|
|
| נשלח ב-21/8/2024 05:08 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | הכוונה היום ולא מחר, כדי שעד שתשאל שאלות כבר זה שוב יהיה אסור :) |
|
אם ראית תלמיד חכם שעבר עבירה היום אל תהרהר אחריו מחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2024 12:42 |
|
| |
איש חשוב, אין לי בעיה עם דבריך אבל זה עדיין סותר את דברי אותו עלון, כי אם כן, על כל פנים אפשר שתטבולנה עוד פעם בדיוק כמו שהן טובלות פעם בחודש, זה לא כזה מסובך וסומכים על בשביל איסורי כרת, אז פשיטא שזה טוב בשביל איסור לאו בכניסה להר הבית...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2024 05:58 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | איש חשוב, אין לי בעיה עם דבריך אבל זה עדיין סותר את דברי אותו עלון, כי אם כן, על כל פנים אפשר שתטבולנה עוד פעם בדיוק כמו שהן טובלות פעם בחודש, זה לא כזה מסובך וסומכים על בשביל איסורי כרת, אז פשיטא שזה טוב בשביל איסור לאו בכניסה להר הבית... |
|
כתבת שקראת את העלון, אבל כנראה היית מאוד עייף כשקראת אותו, זאת הסיבה היחידה שאני יכול לתלות למה לא הבנת את הדברים הדי פשוטים שהוא טוען - לטענתו, גם במקומות בהר הבית בהם מותר בוודאות להיכנס מבחינת טומאת מת, עדיין הם אסורים בטומאות אחרות, עליהם צריך מקוה, ולא סתם מקוה שחסידים טובלים מידי יום, אלא בחפיפה וכל דיני טבילה, והמציאות היא שאנשים ונשים אינם עושים את כל דיני הטבילה האלו, אלא טובלים חפיף.. ללא חפיפה בדיקה בציפורנים וכו' היוצא מכל זה, שבוודאי שטבילת נשים המחמירה היתה מועילה, אבל הבעיה היא שלא עושים את זה. תשאל את בן גביר החבר שלך, האם הוא חפץ וקצץ ציפורנים לפני טבילה ועוד כמה דינים הנוגעים לזה, אי אפשר גם לשקר, כי אפשר לבדוק את הציפרנים שלו כשהוא עולה..
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2024 09:07 |
|
| |
על זה בדיוק כתבתי שהעלון הזה מלא בהטפות ונאומים כמה אני טוב וכל השאר לא. כותב הדברים מבין שהדבר אפשרי אבל החליט שכל מי שלא הוא - לא עושה מה שצריך (למה שאני אשאל את בנגביר? שהוא ישאל אותו לפני שהוא מוציא שם רע!! הקטע הזה שכולם צריכים לדעת אם יש לך פלאפון כשר ואם חפפת ובאיזה שמפו...). האנשים שאני מכיר שעולים להר הבית, בהחלט טובלים עם כל החומרות וכו' (ולהיפך, הם טוענים שאם לא הציבור הדתי שעולה להר הבית, הרבה יותר אנשים היו עולים בלי לטבול בכלל, או עם טבילה פחות מוקפדת והיו מבקרים בהר ללא שימת לב לגבולות). תאמין לי שהדקדוק בהלכה לא התחיל ונגמר באיזה עלון של שבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2024 17:05 |
|
| |
לא רוצה לשפוט אחרים, אבל לי זה היה חידוש, לא ידעתי שצריך לטבול לפני כניסה להר הבית עם כל החומרות של טבילת נשים, (אל דאגה, לא עליתי מעולם להר הבית) ואני על פי רוב יודע בלי לחפש בגוגל דברים, וזה היה לי חידוש, וזה די מסתבר שעוד אנשים לא יודעים על כך
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2024 17:34 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | שכחת משנה מפורשת בגיטין דף יט. "על הכל כותבים..". אם נקבל את דבריך שהוא שברי לוחות, יש לומר שמה שהוא שכח אתה עדיין לא למדת.... |
|
אם שמת לב, כתבתי שהרב קוק הוא ת"ח אדיר. וממילא פשוט שהוא מכיר את המשנה בגיטין ואת הלכות גיטין, והבעיה כאן היא לא עטיפת המסטיק (סתם ציינתי פרט שמאן דהו כתב כאן בעבר). בשורה התחתונה, היו בעיות רציניות כתוצאה מהגיטין שהוא סידר - אין לי מושג מה בדיוק היו הבעיות שנוצרו כתוצאה ממעשיו.
נ.ב. אני מסכים בהחלט עם האמירה שלך "מה שהוא שכח אתה עדיין לא למדת", כולנו קטנים לעומתו אבל גם אי אפשר להתעלם מכך שהוא לא בקו הבריאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2024 17:36 |
|
| |
hhaavv
| איש_חשוב כתב: |  | | לא רוצה לשפוט אחרים, אבל לי זה היה חידוש, לא ידעתי שצריך לטבול לפני כניסה להר הבית עם כל החומרות של טבילת נשים, (אל דאגה, לא עליתי מעולם להר הבית) ואני על פי רוב יודע בלי לחפש בגוגל דברים, וזה היה לי חידוש, וזה די מסתבר שעוד אנשים לא יודעים על כך |
|
צריך יותר חומרות - חייבים מי מעיין ולא מספיק מקווה רגילה, ומי יודע בכלל הלכות ז"נ בגבר, בדיקות, בגדי לבן (לבן? אולי דווקא שחור? כי המראה הוא לבן) ואיזה מו"ץ יודע לענות שאלות של מראות לגברים ("הפעם לא הגעתי כי הרב פסק לי על מראה שצריך לסתור את הז"נ"???), מה שיעור של כתמים (כגריס לא שייך), ודעת הי"א ברמ"א שגר צריך לגלח את כל שערותיו (כל החומרות, כן?) מפני חציצה. וכל זה גם בנערים וכו'. חוצמזה גם הבגדים צריכים להיות טהורים. איזה בגד או נעל של ימינו מקבלים טומאה? ואיך מטהרים אותו ושומרים עליו בטהרה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2024 19:03 |
|
| |
הב, אתה לא הראשון שעלה על השאלות האלה. למי שלומד יש תשובות הלכתיות. יש ספרים טובים על עלייה להר הבית וגם על הנושא הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2024 19:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | לא רוצה לשפוט אחרים, אבל לי זה היה חידוש, לא ידעתי שצריך לטבול לפני כניסה להר הבית עם כל החומרות של טבילת נשים, (אל דאגה, לא עליתי מעולם להר הבית) ואני על פי רוב יודע בלי לחפש בגוגל דברים, וזה היה לי חידוש, וזה די מסתבר שעוד אנשים לא יודעים על כך |
|
אין לי מושג, לפני כמה שנים הכרתי כמה אנשים שהיו עולים להר הבית והם ציינו בפניי שזו לא סתם טבילה והולכים גם למעיין וכו' (הם היו קשורים לרבנים המפורסמים שעולים, אז אני מניח שיש הוראות ידועות שמתקיימות עי כל העולים הדתיים)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 03:21 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | הב, אתה לא הראשון שעלה על השאלות האלה. למי שלומד יש תשובות הלכתיות. יש ספרים טובים על עלייה להר הבית וגם על הנושא הזה. |
|
אולי שמישהו יתפוס את אחד מאלו שעלה להר הבית (ישנם בציבור החרדי כאלו הידועים שהם עולים) וישאל אותו מה הוא עשה מכל הרשימה הארוכה שהב הביא איכשהו יש לי הרגשה שאותו נבחן לא ידע לענות על אחד מהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 09:48 |
|
| |
רק נעשה סדר בדברים. יש ג' דינים שונים במחנות ישראל וב' מהם במקדש, (י' קדושות אבל אני מדבר על שלושת הסוגים), להר עצמו צריך להקפיד בטומאה היוצאת מגופו שזה או קרי או זב, לקרי מספיק טבילה רגילה (עם כל החומרות של נשים כי זה טבילה מעיקר הדין, חפיפה אמבטיה ארוכה וכו') לגבי זב רק הפוסקים לא חששו לזה כלל עיין בקה"י שכתב לגבי הקרבה לכותל והכנסת אצבעות לכותל שהחמיר בזה בלי טבילה שלא חיישינן לזב בימינו כלל ורק לקרי, ולזה מהני טבילה. לגבי הכניסה לעזרה פה מקפידים על טומאת מת, וזה אין אפשרות כלל להטהר עד בא ינון, ולכן בכניסה לעזרה אין להקל כלל בשום צורה. העליה להר הבית נאסרה ע"י כל גדולי הדור, ועיקר הטעם שזה גורם לכריתות, הא' המלווים של העולים והב' שיהיו עולים שלא יטבלו לפני העליה ברגע שהעליה תהיה המונית, ולא כולם יודעים להזהר ולכן אסור לעלות להר, והג' שלא יודעים בדיוק איפה העזרה ויש בזה כמה שיטות עיקריות, למקות שהסכמת רוב הפוסקים כהכפתור ופרח שאבן השתיה נמצא בכיפת הסלע ולכן אפשר לבנות מסביבו את העזרה עכ"פ וודאי ייגרמו ונגרמים בפועל! מכשולות מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2024 09:51 |
|
| |
איש, אין לי מושג. האנשים שאני דיברתי עליהם אינם חרדים. ככלל אני מתאר לעצמי שכמו ההמון זהירות שיש לנשים בבדיקות ובטבילה ובכשרות המקווה וכו', ואף אחד לא שואל כמה סוגיות בנדה הן יודעות ומה הן מבינות בגדר גריס, ובוודאי שאין מי שיגיד שאסור להתחתן בגלל שזה נושא מסובך וחמור - אלא פשוט נותנים להן הסבר וחוברת פשוטה להבנה והן מיישמות. ככה זה גם לגבי עליה להר הבית. ושוב אני מדבר מתוך היכרות עם כמה אנשים, אני לא יודע כמה זה מייצג וכו, אבל אני יכול לשער שזה אפשרי
|
|
|
|
|