כשר' שלום שבדרון הכניס ניגונים לחברון, זו הייתה מהפכה של ממש.
אני עוד זוכר בילדותי שבבית כנסת הליטאי התעקשו לא לשיר ולנגן בקבלת שבת... חשבו שזה הוללות
האם אתם מכירים היום בית כנסת שלא מנגן ? להפך רבים משלבים מנגינות קרליבך מה קרה? הציבור דרש את זה! שינויים חברתיים קורים מלמטה לאט לאט אבל לבסוף קורים וכל הצעקנים נשכחים
הדרך הליטאית היא שכלית לעומת החסידית שעובדת יותר על רגש ולמעשה בדורנו קשה לעם להתחבר עם השכל ונמשך יותר לרגש ולכן גם בישיבות ניתן לראות זיצים וטישים ולכן הליטאים נוהרים לקברות צדיקים
בסליחות יש יותר בעיה בגלל הכלי נגינה אבל לגמרי אפשר להבין את האנשים שהולכים לשם הסליחות של האשכנזים הם נטו שכל! מלמול של מילים שלא תמיד מובנות ומנגינה אחת חלודה יש כאלו שמצליחים להתחבר למילים ויש שלא אבן הם כן רוצים להגיד סליחות אז במקום לשבת ולמלמל רבע שעה ולחזור לבית בלי שום הרגשה הם שרים שעתיים ומתחברים לקב"ה
אני לא שולל את זה שיש יתרונות וחסרונות בכל שיטה, אבל: מרגיש שהמקטרגים פשוט לא חוו מעולם אירוע כזה, ולכן מדברים דיבורים מנותקים לטעמי.
הייתי ב"ה באירוע הזה, וכמות דמעות ההתעוררות שזלגו מסחבק ואנשים נוספים, מגיעים בביכנ"ב רגיל אולי בעשר שנים, וכי יש פסול בחזן ובתפילה המעוררת ליבם של ישראל לחזור לאביהם שבשמיים?