| נשלח ב-14/10/2024 17:22 |
|
| |
חטאתי עוויתי פשעתי! מודה ועוזב ירוחם! העסקנים צדקו שאסור סמארטפונים לחרדים!
לה''ו. מזה זמן שאני חווה התכווצויות וצמרמורות מבושה ממה שקורה מאנשים ונשים שקוראים וקוראות לעצמם ולעצמן דרשנים דרשניות רבנים רבניות מחזירי ומחזירות בתשובה. חלק מהאנשים האלה (לכאורה) בשבת אכלו חזיר וראו כדורגל, ''ופתאום'' לקראת שבת הבאה קיבלו הארה, צמחו זקנקן, ו/או תרבוש על הראש מגבעת חליפה ארוכה וכל שאר התחפושת.
ואז כל מה שצריך זה מצלמה טובה, ואם יש כסף ליחצן אז עוד יותר טוב, והופ הוא כבר דרשן או היא דרשנית.
עכשיו, הנקודה היא לא בהם, אלא בחרדים מבטן ולידה, מדורי דורות שמתלהבים מההבלים והחילול השם הענק שהם עושים, וכל מי שעובד או עובדת עם אנשים פחות דתיים ושפחות מתחברים ליהדות, קופץ להם בפיד בפייסבוק בטיק טוק וכדומה השטויות האלה, והם באים אלינו ואומרים לנו אם זה הדת אז באמת מה יש לנו לחפש בה?!
אז אתם שואלים מה הקפיץ אותי היום? אז אתמול היה טבח בבא''ח גולני, ואחד או אחת מהם הפיץ שכמה מן החיילים שיצאו לעשות מים אחרונים לפני ברכת המזון ניצלו .
והסיבה שניצלו זה בגלל שהקפידו על מים אחרונים חובה. כמובן שזה יכול להיות מאוד, אבל מה לעשות שעוד היו כמה שעדיין היו באמצע לאכול ועוד לא הספיקו לעשות מים אחרונים, ויש כמה שעשו מים אחרונים כמה דקות לפני וחזרו לברך ברכת המזון ואז הכתב''ם הפציצה את החדר אוכל ונרצחו ונפצעו רבים לצערינו. אז קיבלתי מקולגות את הפרדוקס, שבשמות שבתפילה שביקשו אתמול להתפלל על אלו שנפצעו יש כמה שמאוד מקפידים על מים אחרונים, ויש כאלה שבכלל לא מקפידים על כלום ולא קרה להם כלום.
הדת היא לא מסחרה ,השם לא עובד אצלנו. כל תעשיית הקמאות והסגולות וכל הדברים שפורחים בשנים האחרונות (במיוחד בחשבונות הבנק של בעלי הקמאות והסגולות לכאורה) גורמים לחילול השם עצום והורדת הדת היהודית, דת האמת לשפל של המיץ של הזבל.
לכן, כמו שאמרתי צריך לקחת מכולם או לפחות מרובם את הסמארטפונים, כי לא רק שזה גורם להם לשטויות בראש זה גורם לחילול השם בארץ בפרט ובעולם בכלל!
תוקן על ידי hot_trend ב- 14/10/2024 17:26:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2024 09:19 |
|
| |
היחס בין רמאים או שרלטנים וסתם מטומטמים לבין טהדות הוא בדיוק כמו היחס בין רפואה אלטרנטיבית לרפואה הומאופתיה היא בולשיט מי שבגלל זה לא פונה לקרדיולוג כשצריך הוא סתם אידיוט נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2024 02:40 |
|
| |
איך פתאום מהסיפור המטופש כאן נמצאנו למדים על הכלל? בפרוש אנחנו מוצאים אינספור מקורות וסיפורים בחז"ל איך שמצוה הגינה והצילה אדם ממות או מדברים רעים. לוקח פותח האשכול את הסיפור כאן ובחוסר הגינות מקיש אותו לכל המקרים שאי פעם קרו.
