|
|
| נשלח ב-27/9/2024 07:37 |
|
| |
איש חשוב, אל תגמד אירועים כאלה כי כל אירוע קטן הוא טרגדיה נוראית (גם עשרות אלפי משפחות שחיות בפחד מתמיד זה גם משהו קטן, נראה לי..). אתה כנראה לא מכיר את הסיפורים ואת האנשים שמאחורי הסיפורים אז זה נשמע כמו איזה סיפור מהעיתון. לעניין חשבון נפש, ככלל הכי טוב שכל אחד ינסה להיות טוב יותר, זו הגישה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2024 07:40 |
|
| |
אגב אני באמת חושב, שכדי שהדתיים יגידו זה אסון של השמאלנים, זה כמו שפרצה שרפה בג'ונגל ומתו 1000 חיות ו20 אנשים, יגידו בני האדם: למה שאנחנו נעשה חושביםוחשבון נפש, שהחיות תעשנה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2024 10:17 |
|
| |
לא קשור לדתיים וחילונים, קשור שאלה שאשמים באמת הם אלה שמאשימים אחרים, השמאל וכולל בתוכו גם את הליכוד, רק הם אשמים במצב שערבים יכלו לצאת בכזה בטחון ולשחוט יהודים סיבות אמוניות נשאיר לרבנים לכתוב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2024 11:44 |
|
| |
השור המזיק הזה, מתנצל היום בחצי פה מעל דפי המודיע. אבל את הנזק העצום שהוא עשה לציבור החרדי אין להשיב. כנראה שהוא לא ניחן בבינה יתירה כמו גם מעסיקיו בהמודיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2024 12:45 |
|
| |
מירון?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2024 12:57 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | איש חשוב, אל תגמד אירועים כאלה כי כל אירוע קטן הוא טרגדיה נוראית (גם עשרות אלפי משפחות שחיות בפחד מתמיד זה גם משהו קטן, נראה לי..). אתה כנראה לא מכיר את הסיפורים ואת האנשים שמאחורי הסיפורים אז זה נשמע כמו איזה סיפור מהעיתון. לעניין חשבון נפש, ככלל הכי טוב שכל אחד ינסה להיות טוב יותר, זו הגישה שלי. |
|
אתה שוכח איך התגלגלו כאן הענינים באו כאן בטענות על כך שהציבור שלנו "מפיל את האחריות" ואת חשבון הנפש על החילונים ולא לוקח על עצמו הכל. ברור שכל אחד ינסה להתנהג יותר טוב, אבל אף אחד לא גלגל פה אחריות על אף אחד, כשטרגדיה קוראת אצל החרדים, הם יודעים טוב לעשות חשבון נפש עם עצמם, והטרגדיה הזאת קרתה אצל חילונים, ולומר "אבל היו גם כמה חרדים ודתיים בענין", זאת תשובה לא משהו..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2024 13:01 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אגב אני באמת חושב, שכדי שהדתיים יגידו זה אסון של השמאלנים, זה כמו שפרצה שרפה בג'ונגל ומתו 1000 חיות ו20 אנשים, יגידו בני האדם: למה שאנחנו נעשה חושביםוחשבון נפש, שהחיות תעשנה! |
|
לא ז\ה לא כמו זה. מתו כאן אנשים, והחילונים לא באמת יכולים לעשות מה בא להם, ואז להגיד, היי אנחנו ממש כמו בהמות מה אתם רוצים מאיתנו חשבון נפש? אנשים חוטפים על הראש, ושואלים את עצמם "אולי התנהגתי לא בסדר".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2024 14:40 |
|
| |
איש יקר, ברור שכשאתה עומד מולם אתה אומר אמת אובייקטיבית: אתם תרמתם ועזרתם כל השנים לחמאסניקים; אתם השתחלתם לכל עמדת מפתח ודאגתם למחבלים שפלים לחגיגות על חשבון משלם המיסים; אתם לחצתם פעם אחר פעם על כל מיני הזיות שלום ונסיגות ו"חילופי שבויים", שרק הגבירו את תאבונם; אתם דאגתם לדלטון בגצ שאיפשר להם להגיע לגדר; אתם שנה שלמה אמרתם שלא תתגייסו למלחמה והם שמעו והבינו...; אתם ישבתם בשבכ ובמוסד וב8200 ושמעתם את התצפיתניות בכל השלבים ולקח לכם יום שלם להגיע!!! כל זה נכון ברמת הוויכוח, אני לא מדבר על הרובד הזה (וגם מאמר בהמודיע הוא לא ממש ויכוח ברובד הזה). אני מסתכל כאדם מאמין שהקב"ה עושה אסון, גם אצל גויים ובוודאי אצל יהודים (חשבת על זה שבערי ויישובי העוטף גרים מאות אלפי דתיים שסבלו סבל נורא? להערכתי, הרבה יותר מכל מגזר אחר. זה לא ממש "אסון שלהם"). אז אני לא מצפה שהבהמות יחזאו בתשובה כי הם בהמות (המובן של חזרה בתשובה), הם לא יודעים כלום, הם רחוקים נורא מכל מה שקשור לקב"ה. אז בעיתון שלי הייתי מעדיף לעשות את החשבון נפש שלי ובוודאי לא לומר "זה רק באשמתם" (אותו דבר אני אומר אם יגידו שזה רק באשמת החרדים. כל אחד צריך לעשות חשבון נפש אבל זה לא "רק" של אף אחד)
 |
|
|
|
|
|