| נשלח ב-10/10/2024 21:42 |
|
| |
שוב צריך להידיין שאנשים שלא יודעים עובדות?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2024 21:15 |
|
| |
צה"ל עושה הרבה מאוד כדי להחטיא אותנו, כמעט כל החרדים ששירתו לאחרונה בצבא עזבו את הדת, במצב כזה אין לשרת.
ממשיכים להגיע להסדר, אולי זה אפשרי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2024 16:44 |
|
| |
חברה', שלחו לכם מאמר עם מקורות ודיון, אין לכם מה לענות לגופו של עניין? וכל הבעיה שלכם זה שהוא הציל ממזרים ואפשר להם שהתחתן? בשביל שיח כזה ילגותי לא צריך ללמוד בישיבה, יש מספיק אנשים שעשו צבא וחגגו עם הבנות בשבת ועדיין הם יכולים לזרוק כמה סיסמאות מעוותות בשם הדת. על זה ממש לא שווה להילחם נגד גיוס...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2024 15:55 |
|
| |
ארא"ל סג"ל לא מעניין וגם גורן שזכה להתיר ממזרים והיה ת"ח שאין בו דעת כשיצאו נגדו כל גדולי הדור. הצבא לא מתאים לחרדים לדבר ה'. נקודה. מה שמתאים לליברמן ולבג"צ לא מתאים לנו, קדושה אין שם. שבת אין שם. כשרות רעועה יש שם. זה לא בשבילנו בלי שום התנצלות. נקודה. ושהכתב מהעיתון במחנה יסתום פיו וילך לכל הרוחות. הוא לא מנהל את המדינה ושיעוף לכל הרוחות וכך גם כל חבריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2024 15:46 |
|
| |
הרב אלישיב היה צריך לבקש סליחה מגורן ..........
אתם מבינים עם איזה חצופים יש לנו עסק פה,
גדולי ישראל מכל החוגים התאספו בשעתו והוציאו את גורן מחוץ לגדר, כמו אחר בשעתו, וממילא הוא כבר לא רלוונטי לשום דבר, חז"ל קבעו " זכה - נעשית לו סם חיים, לא זכה - נעשית לו סם המוות "
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2024 09:22 |
|
| |
הדברים נידונו בעבר. אני מניח שמי שמתיקש לזלזל ולהתעלם מהרב גורן רק בגלל הפרשה הזו, או שהוא בור ועם הארץ או שהוא מאוד מפחד לקיים דיון לגופו של עניין
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2024 09:02 |
|
| |
קבל את האמת ממי שאמרה
המאמר שצוטט עומד בפני עצמו
אפשר לקרוא וללמוד אותו ללא התיחסות למי שכתב אותו
זה שאתה יודע שבשנות הל' הוא התיר ממזרים
כנראה שאינך יודע שר' אלישיב בזמנו הקל בדיני הגיור בענין קבלת עול תורה ומצוות חלק על ר' גורן שהחמיר ופסק שללא
קבלת עול מצוות אין הגיור חל
בהמשך השנים שינה את דעתו והסכים לחלוטין עם עמדת ר' גורן והחמיר בדרישה של קבלת עול מצוות,
חבל שר' אלישב לא בקש את סליחתו של הרב הראשי,
הינך בור ועם הארץ, שחרר את עצמך מדיונים שאינך יכול להבין.
| בונדמן כתב: |  | | כל מה שגורן מחרטט לא רלוונטי בגרוש, הוא גם התיר ממזרים לבוא בקהל עם הפלפולים שלו, אלו שלא ירדו לעומקה של תורה התפעלו מכמות הציטוטים שהביא וחשבו שמדובר בת"ח, והאמת היא שהוא היה עם הארץ המגלה פנים בתורה שלא כהלכה |
|
תוקן על ידי ben_nahum ב- 10/10/2024 09:02:20
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 22:01 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | מה בדיוק עשה אראל סגל בצבא ??
|
|
ציטוט מויקיפדיה: ב-1988 התגייס לצה"ל, ושירת כלוחם בחטיבת גולני[3]. בהמשך היה מדריך בגדוד 17[4] ולבסוף שירת במרפאת בה"ד 3. לאחר שירותו הצבאי עבד כמאבטח בסימטאות הרובע המוסלמי בירושלים,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 21:56 |
|
| |
מה בדיוק עשה אראל סגל בצבא ??
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 21:56 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | כל מה שגורן מחרטט לא רלוונטי בגרוש, הוא גם התיר ממזרים לבוא בקהל עם הפלפולים שלו, אלו שלא ירדו לעומקה של תורה התפעלו מכמות הציטוטים שהביא וחשבו שמדובר בת"ח, והאמת היא שהוא היה עם הארץ המגלה פנים בתורה שלא כהלכה |
|
אני באמת תמה על תשובות בסגנון הזה. אתה בעצם אומר: "תנו לתלמידי ישיבות לעסוק בתורה, זה הדבר הכי חשוב בעולם! זה כל העולם כולו!!", ואז מגיע אליך רב, תלמיד חכם אדיר, שישב בישיבה ועשה בדיוק מה שאתה תגדיר כקיום העולם ובסיס ההוויה, ויגיד לך שצריך להתגייס לצבא. ואז אתה עונה לו: "מי אתה בכלל, אפס אפסים, כולה למדת תורה בישיבה ואתה ממציא ומצטט ומשקר וכל מי שמאמין לך הוא בהכרח רשע וטיפש". בתווך, יושב לו בחור תוהה, לא יודע אם צריך ללמוד תורה כדי לקיים את העולם, או אסור ללמוד תורה כדי לא לצאת הרב גורן...
