה.. עזוב.. נושא משני.
גם אילו הדיוק המספרי היה הנושא כאן באשכול, לא הייתי מתבייש בחוסר ידע בחישובים מתמטיים יהודי צריך להתבייש כשהוא עם הארץ דאורייתא, שצריך לחפש בגוגל ולצטט משם גם באיסורים דאורייתא.. ואינו מצליח להבין די צרכו מה הוא מצטט ואיך אוכלים את זה. בזמן שלמדת בבתי ספר מתמטיקה ואנגלית, ישבתי ולמדתי תורת ישראל הקדושה, אני בז לתפיסת החיים שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 12:01 |
|
| |
גרשום עשית עימו חסד גדול.
זה הרבה יותר דומה לזה: למורה ששואל בכיתה כמה זה 10*10? ועונה מיד את התשובה הנכונה, 100. ואז תלמיד שידוע ב"חכמתו" קופץ ומתווכח איתו וטוען שזה 150, ועוד בטרם המורה ההמום מספיק להשיב, הנ"ל ממשיך לטעון שלפי שיטה חישובית הידועה רק לו, זה בכלל יוצא 500..
ואפשר להמשיך עוד את המשל: כשהמורה ההמום משיב ומעמיד דברים על דיוקן, הנ"ל טוען שבכלל לא הובן, ובכלל לא התכוון להתווכח, אלא סתם להעיר הערה לא משמעותית, בנקודה הזו, המורה כבר כמעט מרים ידיים ורק מעיר בעדינות לתלמיד שהוא מנסה לברוח ולהתחמק, אז הנ"ל מטיח במורה שהוא בור ועם הארץ בגלל ויכוח שהיה להם שלשום, שגם בו התלמיד דיבר שטויות.. בנקודה הזו, המורה כבר נהיה משועשע מהסיטואציה ומאפשר לתלמיד להביך את עצמו לקול הצחוק המתגלגל של הכיתה..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/07/2024 12:09:34
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 08:34 |
|
| |
מורה בכיתה ג' שאל את צביקי: כמה זה 7X6 ?
השיב צביקי: 43
אומר המורה: לא נכון, זה 42.
השיב צביקי: אוף, אתה סתם מתקטן. ההליכה שלך לדיוק במספרים כל כך פתטית, עשה טובה לעצמך ותפסיק להתבזות.

|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2024 04:40 |
|
| |
מי שעומד כאן על הבמה, במה לא לו, ומבזה את עצמו - זה אתה. אמרתי לך מההתחלה, שכחרדים, בורות אמיתית היא בורות עמרצית בתורה, מה שאתה מגלה כאן ללא הפסקה. זה שאתה מוצא טעות כתיב פה ושם, או חוסר דיוק זניח בחישובים שלי, כשאני לכתחילה כותב מספרים בערך ולא מדויקים, כי לא חישבתי את זה בכלל, מציג אותך כמו ילד קטן.
אני לא באתי לכאן כמדען, הצגתי לכאן את החישובים שלי בצורה של די בערך, כי הנושא כאן הוא לא המספרים המדויקים, אלא בגדול מה קורה עם הריבוי הטבעי, ההליכה שלך לכיוון של דיוק במספרים כל כך פתטית, עשה טובה לעצמך ותפסיק להתבזות.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2024 18:26 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | אז בינתים אנחנו פריון של 0.4%, ב150 שנה זה מכפיל את עצמו, ואם נחשב את זה בצורה מגדילית זה לא רק פי 2 אלא פי כמה וכמה |
|
מכיון שאתה מתעקש להעניק בידור חינם, אני זורם איתך ומשתף פעולה..
ליהגת שריבוי שנתי של 0.4% מכפיל את עצמו תוך 150 שנה, דבר שאינו נכון, ואז הוספת שאפשר בכלל לחשב "בצורה מגדילית" (והסברת אח"כ שהתכוונת למילה מעריכית) ואז לדבריך בצורת חישוב נפלאה שאתה המצאת זה ייצא פי כמה וכמה. מה מהה??
בבקשה הבמה שלך המשך להעניק לנו בידור חינם
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2024 18:16 |
|
| |
כן. אשכרה הבאתי את כל כתבי החזו"א בנושא. זו הייתה המטרה, להראות שאתה ממציא דברים שאינם קיימים בחזו"א.
אין כזה דבר "לחשב בצורה מעריכית". זה ביטוי שגוי ופתטי. הביטוי הנכון הוא: חישוב גידול מעריכי.
הדוגמה שהבאת היא לא "גידול שנתי באחוזים". זה מביך.
תמשיךך זה בידור חינם..
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2024 16:35 |
|
| |
מה זה "הציטוטים המלאים"? אשכרה ציטטת את כל דברי החזון איש? הרי לא הבאת מילה על מכה בפטיש, ואני כן הבאתי. מי קבע שאין משפט "צורה מעריכית"? מה קרה? לא ראית שמישהו כתב כך? אף פעם? לא נורא, הנה אני אומר "לחשב בצורה מעריכית", וזה מסתדר.
וכן יש גידול שנתי באחוזים שהוא לא גידול מעריכי, ואם לא ידעת, לא נורא, תלמד, בשביל זה אנחנו כאן, לעזור לך "בתחום שלך".. אם אתה מסכם עם מישהו לשלם לו כל שנה אחוזים מסוימים, מבלי להוסיף לו ריבית דריבית, הגידול אינו מעריכי.
לא חידשת כלום, בנוגע לאיך מחשבים גידול מעריכי, לצערך, רק כשאמרת "אין לך מושג איך מחשבים גידול מעריכי", אמרתי שכל תינוק יודע לעשות את החשבון הזה בצורה פשוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2024 16:24 |
|
| |
דווקא הציטוטים המלאים מהחזו"א הובאו על ידי. כמה נחמד זה לחיות במציאות אלטרנטיבית..
אגב, גם אין ביטוי כזה "צורה מעריכית" ובכלל אין דבר כזה גידול שנתי באחוזים שהוא לא גידול מעריכי. כך שלא ברור מה ניסית להגיד שם ומה אתה מסביר כעת שהתבלבלת.
זה משעשע שהדרך שלך לחשב גידול מעריכי של 175 שנה, הוא אשכרה לבצע את החישוב 175 פעמים. הבאתי לך מקודם את הנוסחה לחישוב בביצוע אחד.
|
|
|
|
|