| נשלח ב-9/7/2024 01:19 |
|
| |
"הרב" חיים נבון
הנבון המטומטם הזה כותב במקור ראשון הבלים בנושא הגיוס שמצות הגיוס לצהל מתיר לבני הישיבות לוותר על איסור הירידה בדת לצורך דחוף זה, עפרא לפומיה עוד מתיוון ציוני שההבנה שלו בתחום היהדות אפסית ועוד מתקרא רב, בושה בושה בושה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2024 02:21 |
|
| |
הדיבוק, נקודת המוצא זו הישיבה, אפשר לעכל אחוזים בודדים של נשירה, גם בישיבה יש אחוזים בודדים של נשירה תוקן על ידי רציף ב- 12/07/2024 02:45:10
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2024 02:18 |
|
| |
יש שורה של בעיות בצבא. גם אם אמנה את כולם יהיו כאלה שיחלקו ויפסקו שחובה לשרת, כי כך הם מבינים בשכלם הד"ל. הרבנים שלנו אוסרים עלינו לשרת, בשבילנו זו סיבה מעולה לשרת בישיבה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2024 01:12 |
|
| |
עם קום המדינה, כשחרדים שירתו היתה בעיה גדולה לאכול בצבא. לא מדברים על כשרות מהודרת אלא שבישלו ממש טריפות בצבא. בהרבה בסיסים לא היתה הפרדה בין בשר לחלב, לא היו משגיחים ובשטח היו יחידות שנהגו להעשיר את המזון בסירים הצבאיים בבשר ציד כמו דרבנים. לקח שנים רבות לתקן את המצב כדי שחיילים שומרי תורה ומצוות יוכלו לאכול בחדר האוכל ועוד שנים כדי לאפשר מנות מהדרין למקפידים. המצב היום בבסיסים רחוק מלהיות מושלם אבל זה שמים וארץ ממה שהיה אז. עם כל זאת, אני חושב שדי ברור שמגויסים חרדים לא ירגישו נח, גם היום במסגרת מעורבת עם חילונים ועל הציבור ליזום מסגרות חרדיות בתוך הצבא. אולי ללמוד מהחרד"לים ולהעתיק מהם בשינויים והתאמות את מודל ישיבות ההסדר. כמות הנושרים בהסדר נמוכה מאוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2024 22:45 |
|
| |
אם אתה אומר...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2024 20:36 |
|
| |
אין מה לדון, עלינו להאבק במזימה של צבא שמד פרוגרסיבי, המצב בצבא התדרדר נוראות, המונים אוכלים לא כשר, המונים מחללים שבת בצבא, המונים מעיפים את הכיפה, המונים נשארים חילונים למחצה לשליש או לרביע . מפקדים חילונים פושעים לא שומרים על הגבולות כי אין להם יראת שמיים . כעת יש להם עניין פוליטי לנסות לגייס חרדים כי העם רוצה את זה, בו בזמן שיש עשרות אלפים בציבור הכללי שלא קוראים להם למילואים . נוכל לשרת בצבא כשר שלא שוחט נשמות ישראל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2024 16:49 |
|
| |
אני לא קורא כך את הרמבם, אבל לא ניכנס לזה. אתה בעצם שואל מה היחס בדורינו לחששות של השפעה רעה בצבא, זו שאלה חמורה. אני מבקש בפעם ה100 שיביאו כאן את דברי הרב נבון במלואם ונוכל לדון בהם
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2024 13:53 |
|
| |
כשהרמב"ם מתבטא בצורה כל כך חמורה, ואומר, אם הברירה היחידה שלך היא לגור בין רשעים, עליך לגור לבד במדבריות, אחרת הם יגררו אותך, איך אתה יכול לבוא על אחריותך ולומר "הוא לא התכוון אם יש מלחמה וצריך להילחם"? האם אז לא איכפת לרמב"ם, לתורה, לקב"ה, שיהודי יעזוב את הדת ויעיף את הכיפה? הרמב"ם לא חילק ואמר שיש פעמים שמותר לך לדור עם רשעים, (והוא עוד לא דיבר על לגור ממש וללון באותו חדר 24/7) הוא כתב את זה בכל עת ובכל מצב, גם במחיר של לגור לבד במדבר.
אתה מציע לי לקום ולעשות את זה, ו"לבוא לספר לך איך זה". לא כל כך הבנתי, הרי יש לי את האופציה שלא להתגייס אלא לגור עם החברים שלי בשכונה חרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2024 09:48 |
|
| |
זה קצת טענו בחיטים והודה לו בשעורים. הרמבם מדבר על אדם שלא מחויב מבחינה הלכתית-מוסרית לסייע לביטחון המקום שלו, והוא גם לא מציע שהאדם יתחמק מאחריות ויתקוטט עם שכניו. ההצעה של הרמבם היא לברוח לחוחים ולמערות. אם זו האופציה מבחינתך, אתה מוזמן לספר לנו עליה ועל איך ליישם אותה, אולי נשתכנע. (שים לב שגם הרמבם הכיר את הפסוקים וידע שבמלחמה יש סכנות רוחניות, הוא לא הציע את זה בהקשר של מלחמה אלא בהקשר אחר)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 11/07/2024 09:51:38
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2024 00:27 |
|
| |
אם כך נביא גם את הציטוט של הרמב"ם: וכן אם היה במדינה שמנהגותיה רעים ואין אנשיה הולכים בדרך ישרה ילך למקום שאנשיה צדיקים ונוהגים בדרך טובים ואם היו כל המדינות שהוא יודעם ושומע שמועתן נוהגים בדרך לא טובה כמו זמנינו או שאינו יכול ללכת למדינה שמנהגותיה טובים מפני הגייסות או מפני החולי ישב לבדו יחידי כענין שנאמר ישב בדד וידום ואם היו רעים וחטאים שאין מניחים אותו לישב במדינה אא"כ נתערב עמהן ונוהג במנהגם הרע יצא למערות ולחוחים ולמדברות ואל ינהיג עצמו בדרך חטאים כענין שנאמר מי יתנני במדבר מלון אורחים.
למה יכוון הרמב"ם אם לא למקרה כמו זה המדובר כאן, גיוס לצה"ל ולחיות בחברת עוברי עבירות 24 שעות, "כור ההיתוך"! ועינינו רואים שאברכים הכי צדיקים שנכנסים לשם יוצאים אחרת. קודם כל, איך אפשר לומר לאדם לחיות ככה 24/7 ולהישאר צדיק, אבל גם אם נאמר שיש אפשרות לומר ככה, בא הרמב"ם וסותר לגמרי את התזה הזאת ואומר, אל תסמוך על עצמך שתצליח להיבדל מהם, אסור לך להיות עמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 23:18 |
|
| |
מה שכתבתי זה שמהתורה משתמע שבן אדם נדרש ללכת לצבא ולשמור על עצמו, אבל בן אדם לא יכול לבוא ולהגיד "בגלל שקשה לי לשמור על עצמי אני לא אלך בכלל לצבא". (אני עונה רק לפסרה הראשונה שלך. הפסקה השנייה עוסקת בשאלה האם דברי התורה והרמבן הנל מוכיחים מעל לכל ספק שחייבים לשרת בצהל בשנת תשפ"ד. על זה אני לגמרי מסכים שיש הרבה מה לדון. אבל אני מעדיף שיביאו קודם את דברי הרב נבון במלואם ואחכ ארגיש בנוח להביע דעה)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 23:03 |
|
| |
ואולי בא הרמב"ן לומר שהקב"ה מצווה שישמרו מהטינוף, ויהודים בוודאי ישמרו את ציוויו של הקב"ה, ואז יוכלו להמשיך ללכת למחנה הצבא? מנין לך הדבר ההזוי הזה שהתורה לוקחת כאילו בחשבון שיהודים יצפצפו על הציווי, ועדיין ימשיכו להילחם במחנה הצבא, כשהקב"ה אומר, אני לא איתכם?
ולא לקחנו בחשבון בכל זה, את זה שלא מדובר כאן בסתם לעבור על כמה עבירות (ביניהם גילוי עריות) אלא על כור היתוך חילוני שבסופו יוצא יהודי ירא שמים קרח מכל יהדותו. האם נראה לך שגם הנתון הזה כלול בפלפול שבנית בדברי הרמב"ן?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 21:18 |
|
| |
אישחשוב, את דברי הרב נבון עצמו לא הביאו כאן (וחבל, וזה גם מאוד לא אתי ולא הוגן), אז אכתוב על בסעס מה שהבנתי: הטענה הייתה, שמכך שהתורה מצווה להישמר מחטאים במלחמה, רואים שהאתגר הרוחני במלחמה אינו מצדיק אי השתתפות במלחמה. הבאתי שהרמבן מפרש כך את הפסוק (ובאמת זה מיותר כי זו פשטות הפסוק). בדרך אגב, יושב לידי בבית הכנסת איזה קצין בכיר במיל', והוא מספר שממש ככה זה גם היום, אנשים מכובדים מאוד מגיעים לחודש מילואים ומתנהגים בבהמיות וילדותיות בצבא... וכ"ש שבזמן מלחמה יש אווירת הפקרות וחירות. עכלה"ק. שוב אני מבהיר: הרעיון הוא שיש בצבא (בכל צבא!) קשיים וסכנות, ולמרות זאת הוחכים לצבא. זה לא סותר שמנסים לתקן ולמנוע קלקולים, הרי זה בדיוק צו התורה - להתמודד עם הקושי ולהישמר - אבל כאן טוען הרב נבון (אם הבנתי נכון), שזה לא פוטר מגיוס. אז זה הפסוק וזה הטיעון, אם יש לך מה להשיג ולפקפק בדבריי אשמח לשמוע. (אני שב ומבהיר: אני לא בטוח שהראיה מהפסוק והרמבן הם המילה האחרונה בדיון הזה, המטרה היא להסביר את דבריו הק')
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 19:08 |
|
| |
לא שזה לא נכון, ושאלף סיפורי סבתא לא ישנה את המציאות. אבל כדבריכם שלא זו היתה הסיבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 18:59 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | סתם לידיעה: בחמישים-שישים שנה הראשונות של קיום המדינה, ואי גיוס בני הישיבות, לא שמענו כלל את הטיעון הזה בשם רבותינו גדולי התורה ואנשי ההשקפה השונים, כי הסיבה מדוע איננו שולחים את ילדינו לצבא היא - בגלל סכנת הירידה הרוחנית.
מעניין מדוע הטענה וההנמקה הזו צברה תאוצה לאחרונה. עד שהפכה להיות הטיעון המרכזי.
|
| הרפיסות, היא שהמציאה את הטיעון.
|
|
|
|
|