תוקן על ידי הדיבוק ב- 09/10/2024 21:56:51
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 21:44 |
|
| |
| ben_nahum כתב: |  | איש לא יקר
כנראה שלא קראת ולא שנית ולא עסקת אף יום בחייך בלימוד/קריאה של דבר תורה
מלחמות מצווה שרלוונטי לזמן הזה
היא מלחמת עזרת ישראל מיד הצר אותם
במלחה כזו אין את כל הבחינות שבאי דעתך הבחנת,
צא והילחם צא ותבוא לעזרת ישראל
אל תחפש ק"ן תרוצים לטמא את הטהור לוחמים שבאים ומסכנים את נפשם למען עזרת ישראל מיד הצר הצורר אותם,
קאפיש עולב.
אם היה מדובר במלחמת מצווה אסור היה להשאיר נפש חיה בעזה ובלבנון בבחינת לא תחיה כל נשמה. מכיוון ומדובר בפעולות כירורגיות כדי שנצא יפה בעיני העולם הנאור והשמאל בארה"ב, זו אינה מלחמת מצווה וכל הראיון הזה ודומיו אינם רלוונטיים.
תוקן על ידי ben_nahum ב- 09/10/2024 14:19:19 |
|
אני כמעט בטוח שעשיתי שירות משמעותי וכנראה גם ארוך יותר ממך ידידי העולב. לעצם העניין, למגזר החרדי "כמגזר" אין מה לחפש בצבא שלא סופר אותו. יכלה פה העמוד ולא אסיים אם אפרט את ההבטחות שקבלתי אני וחבריי לפני הגיוס ושלצבא היו ק"ן תירוצים והתחמקויות לא למלא אותם. באופן פרטני כפי שאני עשיתי שכל אחד יעשה שאלת רב לעצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 18:58 |
|
| |
אגב לא משתמע ממני כאן שחרדים צריכים ללכת לצבא, זה המעביר יהודים מדתם ומחלן אותם, כור הברזל החילוני. יהרג ואל יעבור! וכך פסקו רבני וגדולי מאורי הדור. רק אמרתי - אתה שב בשקט.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 18:56 |
|
| |
אתה מבין שזה די מטופש לכתוב כאן בפורום מה שבא לך בלי שתצטרך להביא שום הוכחה רוצה לתת מוסר? תוכיח את עצמך קודם. בשביל הפרוטוקול, כולנו לחמנו בעזה, זחלנו בחזרה לכאן כדי להמשיך לכתוב.
נ.ב. אדם שמקלל ומנבל את הפה בסגנון שלך, צפוי מן הסתם גם לשקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 15:32 |
|
| |
לצערי, אפשר לקרוא עלי את הפסוק "דם לרוב שפכת אתה לא תבנה בית לשמי" וכל זה היה אך ורק במלחמות מצווה, אקווה שיקוים עלי את הסיפא של הפסוק.
לא, לא כאב שיינים עוצר אותי ואת שכמותי להילחם,
כן אני משלם את מחיר " אשר באתי לעזרת ישראל מיד הצר " באופן מלא,
בן המרדות רוצה להתחלף?
רוצה להחליף איתי יום אחד?
יודע מה בן נעוות המרדות שחבל שלא נהפכה שוליתך על פניך
לא רוצה לוותר ולו לרגע אחד על הכאבים והיסורים שנוצרו בגלל מצווה זו
הם שלי ורק שלי והם ילוו אותי עד יומי האחרון
ותקווה ובתפלה שגם ילוו אותי אחרי יומי האחרון
| איש_חשוב כתב: |  | בן נחום ואלי. ועוד כל מיני ארחי פרחי שרואים אותם כאן כותבים בכל שעות היממה, ומן הסתם אינם עושים את זה מתוך שוחות עזה.. די כבר לקרוא לחרדים להתגייס, תתנו דוגמא זה יעזור ממש יעזור לענין..
וכן, ברור שאתם לא יכולים להתגייס, כי כואב השינים, אין גרבים, כבר עשיתם צבא ואתם בני 80, אתם עושים צבא ובדיוק בהפסקה, בלה בלה... כולנו ככה, בדיוק. |
|
תוקן על ידי ben_nahum ב- 09/10/2024 15:41:54
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2024 15:07 |
|
| |
בן נחום ואלי. ועוד כל מיני ארחי פרחי שרואים אותם כאן כותבים בכל שעות היממה, ומן הסתם אינם עושים את זה מתוך שוחות עזה.. די כבר לקרוא לחרדים להתגייס, תתנו דוגמא זה יעזור ממש יעזור לענין..
וכן, ברור שאתם לא יכולים להתגייס, כי כואב השינים, אין גרבים, כבר עשיתם צבא ואתם בני 80, אתם עושים צבא ובדיוק בהפסקה, בלה בלה... כולנו ככה, בדיוק.
|
|
|
|
|