| נשלח ב-5/8/2024 21:04 |
|
| |
איזה צביעות חרדית טיפוסית-אתמול העיפו אותם מהקהילה וכעת מונעים מהם מלהתגייס
זה לא רק צביעות. אלא בעיקר רשעות. והשילוב בניהם תמצית רוע מזוקק.
הבחורים שמגיעים להתגייס נתקלים בנערים מנוערים שמגיעים בשליחות או שלא , אבל הרי רק אתמול העיפו את הצעירים מכתלי הישיבה בחטאו עם אייפון בכיסו או כל חטא אחר שאימצו כיהרג ואל יעבור, רק אתמול המשגיחים נזפו בו קשות, הם והשפיץ בחורים הלבינו את פניו ברבים - כי הוא החזיק סמארטפון או השד יודע מה
והנה היום? בפתח שערי הגיוס הוא נתקל בקולות רמים "האלט עם האפ פון אריינגיין" - החולירעות האלו מגיעים ומנסים למנוע ממנו להתגייס. פתאום הם דואגים לאידיישקייט שלו. אבל איפה הייתם כשהוא קצת נכשל כשהוא פזל טיפה לצדדים? אימצתם אותו? מישהו עודד אותו וניסה למנוע ממנו בטוב ובנעימים את ההתדרדרותו? ממש לא, אלא ההיפך הציקו לו התקשרו באכזריות להוריו וחיש מהר מצא את עצמו מחוץ לכתלי הישיבה, וכעת שהוא מגיע להתגייס אותם הרעים עדיין מחשיבים אותו כנעבעך, בעוד כיום הוא לא "נעבעך" הבחור הזה מאושר כמו שלא היה בחייו, ברוך השם "הנעבעך" הזה מצא את מקומו, הוא שוחרר מהשבי של הני רשיעי ארורים מהממסד שרדפו אותו ללא רחם, ברוך ה' כיום הם לא דואגים לו ולא ליהדות שלו, כי דאגתם אך ורק להם עצמם. סילקתם אותו ,אז עכשיו תנו לו ללכת, צבועים! דו פרצופים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2024 08:15 |
|
| |
פלדלפי
| momeir כתב: |  | אין לי ספק (ואני לא ציני) שהאדמורי"ם וראשי הישיבות שליט"א הם יהודים יקרים, אנשים לוגיים, אוהבי יהודים אמיתיים שאהבת ישראל בוערת בעצמותיהם וכו' וכו' מאחר ואין דומה שמיעה לראייה, מציע לכנס יחד את מועצת גדולי התורה של החסידים/הליטאיםהספרדים ולהקרין בפניהם את הזוועות שביצעו הנוחבות בזמן אמת (ללא טשטוש וללא עריכה) שיחליטו האם במסגרת 'השתדלות' אפשר (ואולי אף חובה) להקים חטיבה חרדית למי שלא לא רוצה/לא יכול ללמוד כל היום. כך שלפחות השרות שלו יהיה במסגרת חרדית, או שהצבא זה גיוועלד 'יהרג ואל יעבור'. ועדיף ש'הנושר' יעבור על כל עבירות שבתורה, ויישאר בטלן... ועדיף שנשינו ובנותינו ייאנסו ושאנו ובנינו נמות במיתות משונות ואכזריות. |
|
מקריאת טורו של מנחם רהט נוטף השינאה לחרדים ניכר שהוא אורח קבוע פה בפורום שכן הביא ציטוטים מתגובה זו...
רק מוזר שהוא חושב שהדעות פה בפורום מיצגות את הרוב הדומם של הציבור החרדי כנראה שטמטום ושינאה לתורה הולך ביחד
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2024 18:30 |
|
| |
יש כאן שתי נושאים, 1, נושא גיוס נוער נושר, 2, שפת נוער נושר בה כתבת את תגובתך. אתייחס לשניהם
מי שם אותי? יש לי את הזכות לומר ולכתוב את זה, אחרי סבל והצקות רבות שלי ושל רבים מאוד בשכונות החרדיות, מאותם פושטקים שוכני רחוב רעשנים, הם משתוללים ומתהוללים בשעה 2 בלילה כמו באמצע היום, משחיתים רכוש, מפוצצים בקבוקי בירות ואלכוהול שרוקנו, יש לי ולכל אזרח במדינה את כל הזכות להעיף אותם מהשכונות שלנו ולבקש שיחנכו אותם להיות בני אדם
לוותר? כשמדובר בנוער נושר, היושב ברחוב ומלסטם את הבריות, מציק מרעיש מתנהג באלימות, שילך לצבא, שם לפחות לא יהיה פגע רע על הציבור. איזה ויתור יש פה? על הפשיעה שלו ברחובות? ממש חבל לך על על הפשיעה שתיחסך?
