בית פורומים בחדרי חרדים

גלית דיסטל אטבריאן - מסמך מרתק למה חרדי לא יכול להתגייס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2024 22:00 לינק ישיר 
גלית דיסטל אטבריאן - מסמך מרתק למה חרדי לא יכול להתגייס

ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, פועלת למען גיוס חרדים לצה"ל,

היא עושה את זה מתוך רצון לזה יהיה ולא מתוך שנאה כמו רוב האוכלוסיה החילונית,

שמעוניינת שצה"ל יחסל את ההוויה החרדית.

הנה מה שהיא כתבה, תראו גם את הסרטון.

לפני כשבועיים הרמתי כנס מיוחד כדי לעשות משהו שאף אחד לא חשב עליו קודם:

אשכרה להקשיב ללוחמים חרדים בעבר ובהווה כדי להבין את הבעיות.

הממצאים היו מדהימים:

1. לוחם חרדי אחד סיפר שמתוך 200 חרדים שהתגייסו איתו ב 2013 רק הוא חזר ללמוד בישיבה, כל השאר נשרו.

2. אחות של לוחם חרדי השמיעה בכנס שיחה טלפונית עם אחיה בה הוא מתוודה שאלמלא היה מתגייס הוא היה נשאר חרדי. היום הוא חילוני לחלוטין.

3. לוחם חרדי נוסף הודה בפה מלא שכשהילדים שלו יתבגרו הוא לא יעודד אותם להתגייס.

"בלתי אפשרי לשמור על צביון חרדי בצה"ל", כך אמר בכאב,  "אתה מאבד את הזהות שלך תוך שבועות," הוא הוסיף.

4. מפקד נצח יהודה סיפר שהדרך היחידה להגיע לקצונה היא לחתום על כתב וויתור של כל דרישה דתית מצד החייל.

ולכן לחיילים החרדים כמעט ואין מפקדים חרדים, רק חילונים, כלומר כאלה שלא מבינים מה רע במדריכת ירי שמאמנת אותך מקרוב.

5. עוד ועוד עדויות על מחסור במקומות לינה כי אין הפרדה מגדרית, על לוחמים שהולכים לישון עם בטן ריקה בגלל שאין הקפדת זמן בין ארוחה בשרית לחלבית, על הבטחות למקוואות שלא ממושו, על חגים שעוברים כמו ימי חול, על חילול חגים ולא בגלל סיבות מבצעיות אלא סתם כי ההסעה הגיעה בערב למרות שהחיילים היו מתוקתקים כבר מהבוקר כדי לא לחלל את החג.

6. עדויות של אבות ואמהות חרדים שאמרו באופן מפורש - אנחנו גאים שהבן שלנו משרת כלוחם אבל אם זה אומר שהוא יוצא מהצבא חילוני אז זה הקו האדום שלנו כי זה אומר הכחדת המגזר.

7. רוב החיילים החרדים מדווחים על הלם תרבות טוטאלי שגרם להם לבעיות זהות קשות.

מהבחינה הזאת הם שונים מאוד מהחיילים מהציונות הדתית שמורגלים הרבה יותר בחוויה הישראלית.

צה"ל לא ערוך.

צה"ל מפזר הבטחות ולא מקיים.

רוב הבעיות שמונעות מצעירים חרדים להתגייס הן פתירות!!

אבל- אף- אחד-לא-מקשיב-להם.

במקום להקשיב לבעיות - מתעלמים מהן.

במקום לייצר אמון ושיח - מכים בהם בעוד ועוד מקלות.

במקום להיות חכמים - המערכת המשפטית והבטחונית מעדיפה להיות צודקת ומטומטמת עד כאב.

ועכשיו גם מונעים מהם סבסוד מעונות כי אם הם לא מתגייסים אז שהנשים גם לא תצאנה לעבוד.

אנחנו סוגרים אותם.

מצמידים את הגב שלהם לקיר.

לא מוכנים להקשיב.

נותנים במה תקשורתית רק למיעוט קיצוני.

לא נותנים במה לאלה ששרתו ויצאו עם תובנות.

לא מפיקים לקחים ובעיקר - מסלימים את המצב במקום לפתור אותו.

מצעד האיוולת והייאוש.

שתפו את הסרטון הזה.

הוא המסמך הרציני היחידי בתוך בליל תקשורתי רדוד, צהוב, מוטה ומטעה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2024 05:40 לינק ישיר 

בני ישראל היו בכולל במדבר ארבעים שנה. רק הגיעו למואב, תראו מה קרה. מסקנה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2024 20:42 לינק ישיר 

אם חרדים יוצאים לאחר שבילו בת"ת, ישיבה קטנה וישיבה גדולה עמי ארצות, אולי זאת שאלה על החינוך שהם קיבלו.

אולי למי שבבירור חינוך כזה אינו מושך אותו כדאי להעביר לחינוך חרדי שיאפשר לו למצוא פרנסה כדי שיהיה בעל בית מכובד ויוכל לתמוך בתלמידי חכמים?

וההנחה שלך שאנשים שאינם חרדים הם רשעים היא הנחה תמוהה בימינו אבל אנחנו מדברים על מסגרת סגורה לחרדים. כזאת בה רוב הזמן חיילים יהיו בחברת חבריהם החרדים, יקבלו אוכל מהדרין, יוכלו להתפלל במנין ולקבוע עיתים לתורה.

אם משם חרדי יאבד את יר"ש שלו, סימן שאחריתו מלמדת על תחילתו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2024 08:59 לינק ישיר 
מילה בסלע, (האקדמיה ללשון העברית)

בלשוננו היום מקובל ש'מילה' היא יחידת הלשון העצמאית הקטנה ביותר. מובן זה של 'מילה' מוכר בעברית למן ימי הביניים, אך קודם לכן – בתנ"ך ובספרות חז"ל – 'מילה' שימשה במשמע 'דיבור', 'דברים שנאמרים'. למשל: "שִׁמְעוּ שָׁמוֹעַ מִלָּתִי" (איוב כא, ב), "רוּחַ ה' דִּבֶּר בִּי וּמִלָּתוֹ עַל לְשׁוֹנִי" (שמואל ב כג, ב). משמעות זו נשתמרה בעברית החדשה בהתבטאויות כגון 'מילה שלו זו מילה' (כלומר הוא עומד בדיבורו).

על רקע זה נוכל להבין את המימרה מן התלמוד הבבלי: "מילה בסלע, משתוקא בִּתְרֵין" (מגילה יח ע"א) – כלומר 'דיבור בסלע, שתיקה בשתיים'. סֶלַע – שמו של מטבע עתיק אשר נהג בארץ בתקופת חז"ל, ושוויו היה ארבעה דינרים ('סלע' במשמעות זו בלשון נקבה). לפנינו אפוא מימרה בשבח השתיקה: אם ערכו הכספי של דיבור הוא סלע, ערכה של השתיקה הוא שתי סלעים. פתגם דומה מתועד בלשוננו למן הספרות הרבנית, ומקורו כנראה בערבית: "אם דיבור שווה כסף שתיקה שווה זהב".

אצל דוברים רבים בני ימינו נשתכח חלקה השני של המימרה "משתוקא בתרי" (או בנוסח "שתיקה בתרי"), והביטוי הועמד על חלקו הראשון "מילה בסלע" ואף התרחב ל"כל מילה בסלע". כך קיבל הביטוי משמעות כמעט הפוכה: דברים נכוחים שלכל מילה בהם ערך רב. בהיעדר חלקה השני של המימרה חלו שינויים בהבנת החלק הראשון: 'מילה' מתפרשת כבלשון ימינו (יחידת לשון קטנה), והמילה 'סלע' אינה מציינת מטבע קטן כי אם אבן גדולה. כך נפתח פתח להבנת הביטוי "(כל) מילה בסלע" כיד הדמיון הטובה: כל מילה חזקה כסלע איתן; כל מילה ראויה להיחקק בסלע; כל מילה משברת סלעים ועוד

אלי_ו כתב:
למה הכוונה "כל מילה בסלע"?
תמיד רציתי להבין את משמעות הביטוי ולמה בני תורה ישתמשו בו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ben_nahum ב- 18/08/2024 09:03:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2024 01:14 לינק ישיר 

חלק מהחרדים הם עמי הארצות, זה נכון, לא לכולם אותה מידה של לימוד ורצון ללמוד.
כל חרדי שנכנס לצבא יוצא ממנו חילוני, גם אם הכיפה שלו על הראש, הראש עצמו חילוני. גם זה נכון.

אני רק לא מבין מאיפה "הקרצת" את ההמצאה שאני אמרתי שאין לחרדים יראת שמים.
יש להם כל עוד הם לא נכנסים לכור ההיתוך החילוני המתועב.
כתבת גם שאני אמרתי שאין להם תורה, כשאני אמרתי שלחלקם אין.
למה אתה מתווכח בצורה כזאת? אפשר קצת הגינות?

אגב, גם הרמב"ם כתב שאסור להיות במחיצת רשעים, כדי שלא ילמוד ממעשיהם, ושאם אין לו לאדם שום אופציה אחרת, ילך אפילו וישב לבד במדבריות, ואל ידור עם רשעים
הרמב"ם לא חשב כמוך ש"אם יש לך יראת שמים, מה פתאום שתאבד אותו רק כי אתה גר ביחד עם רשעים".
אולי אתה חכם יותר מהרמב"ם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2024 22:49 לינק ישיר 

זה מענין.

לשיטתך חרדים שכל חייהם למדו בישיבה ונמנעים מלימודי ליבה יכולים לגדול להיות עמי ארצות חרדים.

מה שמיחד חרדים בעיניך זה יראת שמים.

יחד עם זאת אתה טוען שעם כל יראת השמים, אם חרדי יתגייס לצבא הוא יאבד מיד את כל יראת השמים שלו ויהפוך חילוני. אפילו במסגרת שכולה חרדים.

אני חושש שאתה הקטיגור הכי גרוע שאפשר לציבור החרדי.

לשיטתך לחרדים אין לא יראת שמים ולא תורה.

אני שמח לספר לך שאתה טועה.
לחרדים יש יר"ש, יש תורה והם גם יכולים להתגייס ולהשאר חרדים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2024 14:32 לינק ישיר 

ככה? לדעתך ציבור מסוים אמור להיות כולו הומוגוני? כולם מלומדים באותה מידה?
לא היו אחוזים גדולים של עמי ארצות בכל הזמנים של היהדות?
לידיעתך, חרדים נמדדים במידת יראת השמים שלהם, ופחות במידת הידיעות שלהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2024 13:22 לינק ישיר 

אז גם אתה מבין למה שימוש בביטוי הזה מאוד מוזר בפורום בו לכולם אמור להיות רקע תורני.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2024 20:07 לינק ישיר 

נסמך על הביטוי - מילה בסלע, שתיקה בתרי.
דהיינו, אם מילה שוה מטבע ששויו סלע, שתיקה שוה שתי סלעים.

הציבור אינו מבין ש"כל מילה בסלע" טומן בחובו את ההמשך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2024 18:56 לינק ישיר 

למה הכוונה "כל מילה בסלע"?
תמיד רציתי להבין את משמעות הביטוי ולמה בני תורה ישתמשו בו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2024 15:04 לינק ישיר 
חברת כנסת חילונית מסבירה את עמדת החברה החרדית טוב יותר מכל נציגי החברה החרדית, איך? למה הם לא יכולים? ובגיוס להגנה על העם והארץ ננוחם.

muki28 כתב:
כל מילה בסלע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2024 08:44 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
אם מתוך 200 חרדים מתגייסים רק אחד חזר לישיבה אפשר להניח שהשאר נשואים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

עוד כיוון למחשבה: אולי המתגייסים כבר לא למדו בישיבות טרם שירותם הצבאי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2024 06:52 לינק ישיר 

אם מתוך 200 חרדים מתגייסים רק אחד חזר לישיבה אפשר להניח שהשאר נשואים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2024 18:37 לינק ישיר 

הציונות שמה לה למטרה לחלן אתעם ישראל הרצל היה פגר ויהודי מתבולל הצבא בנה כור היתוך לזבל את צורת היהודי ולהופכו לחילוני החילונים לא קולטים שמצבם הוא איום ונורא וללא צורה יהודית אין הבדל בינם לבין הערבים על התביעה על הארץ. ואנחנו החרדים יודעים שכדי לשמור תורה עלינו למסור את הנפש למרות רצון מלכות הרשעה, עברנו את היוונים עברנו את המצרים עברנו את כל המרעין בישין נעבור גם את הציונים ולאף אחד אין הזכות לקלקל את מה שנשאר לפליטה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2024 00:52 לינק ישיר 

היה נחמדב76 שנות קיומה של המדינה, היו עליות ומורדות, אבל בכללי היה די נחמד, כעת המדינה הולכת לכיוון פירוק מבפנים, השמאלנים שהקימו אותה, הם אלו שמפרקים אותה מבפנים לבינה אחרי לבינה, ספק אם הם יקבלו שכר על הדרישה, אבל ככל הנראה תהא להם זכות על הפרישה, ובאשר לנו, מי ששמר עלינו לאורך כל שנות נדודינו, הוא יגונן עלינו בתקופה הקצרה שעוד נותרה לסיום הגלות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2024 22:33 לינק ישיר 

כל מילה בסלע

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גלית דיסטל אטבריאן - מסמך מרתק למה חרדי לא יכול להתגייס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext