בית פורומים בחדרי חרדים

האם אתם מזדהים עם הרב יצחק יוסף בנוגע למיקום התפילות ביום כיפור?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/10/2024 00:23 לינק ישיר 
האם אתם מזדהים עם הרב יצחק יוסף בנוגע למיקום התפילות ביום כיפור?

אולי הרב יוסף שכח שבשנה שעברה הפריעו ביום כיפור לתפילות בבתי הכנסת!! של תל אביב, כך שההימנעות מקיום התפילות  ברשות הרבים: "בגן מאיר" לא תביא את הישועה לת"א. אין ספק: תפילות ברשות הרבים מקרבים יותר יהודים מאשר תפילות במקומות סגורים שמטילים "חששות כבדים" על המשתתפים החדשים בתפילה, וגם שאין כבר זמן להעירך לזה, כך שזה לכאורה טעות לנסות לכפות כפייה חילונית ועוד בכסות רבנית על אזרחי ת"א היקרים שבכל זאת מחפשים את הקרבה ביום כיפור לאבינו שבשמים...
לא זכור לי שהרב יוסף פנה למארגני מצעדי הגאווה להימנע מצעדות ברשות הרבים, כך שאני לא רואה מדוע הוא רוקד מה יפית ועוד בערב כיפור...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/10/2024 00:50:11

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2024 22:50 לינק ישיר 

מסכן... לא שופטים אדם שהורידו אותו מ"גדולתו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 23:04 לינק ישיר 

תודה. לעומת שנה שעברה, התקדמנו בענק...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 22:26 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
הפסיקה כשלעצמה חשובה מאוד. אגב מה החליט ביהמ"ש בשנה שעברה?
בית המשפט שנה שעברה הוציא להם את הנשמה עם טענות שהם צריכים ללכת לבוררות והוא לא מכריע. בינתיים עבר זמן ונשארו ההקפות השניות שהדתיים תכננו לארגן והחיחונים התארגנו להפריע להם. אבל כשהאויב ראה במה עסוקים כל המצביאים ומקבלי ההחלטות, הוא מנע את ההקפות שניות בכוחות עצמו... (אגב מעניין מה התוכנית השנה עם הקפות שניות, כי בזה הפרובוקטורים פחות יוכלו להפריע ויהיה אפשר להביא להם ערסים שיטפלו בהם בחזרה, כמו שמגיע להם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 21:52 לינק ישיר 

גם "ראש אחד" עברו להתפלל בבית כנסת, היות והם שמעו התראות על חמומי מוח שרוצים להפריע לתפילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 20:43 לינק ישיר 

הפסיקה כשלעצמה חשובה מאוד. אגב מה החליט ביהמ"ש בשנה שעברה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 16:12 לינק ישיר 

כבר שנה שעברה כתבתי על זה.
תפילת יו"כ, כמו כל תפילה צריכה להיערך לכתחילה בבית הכנסת.
חז"ל תיקנו שבעת בצורת או צרה גדולה מתענים ויוצאים לרחובה של עיר ולובשים שק ואפר.
והמפרשים מסבירים שזה כדי להראות שכביכול הקב"ה זרק אותנו מביהכנ"ס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 09:07 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:
אני חושב שלקיים את התפילות ברחובה של עיר בהכרח יביא לחילולו של היום הקדוש ע"י שוטרים רבים שיאבטחו את התפילות בעיקר מפני האנרכיסטים
זה בית המשפט חייב את עיריית תל אביב לא בדיוק מעניין אותם

נשלח מהאנדרואיד שלי

מארגני התפילה ישתמשו בהיתר של חיחוחי השבת במירון (ויפחית מגנותה של משפ' יוסף, שהרב עובדיה היה נגד החגיגות במירון כשחל במוצש, כך שלפחות אין שם חוסר עקביות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 09:01 לינק ישיר 

אני חושב שלקיים את התפילות ברחובה של עיר בהכרח יביא לחילולו של היום הקדוש ע"י שוטרים רבים שיאבטחו את התפילות בעיקר מפני האנרכיסטים
זה בית המשפט חייב את עיריית תל אביב לא בדיוק מעניין אותם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 03:12 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
שס של דרע*י מאוד מפחדת מהכיפות הסרוגות, היא לא מעוניינת לקרב דתיים טו חיחונים או להאדיר את יום כיפור, היא עסוקה בלהרוס למתחרים הפוליטיים שלה (כי כנראה אין לה הרבה יותר מה להציע..). באופן טבעי הם ישסו את הטיפש הגדול ביותר מבין המנהיגים שלהם, כדי ללכלך ולקלקל לד"תלים בפרויקטים שלהם. פעם זה היה מי שאמר שהם עמלקים, אחר כך היה "פוסק" שאמר שכל מי שלומד גמרא יודע שעלייה להר הבית היא כרת. בעשור האחרון הם משתמשים הרבה בכלי הזה, אבל מכיוון שמידת חוכמתו ושפיותו ידועה, התוצאות מהמלחמות האלה אף פעם לא טובות...
חייבים להסביר לעסקני שס: איש לא מתכוון להתחרות עמם: הם ינהלו להם את התפילות בבתי הכלא עם העבריינים המורשעים: שיתקבלו תפילותיהם שישתחררו בתום ריצוי שני שליש מתקופת מאסרם. ואילו עסקני הדתי לאומי ינהלו ברשות הרבים את התפילות עם העבריינים שעדיין לא נשפטו בידי בשר ודם, ומחכים להיחתם בתפילת נעילה לשנה טובה, אינשאללה

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/10/2024 03:26:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 01:35 לינק ישיר 

לפי התכניות הנבזיות שמתכננים מומרי תל אביב לעשות בעצם יום כיפור אם יתאספו להתפלל ברחובה של עיר, עדיף כבר לוותר על תפילה בחוץ.
יתכבדו החילונים שרוצים להתפלל וייכנסו לבית הכנסת, אדרבה אולי זה יקרב אותם יותר לדת.
ובדיוק עכשיו כשבית המשפט התיר לעשות את זה ברחוב, זה הזמן שלא לעשות את זה שם, כך הם יישארו עם הבלון הנפוח שהם ניפחו, ויישארו עם ההרגשה של ניצחון מר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 01:25 לינק ישיר 

אני מזדהה איתו ולו מהסיבה שלא מעט שוטרים יאלצו לחלל את היום הקדוש כדי לאבטח את התפילות ולשמור שלא יהיו מריבות עם יפי הנפש למיניהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 01:19 לינק ישיר 

שס של דרע*י מאוד מפחדת מהכיפות הסרוגות, היא לא מעוניינת לקרב דתיים טו חיחונים או להאדיר את יום כיפור, היא עסוקה בלהרוס למתחרים הפוליטיים שלה (כי כנראה אין לה הרבה יותר מה להציע..). באופן טבעי הם ישסו את הטיפש הגדול ביותר מבין המנהיגים שלהם, כדי ללכלך ולקלקל לד"תלים בפרויקטים שלהם. פעם זה היה מי שאמר שהם עמלקים, אחר כך היה "פוסק" שאמר שכל מי שלומד גמרא יודע שעלייה להר הבית היא כרת. בעשור האחרון הם משתמשים הרבה בכלי הזה, אבל מכיוון שמידת חוכמתו ושפיותו ידועה, התוצאות מהמלחמות האלה אף פעם לא טובות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 00:58 לינק ישיר 

צריך להיות גאון גדול לפחות כמו האחים יוסף, כדי לשייך את תגובתך לאשכול הזה. אבל גאון הרבה יותר קטן כדי לחשוב ולשאול מה חלקו בפירוד המשפחות בגור של ראש הישיבה מרן הרב שאול אלתר?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2024 00:33 לינק ישיר 

במקום של חילול ה' אין חולקין כבוד לרב.
מכתבו לא נובע ממקור של קנאה לדת. התנהגותו מלאת הקנאה (בלי בושה!) כלפי אחיו הגר"ד יוסף שליט"א. מלמדת כאלף עדים מי האיש. 
 מה לנו (האשכנזים) שנתלונן?  האם הרב'ה של הקהילה החסידית הגדולה ביותר בישראל פחות מקנא ? לא חי בתודעה של ' אני ואפסי עוד' ? לא קורע משפחות רק בגלל קנאה? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם אתם מזדהים עם הרב יצחק יוסף בנוגע למיקום התפילות ביום כיפור?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext