| נשלח ב-9/7/2024 17:50 |
|
| |
האם הייתה לרבי מחבד השפעה על המדיניות הישראלית?
האם הצליח להשפיע על מנהיג או תהליך כלשהוא?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 18:03 |
|
| |
הרבי השפיע הדריך ועודד את נתניהו ופוליטיקאים רבים, וכן את הנשיא שזר, שזר החשיב את עצמו חסיד חבד . אני מבין שאתה מחפש פירוט על השפעה גדולה של מהלכים נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 09/07/2024 18:31:52
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 18:34 |
|
| |
בארה"ב הייתה לו כן השפעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 18:55 |
|
| |
| רציף כתב: |  | הרבי השפיע הדריך ועודד את נתניהו ופוליטיקאים רבים, וכן את הנשיא שזר, שזר החשיב את עצמו חסיד חבד . אני מבין שאתה מחפש פירוט על השפעה גדולה של מהלכים נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 09/07/2024 18:31:52 |
|
השפיע ועודד בחלוקת דולרים ושם ההשפעה הסתיימה. לא היה לו שום השפעה חוץ 2 פעמים - 1 עליית אגודה ל5 מנדטים בעת שדגל התורה נוסדה רצה בפעם הראשונה, 2 פרישה של הרגע האחרון של ורדיגר (שנכנס כנציג חב"ד אחרי הנ"ל, אם אינני טועה) וכך מנע משמעון פרס לבצע את התרגיל המסריח הנודע. ושניהם לא היה השפעתם על מדיניות או יהדות של הממשלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 18:58 |
|
| |
אצל שזר ההשפעה היתה דרך מכתבים, ולמעשה לא היו להם ביטוי בפועל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 19:24 |
|
| |
| פלנטה כתב: |  | | אצל שזר ההשפעה היתה דרך מכתבים, ולמעשה לא היו להם ביטוי בפועל. |
|
ההשפעה אצל שזר, הייתה בכך שהוא היה באותם הימים,
המנהיג היחידי של מפא"י, שהזדהה בגלוי עם המסורת החרדית,
הסכים להצטלם עם חסידי חב"ד, חגג בגלוי את חג הסוכות וארבעת המינים,
חוץ ממנו למיטב זכרוני, אף אחד לא עשה כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 23:50 |
|
| |
רעיונוביץ, נעזוב את כל דבריך. רק פרט אחד היה מוזר לי, ששזר היה היחיד שחגג סוכות? יש תמונה די מפורסמת של יצחק בן צבי נוטל לולב
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2024 23:52 |
|
| |
| פלנטה כתב: |  | | פרישה של הרגע האחרון של ורדיגר* (שנכנס כנציג חב"ד אחרי הנ"ל, אם אינני טועה) וכך מנע משמעון פרס לבצע את התרגיל המסריח הנודע. |
|
* אליעזר מזרחי, שיבדל לחיים ארוכים. (גם ורדיגר רימה אז את פרס וכך חסרו 2, אבל לא ברור לי כעת, אם ורדיגר היה בהשפעת הרבי מה"מ)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 00:45 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | פרישה של הרגע האחרון של ורדיגר* (שנכנס כנציג חב"ד אחרי הנ"ל, אם אינני טועה) וכך מנע משמעון פרס לבצע את התרגיל המסריח הנודע.
* אליעזר מזרחי, שיבדל לחיים ארוכים. (גם ורדיגר רימה אז את פרס וכך חסרו 2, אבל לא ברור לי כעת, אם ורדיגר היה בהשפעת הרבי מה"מ) |
|
צודק. התבלבלתי, זה היה מזרחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 00:48 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | אצל שזר ההשפעה היתה דרך מכתבים, ולמעשה לא היו להם ביטוי בפועל.
ההשפעה אצל שזר, הייתה בכך שהוא היה באותם הימים,
המנהיג היחידי של מפא"י, שהזדהה בגלוי עם המסורת החרדית,
הסכים להצטלם עם חסידי חב"ד, חגג בגלוי את חג הסוכות וארבעת המינים,
חוץ ממנו למיטב זכרוני, אף אחד לא עשה כך.
|
| הכל טוב ויפה (להצטלם עם חב"ד ולהיות שותומ"צ בגלוי), אבל לא היה לזה שום השפעה מעשית על הכלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 02:36 |
|
| |
הייתי אומר שלא ידוע לכם על השפעה, אדם שיש לו כל כך הרבה קשרים - מסתבר שהוא פעל ובגדול, מעבר להקמת כפר חבד נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2024 12:13 |
|
| |
מה הייתה ההשפעה של הנשיא שז"ר? ומה הייתה ההשפעתו של נתניהו בשנות חייו של הרבי?
| רציף כתב: |  | הרבי השפיע הדריך ועודד את נתניהו ופוליטיקאים רבים, וכן את הנשיא שזר, שזר החשיב את עצמו חסיד חבד . אני מבין שאתה מחפש פירוט על השפעה גדולה של מהלכים נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 09/07/2024 18:31:52 |
|
|
|
|
|
|