אז לדעתך התורה היתה מוחלפת, ואין יותר דין סקילה למחלל שבת? אילו מתחדשת הסנהדרין, משיח בא, אין עונשי בי"ד של מלקות ומיתה?
אפשר לקבל סימוכין לדבריך? ציטוטים של פוסקים שאמרו שגם אילו היה לנו את הכוח היום, ולא סתם רוב בכנסת וכו', אלא חידוש הסנהדרין, אין יותר כפיה על כל חלקי העם את התורה והמצוות.
נשלח ב-8/8/2024 18:42
קלעפער כתב:
מהות התורה. לא מהות החרדיות. שוטרים ושופטים תתן לך וכו.
לא ולא. הפוסקים סבורים שגם אילו היה לנו הכוח, אסור היום לכונן שלטון דיכוי ולכפות את הדת. ידועים דברי החזו"א שכתב ש"אין במעשה הזה גדר הפרצה אלא הוספת הפרצה" וצריך לפעול רק "בעבותות אהבה". ויש עוד פוסקים וגדולי תורה שכתבו בסגנון הזה. זה ויכוח ישן ויש פה הרבה אשכולות בנושא ששם כתבתי ובחלקם הבאתי מקורות לדבריי. אין לי כוח לחפשם כעת.
לצערי, מסיבות תרבותיות-מנטליות, השיטה החרדית מבוססת כולה על דיכוי וכפייה. אך אין לזה הצדקה, ובוודאי שאין לזה הצדקה מחוץ ל"אוטונומיה החרדית".
נשלח ב-8/8/2024 09:23
איש_חשוב, בהודעות האחרונות של רציף, מאוד בלט הרצון שלו להתחבר לרוחות מסוימות בהלכה ולהרגיש חלק. בקלות תמצא עוד הרבה טעויות הלכתיות בהודעות אלו (הוא מתאר כאילו כולם דמחים להביא קורבן, זה נכון רק על חטאות ואשמות. ככלל יש משניות וגמרות בנודא כפייה על הבאת קרבן. הוא מספר שסוג הקרבן משתנה לפי יכולת המתנדב, זה נכון על קרבן אחד ויחיד וזה בכלל לא מסוגי קרבן נדבה). בקיצור רציף הצדיק נתן תמונה קצת מטושטשת של היהדות. אז תודה לך וכל הכבוד שאתה מרגיש חלק מהיהדות, אחינו אתה!!
נשלח ב-8/8/2024 03:45
רציף כתב:
איש חשוב. אני צטטתי את מה שאני זוכר מפי ספרים וסופרים. אני לא חייב לזכור ראיות לדברי. לא שמתי לב למה שכתבת גוגל מפורש. אני זוכר שאין כפיה ביהדות, אז מצאת ראיה מגוגל, זה נושא גדול ורחב
נכון שהפניתי אותך לגוגל כדי לדעת על הכאת מכת מרדות על מי שעובר על מצוות עשה או על דרבנן אבל.. כתבתי גם משהו על עונש דין מוות על הרבה עבירות שבתורה, ואלו הם הרי פסוקים מפורשים "מחלליה מות יומת", אז למה אתה מתעלם מהחלק הזה שכתבתי, וכותב ש"לא הכרת את הגוגל שהבאתי"?
אתה רוצה לומר שאתה לא מכיר את המושג שממיתים מחלל שבת? זה מגוגל? או פסוק מפורש בתורה? שהתורה אומרת, אם חילוני או חרדי מכל מין וגזע מחלל שבת עליך לדון אותו למוות, זה לא נחשב לכפית דיני התורה על כל היהודים באשר הם?
בכל משטר יש סוג של כפיה, חייבים את זה לצורך ניהול תקין, זה מחויב המציאות. אדם מאמין שמח להביא קורבן ולהטהר, הקורבן הוא כפי היכולת, העשיר נותן קורבן יקר, והעני נותן קורבן זול. אתה רואה שיש חמלה בתורה, אתה מוצא בתורה שנדיר שבית דין הורג בן אדם, מכאן אתה מבין שהשכל של התורה זה לא להרוג ולא לכפות, אלא להזהיר כדי למנוע פשעים . אם יש לך סתירה לדברי עליך ללמוד ולהבין איפה הטעות שלך .