כתבת "כמה הרפתקי עדו עלייהו".. הרפתקאות ילבש שחורים ויעשה מה שליבו חפץ? אני לא ממש מתלהב מכך שהוא עבר "המון הרפתקאות", בהם ציער את השמים ואת הבריות.
בקשר לשפה שלך, שמזכירה מאוד את סגנונם של אותו נוער נושר, ובה אתה מסגיר את הסיבה בגללה נזעקת, אתה די מסביר בכך ומזכיר לנו עד כמה כדי לגייס את כולכם, ואת תואר שוטה הפורום הייתי נותן לניק הראשי שלך, אותו אתה מחביא, ומתחבא מאחורי ניק שכותב 3 הודעות בשנה, כדי "לכתוב חופשי"..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2024 17:58 |
|
| |
מי שמך לוותר או לא לוותר על בחור זה או אחר, מה אתה מתנשא אתה לא שווה יותר מהם בגרוש, הם יהודים יותר ממך רק בגלל מה שהם עברו ממך ודומיך. (כמה הרפתקי עדו עליהו). לך תצטנף לך בפינתך המצחינה ותתחוב את האף שלך במקום הראוי ותרד מיהודים אחרים , אתה לא תקבע שהם גרועים מהחילונים ואתה יותר טוב מהם, מי אתה בכלל? שוטה הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2024 15:55 |
|
| |
לפי מה ששלחת לי באישי, אתה צודק בקשר להתגייסות שלך, בניגוד לדברי חריף ומקשה, אני לא מוצא סיבה להתנצל על כך שיש לי חוסר אמון על דברים שנכתבים בפורום, מבלי לראות הוכחה לכך, אני מתנצל על שאמרתי לך לקשוט את עצמך תחילה, מאחר ואכן קשטת עת עצמך תחילה.
ובקשר לנושא ההתגייסות, בעצמי כתבתי בעבר, שיש לגייס נושרים, אלו גרועים יותר לפעמים מחילונים, והצבא יכול עוד להיטיב עמם ולא רק בקשר לדת (אך הם במילא לא נחשבים לחרדים..) אבל אסור לגייס חרדים מהשורה שרק יצאו לעבוד, כי הצבא מחלן, ואין היתר לחלן אדם ולהרחיקו מהדת רק כי הוא החליט לצאת לעבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2024 07:22 |
|
| |
וברוח דברי ימי החורבן, אמרו חז"ל, אדם מוכיח את חבירו ואומר לו "קשוט עצמך וטול קורה מבין עיניך", עונה לו החבר - למה אתה תוקף אישית..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2024 04:23 |
|
| |
ממואיר לא זקוק לשום התנצלות. הוא כל השנים עקבי בנושא זה, ישר דרך, אוהב תורה ולומדיה באמת ומבקר את הציבור החרדי מתוך אהבה וכבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2024 23:09 |
|
| |
האם איש_"חשוב" יתנצל בפני momeir ?? התנצלות כנה ופשוטה מעומק הלב. בלי תירוצים וסיפורים.
ובכן, אל תעצרו את נשימתכם ..
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 08/08/2024 23:11:17
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2024 16:11 |
|
| |
| באג_אלפיים כתב: |  | זה לא רק צביעות. אלא בעיקר רשעות. והשילוב בניהם תמצית רוע מזוקק.
הבחורים שמגיעים להתגייס נתקלים בנערים מנוערים שמגיעים בשליחות או שלא , אבל הרי רק אתמול העיפו את הצעירים מכתלי הישיבה בחטאו עם אייפון בכיסו או כל חטא אחר שאימצו כיהרג ואל יעבור, רק אתמול המשגיחים נזפו בו קשות, הם והשפיץ בחורים הלבינו את פניו ברבים - כי הוא החזיק סמארטפון או השד יודע מה
והנה היום? בפתח שערי הגיוס הוא נתקל בקולות רמים "האלט עם האפ פון אריינגיין" - החולירעות האלו מגיעים ומנסים למנוע ממנו להתגייס. פתאום הם דואגים לאידיישקייט שלו. אבל איפה הייתם כשהוא קצת נכשל כשהוא פזל טיפה לצדדים? אימצתם אותו? מישהו עודד אותו וניסה למנוע ממנו בטוב ובנעימים את ההתדרדרותו? ממש לא, אלא ההיפך הציקו לו התקשרו באכזריות להוריו וחיש מהר מצא את עצמו מחוץ לכתלי הישיבה, וכעת שהוא מגיע להתגייס אותם הרעים עדיין מחשיבים אותו כנעבעך, בעוד כיום הוא לא "נעבעך" הבחור הזה מאושר כמו שלא היה בחייו, ברוך השם "הנעבעך" הזה מצא את מקומו, הוא שוחרר מהשבי של הני רשיעי ארורים מהממסד שרדפו אותו ללא רחם, ברוך ה' כיום הם לא דואגים לו ולא ליהדות שלו, כי דאגתם אך ורק להם עצמם. סילקתם אותו ,אז עכשיו תנו לו ללכת, צבועים! דו פרצופים. |
|
הצביעות במיטבה שיטת החינוך החרדית שמותאמת רק לעילויים .. אם אותו בחור היה לומד במסגרת מכילה יותר יותר גמישה עם ספורט ולימודי חול .... .אני אישית מכירה בחורים שלא מצאו את מקומם בישיבה חלקם היו שבבניקים .... השירות בצבא בנצח יהודה הטיב איתם וישר אותם והיום הם בעלי משפחה עובדים .. בגהינום ישמדור מיוחד למנהלות ומורות וראשי ישיבות ורמים שפגעו וזורקים נערים ונערות ממסגרת חינוכית על שטויות ...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2024 12:42 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אל תבלבל את השכל, הבנת היטב למה כוונו דברי. אתה קורא לגייס חרדים, כשאתה עצמך לא עושה את זה.
|
|
"ככלב השב על קיאו כן הכסיל שב על איוולתו" כן! לידיעתך, שרתתי 3 שנים סדיר כלוחם. נפצעתי ואעפ"כ שרתתי עוד 25 שנה במילואים. הילדים שלי וגם נכדים לומדים בישיבות ובתלמודי תורה חרדיים. במקום להתמודד עם הנושא לגופו! אתה מסיט את נושא הדיון לתקוף אותי אישית. בחור/אברך שיושב ולומד. אשריו ואשרי חלקו. זו זכות וחובה שלנו לתמוך בלומדי התורה ולשחחרם מכל עול. מדובר על בחורים/אברכים שלא רוצים/לא מסוגלים ללמוד כל היום. צריך להחליט האם אנחנו בשיטת סאטמר והקנאים שהמדינה הציונית היא מרידה בה' וכפירה. שצה"ל זה 'עמלק' ווהשרות בו הוא ב 'ייהרג ואל יעבור' כפשוטו. אז בבקשה ללכת עם האידאולוגיה עד הסוף! להימנע מהתקציבים של הכופרים ולעזוב את הממשלה ואת כנסת המינים. אם אנחנו שותפים במערכת שנקראת 'מדינת ישראל'. אם אנחנו מקבלים תקציבים, אם אנחנו שותפים בקבלת החלטת וכו' אז חובה על כל מי שלא מסוגל לשבת וללמוד להשתתף בשרות הצבאי ובהגנה על כלל ישראל. וצריך לבנות עבורם מסגרת חרדית מתאימה! אגב, כמו גם מסגרות לימוד מקצועיות חרדיות שיוכלו ללמוד מקצוע ולהתפרנס בכבוד.
תוקן על ידי momeir ב- 08/08/2024 12:44:52
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2024 03:40 |
|
| |
אל תבלבל את השכל, הבנת היטב למה כוונו דברי. אתה קורא לגייס חרדים, כשאתה עצמך לא עושה את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2024 23:26 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אין לי ספק (ואני לא ציני) שהאדמורי"ם וראשי הישיבות שליט"א הם יהודים יקרים, אנשים לוגיים, אוהבי יהודים אמיתיים שאהבת ישראל בוערת בעצמותיהם וכו' וכו' מאחר ואין דומה שמיעה לראייה, מציע לכנס יחד את מועצת גדולי התורה של החסידים/הליטאיםהספרדים ולהקרין בפניהם את הזוועות שביצעו הנוחבות בזמן אמת (ללא טשטוש וללא עריכה) שיחליטו האם במסגרת 'השתדלות' אפשר (ואולי אף חובה) להקים חטיבה חרדית למי שלא לא רוצה/לא יכול ללמוד כל היום. כך שלפחות השרות שלו יהיה במסגרת חרדית, או שהצבא זה גיוועלד 'יהרג ואל יעבור'. ועדיף ש'הנושר' יעבור על כל עבירות שבתורה, ויישאר בטלן... ועדיף שנשינו ובנותינו ייאנסו ושאנו ובנינו נמות במיתות משונות ואכזריות.
איזה יופי שאת כל זה אתה כותב לנו מתוך השוחות בעזה.. שהרי ראית את הזוועות ורצת בעצמך לנקום בנוחבות, ורק אחר כך מצאת את עצמך קורא גם לאחרים ללכת בעקבותיך. |
|
אין לך שום מושג מי אני, בן כמה אני, מה הרקורד שלי, מה הצאצאים שלי עושים. כ-ל-ו-ם ! כ-ל-ו-ם ! כ-ל-ו-ם ! במקום להתייחס לגופם של דברים לועגים לבנאדם. אילו הייתי חושף את עצמי, היית מתנצל!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2024 09:58 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אין לי ספק (ואני לא ציני) שהאדמורי"ם וראשי הישיבות שליט"א הם יהודים יקרים, אנשים לוגיים, אוהבי יהודים אמיתיים שאהבת ישראל בוערת בעצמותיהם וכו' וכו' מאחר ואין דומה שמיעה לראייה, מציע לכנס יחד את מועצת גדולי התורה של החסידים/הליטאיםהספרדים ולהקרין בפניהם את הזוועות שביצעו הנוחבות בזמן אמת (ללא טשטוש וללא עריכה) שיחליטו האם במסגרת 'השתדלות' אפשר (ואולי אף חובה) להקים חטיבה חרדית למי שלא לא רוצה/לא יכול ללמוד כל היום. כך שלפחות השרות שלו יהיה במסגרת חרדית, או שהצבא זה גיוועלד 'יהרג ואל יעבור'. ועדיף ש'הנושר' יעבור על כל עבירות שבתורה, ויישאר בטלן... ועדיף שנשינו ובנותינו ייאנסו ושאנו ובנינו נמות במיתות משונות ואכזריות. |
|
איזה יופי שאת כל זה אתה כותב לנו מתוך השוחות בעזה.. שהרי ראית את הזוועות ורצת בעצמך לנקום בנוחבות, ורק אחר כך מצאת את עצמך קורא גם לאחרים ללכת בעקבותיך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2024 08:27 |
|
| |
| אליהו1000 כתב: |  | | המגעיל הוא לנסות להתמודד עם תת רמה של הכללה כאילו ה"דמון" החרדי הוא גוף אחד, כל החרדים כולם, הוא שזרק, הוא שהפגין, וכו', גם בוינט זה תת רמה |
|
בתכל'ס, הם הבני תורה 'העדינים' שעם ישראל רואה ושומע. הם ה'חלון ראווה' של הציבור החרדי. העם היהודי בארץ ישראל, חילונים/מסורתיים/דתיים, רואים את ה'תת רמה' , ואומרים: "אוי לו למי שלמד תורה... פלוני שלמד תורה ראו כמה מקולקלין מעשיו וכמה מכוערין דרכיו". השמאל שונא אותנו (גם את המזרוחניקים והמסורתיים) כי השמאל הוא פרוגרסיבי והזהות היהודית מפריעה ומציקה לו. ה'תת רמה' שנקראים משום מה 'בני תורה' מצליחים להשניא אותנו בצדק! על כל הציבור היהודי.
|
|
|
|
|