בית פורומים בחדרי חרדים

אדמור מארץ ישראל נעצר הבוקר בדאבוס שוויץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/7/2024 15:10 לינק ישיר 
אדמור מארץ ישראל נעצר הבוקר בדאבוס שוויץ

האדמור נסע באוטובוס כשלא היה עליו דרכון וכרטיס מהמלון לנסיעה חינם , מבקר הזעיק משטרה , האדמור נלקח ברכב משטרתי למלון, המזל שזה היה בשמונה בבוקר כשחזר מהמקוה, -תמונות לא נפרסם- בעל המלון סידר שלא יהיה קנס, לידיעת הציבור חייב להיות דרכון עליך כדי למנוע עגמת נפש, ובנסיעה בתחבורה ציבורית חייב להיות איתך הכרטיס תמיד,

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2024 06:07 לינק ישיר 

לא. תלוי איזה איזור לא מיושב. אם הוא פורה הוא אינו מדבר. פשוט שאין לי מושג מה יש לדון בזה. צריך שפה משותפת ומדבר בתנך ובשפה זה מקום צחיח שאינו מיושב בגלל התנאים המיוחדים שלו. ואכן יש 3 דרגות כפי שמסביר המלבים מדבר, ציה וחרבה וכו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 17:41 לינק ישיר 

ברור מזה שהוא מבין שעקרונית אזור לא מיושב הוא מדבר, לא? אחרת היו לו קושיות יותר פשוטות (איך יכול להיות שיש שליש-שליש-שליש, הרי יש את שוויץ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 17:29 לינק ישיר 

ממש מפריע לך דברי תורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 15:45 לינק ישיר 

ממש הרמתם פה שיעור כללי בהגדרת 'מדבר' בדברי רעיונוביץ. לא נראה לכם שהגזמתם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 01:37 לינק ישיר 

קראתי. הוא שואל איך כתוב בחזל שהקבה ברא את העולם שליש ישוב ושליש מדבר הרי המדבר גדול מהישוב. והוא עונה שגם הדרכים בין ישוב לישוב נכללים בישוב. עכשיו מה הקשר לנידון דידן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 01:23 לינק ישיר 

לא נראה לי שקראת את דברי האור החיים. בכל מקרה אני לא עסקתי בשאלת פשטות המושג ההלכתי, אלא בפשטות הכוונה של רעיונוביץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 00:32 לינק ישיר 

אין לי מושג מה אתה רוצה מהאור החיים הק' ומה זה קשור לנידון דידן. הפשטות ההילכתית כפי שמובא פעמים רבות בתנך ויש לזה נגיעה להלכה זה מדבר הוא מקום צחיח ללא צמחיה. מדבר סיני הוא מדבר וכדומה. וברור שמקום מדבר הוא ללא ישוב אם אין מים ואי אפשר לזרוע לא גרים שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 00:25 לינק ישיר 

"רוב השטח של שוויץ זה מדבר ! (לא טעות) מדבר קרח ! שאף אחד לא יכול לחיות שם, רוב ימות השנה. גם לא צמחייה" כך אמר ולא חזר בו עד לרגע זה. (לא טעות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 00:21 לינק ישיר 

כתבתי "לו יהי כדבריך", כי אני חושב שנומינלית ניתן להגדיר כל מקום לא מיושב בתור מדבר. תסתכל באור החיים שציינתי. הלכתית כפי שכתבת זה לא באמת משנה (וגם זה בהנחה שמברכים על ימים ונהרות ומדברות וכו), ועיקר הסטייה לנושא הזה היא מחמת הניסיון לזלזל ברעיונוביץ שמנסה להביא נתונים מעניינים ולעורר כאן את הציבור לכל מיני דברים. אתה גם מבין שכשהוא כתב הוא לא חשב שבשוויץ יש מדבר "כפשוטו" (בהנחה שספרי "דוד אריה" לא הטעו אותו, כמובן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2024 22:20 לינק ישיר 

לא. וחוץ מהפסגות ממש יש צמחיה כל השנה. עצי מחט לא משירים בחורף. תבדוק תמונות. ואדרבא תעשה שאלת רב אם שוייץ נחשבת למדבר. ברכה אפשר לעשות כי זה הרים ונהרות אבל כמדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2024 22:03 לינק ישיר 

לו יהיה כדבריך, מקום קפוא שריק מצמחים (לפחות בזמן שהוא קפוא), מוגדר כמדבר או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2024 21:14 לינק ישיר 

מהתנך משמע שמדבר זה מקום לא זרוע וצחיח. ככתוב ישם מדבר לאגם מים. ולכןתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה. וכמו שמפרש המלבים המדבר אינו ראוי לזריעה מצד עצמו. בישעיהו לה. התנך מלא בפסוקים המורים זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2024 11:00 לינק ישיר 

אתה מעורר דיון מעניין: כתוב בגמרא שמי שרואה מדברות מברך "עושה מעשה בראשית", מהתנך ומהאור החיים משתמע שמדבר זה מקום לא מיושב. אבל קלעפער חושב שרק שוטים חושבים כך. עכשיו יש לנו שלוש אפשרויות: 1. לנסות להוכיח שלא זו כוונת התנך, כי יש לי ראיות או סתם כי ככה קלעפער חושב. 2. לפסוק כמו קלעפער נגד התנך. 3. לעשות מה שמשתמע מהתנך. מה לדעתך האפשרות הסבירה ביותר ומה יעשו השוטים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2024 02:31 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
חוסר בצמחיה "נעימה" זה מדבר.. לא טעות... חשבתי שאתה מקפיד ממקום מושבל, לומר תיקון רחל בימי המיצרים. הביטוי "וישם מדברה כעדן וערבתה כגן ה'", בפשטות מגדיר מדבר כמקום לא מיושב או מקום שקשה לגור בו. (ואם תרצה, כך משתמע גם מהאור החיים בראשית יא,א כהסבר למאמר כלשהו של חזל)
זה נוגע להלכה ממש לענין ברכה. עוד יבוא שוטה ויברך בשוויץ כי רעיונוביץ אמר שזה מדבר (לא טעות...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2024 00:06 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
רעיונוביץ
תסלח לי, אבל אתה מבלבל את המוח. (לא טעות!)
יש לי קרובי משפחה שגרים בציריך ובבאזל,
ביקרתי שם כמה פעמים וחרשתי את שוויץ לאורכה ולרוחבה.
אין קשר בין מה שכתבת למציאות.
יש שם רשת כבישים מהירים וחלקים.
ואין שום בעיה לגור באזור גובה אלף מטר.
מוזמן ללכת לבקר בהר גילה, ציון שמואל הנביא, גוש עציון, קריית ארבע, הר מירון, צפון רמת הגולן, הר רמון שבנגב, ועוד ועוד ולראות איזה תענוג שם.

גם לי יש קרובי משפחה בציריך (בבזל לא)

גם אני חרשתי את שוויץ לאורכה ולרוחבה, ונהניתי מאוד מאוד מהכבישים המעולים שם,

יש שם הרבה כבישים טובים ומעולים, שניתן לנסוע בהם במהירות גבוהה,

נסעתי גם בכבישים המהירים במהירות גבוהה מהמהירות המותרת (לא מתגאה בזה - זה היה טיפשות מצידי) 

(אף אחד מאלו ששאלתי בבית הכנסת לא ידע מהי המהירות המותרת, אז נסעתי כמו כווולם)

השאלה הייתה לאנשים שנמצאים בדאבוס שנמצאת בגובה 1600 מטר (ככל מה שזכור לי)

שנופיה משכרים, וההיא נקודת מוצא לטיולים מדהימים בסביבה, לא רק לטייל אחה"צ בפרומנדה..... (מי שהיה שם יודע)

השאלה הייתה האם יש שם חיים טובים, או לא, ואני טענתי שחיים טובים יש להם רק חודשים ספורים בשנה,

וכל הזמן הם חיים על סיפו של מדבר קרח, שבו יש סלעים ושלג וקרח רוב ימות השנה,

הכבישים שם מאוד מאוד מפותלים, ואם רוצים לנסוע דרומה צריך לעבור מעבר הרים בכביש מפותל מאוד,

ואין להם חיי חברה, כי זה מורכב לצאת מהבית כשיש שלג רוב ימות השנה,

הנתון של 1000 מטר, נתן לי ויקיפדיה, ומגובה זה כמעט שאין חקלאות,

יש רק יערות ומדבר קרח, ואכן בגובה של אלף מטר אפשר לחיות בכיף,

אבל לא ב1600 מטר !

אגב, אחד ההבדלים הגדולים ששמתי לב אליהם בדאבוס, היה כשקמתי שם לפנות בוקר,

יצאתי למרפסת, ומה ששמעתי היה דממה מעיקה, זמזום של מכונית מרחוק ותו לא,

ופה בארץ, כל מי שקם לפנות בוקר, ויוצא למרפסת, נהנה מתזמורת אדירה של ציפורים מצייצות,

(כיום הרבה פחות עם שגשוגה של ציפור מיינה מצויה ,שטורפת חלק גדול מאוד מהגוזלים של ציפורי השיר בסביבתה,

שאינני מבין למה לא מחסלים אותה, ואפשר לחסל אותה, גם אם זה קצת קשה)

אני מאחל לכל מי שנמצא שם בקיץ שייהנה, שילך לטייל שם, ויש הרבה איפה לטייל,

בסופרים יש הרבה אוכל כשר, רק נא לשמור בצורה מליאה,

על חוקי העיירה ועל חוקי הדירה\מלון שאתם נכנסתם אליהם,

גם אם זה נראה לכם לא הוגן ולא צודק !

זה פוגע בחרדים שירצו לבוא אחריכם.

(המציאות היא שהם היו מוכנים לוותר על ההון הרב שזורם מהחרדים שם,

בגלל שלא שמרו על ניקיון וסדר, בנוסף, יישמע לכם הזוי, הם לא מוכנים שבתוך הדירה השכורה ששכרתם,

לא תשמרו על ניקיון וסדר, גם אם תחזירו אותה בסוף זמן השכירות כשהיא נקייה ! )

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אדמור מארץ ישראל נעצר הבוקר בדאבוס שוויץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext