|
|
| נשלח ב-29/10/2024 18:07 |
|
| |
האם הפרשייה הזו היטיבה עם האדמור והחסידות?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2024 18:39 |
|
| |
לא יודע, אבל זה בוודאי הסקים איזה מדועמם אחד מהפורום כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2024 20:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אין כמעט מי שלא הפריע לו באחד מלילות שמחות בית השואבה, מוזיקה חזקה אל תוך הלילה, אבל אנשים מבינים שזה חג ולא נורא, ממתינים בסבלנות ולא מפריעיםליהודים שמחת בית השואבה. מה קרה? כמה ימי שמחות בית השואבה יש בשנה? |
| היתר רשמי שמופיע בפוסקים????????????? בתור אחד שמפריע לי ומאוד!!!!!!!! שהשכנים מדליקים מוזיקה בקולי קולות בסוכות עד 12 בלילה והילדים שלי מסכנים רוצים לישון בסוכה....... איזה היתר זה? מי אמר שאנשים מבינים עשית סקר דעת קהל? שאלת קודם? תדע שממש לא, אנשים לא מבינים בכלל!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2024 20:57 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | לידיעה, הפרעת השינה מחמת שמחת יום טוב - מגובה על פי הלכה. עיין בסימן האחרון של שו"ע אורח חיים. - הנ"ל נכון, אם זה היה רמקול מידתי, זה נכון, ואני מכיר את זה מקרוב, שיש הרבה בתי מדרשים קטנים, או עם קהל קטן, ועושים רעשי רמקול לא מידתיים לקהלם. מפני תשומת לב וחיבת פרסום וכדומה. ואיני יודע מה המקרה פניו. הרבי נראה יקר רוח ולא מפלצת. - לכבות שמחת בית השואבה, בשיא השמחה. שעה 11 נקרא מאוד 'מוקדם' יחסית לסוג השמחה, היא ממש כמו כיבוי אולם חתונות בשעה 1030 שכל אחד מבין, עד כמה הזעם. בפרט שמדובר באירוע חד שנתי. לא כל מנהיג קהילה היה מסכים להשבית את השמחה, בגלל רגישות יתר לרעשים של שכנים. טובת הלב אמורה להיות בעיקר בין האדם לעצמו, ולא על חשבון כלל הציבור. יש מנהיגים יוצאי דופן, ויש הפרעות יוצאי דופן. לא יודע מה היה פה. |
|
פשוט הזיה שיושב איזשהו ניק אפשהו בעולם ומקריץ הלכות, "זה מגובה הלכתית להפריע לשינה מחמת יו"ט" מה המקור? "עיין בסי' האחרון בשו"ע, הנהו: יום י"ד וט"ו שבאדר ראשון אין נופלים על פניהם ואין אומרים מזמור יענך ה' ביום צרה. ואסורים בהספד ותענית. אבל שאר דברים אין נוהגים בהם וי"א דאף בהספד ותענית מותרים: הגה והמנהג כסברא ראשונה.י"א שחייב להרבות במשתה ושמחה בי"ד שבאדר ראשון (טור בשם הרי"ף) ואין נוהגין כן מ"מ ירבה קצת בסעודה כדי לצאת ידי המחמירים (הג"מ בשם סמ"ק) וטוב לב משתה תמיד: תם ונשלם ביום ב׳ ב׳ לאלול שנת אלהים חשב״ה לטובה בכפר ביריה שבגליל העליון תוב״ב. זה מה שנקרא מגלה פנים בתורה שלא כהלכה, ולא, זה לא מגובה בהלכה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2024 20:58 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | וכרגיל, כששומעים את הצד השני עולים פתאום דברים חדשים. קראתי את תוכן דברי הרבי מקרעטשניף בהם אמר שאינו מוחל למי שהזמין את המשטרה ובכן לא מדובר ב2 בלילה, אלא ב11 בלילה, מידי לילה מקבלת המשטרה טלפונים מיד בשעה 11 בלילה תלונה על הרעש, וב11:15 הם כבר הגיעו לסוכה. עוד טוען הרבי, הבנין שלנו עמד כאן על תילו הרבה לפני שנבנו לידו כל בניני המגורים, וכל מי שבא לגור קרוב ליד בית הכנסת ידע שהוא בא לגור קרוב לבית כנסת, ושבחגים יש רעש ליד בתי כנסת, מי שלא מתאים לו פעילות כזאת, לא היה צריך לבוא לגור קרוב לבית הכנסת. שמחת בית השואבה עם ההגברה התקיימה בתוך בית הכנסת ולא בסוכה, והחלונות מבודדים, כך שהמוסיקה לא נשמעה חזק החוצה. בחגי אידיהם כמו ביום העצמאות, המוזיקה רעשה עד 4 בלילה, ואף אחד לא התלונן או טיפל בזה. יש שם עוד טענות והבהרות, ומסתבר שהאדמור עצמו ביקש לפרסם את הדברים, ולא שגבאי החליט על דעת עצמו לפרסמם. |
|
הטענה שהוא היה קודם איפה היא תקפה? בחושן משפט? באורח חיים? כלומר הערסים הראשונים בפרדס כץ שחגגו כל יום עד 2 בלילה יכולים להמשיך כי הם היו קודם ומי שקנה קנה על דעת כן, זה אמיתי הטענות האלו?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2024 20:59 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אין פה עניין של לתת רשימה של גדולי ישראל, כי כל אדם ירא שמים מרבים היה נוהג כך, לא זו אף זו אלא שכל אדם תרבותי עם נשמה טובה היה מצטער לשמוע שגרם לזולת סבל, מי כבר מדבר שיכול מאוד להיות שמדובר באנשים חולים וכו' היכן הלימוד זכות על עם ישראל?! אם הטענה של הקהילה נכונה: שבכל שנה מזמינים להם את המשטרה עובדה זו נזקפת לרעתם ולא לזכותם, לחשוב שהקהילה מתכננת מראש להתעלל באנשים?! זה איום ונורא!! לפי התמונות מדובר בסוכה, ולא בתוך בית כנסת כטענת "איש חשוב".
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 22/10/2024 20:17:10 |
|
לא האמנתי שאני יסכים עם כל מילה פלוס הסגנון של מה שאתה כותב, אבל הנה זה קרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2024 01:10 |
|
| |
| מהפךבחררה כתב: |  | מי אמר שאנשים מבינים עשית סקר דעת קהל? שאלת קודם? תדע שממש לא, אנשים לא מבינים בכלל! |
|
אתה עשית סקר דעת קהל? יופי, גם אני עשיתי את אותו סקר דעת קהל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2024 01:13 |
|
| |
| מהפךבחררה כתב: |  | . הטענה שהוא היה קודם איפה היא תקפה? בחושן משפט? באורח חיים? כלומר הערסים הראשונים בפרדס כץ שחגגו כל יום עד 2 בלילה יכולים להמשיך כי הם היו קודם ומי שקנה קנה על דעת כן, זה אמיתי הטענות האלו? |
|
אני אמרתי שמי שבא לגור בשכנות סמוך ממש לבית הכנסת שכבר קיים שם, מבין שהוא בא למקום רועש ושוקק פעילות. אתה בא להקיש מכך לסתם דייר שבא לגור לפני דייר אחר, ולכן זכותו להרעיש מתי שבא לו. עכשיו תגיד בעצמך האם זאת לא דמגוגיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2024 06:45 |
|
| |
| מהפךבחררה כתב: |  | אין פה עניין של לתת רשימה של גדולי ישראל, כי כל אדם ירא שמים מרבים היה נוהג כך, לא זו אף זו אלא שכל אדם תרבותי עם נשמה טובה היה מצטער לשמוע שגרם לזולת סבל, מי כבר מדבר שיכול מאוד להיות שמדובר באנשים חולים וכו' היכן הלימוד זכות על עם ישראל?! אם הטענה של הקהילה נכונה: שבכל שנה מזמינים להם את המשטרה עובדה זו נזקפת לרעתם ולא לזכותם, לחשוב שהקהילה מתכננת מראש להתעלל באנשים?! זה איום ונורא!! לפי התמונות מדובר בסוכה, ולא בתוך בית כנסת כטענת "איש חשוב".
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 22/10/2024 20:17:10 לא האמנתי שאני יסכים עם כל מילה פלוס הסגנון של מה שאתה כותב, אבל הנה זה קרה. |
| כה לחי !
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2024 09:39 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מי אמר שאנשים מבינים עשית סקר דעת קהל? שאלת קודם? תדע שממש לא, אנשים לא מבינים בכלל!
אתה עשית סקר דעת קהל? יופי, גם אני עשיתי את אותו סקר דעת קהל. |
|
כיון שאני סובל מבעיות דומות, אכן עשיתי, ואולי ליד אותה חסידות אנשים מבינים, אני לא יודע אולי זה אנשים מיוחדים, חוששני שהקריאה למשטרה מוכיחה לא ככה, אבל ממה שאני רואה מסביבי אנשים ממש לא מבינים. וזה שאתה כותב שמותר על סמך מה שבא לך בלי לעשות סקר אמיתי אלא על פי נראה לי וכאילו זה שורש כל הגזילות בעולם, נראה לי, זה חברה ממשלתית, חבר אמר לי שמותר, מסתמא הם מסכימים, אתה צריך וחייב לעשות סקר אמיתי כדי לבדוק אפשר, לא מי שמחמיר אלא מי שמפריע, או מי שכותב ברבים שזה מותר, וגם אחרי שעשית סקר דעת קהל וגילית ש99 אחוז מסכימים לך לשאול רב אם מותר להפריע לאדם אחד שלא מסכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2024 14:52 |
|
| |
בבקשה אל תכניס מילים לפי, לא כתבתי כאן בשום מקום "מותר להפעיל מוסיקה בליל שמחת בית השואבה כי כולם מבינים" אני מבין שמה שכתבתי לא הספיק לך, לכן הוספת על מילותי ועכשיו יש לך כר נרחב לפעולה.. כתבתי שרוב האנשים השפוים מבינים שזה חג ושלא כל יום חג, ובזה באתי להסביר את טענתו של האדמור על אותו מתלונן. גם מקודם כאילו ציטטת אותי שכאילו אמרתי שמותר ושאלת איפה זה כתוב בהלכה בשו"ע. תסתפק במה שהשני כותב ואל תוסיף על דבריו. להרעיש במוסיקה גובל בשאלה של גזל שינה, ולמרות זאת, אם מישהו כבר כן עשה את זה, ושכן מתקשר ב11:00, לא ב2 בלילה, זה שכן נאחס שאינו מתגמש בחג של פעם בשנה, עד כדי שהוא מזמין משטרה על מנת לפזר את שמחת בית השואבה בכוח.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 30/10/2024 15:11:59
|
|
|
|
|