וחייב גם להתייחס לכותרת הממש לא מוצלחת לאשכול - סמארטפון הוא אכן האויב הכי גדול שקם אי פעם לחרדים, השיר המון חרדים מדרכם, והרקב פשה הרבה יותר ממה שבאמת נראה לעין, אנשים לא משילים את בגדיהם כל כך מהר, אבל בפנים הכל כבר רקוב, ורק העינים שאינן יכולות לשקר, מורות על כמות הנפילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 22:47 |
|
| |
פותח יקר של האשכול, הנושא הזה הוא מעט מסובך. היה פעם איזה "גודל" אחד מליטא, שפרסם מאמר ארוך, אולי לאחר מאורעות תרפ"ט, ובו הוא הסביר שיושבי א"י הם חוטאים ופושעים ולכן קרו להם אסונות גדולים. אז בתמימות, שאל אותו איזה אדם, שלפי הלוגיקה שלו באירופה היה אמור להיות גן עדן, שהרי באירופה אין כל כל הציוינים ואוכלי השפנים והחזירים וכו'. על זה ענה לו אותו גודל במאמר נוסף בעיתון, שזו שאלה כפרנית ונוראה, והיא עזות פנים לשאול על דרכי ה'. עד כאן הסיפור ובאמת כל מילה מיותרת (את תיעוד המאמרים לא קשה להשיג, התלמידים של אותו רב פרסמו אותם בספר המאמרים שלו, יחד עם עוד מאמרים שמאוד מכבדים את זכרו). רק להשלמת הסיפור, יש לציין שכשהתחזקה השואה אותו גודל רצה לברוח ולהשאיר את תלמידיו מאחור, כמנהג הגדוילים דאז, אבל בדרך נס של ממש הוא נתקע בגטו ונרצח. כן, הוא נרצח, לחיי האירוניה (בריבוע). ועכשיו נעבור לנושא שלך. את הטענה ששום מצוה לא מגינה או כל מצוה מגינה לחלוטין, אפשר בקלות לסתור מדברי חז"ל. דוד המלך ורב חסדא ורבה בר נחמני ועוד, לא מתו בגלל שעסקו בתורה, אבל רבי עקיבא ורבי חנינה בן תרדיון ועוד, נרצחו בגלל ותוך כדי לימוד תורה. ואת השאלה על זה, שאלו כבר את יוסי בן יועזר, כמה דורות לפני כן... אז ברור שלפעמים יש אדם שהמצוות מגינות עליו, כמו אלישע בעל כנפיים, ויש מי שאינו ראוי למרות שהוא אחלה צדיק, כמו לוליאנוס ופפוס (את הסיפורים והתיאור התלמודי אתה בטח מכיר, אם לא אז כדאי לעיין בכל סוגיה). וכאן אתה נכנס לנושא של השגחה פרטית; אדם פלוני ניצל בגלל מים אחרונים, האם זה אומר שמים אחרונים מצילים את כולם? לא. וזה עדיין לא אומר שרק מים אחרונים הצילו, ועדיין יש השגחה פרטית על פלוני ואולי זו המצוה שהצילה אותו. והוא אולי קיבל מזה איזה "חיזוק" (כמו רבי יוחנן בסיפור אילפא ורבי יוחנן, למרות שזה לא הפחית ממעלתו של אילפא ובדיעבד התברר שאילפא כשעבד למד יותר מרבי יוחנן בזמן שהוא היה ראש ישיבה. בכל זאת רבי יוחנן כנראה ראה בזה איזה חיזוק וזה אחלה וסבבה). אז הוא קיבל חיזוק, שיערב לו. תשאל: האם זה מקרב או מרחיק אנשים? אענה לך: בינינו, מה אכפת לך? מי שרוצה שיתקרב ומי שרוצה שיתרחק... אני לא אבא שלהם.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 14/10/2024 22:52:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 22:08 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | | לכן כמו שאמרתי מי שאין לו סמארטפון יכול להמציא שטויות כמו פותח האשכול ולכן תסיקו לבד את המסקנות |
|
לה''ו. מכיוון שלא כתבת כאן כלום בניק זה...
ומכיוון שהיחיד שכתב נגד זה האב באה הכלבלב, פשוט עשית מעצמך צחוק.
תקפיד פעם הבאה לפני שליחה לבדוק שאתה בניק ''הנכון'', וגם לא לכתוב שטויות.
אתה הדוגמא הכי טובה להרחקה מהאינטרנט, גם מבחינה תורנית, וגם מבחינת שוטה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 21:56 |
|
| |
לכן כמו שאמרתי מי שאין לו סמארטפון יכול להמציא שטויות כמו פותח האשכול ולכן תסיקו לבד את המסקנות
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 21:39 |
|
| |
אני מקפיד לא לעבור ברמזור אדום כי אמרו לי שזה מסוכן. אני מכיר כמה שעברו ברמזור ירוק ונפגעו וגם כמה שעברו ברמזור אדום ולא נפגעו. חלאס עם הטמטום!!! באמת דת מטומטמת, היהדות, שיש בה שכר ועונש. (ברור שלא כל מי שאומר שהוא יודע באמת יודע, אבל העניין כאן העיקרון, האם עשיית מצווה גורמת לזכויות להינצל, והאם צדיק ורע לו או רשע וטוב לו הם סיבה לחשוב ששכר וענש זה בס"ה טמטום.) יש דתות בהם אפשר לעשות מה שרוצים ואין דין ואין דיין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 19:38 |
|
| |
בעבר קראו לזה באבות/מקובלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 19:28 |
|
| |
אין קשר לסמארטפונים. הטימטום הזה היה מאז ומעולם. בדרשות הדרשנים, בטורי העלונים, בקווי ה"השגחה פרטית" למיניהם, ברדיו, בעיתונים..
בכ"א אני מבין את הזעם והכאב שלך. כמו שצורם לנפש מוזיקלית לשמוע מישהו מזייף בגאווה וקורא לכולם לשיר כמוהו. כך צורם עד כאב לשמוע אמירות מטומטמות כאלו שהשכל לא סובלתן.
"פלוני ניצל בזכות שיצא מאזור הנפילה כדי ליטול מים אחרונים" "פלוני ניצל בזכות ספר קדוש שהיה בכיסו וחסם את הרסיס"
ומה עם פלוני שלא ניצל "בזכות" שהוא התעכב כדי לברך ברכת המזון ? ומה עם פלוני שניצל "בזכות" שהוא לא נוהג לברך וליטול ידיים אלא אוכל ויוצא מיד? ומה עם פלוני שניצל "בזכות" הסמארטפון שחסם את הרסיס??
חלאס עם הטימטום !!
|
|
|
|
|