איש חשוב. אני צטטתי את מה שאני זוכר מפי ספרים וסופרים. אני לא חייב לזכור ראיות לדברי. לא שמתי לב למה שכתבת גוגל מפורש. אני זוכר שאין כפיה ביהדות, אז מצאת ראיה מגוגל, זה נושא גדול ורחב
עונש וכפייה הם שני דברים שונים, אבל אמת הדבר שכופים על המצוות, בין אם מדובר על לתת את כל ממונו או שמכים אותו עד שתצא נפשו וכדו', התוצאה לא נעימה וברור שיש כפייה.
נשלח ב-7/8/2024 19:30
גט וקרבן הם הדברים היחידים שיש בעיה בהם אם הם נעשו בכפיה גט חייב להיות מדעתו של האדם, שהוא רוצה לגרש, וקרבן כתוב "לרצונו", שאדם מביא את הקרבן מרצונו. כל יתר המצוות, מצוות עשה ולא תעשה, באים בכפיה, וכפי שציינתי, חלקם בעונש מוות, חלקם במלקות, וחלקם - אפילו בדרבנן, מכת מרדות.
נשלח ב-7/8/2024 15:15
מרגיש לי שאנחנ קצת מנהלים שיח חרשים...
אני הבנתי את רציף, שכוונתו לומר שהתורה נגד כפייה לא עניינית ולא ישירה, כמו: אם לא תלך לצבא לא תוכל לעשות רשיון נהיגה (זה שונה מ"אם לא תלך לצבא - תיכנס לכלא/תשלם קנס"). על זה להבנתי, הוא כתב שהתורה ככלל נגד כפייה. וכתובתי שיש סוג כפייה כזה ביהדות, כי גט מעושה או הבאת קורבן חייב להיות בכפייה אגבית ולא בכפייה ישירה כדי שלא ייחשב אונס.
תשובת רציף: התורה כופה רק אם יש עדים והתראה - לא נכון, הכפיות האלה מגיעות גם ללא עדים והתראה. תגובת איש_חשוב שיש הרבה "כופים על המצוות", זה נכון אבל לתומי חשבתי שלא לזה הכוונה. (בכל מקרה כנראה טעיתי בהבנת דבריכם.)
נ"ב. כל הדברים הללו אינם סותרים את זה שמה שמציע ברקת הוא מנגנון מטופש ולא נכון מבחינה משטרית. אם אדם עובר על החוק מטילים עליו סנקציות חוקיות (כלא, קנס וכדו'), אין סיבה להחיל כל מיני עונשים לא רלוונטיים שיגרמו לו להגיד "לא הם ולא שכרם".
נשלח ב-7/8/2024 03:28
רציף, אולי כדאי לפני שאתה מגיב שתנסה לחפש בגוגל על מה שכתבתי על מכת מרדות עד שתצא נפשו אפילו על דרבנן? וזה שלא תמיד יש עדים והתראה, האם זה נותן לך את הרושם שהתורה אינה כופה על עם ישראל כולה - חילונים וחרדים כאחד - את קיום התורה והמצוות?
נשלח ב-7/8/2024 03:05
התורה כופה/מענישה במקרה נדיר שיש עדים והתרעה .
מתי כופים אותו עד שיאמר רוצה אני ?... אני לא זוכר, אולי כשיש סיבה מוצדקת לאלץ את הברנש לתת גט ?....
תוקן על ידי רציף ב- 07/08/2024 03:08:40
נשלח ב-6/8/2024 23:49
דיבוק אני ממש מתפלא עליך התורה כופה את כל המצוות, אתה שוכח שיש עונשי מוות על רבים מהמצוות, עונשים אלו מוטלים על בית דין, על עם ישראל לכפות על כל עם ישראל את המצוות אמנם אין היום בית דין וסנהדרין, אבל אנחנו מדברים כאן על העיקרון, התורה כופה, לחלוטין, את קיום התורה על כל החילונים, גם אזכיר שמי שאינו מקיים מצוות עשה או מצוות דרבנן, מכין אותו מכת מרדות - עד שתצא נפשו.
נשלח ב-6/8/2024 20:18
רציף, דווקא התורה מאוד אוהבת כפייה אגבית. זה בדיוק הראיון של כופים אותו עד שיאמר - לא מכריחים אבל גורמים באגביות שהבן אדם ירצה (זה מסובך, מי שלמד בבא בתרא מט יודע). וזה בכלל בלי קשר בנושא האשכול שלטעמי ברקת מדבר שטויות ועושה שטויות
נשלח ב-6/8/2024 19:15
התורה לא בעד כפיה, החרדים לא בעד כפיה . אלא אם כן אין מנוס...
אם ניר ברקת יכפה עלינו עיצומים, הוא מצית אש, קשה לדעת אם ועד להיכן זה יגיע.