בית פורומים בחדרי חרדים

אדמור מארץ ישראל נעצר הבוקר בדאבוס שוויץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/8/2024 22:03 לינק ישיר 

לו יהיה כדבריך, מקום קפוא שריק מצמחים (לפחות בזמן שהוא קפוא), מוגדר כמדבר או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2024 22:20 לינק ישיר 

לא. וחוץ מהפסגות ממש יש צמחיה כל השנה. עצי מחט לא משירים בחורף. תבדוק תמונות. ואדרבא תעשה שאלת רב אם שוייץ נחשבת למדבר. ברכה אפשר לעשות כי זה הרים ונהרות אבל כמדבר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 00:21 לינק ישיר 

כתבתי "לו יהי כדבריך", כי אני חושב שנומינלית ניתן להגדיר כל מקום לא מיושב בתור מדבר. תסתכל באור החיים שציינתי. הלכתית כפי שכתבת זה לא באמת משנה (וגם זה בהנחה שמברכים על ימים ונהרות ומדברות וכו), ועיקר הסטייה לנושא הזה היא מחמת הניסיון לזלזל ברעיונוביץ שמנסה להביא נתונים מעניינים ולעורר כאן את הציבור לכל מיני דברים. אתה גם מבין שכשהוא כתב הוא לא חשב שבשוויץ יש מדבר "כפשוטו" (בהנחה שספרי "דוד אריה" לא הטעו אותו, כמובן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 00:25 לינק ישיר 

"רוב השטח של שוויץ זה מדבר ! (לא טעות) מדבר קרח ! שאף אחד לא יכול לחיות שם, רוב ימות השנה. גם לא צמחייה" כך אמר ולא חזר בו עד לרגע זה. (לא טעות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 00:32 לינק ישיר 

אין לי מושג מה אתה רוצה מהאור החיים הק' ומה זה קשור לנידון דידן. הפשטות ההילכתית כפי שמובא פעמים רבות בתנך ויש לזה נגיעה להלכה זה מדבר הוא מקום צחיח ללא צמחיה. מדבר סיני הוא מדבר וכדומה. וברור שמקום מדבר הוא ללא ישוב אם אין מים ואי אפשר לזרוע לא גרים שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 01:23 לינק ישיר 

לא נראה לי שקראת את דברי האור החיים. בכל מקרה אני לא עסקתי בשאלת פשטות המושג ההלכתי, אלא בפשטות הכוונה של רעיונוביץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 01:37 לינק ישיר 

קראתי. הוא שואל איך כתוב בחזל שהקבה ברא את העולם שליש ישוב ושליש מדבר הרי המדבר גדול מהישוב. והוא עונה שגם הדרכים בין ישוב לישוב נכללים בישוב. עכשיו מה הקשר לנידון דידן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 15:45 לינק ישיר 

ממש הרמתם פה שיעור כללי בהגדרת 'מדבר' בדברי רעיונוביץ. לא נראה לכם שהגזמתם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 17:29 לינק ישיר 

ממש מפריע לך דברי תורה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2024 17:41 לינק ישיר 

ברור מזה שהוא מבין שעקרונית אזור לא מיושב הוא מדבר, לא? אחרת היו לו קושיות יותר פשוטות (איך יכול להיות שיש שליש-שליש-שליש, הרי יש את שוויץ)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2024 06:07 לינק ישיר 

לא. תלוי איזה איזור לא מיושב. אם הוא פורה הוא אינו מדבר. פשוט שאין לי מושג מה יש לדון בזה. צריך שפה משותפת ומדבר בתנך ובשפה זה מקום צחיח שאינו מיושב בגלל התנאים המיוחדים שלו. ואכן יש 3 דרגות כפי שמסביר המלבים מדבר, ציה וחרבה וכו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אדמור מארץ ישראל נעצר הבוקר בדאבוס שוויץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.